2012 Şubat Anneleri

2. çocuk mu???:53:

Aman ne olur hamile arkadaşlar alınmasın, darılmasın ama ben hiç düşünmüyorum 2. bir çocuğu. geçen cuma doktoru eğer bu yaramazlık devam ederse çok erken de olsa alpereni kreşe vermeniz gerekir dedi:50:
inan belki 50 kere bekleme salonundan doktorun odasına ve oyuncaklar olan muayene odasına gitti, dağıttı, her yeri kurcaladı, almaya gidiyorum, alma beni diye kendisini yerlere attı. doktor gidelim diye dua etmiştir eminim:9: zaten adam TV kesinlikle yasak dedi alperen iyice kudurur diyor yani. eşim diyor ki alperen 5 yaşına filan gelince yaparız, yooook valla, tam rahat rahat edicem derken yapamam dedim. ayrıca ben oğluma daha nasıl bir gelecek sunacağımdan emin değilken......

şimdi değil tabii ama düşünüyorum ikinci çocuğu, şuanki düşüncem bu yönde :) gelecek hazırlama konusunda ileride kimin ne olacağı belli olmaz hayat ne getirir ne götürür bilinmez, hanlar hamamlarda bırakamayız belki ama çok sıkıntı yaşayacağımızıda düşünmüyorum
ben 3,5 4 yaşından önce kreşe gönderme taraftarı değilim bu konuda her doktorun farklı bir görüşü var tabii ama en az 3 yaşına kadar çocuğa anne tarafından bakılması gerektiğini söyleyen doktorlarda var

Arkadaşlar merhaba...Çookkkkkkkkkkkk uzun zamandan sonra tekrar burdayım...

sahalara geri döndün he :)) hoşgeldin :1:

nurumm geçmişolsun öncelikle sen sormuştun sanırım bebekleriniz günde kaç kere kaka yapıyor diye nil şuan günde 1 2 kere yapıyor ama daha önce kabızlık sornumuz vardı o yüzden gastrolog ve beslenme uzmanına götürdüm 1 4 arası normal dedi bunu bizzat gastrolog söyledi 4 ten fazla değilse endişelenme

Kakayı soran gıngers curls du yaa nurum değldi sanırım...playdoh bende bakma konusunda aynı fikirdeyim en az 2 yaşına kadar anneyle olmalıymışki o sevgiyi tam anlamıyla tadabilsin..zaten bana yakın kreşte yok istesemde uzak...ama 4 yaşından sonra sübyan okulu var burda kuran ve dua öğretiyorlar belki oraya yollarım diye düşünüyorum küçükten aklına ne girerse kardır.yemekten sonra ne denir wc den önce ne okunur falan hepsini öğretiyorlarmış ama nasıl tabi araştırmam gerek.beyin yıkayıcı bişeyde olmamalı....

Bende işlerii yaptım evi süpürdüm sildim cifledim yerleri..cifin çamaşır suyu katkılısı çok güzelmiş yoğun kıvamlı tavsiye ederim...balkonumu yıkadım çamaşırları astım..oğluma tarhana çorbası yedirdim alışverişimi yaptm annemde uyurken.geldim aldım şimdi yatacak bende tavuklu patatesli yemek yapacağım yanına pilav cacık ohhhh acıktım yaa :( sizler kaybolmuşunuz ben gelene kadar...esadın dişi gözüküyor üstten sırada çıktı nedense aslında alttan yanlardan bekliyorduk ama...:97:üsttü 3ledik yani...

Anaaaaa ben dünyanın işini yaptım geldim kimseler yorum yazmamış yahuuu:53: bende yemekleri hazırladım anneme çıktım şimdi...pisi 7 li var pek sevmem ama zekiyle orçoya çok gülüyorum...bütün show tekrarını verince mecbur izledim yani...

Hadi ben kaçar kimseler yok...

sevindim canım
çok faydası var inşallah sever bizimki pek hoşlanmasada içine su ekleyip verince içiyo zaten o zaman ayran gibi oluyo
birde hurma
hergün 1 tane hurmayı ilaç niyetine şifa niyetine yedir
ben meyve püresine ekliyorum

hugocuk benim cadı kuru incir,kuru kayısı ve hurma hastası..çok seviyor hergün yiyor..dediğin gibi hepsi de çok faydalı

5 günlük hava durumuna baktım, yarın yağmur geliyor izmire:47:

ay canım nereye olsa geliriz diyorsun kıyamam ben sana, peki nasıl yapalım ne yapalım dersin?

sinem canım o zaman en iyisi havalar ısınsın öyle görüşmek..soğuk havalarda içeri tıkılıp kalırız..
sıcak havada bebişlerle dışarıda olmak daha iyi,daha keyifli olurlar

Yağmura mümkün olduğunca avakado yediriyordum seviyordu limonlu..ama son zamanlarda yediremiyordum..annem geçenlerde tv de görmüş tarçın ve balla avakadoyu karıştırıp yeyin çok faydalı diye..ben de yağmura bugün öyle yaptı biraz da keçiboynuzu tozu kattı severek yedi..avakadoyu tatlı hiç düşünmemiştim..ama valla ben de severek yedim:1:

Profil düzenleye yenilikler gelmiş bende evli olanlar bu tabloyu nerden yapıyo diyordum buldum sonunda hoş bişey olmuş...bende şaka maka 6 cı yıla girmişim...ne çabuk geçti yıllar...esada kuru kayısı falan vermek hiç aklıma gelmemişti ama deneyelim bakalım belki sever...yattı umarım uyanmaz bende ağdamı yapayım kocam gelmeden biter zaten...inş uyanmaz:34:

günaydın kızlar..

umutun hasta olduğundan bahsetmiştim ,doğumgününüdede hastaydı yavrum.
antibiyotik falan kullandı,kontrole götürüdük 10 güne çıkarın dedi.neyseki şuan iyi.ama kabız oldu şimdide.kaka yapamıyor.
kayınvalidemler gitti nihayet.güzel bi doğum günü oldu.annemler falan ,süpriz gelenler oldu ,umduğumdan daha kalabalıktı.umut huysuzluk yaptı biraz ama herşey güzeldi.

bende çoook hastayım..hamileliğimin bu ilk 3 ayında hiç ama hiç iyi olmadı bu grip.:(((8
ailece kırılıyoruz..önce umut,sonra eşim ve ben.
1 haafta çok yoruldum,direncim çok düştü.zaten 53 lere kadar düştü kilom.kayınvalidemlere hizmet ,doğum günü hazırlığımı tek başıma yaptım.onca hazırlık vs.....
anneciğimde gelirken birsürü şey yapıp getirmiş sağolsun.anne gibisi yok.

zaten boğazlarımda hafif ağrı vardı,gribe çevirdi herşey üst üste geldi.
internette araştırıyorumda ilk 3 ayda grip bebek için çok tehlikeliymiş.bebeğin en önemli organları oluştuğu için.özellikle ateş olmamalıymış.malesef ateşiimde 37.6 ya kadar yükseldi.:(((
doktorumu aradım ilaç veremem bu ayda dedi.
cumartesi kalp atışları için gidicez,allahtan hayırlısı diyorum:((

anneciğim doğumgününde geldi,o akşam geri gittiler pazartesi yine geldi,bize bakmak için.cuma dönüce..
biraz daha iyiyim.
eğer kalp atışlarının duyarsak bi kaç gün içinde ben gidip 15 gün kalmayı düşünüyorum.
toparlamama lazım.gören şaırdı,zayıflamışsın ne hale gelmişsin diye.
tabi benim hoşuma giitmiyor değil bu zayıflık:))

bizden haberler böyle kızlar..
sizlerde iyisinizdir umarım.
yaşına giren bebişler oldumu?hiç geçmişi okuyamadım..
allah sağlıklı uzun ömürler versin onlarada..
görüşürüz..

şimdi değil tabii ama düşünüyorum ikinci çocuğu, şuanki düşüncem bu yönde :) gelecek hazırlama konusunda ileride kimin ne olacağı belli olmaz hayat ne getirir ne götürür bilinmez, hanlar hamamlarda bırakamayız belki ama çok sıkıntı yaşayacağımızıda düşünmüyorum
ben 3,5 4 yaşından önce kreşe gönderme taraftarı değilim bu konuda her doktorun farklı bir görüşü var tabii ama en az 3 yaşına kadar çocuğa anne tarafından bakılması gerektiğini söyleyen doktorlarda var

sahalara geri döndün he :)) hoşgeldin :1:

Ayıpsın şekerim:)))))

Bende işlerii yaptım evi süpürdüm sildim cifledim yerleri..cifin çamaşır suyu katkılısı çok güzelmiş yoğun kıvamlı tavsiye ederim...balkonumu yıkadım çamaşırları astım..oğluma tarhana çorbası yedirdim alışverişimi yaptm annemde uyurken.geldim aldım şimdi yatacak bende tavuklu patatesli yemek yapacağım yanına pilav cacık ohhhh acıktım yaa :( sizler kaybolmuşunuz ben gelene kadar...esadın dişi gözüküyor üstten sırada çıktı nedense aslında alttan yanlardan bekliyorduk ama...:97:üsttü 3ledik yani...

Bizede gelsene:))))

Napalım haknur bende şlmdi onu uyutup çamaşır asıp evi silcem ama hala oynuyor uyur inş sen emreyi sünnet ettirmedin dimi hamileyken konuşuyorduk ama sonra oldumu sünnet..ben esadı bu yaz yaptırmak istiyorum ama annemler küçük diyorlar bide genel anestezi almasını istemiyoruz bu yaşta lokal yapmazlar sanırsam eli kolu dururmu bilmiyorum...kararsız kaldım bu konuda..bebekken yaptırmadılar ufak dediler halada öyle diyorlar.hamileyken ne sohbetlerimiz vardı yaa sorma...o kişilerde kayboldu...

Canım biz Emreyi 3 aylıkken sünnet ettirdik çokta memnun kaldım...

günaydın kızlar..

antibiyotik falan kullandı,kontrole götürüdük 10 güne çıkarın dedi.neyseki şuan iyi.ama kabız oldu şimdide.kaka yapamıyor.
kayınvalidemler gitti nihayet.güzel bi doğum günü oldu.annemler falan ,süpriz gelenler oldu ,umduğumdan daha kalabalıktı.umut huysuzluk yaptı biraz ama herşey güzeldi.

bende çoook hastayım..hamileliğimin bu ilk 3 ayında hiç ama hiç iyi olmadı bu grip.:(((8
1 haafta çok yoruldum,direncim çok düştü.zaten 53 lere kadar düştü kilom.kayınvalidemlere hizmet ,doğum günü hazırlığımı tek başıma yaptım.onca hazırlık vs.....

internette araştırıyorumda ilk 3 ayda grip bebek için çok tehlikeliymiş.bebeğin en önemli organları oluştuğu için.özellikle ateş olmamalıymış.malesef ateşiimde 37.6 ya kadar yükseldi.:(((

anneciğim doğumgününde geldi,o akşam geri gittiler pazartesi yine geldi,bize bakmak için.cuma dönüce..
biraz daha iyiyim.
eğer kalp atışlarının duyarsak bi kaç gün içinde ben gidip 15 gün kalmayı düşünüyorum.

görüşürüz..

günaydın günışığım, çok geçmiş olsun. hem hamilelik hem grip birde diğer bebeğin zor olmuştur tabi, vücut direncin epeyce düşmüştür. inşallah cmt günü minik bebeğinin kalp atışlarını duyarsın ve keyfin yerine gelir.

bizde 2 hafta önce kutladık 1. yaş günümüzü(oğlum 22 ocak doğumlu) Allah uzun ve sağlıklı bir ömür nasip etsin evlatlarımıza:nazar::nazar::nazar:

Kızlar dün oğlumu tavsiye üzerine başka bir doktora götürdüm. Test yaptı rotavirüs olmuş dedi. Çocuga serum verdi. isalide durdu kusmasıda. ilaç yazdı dedim antibiyotik mi verceksiniz yok dedi antibiyotik kullanılcak bir durum yok.
Bundan önce götürdüğüm 3 doktorada antibiyotik vermişti. Bugün gene serum verilcek oğluma çok şükür bugün daha iyi. Dün gece 10 da bir uyudu sabah 6 ya kadar çocugum nasıl yorgun düştü ya valla ömrümüzden ömür gitti.

herkese merhaba..yağmur bugün yine erken kalktı bense acayip halsiz uyandım,ama bize dinlenme yok maalesef :(
evi süpür,çamaşır yıka as,mutfağı toparla makinayı boşalt,balkonu yıka..şimdi yağmur uyudu birşey yiyip dağ gibi birikmiş ütülerime başlamayı düşünüyorum..
ayyyy bu ütü işi çok gıcık yaaa

günışığımmm hayırlısıyla atlatmışsın doğumgününü..senin için bu dönem epey yorucu kendine dikkat et..miniğin kalp atışlarını duyarsınız inşallah..dediğin gibi en iyisi annenlere gidip orda biraz dinlenmen..ne varsa annelerde var haklısın..Allah başımızdan eksik etmesin

Selam kızlar haberler var yeni okudum az geçmişi...nurum çok geçmiş olsn cnm inş toparlanır tamamiyle iyi olur..guneşışığım umutun yeni yaşıkutlu olsun cnm evet ilk zamanlar grip olmamak çok önemli inş iyi olursun cnm allah yardımcın olsn annen en azından umuta bakar sende dinlenirsin birazcıkta olsa...

Bende akşam esad uyudu ağdamı yaptm tertemiz oldm evimde bende bi tek camlarım silinck ama yağmur yağacakmış ondn silmicem...şimdi anneme çıkıyoruz bizde sabah erken uyanıp işleri yaptk esadla...şimdi dinlenme zamanı..:34: görüşürüz sonra yine...

Kızlar dün oğlumu tavsiye üzerine başka bir doktora götürdüm. Test yaptı rotavirüs olmuş dedi. Çocuga serum verdi. isalide durdu kusmasıda. ilaç yazdı dedim antibiyotik mi verceksiniz yok dedi antibiyotik kullanılcak bir durum yok.
Bundan önce götürdüğüm 3 doktorada antibiyotik vermişti. Bugün gene serum verilcek oğluma çok şükür bugün daha iyi. Dün gece 10 da bir uyudu sabah 6 ya kadar çocugum nasıl yorgun düştü ya valla ömrümüzden ömür gitti.

geçmiş olsun canım dün aklıma geldi ama söylemedim panik yapmaman için
bir yönden iyi oldu atlatmış oldu aslında
antibiyotik rota virüsünde işe yaramaz yavaş yavaş azalarak atlatacak zaten zor zamanları atlatmış bundan sonrası daha kolay

günaydın kızlar..

biraz daha iyiyim.

görüşürüz..

geçmiş olsun canım
ateşin çok yok o kadar ateş tehlikeli olmaz ama yükselmesin daha fazla ılık suya duş al ateşlenince
dinlen uyu tabii umuttan uyuyabilirsen

geçmiş olsun canım dün aklıma geldi ama söylemedim panik yapmaman için
bir yönden iyi oldu atlatmış oldu aslında
antibiyotik rota virüsünde işe yaramaz yavaş yavaş azalarak atlatacak zaten zor zamanları atlatmış bundan sonrası daha kolay

Yarın bir hafta olucak. Çocugum bitti halsizlikten yavrum benim. Allah hepimizin yavrularını korusun inşallah.

Back
X