2012 Şubat Anneleri

bizimkiler öyle bişey yapsa 40 gün lafını yaparlar şunları yaptık bunları aldık diye ne şanslısın....:9:

Allah razı olsun annemden,kardeşimden. Annemin maddi-manevi desteklerini ödeyemem ben. Evlenirken olsun, ev alırken olsun. Şimdi de doğum masraflarımı karşılayacağını söylüyor.
Kardeşim okurken, annemler ev alırlarken,önce rahmetli dedem,sonra anneannem, en son da rahmetli babacığım hastayken benim ailemin de maddi olarak zor zamanları olmuştu.
O zaman da ben hep arkalarında durdum. Daha 22-23 yaşlarındayken kardeşimin dershane, özel ders masraflarını karşılamak için kendi isteklerimden, hayallerimden ödün verdim, vazgeçtim.
Giymedim,ona aldım. Gezmedim, onu gezmeye gönderdim. Düğünüm zamanında da ailemin yardımları oldu ama son zamanlar sıkışıklık vardı. Takacakları bileziklere, düğünde giyeceklerine kadar aldım…
Şimdi anneme masraf etmemesini, kendini zorlamamasını söyledikçe “Senin gibi evlada yapılır, sen ektiğini biçiyorsun kızım.” diyor.
Ne ailem, ne ben birbirimize yaptığımız fedakarlıkların lafını etmedik, etmeyiz. Allah böyle şeyler için aramızı bozmasın Rabbim.
Eşimin ailesi ise ilk günden restlerini çektiler, her şeyinizi kendiniz yapın bize güvenmeyin diye. O katı tutumlarını da her zaman sürdürdüler, sürdürmekteler.
Manen destekleri de “ben talep etmediğim sürece” olmuyor, maddi beklentim yok da.

ben aynı binadayım annem kapımı bile çalmaz nasıl diye ben onlara çıkarım giderim eşim artık iyice sıkıldı bu işten napıcam bilmiyorum...

üveylik falan yok di mi? öz kızısın? aklım almadı canım valla bu durumu eşin de doğal olarak içerliyordur. diyorum ya kıyaslama da yapamıyorum ki hani belki bu yüzdendir diyeyim. valla senın canın sağolsun. uzaklaş yanından daha tatlı olursun belki.

Lütfen kızlar annelerinizin kıymetini bilin tabikide biliyorsunuzdur eminim ama ben annemi oğluma hamileyken kaybettim annesizlik çok zor o yüzden birisi annesiyle darıldığı zaman çok üzülüyorum Şimdi bende ikinci kez anne olacam ama annelik çok farklı ya onlar ne yaparsa yapsın tıpkı en az bizim kadar çocukları kadar hassaslar Umarım kimseyi üzmemişimdir Annem olmayınca biraz hassasım anlayın olur mu

Çok haklısın, Allah sabır versin arkadaşım,mekanı cennet olsun. Yokluğunu düşünmek bile beni inanılmaz etkiliyor.

merhaba annişler bir süredir uğrayamıyorum.geçmişi çok okuyamadım umarım bebişler iyidir.bebimkiler o konuda fazla iyi babamla annem şimdiden bebişimin herşeyini aldılar uzakta olmalarına rağmen.babam her gördüğünde bahaneler yaratıp para veriyor.üzülüyorum diğer taraf yapmazken bizimkilerin yapmasına eşimin tarafının faydadan çok zararı dokunur. eşim ilk evlendiğimiz sene iş yerinden maaş alamadı.sadece benim maaşımda yetmedi.tüm birkimimiz gitti.üstüne bir kere çok sıkışıp borç istedi eşim babasından! akıl vermeye gelince herşeyin içindeler. şimdi zaten görmek bile istemiyorum.bebek olunca evden çıkmayacaklar diye ödüm kopuyor.bir şey yapmasınlar onlardan bir şey beklemiyorum.benden uzak olsunlar yeter.eşimle tartışmalarımızın geneli onlar yüzünden oluyordu.uzaklaştım şimdi rahatım.bebek işleri karıştıracak diye korkuyorum

üveylik falan yok di mi? öz kızısın? aklım almadı canım valla bu durumu eşin de doğal olarak içerliyordur. diyorum ya kıyaslama da yapamıyorum ki hani belki bu yüzdendir diyeyim. valla senın canın sağolsun. uzaklaş yanından daha tatlı olursun belki.

yok yok özüm ama üvey gibiydim zaten bekarkende....çok döverdi bardağı şuraya niye koydun çat onu oraya koyma çat...evlendim rahat ettim ben..:9: yaşayan anlar ancak..çok zor ama diyorum ya ben alıştımda eşim çok kırılıyor..artık bende soğudum iyice..onlarda farkındalar ama ne yapim herşeyimiz laf oluyor ...bıktık....inş cnm taşıncam seneye muhakkak...senin annen cennetlik..öperim ellerinden..:14:

bblau benim annem öyle yardım etse bize en ufak şeyde laf sokar benim aldığım evde oturuyorsunuz diye hatta bigün sordum yaparım tabi lafını dedi..:9:

kızlar dün iftardan sonra eve gittim işten 3 tencere üzüm yaprağından sarma sardım.....dolaba koycam inş..kışlık

Evimizi annem almadı canım ama, o zaman ayarlayamadığımız bir miktar nakit için bize kredi çekti, kendi adına. Biz şu an ödüyoruz anneme. Bir miktar da nakit verdi elden. Birkaç bin TL.
Birkaç bin de kardeşim verdi ve geri istemediler, asla kabul etmediler geri ödediğimizde.
Eşimin babası aldığı ev hediyesini bile eşime borç kaydetmiş.Ajandasına yazmış X’den alacaklarım diye.
Annemin aldığı,yaptığı şeyleri gördükçe de sürekli bana imalı laflar söylerler, kapris yaparlar, surat asarlar, kompleks haline getirirler.

Buarada sarmaya bayılırım :56: eline sağlık :)

Lütfen kızlar annelerinizin kıymetini bilin tabikide biliyorsunuzdur eminim ama ben annemi oğluma hamileyken kaybettim annesizlik çok zor o yüzden birisi annesiyle darıldığı zaman çok üzülüyorum Şimdi bende ikinci kez anne olacam ama annelik çok farklı ya onlar ne yaparsa yapsın tıpkı en az bizim kadar çocukları kadar hassaslar Umarım kimseyi üzmemişimdir Annem olmayınca biraz hassasım anlayın olur mu

Canım başın sağolsun Zeynebim..
Kabri nur olsun canım..

Benimde kaynanam uzakta annem çok yakın evliliğimin başından beri ailem eşim ağzıyla kuş tutsada yaranamadı şimdi eşim diyor ne alırlarsa kabul etmiceksin hakkımı helal etmem diyor çok çektirdiler çünkü halada uyuzluk ediyorlar..durup dururken..dün annemi aradım kızım nasılsın bebek nasıl cinsiyetini öğrendinmi? bile demedi he hı diye konuştu kız olcak diye yanıltmıştı doktorum erkek demedim bende... şimdi kız şeyleri alırsa hepsi boşa gidecek..tam tersi kaynanam sordu bebek nasıl diye..sizlerin annelerinize bağlılığınıza imreniyorum..sanırım anne elinde büyümemek böyle yapıyor insanı çok zor..o yüzden çocuğumu ben büyüteceğim ne olursa olsun..annem beni büyütmediği gibi hiç sevgide göstermedi en çok buna üzülüyorum ama alıştım artık..:59:

Canım seni babaannen mi büyüttü...
Annen çalışıyor muydu?
Canım inan beni annem büyüttü ama
Çok sevgi de vermedi....

Ama annemi çok seviyorum elimde değil..
Yani o beni benim kadar sevmiyor
Napiiiim ya boşverdim bende...:31::31::31:

Bende çocuklarımı kuzularımı severim
Kocamı severim buuuuuuuuuuuuuuuuuu kadar....
:69::69::69:

Güçlü bir yapım vardır....
O yüzden her gelene sabrederim...
Bir gün muhaakkak mükafatını alacağımı düşünrüm...
Adalet gününde....

ben aynı binadayım annem kapımı bile çalmaz nasıl diye ben onlara çıkarım giderim eşim artık iyice sıkıldı bu işten napıcam bilmiyorum...

Canım ben olsam artık gitmezdim..
Hep böyle diyorum
Ama sonunda sevgime yenilip gidiyorum..
Bana da benimkiler gelmez..
Ben gelirsem ....
Şimdi bayramda

Hep eşşim yardımcım benim..
Yemeğimi eşim yapar ben ypamayınca..
Öf bile demez yani..
Ev işlerinde yardım eder...
Ama anne kaynana hiç bilmem?

Ayy bende en başta koydum tepkimi valla. Annem zaten ben ne istersem onu yapıyor. Kayınvalidemlerde anladılar beni. SAğolsunlar iyiliklerinden yapıyorlar ama ilk şeylerini ben almak istiyorum.İNsanın hevesi oluyor ilk çocuğunda herhalde. Görümcemde dedi öğrenir öğrenmez ayy ona ilk patiğini ben alıcam. BEnde dedim benimde hevesim var herhalde ilkleri babası annesi yapması gerekmiyormu sizcede

annem bana yürüyerek 5 dk lık mesafede oturuyor gerçi arabası var bütün gün dışarda geziyor ama ne 5 dk gidip göreyim der ne bi telefon eder hergün ben onu ararım ama budurumdan çok sıkıldım ve çok üzülüyorum. ev işinde zorlanıyorum fln diyorum neyapalım ben 8-9 aylık hamileyken bile temizlik yapıyordum ben insan değilmiyim diyor. hiç gelip yardım etmez, arayıp canın birsey istiyormu yapayımmı demez.1 ay basımı kaldırmadan yattım bulantıdan gelip çorba bile yapmadı.... çok üzülüyorum

Allah razı olsun annemden,kardeşimden. Annemin maddi-manevi desteklerini ödeyemem ben. Evlenirken olsun, ev alırken olsun. Şimdi de doğum masraflarımı karşılayacağını söylüyor.
Kardeşim okurken, annemler ev alırlarken,önce rahmetli dedem,sonra anneannem, en son da rahmetli babacığım hastayken benim ailemin de maddi olarak zor zamanları olmuştu.
O zaman da ben hep arkalarında durdum. Daha 22-23 yaşlarındayken kardeşimin dershane, özel ders masraflarını karşılamak için kendi isteklerimden, hayallerimden ödün verdim, vazgeçtim.
Giymedim,ona aldım. Gezmedim, onu gezmeye gönderdim. Düğünüm zamanında da ailemin yardımları oldu ama son zamanlar sıkışıklık vardı. Takacakları bileziklere, düğünde giyeceklerine kadar aldım…
Şimdi anneme masraf etmemesini, kendini zorlamamasını söyledikçe “Senin gibi evlada yapılır, sen ektiğini biçiyorsun kızım.” diyor.
Ne ailem, ne ben birbirimize yaptığımız fedakarlıkların lafını etmedik, etmeyiz. Allah böyle şeyler için aramızı bozmasın Rabbim.
Eşimin ailesi ise ilk günden restlerini çektiler, her şeyinizi kendiniz yapın bize güvenmeyin diye. O katı tutumlarını da her zaman sürdürdüler, sürdürmekteler.
Manen destekleri de “ben talep etmediğim sürece” olmuyor, maddi beklentim yok da.

senin eşinin ailesinin söylediği benim ailem bana söyledi..üstelik eşim işsiz kaldığı en zor dönemimde.....6 ay konuşmadık gitmedik yine dayanamadım ama maalesef değişmeyince değişmiyor insan....keşke benimde beni anlayan seven başımı okiayan bir annem olsaydı hasretim..inş bende oğluma veririm o sevgiyi...eksik etmem inş...:14:

ben benim olanı o kadar iiyi anlıyorum ki....
:

slm güzel anneler...
giremiyorum yine günlerdir, geçmişi okuyamadım umarım herkes iyidir. kızlar benim karnımda 2 gündür özellikle sol tarafımda çok sancı var sizdede oluyormu?

yok yok özüm ama üvey gibiydim zaten bekarkende....çok döverdi bardağı şuraya niye koydun çat onu oraya koyma çat...evlendim rahat ettim ben..:9: yaşayan anlar ancak..çok zor ama diyorum ya ben alıştımda eşim çok kırılıyor..artık bende soğudum iyice..onlarda farkındalar ama ne yapim herşeyimiz laf oluyor ...bıktık....inş cnm taşıncam seneye muhakkak...senin annen cennetlik..öperim ellerinden..:14:

:53: :53:

valla sen de cennetliksin bende seni yanaklarından öpüyorum.

annem bana yürüyerek 5 dk lık mesafede oturuyor gerçi arabası var bütün gün dışarda geziyor ama ne 5 dk gidip göreyim der ne bi telefon eder hergün ben onu ararım ama budurumdan çok sıkıldım ve çok üzülüyorum. ev işinde zorlanıyorum fln diyorum neyapalım ben 8-9 aylık hamileyken bile temizlik yapıyordum ben insan değilmiyim diyor. hiç gelip yardım etmez, arayıp canın birsey istiyormu yapayımmı demez.1 ay basımı kaldırmadan yattım bulantıdan gelip çorba bile yapmadı.... çok üzülüyorum

diyorum ya cnm her anne aynı değil bi anne var bide annecik var....ondan sonra sen soğuksun derler kendi haraketlerine hiç bakmazlar buda bizim kaderimiz her halde...inş biz evladlarımıza onların yatığı hataları yapmayız.....bana kaynanam soruyor kendine dikkat et diye..annemde geçen eşime balık aldırdım cnm çok çekti annem dedi niye para verdin harcadın kenarına koysana o parayı diyor,ben hamile değilim sanki canım çekemez.....güya iyiliğimi düşünüyor ama hep bir yargılama..neyse daha fazla konuşup bebeklerimizi üzmeyelim..

diyorum ya cnm her anne aynı değil bi anne var bide annecik var....ondan sonra sen soğuksun derler kendi haraketlerine hiç bakmazlar buda bizim kaderimiz her halde...inş biz evladlarımıza onların yatığı hataları yapmayız.....bana kaynanam soruyor kendine dikkat et diye..annemde geçen eşime balık aldırdım cnm çok çekti annem dedi niye para verdin harcadın kenarına koysana o parayı diyor,ben hamile değilim sanki canım çekemez.....güya iyiliğimi düşünüyor ama hep bir yargılama..neyse daha fazla konuşup bebeklerimizi üzmeyelim..

evet canım kendimizi üzmeyelim böyle gelmiş böyle devam eder bundan sonra değişmezler katlanıcaz

Kızlar c.tesi gunu iftara gidecektik esimin teyzesine,
Hep etek giyiyorum bi de pantolon giyeyim oyle gideyim dedim..
Pantolonlarımın hicbiri olmadı :( 38 beden giyiyordum ve cok sıktı belimi..
40 beden bir pantolon almıstım 1 tane onu giydim ve tam oturdu uzerime..
Daha simdiden boyleysem ben 9 ayın sonunda ne yapıcam :43: :43:

Bende sürekli elbise giyiyorum. Artık hiçbir pantolonum olmuyor. Hamile kıyafeti giymeye başlayan var mı?
Ben daha erken olduğunu düşünüyorum. Sanki 4 - 5 aylık gibi karnım var. ya da bana öyle geliyor.
Yarın 2'li testim var gittiğimde doktoruma soracağım. Bu gidişle 9. ayımı düşünemiyorum.

üzülmekte haklısın benimki uzakta olmasına rağmen hergün defalarca arıyor.çok destek oluyor.söz konusu anne olunca daha fazlasını bekliyor insan.

büyük kızım sessiz bi çocuktur .geçengün geldi bana sarıldı öptü çok güzelsin falan diye iltifat etti.aaaaaaa sen beni severmiydin hiç belli etmiyosun duygularını dedim.aslında genelde ölesiye nefret ediyorum ama bugün seviyorum dedi.şok oldum tabi.eşime anlattım o da sormuş niye annene böyle dedin diye.ne anlatmış bakın size anlatayım''geçen yıl ingilizce ödevi vardı.kızım yaptın mı ödevini dedim.evet anne dedi.bak bu ödev önemli öğretmen performans notu verecek notunu çok etkileyecek falan diye konuştum.yaptım anne dedi.neyse okula gittik teneffüsde ingilizce öğretmeni geldi,senin kız ödevini yapmamış perforrmans notu verecektim .tüm sınıf yapmış bi tek senin ki yapmamış şimdi sözümden de dönemem dedi.bütün sınavları 100 olmasına rağmen karneye notu düşük geldi.neyse ben notu düşeceği için değil sadece bana ısrarla yalan söylediği için eve gelince bunu oklava ile dövdüm.:( çok hızlı vurmamıştım aslında:).......babasına bunu anlatmış beni dövmüştü diye.
niye mi anlattım bunu çoğunuz yeni anne olacaksınız çocuklara yapılan ufak bişeyi bile unutmayabiliyorlar.ben bunu acı bi şekilde öğrendim.

konuyu değiştireyim istedim ama olmadı... boşverin kızlar konuştukça daha da üzüleceksiniz, meleklerimiz de üzelecek. ki ben oturduğum yerde şoka girip stres oldum. kapatalım bu konuyu. onları da öyle kabul edecez napalım. sonuçta annelerimiz haklarını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz.

hani canlanın mutlu şeylerden konuşalım...

Back
X