2012 Şubat Anneleri

selam kızlar,

geçmişi okuyamadım ancak yaşına basan yavrular olmuş, doğum günleri kutlu olsun, Allah sağlıklı, sıhhatli, analı-babalı, hayırlı uzuuuun ömürler versin hepsine.

çarşamba gecesi başımıza çok kötü bir olay geldi, şimdi neyseki iyi yavrum. ömer havale geçirdi. gece 1 gibi emziriyordum, birden havalenin bütün belirtilerini göstermeye başladı. aklım çıktı, eşim uyuyordu, uyandırdım, uyku sersemliği o da çok korktu. hemen kaptı ömeri götürdü acile. devlet hastanesi bize çok yakın.tahlil falan yapmışlar, birşeyi yok çok şükür. Allah göstermesin 3. den sonra tedavi veriyorlarmış. boğazında iltihap varmış, antibiyotik ve ateş düşürücü verdiler. 3 gün pedifen ve calpolü 4 saat dönüşümle kullandık. 3 gün düşmeyen ateşi vardı. bugün döküntüler oldu. aile hekimliğine gösterdik. 6. hastalıkmış. o kadar okudum burada bebeği o hastalığı geçiren arkadaşlar vardı ama hiç aklıma gelmedi 6. hastalık. neyseki geçti o da. ömer'in son durumu çok iyi. eski haline, neşesine, yaramazlığına döndü Allah'a hamdolsun.

tekrar uğramaya çalışırım, öpüyoruz sizleri ve bebeleri .
Çok geçmiş olsun Ömer'e. Allahtan hemen farkedip götürmüşsünüz, bravo valla. Havale geçirdiğini nasıl anladınız peki?

selam kızlar,

geçmişi okuyamadım ancak yaşına basan yavrular olmuş, doğum günleri kutlu olsun, Allah sağlıklı, sıhhatli, analı-babalı, hayırlı uzuuuun ömürler versin hepsine.

çarşamba gecesi başımıza çok kötü bir olay geldi, şimdi neyseki iyi yavrum. ömer havale geçirdi. gece 1 gibi emziriyordum, birden havalenin bütün belirtilerini göstermeye başladı. aklım çıktı, eşim uyuyordu, uyandırdım, uyku sersemliği o da çok korktu. hemen kaptı ömeri götürdü acile. devlet hastanesi bize çok yakın.tahlil falan yapmışlar, birşeyi yok çok şükür. Allah göstermesin 3. den sonra tedavi veriyorlarmış. boğazında iltihap varmış, antibiyotik ve ateş düşürücü verdiler. 3 gün pedifen ve calpolü 4 saat dönüşümle kullandık. 3 gün düşmeyen ateşi vardı. bugün döküntüler oldu. aile hekimliğine gösterdik. 6. hastalıkmış. o kadar okudum burada bebeği o hastalığı geçiren arkadaşlar vardı ama hiç aklıma gelmedi 6. hastalık. neyseki geçti o da. ömer'in son durumu çok iyi. eski haline, neşesine, yaramazlığına döndü Allah'a hamdolsun.

geçmiş olsun canım ömerciğe :nazar: ateşi yokken biandamı havale geçirmeye başladı anlamadım

ek gıdaya ilk geçiş zamanları veriyordum ben kahvaltı mamasına akşam mamasına falan 1-2 tane ufalıyodum.
Sonra bi gün doktoruna söylerken neler verdiğimi falan.
Cici bebe kullanmıyoruz dedi .
Neden diye sormadım, heralde hazır bisküvi olduğu için :)
Tavuk da yedirme diyor ama yediriyorum .Nerden bulıyım köy tavuğunu

annen babanın filan köyden getirtme şansı varsa o zaman köyden getirt ben öyle yapıyorum annemler köyden gidip alıyorlar 1 tavuk 20 tl verdik geçen ama yani çok gidiyo çocuğa
minik minik doğradım paketledim buzlukta duruyo çıkarıp çıkarıp yapıyorum
kuzu etinide öyle yapıyorum kipadan alıyoruz doğrayıp tek tek poşetleyip buzluğa atıyorum
çıkartıp yapıyorum çok pratik oluyo
ama köyden getirtme şansım yok dersen kipada köy tavuğu satılıyor sitesinde yazıyodu

cuma günü alpereni artık dayanamayarak özel doktoruna götürdüm(her ay götüremesemde2 ayda bir kesin gidiyoruz, her an tlf açabileceğim biri şart çünkü) neyse akşam 21:00 a randevu aldık, sıra oğluma geldi. alperen babasının kucağında odaya girer girmez doktor hemen muayeneye aldı, alpereni derhal acile götürün, hava versinler, bronşiolit olmuş:53: nefes alamıyor çocuk dedi. çoğu zaman bronşit belirtileri gibi olurmuş ama değilmiş

Bronşiolit Nedir?
Bronşiolit virusların neden olduğu (bebeklerde sıklıkla RSV virusu) bir akciğer enfeksiyonudur.

Öksürük sonrası hızlı ve hışıltılı solunum.

Ateş olabilir.

Göğsünde inip kalkma gözlenebilir.

Solunum güçlüğü çeken çocuklarda yorgun düşme ve susuzluk izlenebilir.
ateş 38 den az, sırtta yoğun hırıltı, nefes darlığı, kalp atışları yüksek, sıkışık nefes, çocuk resmen havasız kalmış gibi çırpınıyor, yardım istiyor oğlumda 2. kez geçirdiği için(ilkini nezle sanmıştık) astıl olma riski çoooook yüksek:14: bende de astım var zaten. neyse hemen dokuz eylül üni. acile götürdük, hava verdiler, hergün takip edilecek. göğsü sırtı dinlenecek dediler, antibiyotik yazdılar. en çok korktuğum şey astım.

sinemcim çok geçmiş olsun, ilk kez duydum bende bronşiolit'i
Rabbim şifa versin canım

selam kızlar,

kedicim çok geçmiş olsun, bizde yakın bir zamanda atlattık bu hastalığı
şimdi iyi olmasına çok sevindim ömer'in :nazar:

annen babanın filan köyden getirtme şansı varsa o zaman köyden getirt ben öyle yapıyorum annemler köyden gidip alıyorlar 1 tavuk 20 tl verdik geçen ama yani çok gidiyo çocuğa
minik minik doğradım paketledim buzlukta duruyo çıkarıp çıkarıp yapıyorum
kuzu etinide öyle yapıyorum kipadan alıyoruz doğrayıp tek tek poşetleyip buzluğa atıyorum
çıkartıp yapıyorum çok pratik oluyo
ama köyden getirtme şansım yok dersen kipada köy tavuğu satılıyor sitesinde yazıyodu

Kipa var mıdır ki buralarda hiç görmedim valla.
Annemler falan burda ama taa Tokattan da tavuk gelir mi ki buraya :1:

sinemaksungur canım çok geçmiş olsun..ahh kuzucuğum ya kıyamam ben ona..bronşiolit ilk defa duyuyorum..inşallah kısa zamanda atlatır alperen..şimdi nasıl biraz daha rahatladı mı?..inşallah korkuğun gibi olmaz sen içini rahat tut..özel doktoru kim,kime gidiyorsun..ben şimdiye kadar özel bir doktorda karar kılamadım sağlık ocağı ve gerektiğinde de hastaneye götürdüm ama özel bir doktorunun olmasını da istiyorum..izmirde doktor tavsiye edecek kimseyi bulamadım..

ah canım arkadaşım, bende ilk defa duydum doğrusu. özel doktorumuz çok iyi ben çok memnunum en azından. ya mesela alperenin vücudunda bir kızarıklık birşey oluyor hemen arayabiliyorum. kafama takılan birşey oldu mu arıyorum. bak acildeki ve aile hekimindeki doktorlar bilemedi oğlumun rahatsızlığını.

catlover çok geçmişolsun allah tekrarından korusun ve sinem geçmişolsun inşallah çabucak atlatır bronşit çok pis birşey bizde geçirdik

Selam kızlar hasta olan bütün bebeklere geçmiş olsun...

İnanmıcaksınız ama kızlar allem etti kallem etti yine geldiler bizde kalacaklarmış bu gece çantalarıyla geldiler..oğlumda 5 ci dişini patlatmış rahatsız kaçıyoo onlardan devamlı istemiyor napacağımı şaşırdım eşim aradı öğlen gelecekler kaçgündür arıyorlar dedi bende mecbur kaçış yok gelsinler dedm napim..ama eşimin burnundan fitil fitil getircem bunu bana zorla çoluk çocuk batırdı yarında evde kızlar var ama yinede konuşmicam onla..

sinem,cat çokk geçmiş olsun bebişlerinize Rabbim şifa versin
her ikiside çok büyük hastalıklar inş bi daha hasta olmazlar

Selam kızlar hasta olan bütün bebeklere geçmiş olsun...

İnanmıcaksınız ama kızlar allem etti kallem etti yine geldiler bizde kalacaklarmış bu gece çantalarıyla geldiler..oğlumda 5 ci dişini patlatmış rahatsız kaçıyoo onlardan devamlı istemiyor napacağımı şaşırdım eşim aradı öğlen gelecekler kaçgündür arıyorlar dedi bende mecbur kaçış yok gelsinler dedm napim..ama eşimin burnundan fitil fitil getircem bunu bana zorla çoluk çocuk batırdı yarında evde kızlar var ama yinede konuşmicam onla..

olan olmuş yapacak bişey yok bence daha fazla kurcalama boşver sen dedin diyeceğini
eşinle iyice gerilmene değmez

concealed oğlunun 1 yaşı hayırlı olsun:nazar:..nice uzun senelere inşallah huzurla mutlulukla..kazasız belasız atlatmışsınız ne güzel benim cadı senin oğlunun tersi kalabalığı çok seviyor..herkese gülücükler atar herkesin peşinden koşturur inşallah hep de kalabalığı seven bir çocuk olur :)

Teşekkürler güzel dileklerin için.Ne güzel kalabalığı sevmesi miniğin maşallah:nazar:

cuma günü alpereni artık dayanamayarak özel doktoruna götürdüm(her ay götüremesemde2 ayda bir kesin gidiyoruz, her an tlf açabileceğim biri şart çünkü) neyse akşam 21:00 a randevu aldık, sıra oğluma geldi. alperen babasının kucağında odaya girer girmez doktor hemen muayeneye aldı, alpereni derhal acile götürün, hava versinler, bronşiolit olmuş:53: nefes alamıyor çocuk dedi. çoğu zaman bronşit belirtileri gibi olurmuş ama değilmiş

Bronşiolit Nedir?
Bronşiolit virusların neden olduğu (bebeklerde sıklıkla RSV virusu) bir akciğer enfeksiyonudur.

Öksürük sonrası hızlı ve hışıltılı solunum.

Ateş olabilir.

Göğsünde inip kalkma gözlenebilir.

Solunum güçlüğü çeken çocuklarda yorgun düşme ve susuzluk izlenebilir.
ateş 38 den az, sırtta yoğun hırıltı, nefes darlığı, kalp atışları yüksek, sıkışık nefes, çocuk resmen havasız kalmış gibi çırpınıyor, yardım istiyor oğlumda 2. kez geçirdiği için(ilkini nezle sanmıştık) astıl olma riski çoooook yüksek:14: bende de astım var zaten. neyse hemen dokuz eylül üni. acile götürdük, hava verdiler, hergün takip edilecek. göğsü sırtı dinlenecek dediler, antibiyotik yazdılar. en çok korktuğum şey astım.

Çok üzüldüm çok geçmiş olsun. Kuzenimin oğlundan biliyorum bronşiyolit çok oldu. Sonunda astım oldu yavrum. Çok dikkat etmek lazım çok zor. İnşallah astım flan olmz atlatır hayırlısıyla çok geçmiş olsun.

Back
X