2012 Şubat Anneleri

kızlar ben doktora sordum denize girebilirmiyim diye
önce şaşkın bir ifadeyle yüzüme baktı ikiz gebelik yaşıyo hala gezmeyi düşünüyor der gibi
sonra dedi ki marmara denizine giremezsin havuza da asla dedi
denizin temiz olduğuna eminsen hiç çıkma ama enfeksiyon kaparsan kötü olur dedi
ama antalya da fln girebilirim herhalde dimiii tabiii gidersek

önce şaşkın bir ifadeyle yüzüme baktı ikiz gebelik yaşıyo hala gezmeyi düşünüyor der gibi

Ben girmiştim 2 kere. Bikini veya mayo ıslak durmadığın sürece ve temiz olduğu sürece enfeksiyon kapmazsın diye biliyorum ben.

denize girmenin sakıncası yok diye biliyorum temiz oduğu sürece ben haftada 2 gün havuza gidiyorum yüzmek anne için ideal sporlardan biri dr havuz temiz olduktan sonra sorun olmaz dedi.havuza başamadan önce dr izin almıştım:44:

merhaba arkadaşlar
nasılsınız uzun zamandır foruma giremiyorum neler yazıyorsunuz takip edemiyorum ama aklım hep burda
bu aralar işyerinde çok yoğunum sürekli iş sürekli iş fırsat bulup internete giremiyorum evde de internetim yok
bazen telefondan bakabiliyorum o kadar

bu arada cumartesi günü doktor randevum vardı kaç zamandır bu anı bekliyordum cinsiyetini öğrenecektik
ama bizim yaramaz bacaklarını karnına doğru çekmiş hiç birşey göremedi doktor önce erkek olabilir dedi sonra yok
bu göbek bağıymış dedi anlayacağınız bizim ki biraz nazlı çıktı kız olabilir yani :46:
bir de elleriyle kulaklarını kapatmış o şekilde duruyordu doktorda allahu ekber yapıyor sizin bebek dedi :60:

benden haberler bu kadar haftaya tekrar gidicez doktora bakalım yine naz yapacak mı:49:

Ben Çeşmede 2 kez denize girdim sanırım ben de seninle aynı haftalardaydım o zaman…
Birini tekneyle açıldığımızda açıkta girdim, birinde de bir köyde, temiz bir plajda.
Kalabalık plajlarda girmedim, ilgisi var mı bilmiyorum da…
Bir de ıslak mayoyla hiç oturmadım derhal değiştirdim.
Benim daha önceden de denizden havuzdan enfeksiyon kapmışlığım yoktur.
Geçmişinde böyle bir şey varsa ekstra dikkat etmeni öneririm…

merhaba tatlı anneler ,ay muhabbet konunuza bayıldım eşler konusu çook komik onlar bu heyecanla kesin bizden önce doğururlar:49: bu arada liste var dimi eğer varsa benide klermisiniz 12 haftalık ikizlerime hamileyim cinsiyetleri henüz belli değil beklenen doğum zamanım 15 şubat ve sonrası hakkımızda hayırlısı inşallah bir avazda çatır çatır doğururuz mercimeklerimizi:))

merhaba arkadaşlar
nasılsınız uzun zamandır foruma giremiyorum neler yazıyorsunuz takip edemiyorum ama aklım hep burda
bu aralar işyerinde çok yoğunum sürekli iş sürekli iş fırsat bulup internete giremiyorum evde de internetim yok
bazen telefondan bakabiliyorum o kadar

bu arada cumartesi günü doktor randevum vardı kaç zamandır bu anı bekliyordum cinsiyetini öğrenecektik
ama bizim yaramaz bacaklarını karnına doğru çekmiş hiç birşey göremedi doktor önce erkek olabilir dedi sonra yok
bu göbek bağıymış dedi anlayacağınız bizim ki biraz nazlı çıktı kız olabilir yani :46:
bir de elleriyle kulaklarını kapatmış o şekilde duruyordu doktorda allahu ekber yapıyor sizin bebek dedi :60:

benden haberler bu kadar haftaya tekrar gidicez doktora bakalım yine naz yapacak mı:49:

nazlıysa kız olur diyorlar ama burda bu tezi çürüten arkadaşlar oldu bebiş naz yaptı yaptı sonra erkek çıktı hiç belli olmuyor sağlıklı olsunda ...

merhaba tatlı anneler ,ay muhabbet konunuza bayıldım eşler konusu çook komik onlar bu heyecanla kesin bizden önce doğururlar:49: bu arada liste var dimi eğer varsa benide klermisiniz 12 haftalık ikizlerime hamileyim cinsiyetleri henüz belli değil beklenen doğum zamanım 15 şubat ve sonrası hakkımızda hayırlısı inşallah bir avazda çatır çatır doğururuz mercimeklerimizi:))

Bir tane daha ikiz annemiz oldu :nazar:
Allah tamamına erdirsin canım.

ayyy,benim içinde şuan gündemdeki konum bu haftaya tatile gidicez kuşadasına bayram için yarın doktoruma sorucam bir sorun olurmu denize girsem diye isterseniz sizin içinde sorarım haem içiniz rahatlar ....

Ben Çeşmede 2 kez denize girdim sanırım ben de seninle aynı haftalardaydım o zaman…
Birini tekneyle açıldığımızda açıkta girdim, birinde de bir köyde, temiz bir plajda.

aslında bir kere kumburgazda mikrop kapmıştım ama daha bekardım

ayyy canım bende ikiz annesi olcam inş.seni gördüğüme çok sevindim
haftalarımızda aynı burda herkes benden büyük bebişleri
ikili test yaptırdın mı
heheh ne güzellll

ayyy seni gördüğüme sevindim
hem ikiz annesisin hemde haftalarımız aynı
umarm herzaman burda olursun

evet yaşasınnn

ayyy canım bende ikiz annesi olcam inş.seni gördüğüme çok sevindim
haftalarımızda aynı burda herkes benden büyük bebişleri
ikili test yaptırdın mı
heheh ne güzellll

bende çook mutlu oldum canım demek aynı zamanda doğuma gidicez hadi hayırlısı canım ikizlerde ikili test olmuyomuş iki ayrı doktora gidiyorum ikiside öyle söyledi sadece ense kalınlıklarına bakılıyo ilk doktorum ense kalınlıklarını geçen hafta ölçtü ilki 1,50 ikincisi 1,70 çıktı normal yani araştırdım 3 ün altındakiler normalmiş yarında ikinci doktoruma gidicem oda ölçücek bakalım ama içim çok rahatladı iyi çıkıcak hayırlısıyla sen ense kalınlıklarını ölçtürmedinmi canım ?

yaaaaa ben de tatile kaçmak istiyorum.ne yazık ki öyle bir şansım yok.büyük ihtimalle kayınvalidemlere gideriz her zaman ki gibi biraz geç kalsak bir sürü laf yiyoruz.gidincede huzursuz oluyorum.zaman geçmiyor.yemeklerini yiyemiyorum.bir de potansiyel olarak laf sokuyor.kabus gibi.

bende çook mutlu oldum canım demek aynı zamanda doğuma gidicez hadi hayırlısı canım ikizlerde ikili test olmuyomuş iki ayrı doktora gidiyorum ikiside öyle söyledi sadece ense kalınlıklarına bakılıyo ilk doktorum ense kalınlıklarını geçen hafta ölçtü ilki 1,50 ikincisi 1,70 çıktı normal yani araştırdım 3 ün altındakiler normalmiş yarında ikinci doktoruma gidicem oda ölçücek bakalım ama içim çok rahatladı iyi çıkıcak hayırlısıyla sen ense kalınlıklarını ölçtürmedinmi canım ?

bende 2 li test yapılmıyor diye duymuştum burda
ama cumartesi gittim demir tahlili yaptırmaya
doktorum 2 eylül yada 5 eylülde gel 2li test yapçaz dedi
zaten ense kalınlıkları ölçümüyle ikili test aynı şey canım
bu arada senin cinsiyetleri belli oldu mu
bir de tek yumurta mı çift yumurtamı

bende 2 li test yapılmıyor diye duymuştum burda
ama cumartesi gittim demir tahlili yaptırmaya
doktorum 2 eylül yada 5 eylülde gel 2li test yapçaz dedi
zaten ense kalınlıkları ölçümüyle ikili test aynı şey canım
bu arada senin cinsiyetleri belli oldu mu
bir de tek yumurta mı çift yumurtamı

Ense kalınlığının dışında kan testi de var canım ikili test kapsamında...
Zaten bu kan testi yanıltıcı olabilir diye yapmıyor bazı doktorlar.
İki kalem hormon ölçüyorlar ikili taramada.

Ense kalınlığının dışında kan testi de var canım ikili test kapsamında...
Zaten bu kan testi yanıltıcı olabilir diye yapmıyor bazı doktorlar.
İki kalem hormon ölçüyorlar ikili taramada.

evet canım kan aldıklarını da biliyorum
ama neden ikizlerde yapmıyor bazı doktorlar anlamış değilim

evet canım kan aldıklarını da biliyorum
ama neden ikizlerde yapmıyor bazı doktorlar anlamış değilim

Canım şimdi bu kan değerleri için normal kabul edilen değerler var ve bizlerden alınan kan değerlerinin bu normal değerlerden ne kadar saptığını hesaplayarak bir risk buluyorlar.
Ama çoğul gebeliklerde hormon değerleri tekil gebelikler gibi seyretmiyor, daha yüksek oluyor. Birden fazla bebek var çünkü.
E bu değerlerin de normal belirlenen değerlerle kıyaslanması aslında sorun olmadığı halde sorun varmış gibi risk gösterebilir. İkiz gebeliklerdeki normal değerleri için de yeterli çalışma yokmuş benim okuduğum kadarıyla.
Genellikle ense kalınlığı ölçüyorlar ve 20-22 hafta gibi, detaylı ultrason taraması yapılıyor çoğul gebeliklere.

Back
X