2012 Şubat Anneleri

Evet bitmiş sanırım

Ya ben Milupayada üye olmuştum, pirimayada ilk hamile olduğumu öğrendiğim sıralarda çok oldu yanii..
Milupaya baktım şimdi onunda bitmiş kampanyası sanırım..
Birde annelik akademisine üye olmuştum ama ablam için üye olmuştum ona iki tane kitap gelmişti biri hamileyim diğeri bebeğim diye.. Şimdi baktım hepsi bitmiş :)

Bize nasip olmadı desene

canım doktorum bana da balık yağı ve folik asiti 8.haftada bıraktırdı..
benim de psikolojimi düzeltti inan,
bu arada ben balık yiyemiyorum,
iki üç gündür tiksinme geldi..
ağzıma aldığım anda çıkarıyorum ,
sizce ne yapmam lazım?

doktorla olan anlaşmamıza göre; semizotu, ceviz ve haftada 2 kez balık yemek omega 3 ihtiyacını karşılıyormuş. semizotu ve cevizi bol bol ye. bu arada somon daha hafif olabilir, ayrıca omega 3 yüksekmiş somonda. biraz ara ver balığa olmadı. annelerimiz sanki bize hamileyken her hafta balık mı yediler sanki.

gunaydin bayanlar=)))
bana doktorum balik yagi vermedi yaa nie ki:S

ben balık yiyemediğim için kendim kaşındım. hamileliğin ilk dönemlerinde beslenemedim ondan istedim. sen balık yiyebiliyorsan ceviz falan da hiç gerekk yok inan ki... ben içemedim zaten sürekli mide bulantısı ve çıkartma ile sonuçlanıyordu balık hapı maceram:)

Son düzenleme:

Balık yağı ben de kullanıyorum.
Psikolojiyi mi bozuyor, niyekine :26:

gunaydin bayanlar=)))

canım zaten balık yağı tüketimi çok iyi değil hamilelikte ,
bana önceki doktorum vermişti,
yeni doktorum bıraktırdı..

biz de öyle anlaşmıştık doktorumla..
zaten geçen gün somon yedikten sonra çok feci oldum..
artık cevize kuvvet:)

günaydın hatunlar....ben içindeki yaşam sevincini kaybetmiş arkadaşınız adese.......kendini erkek doğuracağına fazla kaptırmış adese.......dün aylar sonra ilk defa eşimin ailesi bize geldi.sanırım eltimden duymuşlar bebğin cinsiyetini.kayınvalidem ''ben diğer 2 kızda da komşuma fal baktırmıştım onlara da kız demişti buna da baktırdım buna da kız demişti ''dedi.eşim de ''ne uğursuz karıymış bi daha ona fal baktırma''diye güldü.kayınpederim ise ''komşudan keşke ilmini öğrenseydiniz''dedi.ben de ''aslında biz ilmini biliyoz''demek istedim ama demedim.......traji komik........

duyup arayan her arkadaşım ''ayyy,vahhhh,tühhh''gibi inanılmaz!!! tepkiler verdiler.

tek güzel yanı yıllardır koltuklarımı değiştirmek istiyorudm eşim almıyordu.bugün kredi çekmeye gitti ben onu çok korkutmuşum belki koltuk alırsam eski halime dönermişim.....acaba vitrini de araya katsam mı ki?

ama hakikaten şunu anladım insanın hayattaki tek dayanağı eşiymiş .allah ondan razı olsun.bi de o bişey söyleseydi dayanamazdım....

Bende bu tepkilere gıcık oluyorum
sanki cinsiyet insanın elinde olan bir şey allahtan yani sonuçta
neyse canım mutlu ol bak evini yeniliyorsun

Ay canım ya, eşinin o sinir yakınlarına uymamasına çok sevindim.Sen de sev onu annesi hisseder şimdi kız diye üzüldüğünü
Çok patavatsız ve gereksiz bir arkadaş çevren varmış canım, ben olsam cinsiyetini öğrendikten sonra bunları diyen arkadaşlarımı çıkarırım hayatımdan.Kimse de beni bu güzel dönemde üzemez derim.
Zaten ben de hamileliğimden beri herkese her kırıldığım şeyi açık açık söylemeye başladım, hiç huyum değildir hep yutardım, artık içime atmıyorum.

bebeğin sağlıklı olsun, sen de sorunsuz bir hamilelik geçir en önemlisi bu. evladının sağlıklı ve hayırlı olması herşeyden önemli... Üzüntülü tepki verenler acaba kız çocukları olunca diri diri toprağa mı gömüyorlarmış? evladın kızı erkeği mi olurmuş? sanki padişah soyu devam edecek? sen hiç bu tepkilere kulak asma arkadaşım. bebğin sağlıklı mı, senin sağlığın yerinde mi daha ne olsun? insanların anlamsız tepkileri canını sıkmasın.

gunaydin bayanlar=)))

Günaydın bayan..
Epeydir görünmüyordun, neler yaptın?
İşi ne yaptın bu arada? :S
Doktorum banada balık yağı felan vermedi..
Ama ablam kullanıyor..
Ayın 22 sinde bir daha gitcem o zaman sorcam bakalım..
Kalsiyum takviyesine ihtiyacım yok bol bol süt ve süt ürünü tüketiyorum ama bu sıcakta balık yiyemiyorum..
Balık takviyesi iiyi olur aslında kış gelene kadar..

Bana da hiçbişey vermedi :S ne yiyeceğimi de söylemedi..zaten çok sağlıklı beslendiğim söylenemez.Arkadaşlar özellikle gün içerisinde nasıl besleniyorsunuz?Neleri yiyorsunuz biraz söyler misiniz?

Ben beslenme uzmanına gidiyorum.Daha doğrusu mecbur kaldım.Şekerim sınırda olduğu için ve tansiyonum da aynı şekilde rahatsızlık verdiği için…
Bana bir program yazdı.
Özellikle miktarlarını yazmıyorum, örnek teşkil etmesin çünkü benim tansiyon ve şeker sorunum var.

Sabah peynir,bol yeşillik, zeytin (yada yiyebiliyorsanız yumurta), esmer ekmek,şekersiz çay (ben içmiyorum) ile kahvaltı yapıyorum.
10 gibi bir porsiyon meyve ile bir bardak ayran yada yoğurt veya süt içiyorum (süt ve yoğurtla yenmesi meyvenin mideyi ve bağırsakları geç terk etmesini sağlayıp sindirimi kolaylaştırıyor, sadece meyve yerseniz kan şekeriniz hızla yükselip sonra düşeceğinden hızla açlık duygusu hissedersiniz)

Öğle yemeğinde çorba, sebze yemeği, köfte (yada et), balık yada tavuk yada onun yerine baklagil yemeği
Yeşil salata
esmer ekmek
Bir bardak ayran veya yoğurt

İkindi ara öğünlerin birinde meyve+10 kadar fındık (yada 2-3 ceviz)
Akşamüzeri 2 dilim esmer ekmek+bir dilim peynir+bitki çayı(bu bitki çayında dikkat edilmeli düşüğe sebep olanlar var)

Akşam çorba, sebze yemeği, et,balık yada tavuk
Esmer ekmek veya bulgur pilavı yada makarna
Ayran yada yoğurt

Gece süt+bir meyve

Ben günde yaklaşık 8 dilim çavdar yada tam buğday ekmeği yiyorum.
Pirinç pilavı, hamur işi, beyaz şekerden yapılmış tatlılar,kızartma, tuzlu cipsler, gazlı kafeinli içecekler tüketmiyorum. Bunların hiçbir besleyici unsuru yok.
Hazır meyve suları da tüketme demişti ama arada kaçıyor doğrusu.
Fast food menülerinden de uzak durmaya çalışıyorum.

Her zaman listeme sadık kalamadığım oluyor. Bulantılardan gerekli miktarlara uyamıyorum bazen. Bazen de canım bir şeyler çekiyor ve dışına çıkıveriyorum.
Ama nadir. Hamileyiz o kadarcık da hakkımız olsun dimi.
Bana bu listenin en büyük faydası meyve ve ara öğün alışkanlığı kazandırması oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…