2012 Şubat Anneleri

selam kızlar,

geçmişi okuyamadım ancak yaşına basan yavrular olmuş, doğum günleri kutlu olsun, Allah sağlıklı, sıhhatli, analı-babalı, hayırlı uzuuuun ömürler versin hepsine.

çarşamba gecesi başımıza çok kötü bir olay geldi, şimdi neyseki iyi yavrum. ömer havale geçirdi. gece 1 gibi emziriyordum, birden havalenin bütün belirtilerini göstermeye başladı. aklım çıktı, eşim uyuyordu, uyandırdım, uyku sersemliği o da çok korktu. hemen kaptı ömeri götürdü acile. devlet hastanesi bize çok yakın.tahlil falan yapmışlar, birşeyi yok çok şükür. Allah göstermesin 3. den sonra tedavi veriyorlarmış. boğazında iltihap varmış, antibiyotik ve ateş düşürücü verdiler. 3 gün pedifen ve calpolü 4 saat dönüşümle kullandık. 3 gün düşmeyen ateşi vardı. bugün döküntüler oldu. aile hekimliğine gösterdik. 6. hastalıkmış. o kadar okudum burada bebeği o hastalığı geçiren arkadaşlar vardı ama hiç aklıma gelmedi 6. hastalık. neyseki geçti o da. ömer'in son durumu çok iyi. eski haline, neşesine, yaramazlığına döndü Allah'a hamdolsun.

tekrar uğramaya çalışırım, öpüyoruz sizleri ve bebeleri .

Çok geçmiş olsun ömerciğe neyseki geçmiş gitmiş

Selam millet, hasta kuzulara acil şifaralar diliyorum. Yaşına basan minikleri de kutluyorum. Sağlıklı, mutlu seneler yaşasınlar. Benim tospiğim de pazar günü yaşına basıyor. Sürekli geçen yıl bu zamanlar şu şöyleydi, bu böyleydi diyorum :)

Bu arada kitaplar Ata'yı epey oyalıyor. Gördüğü hayvanların ismini söyleyip, seslerini çıkarıyorum beni taklit ediyor. Sonra isimlerini söyleyince gösteriyor. Mama deyip kitaptaki kurabiyeleri tutmaya çalışıyor, möö deyip ineğe dokunuyor. Ama yine de ne zaman ben de yanına oturup kitap okusam, kitabıma saldırıp bıraktırıyor. İlginin kendisinde olmasını istiyor.

Nisane valla uzatmayayım diyorum ama ben hep zamansız zamansız onun sülalesinin çocuklarına dadılık mı edeceğim benm hanm esaddan çok yoruluyoo bakamaz diyemezmiydi evde yok bi kaçgün diyemezmiydi şimdi haziranda okullar kapancak yine gelmek isticekler ben köle izauramıyım...sinir ediyo beni...insan karısını ezdirirmi..barışmıcam valla..o kadar yıprandım..yarın pazarada tek başıma gidicem abisi almaya gelcek çocukları öğlende zaten..şimdi yemek yediler mercimek köftesi yaptm onlara puding yaptım portakallı kek yaptm yemek yediler çorba makarna vardı..bunları bile nasıl yaptm bilemiyorum ama çocukların bi suçu yokki deyip kendimi yatıştırıyorm napim...o ses türkiye izliyorum isim şehir oynuyorlar....

Bronşiolitin belirtileri bronşitle aynı nasıl ayırt ediyorlar acaba..hrıltı olması şartmı acaba..bizimkininde ateşi var kulaklarını tutuyor sanırım ağrı kulaklarına vuruyor dr götürecektm yarın ama bütün randevuları dolu...

hasta bebişkolara geçmiş olsun çabucak düzelsinler inşallah :nazar:
mehmet uyumuyo bikaç gündür böyle yarım saat uyuyo uyanıyo akşamda 11 den önce yatmıyo artı uyanıp uyanıp duruyo
diş sıkıntısı şimdilik azaldı dişten değil baldanmı oluyoki kuvvetlimi geliyoki çocuk alev topuna döndü tüm akşam boyu devamlı kudurup duruyo saniye durmadığı gibi yorulmuyo bu kadar değildi yani çok hareketli olduğundan yorulur iyi uyurdu şimdi çaki gibi dolanıyo etrafta yarından itibaren bal yedirmicem bakalım ondanmıymış
doktorun dedikleride aklıma geliyo dahada hareketlenecek diyodu eğer doğru çıkarsa napıcam nasıl zaptedicem bilmiyorum bugün oturdum ağladım artık uyumuyo uyuyo hemen uyanıyo devamlı hareket halinde ne altını alabiliyorum ne üzerini değiştirebiliyorum
doğru düzgün bez bağlayamıyorum devamlı şiş kaka sızıyo hergün makina çalıştırıyorum
üst baş değiştirirken kıyamet kopuyo bi çocuğu tutupta üzerini değiştiremiyorum çocuk atıyo kendini sağa sola saniye değil saliye durmuyo valla üzüntümden başıma ağrı giriyo

mehmet uyumuyo bikaç gündür böyle yarım saat uyuyo uyanıyo akşamda 11 den önce yatmıyo artı uyanıp uyanıp duruyo
diş sıkıntısı şimdilik azaldı dişten değil baldanmı oluyoki kuvvetlimi geliyoki çocuk alev topuna döndü tüm akşam boyu devamlı kudurup duruyo saniye durmadığı gibi yorulmuyo bu kadar değildi yani çok hareketli olduğundan yorulur iyi uyurdu şimdi çaki gibi dolanıyo etrafta yarından itibaren bal yedirmicem bakalım ondanmıymış
doktorun dedikleride aklıma geliyo dahada hareketlenecek diyodu eğer doğru çıkarsa napıcam nasıl zaptedicem bilmiyorum bugün oturdum ağladım artık uyumuyo uyuyo hemen uyanıyo devamlı hareket halinde ne altını alabiliyorum ne üzerini değiştirebiliyorum
doğru düzgün bez bağlayamıyorum devamlı şiş kaka sızıyo hergün makina çalıştırıyorum
üst baş değiştirirken kıyamet kopuyo bi çocuğu tutupta üzerini değiştiremiyorum çocuk atıyo kendini sağa sola saniye değil saliye durmuyo valla üzüntümden başıma ağrı giriyo

canım ya çoğumuz aynı haldeyiz,kıyafet değiştirmek altını temizlemek bir işkence
biz, evde birileri varsa 3 kişi altını değiştiriyoruz(biri altını temizliyo, biri ellerini tutuyo biride oyuncaklarla kandırmaya çalışıyo) yoksa dediğin gibi bağlayamıyoruz ve üstüne geçiyo
o doktorun söylediklerine takılma sen, erkek çocuklar kızlara göre daha azgın yaramaz oluyolar, idare etcez sıkıntı yapıpta üzme kendini

birde bizimki annanesinden bize gelmiyo, dün akşam tam üzerini giydirdik annemden çıkıyoruz, annemin hazırlanmadığını görünce kıyameti kopardı, nasıl ağlıyo gözlerinden boncuk boncuk yaşlar geliyo, annem kıyamadı kalsın bu gece burada dedi

Hugocuk aynı durumdayız. Üstünü değiştirmeyi bıraktım ben. Eskiden sabah kalktığında günlük kıyafetlerini giydirirdim akşam pijamalarını şimdi tek başıma imkanı yok inanılmaz ağlıyor kaçıyor. Bez değiştirmek zaten işkence oldu. Hele kaka yaptıysa öyle altı pis pis kaçıyor. Telefonda klip falan açıyorum çok delirdiği zaman artık onlada ilgilenmiyor fazla.

anlaşılan hepimiz aynı sorunlardan muzdaribiz bu aralar:)
uyku düzenimiz geçen haftalarda iyice sapıtmıştı..akşam kaçta yatarsa yatsın sıpa gece 1 de kalkıp 4 e kadar uyumuyordu.
ilk bir kaç gün böyle olunca uyutmaya çalıştım salla salla canım çıkıyordu..sinir stres olmuştum..sonraki günler madem öyle kalkalım diyordum
gecenin bir yarısı biz salonda yağmurla kuduruyorduk:) o keyiften ben sinirden tabi:1: kendime telkin verdim demek ki bu ara buna ihtiyacı var
suyuna gideyim diye..ha gece uyumadı sabah geç kalkar diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz saat 7 de ayakta oluyordu sıpa..gündüz de öyle çok fazla uyuma falan yok
eee anne ne yapacak Yağmur hanım diyordum :) geçen 2 hafta uyku anlamında bana epey kafayı yedirdi anlıyacağınız..şimdilerde daha iyi şükür.

alt değiştirme olayı bizde de aynı..bunun psikolojik açıklaması varmış özellikle kakayı kendi parçası olarak gördüğü için altını değiştirtmek istemiyorlarmış.
onun bir parçasını alıyormuşuz kişiliğine bir saldırıda bulunuyormuşuz gibi düşünüyorlarmış..geçici bir süre olacağını düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyorum..

üst değiştirme krizi özellikle dışarı çıkarken daha da fena oluyor..zar zor kıyafetini değiştirdikten sonra koyuyorum yağmuru arabasına montunu asansörde,ayakkabısını şapkasını apartmanın önünde giydiriyorum..yoksa şapkayı çekiştirir ayakkabıyı çıkartır beni sinir eder..dışarı çıkınca rahatlıyo o zaman sesini çıkartmıyo..

evden çıkan herkesin arkasından ağlıyor beni dışarı çıkartın diye:1:

kuzular büyüyorlar belki de bu yaptıklarıyla ben büyüyorum demek istiyorlar...Allahım onlara sağlıklı sıhhatli uzun ömürler bize de bol sabır versin

yazılanları okuyunca tebessüm etmeden duramadım çünkü biz de farklı bi durumda değiliz..
gündüz uykuları resmen kesilmişti ama ben ayağımda uyutup emzirdikten sonra tekrar ayağıma alıyorum,her uyanmaya yeltendiğinde hafif sallıyorum.en az saat bu şekilde bekliyorum.yanlış olduğunu biliyorum ama en azından okul açılana kadar bi süre daha uyku gıdasını almasını istiyorum.günde 2 kez bu şekilde en az 1,5 saat o ayağımda ben oturuyorum düşünün artık..
alt değiştirme işi bizde de cinnet sebebebi..mutlaka eline oyalansın diye bişeyler veriyorum ama çoğu zaman bi işe yaramıyor.kaka yaptığı zamanlarda ki bu günde 3 posta oluyor deliriyorum
üst değiştirme deseniz ayrı hikaye..
hepsini geçtim sabah masaya oturup kahvaltı etmem,yada yemek yemem veya koltuğa oturup dinlenmem mümkün değil.çünkü o esnada onuda kucağıma almam için paçama yapışıp deliriyor:))almasam ağlama krizine çeviriyor işi hep numara ama:))napalım canları sağolsun yapacak bişey yok diyorum artık bende

Son düzenleme:
Ayyyy sanki benim hayatımı yazmışsınız :9::9:
Cumartesi nolduysa Ayaz efendi saat gece 01.30 da zorla uyudu.10 da başladım uyutmaya düşünün cinnet geçircekteim nerdeyse.Acayip stres oldum .Bizimde bi cumartesimiz var eşimle başbaşa kaldığımız velet uyumadı gitti.
Ayağıma alıyorum sallıyorum atıyor kendini aşağı.Kafasını bi sağa koyuyo bi sola, kalkıp oturuyo yatıyo bişiler yapıyo.
Beşiğine koydum belki uyur diye.Kalktı müzik açıyor, ayakta dolanıyor beşiğin etrafını :9:
Neyseki uyudu sabahda 08.45 uyandı :37:
Pazar günü de 11 de zorla uyudu.Yarım saat sonra uyandı neyseki bu sefer uzun sürmedi geri yatması.
Bu sabah da 6 da kalktık yatakta oynadık falan 7.30 da uyudu ben de kalktım hazırlanıp çıktım.
Diş çıkarabilir dediler bana uyumuyosa diye ama sizinkilerin dişi olduğu halde böyleyse ben yine dişten ümidi kesiyim :9::9:
Bez değiştirme üst değiştirme aynen çok zor.
üstünden bi parça çıkarıyorum hoop hemen kaçıyor gülüyor yakalıyorum onu diye hoşuna gidiyor.
Evde terlik görmesin hemen alıyor yere vuruyor ben de istemiyorum dokunmasını,bırak onları diye yanına gidiyorum nasıl kaçıyor oyun yapıyor bana .
Yani anlıycanız hepimiz aynı durumdayız Allah bize kolaylık versin

Mesajları okurken önceleri gülümsedim, sonra bayağı bayağı gülmeye başladım. Bu kadar mı benzer ya hepsi, aynı tepkiler, aynı hareketler.
Bende iki tane olunca bir de ,tüm bu söylediklerinizin hepsinin iki katını yaşıyorum :1: Şimdiye kadar ikisinin gelişimi aynı dönemlere rastlamadı da birinde bir şeyi atlatınca diğerinde yaşıyorduk. Biri alt değiştirirken kaçıp ortalığı batırırken diğeri gece uykusu problemi yaratıyordu mesela. Ama şimdi birbirlerinden görüp ikisi de aynı şeyleri yapmaya başladı, üstelik çığlık çığlığa bağırıyorlar bir şeye itirazları olduğu zaman. :1:

Hugocuk aynı durumdayız. Üstünü değiştirmeyi bıraktım ben. Eskiden sabah kalktığında günlük kıyafetlerini giydirirdim akşam pijamalarını şimdi tek başıma imkanı yok inanılmaz ağlıyor kaçıyor. Bez değiştirmek zaten işkence oldu. Hele kaka yaptıysa öyle altı pis pis kaçıyor. Telefonda klip falan açıyorum çok delirdiği zaman artık onlada ilgilenmiyor fazla.
Benimkileri de reklamla kandırıyorum, kitleniyorlar, tıp oyunu gibi bizim için reklam, hareket etmiyorlar

Ayyyy sanki benim hayatımı yazmışsınız :9::9:
Cumartesi nolduysa Ayaz efendi saat gece 01.30 da zorla uyudu.10 da başladım uyutmaya düşünün cinnet geçircekteim nerdeyse.Acayip stres oldum .Bizimde bi cumartesimiz var eşimle başbaşa kaldığımız velet uyumadı gitti.
Ayağıma alıyorum sallıyorum atıyor kendini aşağı.Kafasını bi sağa koyuyo bi sola, kalkıp oturuyo yatıyo bişiler yapıyo.
Beşiğine koydum belki uyur diye.Kalktı müzik açıyor, ayakta dolanıyor beşiğin etrafını :9:
Neyseki uyudu sabahda 08.45 uyandı :37:
Pazar günü de 11 de zorla uyudu.Yarım saat sonra uyandı neyseki bu sefer uzun sürmedi geri yatması.
Bu sabah da 6 da kalktık yatakta oynadık falan 7.30 da uyudu ben de kalktım hazırlanıp çıktım.
Diş çıkarabilir dediler bana uyumuyosa diye ama sizinkilerin dişi olduğu halde böyleyse ben yine dişten ümidi kesiyim :9::9:
Bez değiştirme üst değiştirme aynen çok zor.
üstünden bi parça çıkarıyorum hoop hemen kaçıyor gülüyor yakalıyorum onu diye hoşuna gidiyor.
Evde terlik görmesin hemen alıyor yere vuruyor ben de istemiyorum dokunmasını,bırak onları diye yanına gidiyorum nasıl kaçıyor oyun yapıyor bana .
Yani anlıycanız hepimiz aynı durumdayız Allah bize kolaylık versin

:) Aynen öyle, durumumuz aynı, nasıl bu kadar tek tip tepkiler verebiliyorlar, şaşıyorum. Benim oğullarımdan biri de son günlerde hiç yatmıyor. Yatağına koyduğum anda tırmanıp tutunmaya kendini kaldırmaya çalışıyor. Ya da koyduğum anda bas bas bağırıyor sanki başına birşey gelmiş gibi. Ben de açıkçası diş ağrısı diye düşünüyordum şimdiye kadar.

selam kızlar son sayfada okuduklarım sadece benim başımda değilmiş demekki dedirtti yani bende kızımı huysuz sürekli arıza çıkaran bir çocuk olarak görmeye başladım özellikle şu alt değiştirme meselesi çok dertliyim altını açar açmaz hemen elleri kakaya gidiyor zaten o ellerini her yere sürüyor saçı başı.. ellerinimi tutacağım onumu durdurmaya çalışacağım tek başıma altını alamaz oldum bende, kaka yapınca altını nasıl değiştiricem diye kara kara düşünüyorum, artık bide bizimkinde bir asabiyet bu ara herkese avazı çıktığı kadar bağırıyor sert sert bakıyor millete, daha küçükken ağzını kapatmazdı tanıdık tanımadık pek gülüyordu artık sevmek isteyen biri olunca kaşlarını çatıp bağırıyor özellikle erkeklerden hiç hoşlanmıyor oldu olası böyleydi erkeklere daha çok bağırıyor babası çok memnun bu durumdan :9:

BEnim kiziminda butun ozellikleri yazilmis:)))hic soylememe gerek yok hakikaten hepimizin sorunu ayni hersey iyi hosta gece uyanmalarinda cok sorun yasiyorum zaman gectikce iyi olacak diyorum git gide kotu oluyo her gecen gun birkac kere daha fazla uyaniyo agliyo beslenme istemiyo ama dis sancisi felan heralde.bu arada azi dizleri sismis bide arka disicikmis kizimin gostermiyodu gulerken fark ettim:)
Oglumda anca gaz sancisi cekiyo kivraniyo masaj egzersiz yapiyom rezene felan klask iste:))tecrubeli olmak guzel ama yaa emin olun ikinci cocuklara daha rahat olacaksiniz kizim agladiginda elim ayagim dolaniyodu simdi sorunu biliyorum ugrasiyorm daha rahatim

geçmiş olsun dilekleriniz için çooooooooook teşekkür ederim kızlar.

playdoh benim oğlum uzun zamandır p...sini keşfetti, bezini açar açmaz eli hemen orada,kesin bulaşıyor kakası. zaten bu aralar beni en çok geren şey altını değiştirmek.
yemek yerken kaşığı tutup ittiriyor, her yar mama oluyor, istediği olmadığında kendisini yerlere atıyor ve beni taklit etmeye başldı, dün akşam yemeğinde(hep beraber yemeğe oturuyoruz, örnek olsun diye) boğazıma birşey takıldı, elimi kapatarak öksürdüm, baktık alperende eliyle ağzını kapatarak öhö, öhö dedi:53: tekrar öksürdüm, alperen tekrar öhö,öhöö:53:
sonra içeri geçtik, babası horlar gibi yaptı, aynı sesi çıkardı:53: ben oyuncaklarıyla oynatırken "hadi bir, ikiii,üüüç"dedim, oğlum arkasından "üüüü" dedi.
yani bizim minik fasulyeler büyüyor arkadaşlar, sabah ilk günden bugüne yazdıklarımızı okudum biraz, daha cinsiyetleri bile belli değilmiş, 1 cm bile değillermiş hatta...

Back
X