- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #15.021
bizimkiler öyle bişey yapsa 40 gün lafını yaparlar şunları yaptık bunları aldık diye ne şanslısın....
Allah razı olsun annemden,kardeşimden. Annemin maddi-manevi desteklerini ödeyemem ben. Evlenirken olsun, ev alırken olsun. Şimdi de doğum masraflarımı karşılayacağını söylüyor.
Kardeşim okurken, annemler ev alırlarken,önce rahmetli dedem,sonra anneannem, en son da rahmetli babacığım hastayken benim ailemin de maddi olarak zor zamanları olmuştu.
O zaman da ben hep arkalarında durdum. Daha 22-23 yaşlarındayken kardeşimin dershane, özel ders masraflarını karşılamak için kendi isteklerimden, hayallerimden ödün verdim, vazgeçtim.
Giymedim,ona aldım. Gezmedim, onu gezmeye gönderdim. Düğünüm zamanında da ailemin yardımları oldu ama son zamanlar sıkışıklık vardı. Takacakları bileziklere, düğünde giyeceklerine kadar aldım…
Şimdi anneme masraf etmemesini, kendini zorlamamasını söyledikçe “Senin gibi evlada yapılır, sen ektiğini biçiyorsun kızım.” diyor.
Ne ailem, ne ben birbirimize yaptığımız fedakarlıkların lafını etmedik, etmeyiz. Allah böyle şeyler için aramızı bozmasın Rabbim.
Eşimin ailesi ise ilk günden restlerini çektiler, her şeyinizi kendiniz yapın bize güvenmeyin diye. O katı tutumlarını da her zaman sürdürdüler, sürdürmekteler.
Manen destekleri de “ben talep etmediğim sürece” olmuyor, maddi beklentim yok da.