- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #17.401
Evet ben alırken sallanma işini düşünmedim, ama anakucağında sallanır dedim belli bir aydan sonra..Sallamaya da alışsın istemiyorum ama kucakta evin içinde pışpışlarken kesin alışacak, çok karışık yazdım kafam karıştı çünkü benimde :26:
herkese merhabalar..öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım..
bayramda genelde evdeydik gibi ama sağolsun eşim bilgisayara format atıp,güncellemeler yaptığı için bilgisayara dokunamadaım bile!.((
sayfalarıda şimdi yeni yeni okuyorum.'beğen'butonunu kaldırmıışlar.hiç iyi olmamış( arkadaşlar bende isim özürlülüğü olduğu için sayfalardan okuduklarıma cvap verirken isimleri unutuyorum hep,yumuşak karın olayından bahsetmişsiniz!belki inanmayacaksınız ama aynı takıntı bendede var.gün içinde sürekli karnımı elliyorum ,sertliği hissedince içim rahatlıyor,mutlu oluyorum.hatta dün akşam eşimede bak elle sertliğe bak dedim,o hissedemedi,,bi sinir oldum,kızdım nasıl hissetmezsin diye!:))
bu arada benim yarın aylık kontrolüm var.cuma-cumartesi gidecektik ama doktorumuz tatile çıkmış,yarına kaldık.
amaaaa ben cuma günü bişey yaptım başka bi doktora gidiverdimm!rendeusuz,herhangi bi doktora işte!
cuma günü kahvaltı için sahile inmiştik eşimle bi ara bişeyler hissettim ben allttan,tualete girdim koyu kahve akıntı gelmiş,o panikle kendimizi önümüze çıkan ilk hastanede bulduk.rendeusuz çalıştıkları için hemencik sıra gldi,bu arada benim kimliğim de yanımda yok,allahtan rica ettik,kimlik numaramda ezberimde olduğu için sağolsunlar sorun etmediler pek.çok şükür bebeğim iyimiş,kilosuda haftasına göre çok iyimiş.boyu vs..hakkında pek bilgi vermedi bu doktor.önemli değil nasılsa kendi doktorum yarın hepsini söyler.bebeğimin iyi olduğunu gördümya bana yeter.benim tansiyon 13.5 e-8 çıktı(
daha öncede böyle çıkmıştı.
sizleride özlemişim...
ben şimdi sayfaları okuyım..
uzun yazdım kusuraa bakmayın..
bebekle ilgili olmadığını söyledi,idrar tahlili istedi,idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi.ben orda yaptırmak istyemedim.Hoşgeldin canım..Akıntının sebebi neymiş peki? normalmiymiş?
Doğum jeli ney:26:
Benim de bir arkadaşım var, düğününde bir kardeşe yardım eder gibi ettim, evini birlikte tuttuk, halısını perdesini birlikte aldık-yaptırdık, damatlığa ayrı koşturduk,düğününe ayrı...
Evlendi eşiyle sorunlar yaşadı her gün aradım, gittim...Her gün ama....
Ben düşük yaptığımda bir aramadı bile beni, bu gebeliğim sorunlu başladı,sonra birçok problemim oldu, duymuş ama yine aramadı sormadı.
Sonra o da hamile kaldı, beni aradı haber verdi, tebrik ettim ben de. Görüşmeyi isterim ama inan bulantıdan hep yatıyorum işe de gitmiyorum dedi,akşamına pastanede arkadaşlarıyla otururken gördüm.
Derken gebeliğinde sorunlar olmaya başladı.Kanaması, bağırsak sorunları filan.Hergün beni arar oldu, ne yapayım hangi doktora gideyim,ne yol izleyeyim diye.
Birkaç ortak arkadaşımız dedi ki, söyle o hergün gezdiği arkadaşlarına sorsun seni niye arıyormuş,muhattap olma....
Ama ben kıyamadım,ortada bir bebek var, bir can var. İçim elvermedi senin gibi.Kendiliğimden aramasam da,o aradıkça tavır yapmadan yol gösteriyorum.
Allah bilsin.
Kızlar bu arada aklıma geldi size anlatayım.
Cumartesi diyetisyene gittim. Bana 8. Haftalıkken diyet vermişti, vallahi %60 uyduysam %40 uyamadım.
Yürüyüşleri özel olarak çıkıp yapamadım. Fazla kilo almadım takip ediyorum ama sebebi bulantımın olmasıydı
Neyse gittim cumartesi, tam 2 kg almışım. Metabolizma ve vücut analizine girdim.
2 kg almışım ama vücut yağlarımdan 3 kg kadar erimiş ve yerine kas gelmiş. Karın bölgemden 2,5 kg yağ gitmiş bebeğe yer açılmış.
Diyetin ve yürüyüşlerin çok faydası oldu gördün mü dedi, bozuntuya vermedim nihahahahaha
Karın yağlarımdan eridiği için de şekerim düşüyor galiba.
Yalnız metabolizmam çok yavaşmış. 1430 kcal’den düşük oldu mu yavaş diyoruz, senin günlük harcaman 710 kcal çıktı dedi :26:
Ya nefes almasını bilmiyormuşum, nefes kalitem iyi değilmiş yada metabolizmam çok yavaşmış :26:
Doğuma kadar artık gelmene gerek yok listene uy yürüyüşünü yap dedi. 3 tane de egzersiz verdi.
Şeker yüklemesi sonrası sonucuma da bakacak.
Sizler kaç kg aldınız?
bebekle ilgili olmadığını söyledi,idrar tahlili istedi,idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi.ben orda yaptırmak istyemedim.
nasılsa yarın kendi doktoruma gidicem diye.
benden yine böyle bi akıntı gelmişti 1-2 ay öncesi.kendi doktorum progesteron hormonu içeren içinde 14 adet bulunan bi tüp şeklinde krem vermişti.vajinal bölgeye uygulanaan.geçmişti.yine olunca tedirgin oldum.
bu arada hoşbulduk canım
doğum jeli..
doğum yapmadan vajınal yoldan içine sıkılıyor ve kayganlaştırıcı etkisiyle sürtünmeden dolayı oluşan yaraları, yırtıkları azaltıyor. bebegın daha kolay doğmasına yarıyor.
Dianatal Doğum Jeli - EczaOnline
ama ne kadar doğru o nu kestıremıyorum işte. yorumlar ıyı ama.
Ehehe tesekkur ederim canım
En genc anne benim aranızdaVe bundan da mutluluk duyuyorum :86:
doğum jeli..
doğum yapmadan vajınal yoldan içine sıkılıyor ve kayganlaştırıcı etkisiyle sürtünmeden dolayı oluşan yaraları, yırtıkları azaltıyor. bebegın daha kolay doğmasına yarıyor.
Dianatal Doğum Jeli - EczaOnline
ama ne kadar doğru o nu kestıremıyorum işte. yorumlar ıyı ama.
ne dıyım hemşire ya gerçekten yüzünü gorunce bana bişey oluyordu. hatta hamıle kaldıgını öğrendım 2 gün önce "aha dedım yine yaptı yapacagını illa dedım bi şekilde ilgiyi çekecek yine üzerine.hep hevesımı kursagımda bırakıyor bu kız "dedım içimden. sonra da ne kadar kötü bı ınsanım deyıp kendıme de kızdım. (ama oyleçunku ben evlendım 1hafta sonra apar topar istemeye gıttık nişan kestık adım birden eski geline çıktı. hamıle kaldım anında hamıle kaldı bu arada bana yapmadıgını bırakmadı (bu arada 1.80 boy sıyah saçlı mavı gozlu artis gıbı hatun. benı kıskanıyor desem alakası dahı olamaz kızın yanında safıye ayla gıbıyım) bebegımı kaybettım bebegını kaybettı. yıne hamıle kaldım hamile kaldı eşi işsiz kaldı o kadar maddı yardımda bulundum (ben çıkarıp bızzat para verdım kaynıma) bı kere arayıp teşekkür etmedi, bu bebeğimde bana hayırlı olsun demedi, o kadar hastanede yattım gelmedi.
ama demin bişey olmamış gıbı aradı. ilk şoka gırdım sonra içim eridi, bişey oldu sesındekı o pişmanlık, titreme, korku ilk gunlerımı hatırlattı bana. acımadım sadece onunla aynı derdi paylaştığım için yakınlık hıssettım ben gibi çekmesın istedım.
buna bıraz mallık, saflık, aptallık mı denıyor bılmıyorum ama iyi insanlarız bız galıba. dayanamıyorum işin ucunda bı can olunca.
Oooo ne güzel yağ gitmiş bebeğe yer açılmış maşallah
Ben abarttım ya 49la hamile kalmıştım, şimdi 54 kilo 800gr. olmuşum.Sen ona 55 de işte
ben de 52 ile hamile kaldım 57 kiloyum şuan. ehehehe topiş olacaz kız bız. yarıor anam su içsem yarıyor :)))
Doktor mu sürüyor acaba :26: baya gerilere sürmesi lazım dimi, nasıl sürcek elini mi sokacak ay bi çözemedim :26:
heralde senden sonrada en genci benimbende 21yasindayim ve 2.cocuguma hamileyim... ilk cocugumuda 18yasimda dogurdum
yavrum bilemıyon ki. doğumdan önce jel aplikatörü ile bi guzel vajınadan içerı sıkılıyorlarmış ve yaglı bı tabaka oluşturarak orda kolaylık saglıyormuş. bununla doğum yapan hiç duymadım etrafımda ama ben alacam çunku hiç bi yan etkısı yok ve düşününce mantıklı. ha sancıyı mancıyı azaltmaz (ki amacı o degil zaten) ama en azından bebeğin rahımden geçtiği yolda sürtunmeyı azaltır, yırtıkları azaltır bence. denesek mi kız :)))
yavrum bilemıyon ki. doğumdan önce jel aplikatörü ile bi guzel vajınadan içerı sıkılıyorlarmış ve yaglı bı tabaka oluşturarak orda kolaylık saglıyormuş. bununla doğum yapan hiç duymadım etrafımda ama ben alacam çunku hiç bi yan etkısı yok ve düşününce mantıklı. ha sancıyı mancıyı azaltmaz (ki amacı o degil zaten) ama en azından bebeğin rahımden geçtiği yolda sürtunmeyı azaltır, yırtıkları azaltır bence. denesek mi kız :)))
evt yaaa kendimi çok boşlukta hissediyorum
beğen tuşu olmayınca
herkese merhabalar..öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım..
bayramda genelde evdeydik gibi ama sağolsun eşim bilgisayara format atıp,güncellemeler yaptığı için bilgisayara dokunamadaım bile!.((
sayfalarıda şimdi yeni yeni okuyorum.'beğen'butonunu kaldırmıışlar.hiç iyi olmamış( arkadaşlar bende isim özürlülüğü olduğu için sayfalardan okuduklarıma cvap verirken isimleri unutuyorum hep,yumuşak karın olayından bahsetmişsiniz!belki inanmayacaksınız ama aynı takıntı bendede var.gün içinde sürekli karnımı elliyorum ,sertliği hissedince içim rahatlıyor,mutlu oluyorum.hatta dün akşam eşimede bak elle sertliğe bak dedim,o hissedemedi,,bi sinir oldum,kızdım nasıl hissetmezsin diye!:))
bu arada benim yarın aylık kontrolüm var.cuma-cumartesi gidecektik ama doktorumuz tatile çıkmış,yarına kaldık.
amaaaa ben cuma günü bişey yaptım başka bi doktora gidiverdimm!rendeusuz,herhangi bi doktora işte!
cuma günü kahvaltı için sahile inmiştik eşimle bi ara bişeyler hissettim ben allttan,tualete girdim koyu kahve akıntı gelmiş,o panikle kendimizi önümüze çıkan ilk hastanede bulduk.rendeusuz çalıştıkları için hemencik sıra gldi,bu arada benim kimliğim de yanımda yok,allahtan rica ettik,kimlik numaramda ezberimde olduğu için sağolsunlar sorun etmediler pek.çok şükür bebeğim iyimiş,kilosuda haftasına göre çok iyimiş.boyu vs..hakkında pek bilgi vermedi bu doktor.önemli değil nasılsa kendi doktorum yarın hepsini söyler.bebeğimin iyi olduğunu gördümya bana yeter.benim tansiyon 13.5 e-8 çıktı(
daha öncede böyle çıkmıştı.
sizleride özlemişim...
ben şimdi sayfaları okuyım..
uzun yazdım kusuraa bakmayın..
Eyyyvaaaahhhh Dünyamın rekoru gitti elinden
merhaba kızlarr hepinize :) bugün sol göğsüme ağrı giriyorsize de oluyormu hiç.canım karın sertliğini çok kafana takma bence.sertlik arada bir değişebilir çünkü gazımız da çok oluyor.öyle olduğunda taş gibi oluyor.akıntıyla ilgili sonucunu yazarsın canım geçmiş olsun şimdiden
Kimyasal filan diilse denenebilir bence.Ama sonra mecburi sezercik filan olursak boşa gitmesin :26:
Ya iyi güzel hoş anacım da 200 fazla geldi banaBenim beğendiğim uykuseti de o fiyatta, ikilemde kaldım o yüzden
mecbur sezoş olursak yapacak bişey yok canım napalım yatıp bekleyecez kesılmeyı. :)) paramız uar gıder o olur :)
bence de bıraz tuzlu ama bu ara ben yıne normal doğum vıdeolarına sardım. tutamıyorum kendımı eşime de izletecem kafayı bozdum. adam ya ızlemem ben dıye kaçıyo hayır izliceksın beyfendı oyle kösede köşe mınderı gıbı oturunca olmuyo bu işler dıye başının etını yıyorum adamın.
geçen izleyeceksın bak bakalım limon kadar delikten karpuz kadar çocuk nasıl çıkıyormuş dedım şoka gırdı. gökçe hakkat yedın kafayı sen dedi. :))
ben kolay doğumdan bahsedıyorum bacım bana uyku setı dıyor ya :9)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?