2012 Şubat Anneleri

Çok haklısın, gözümde canlandı yine hayal alemine daldım bak :69: ev sıcak, bebeğimi doğurmuşum, teyzemler gelmişler bize pişi hazırlıyorlar çayda koymuşlar...Ben de bebeğimi emzirmişim vermişim kucaklarına :1: kıvrılmışım yatağıma sofra hazırlanana kadar uyuyorum :)) iş yok, güç yok, lahusayım de yat anasını satim.. Ayyy kebap kızlar valla ya çok hoşuma gitti, gerçek olur inşallah :52:

güzelmiş benim senaryom böyle değil.yatıyorum kayın validem tepemde annem hizmet ediyor.herşeye bir kulp takıyor üstünü örtme diyorum örtüyor sallama diyorum sallıyor vs kabus gibi normalde dinlemiyor bebek olunca ne olur kim bilir

bblau doktora falan mı yaptın...herşeyide biliyosun :9: ooo bizim oğlana gelin geliyo demek....kartal pendikte yakın istemeye geliriz artık..:9:

gelinimiz 1 buçuk hafta falan büyük ama olsuunn olsun bblau sen çok fena kaynana olursun ama hee..:9:

Heee doktorum ben aslında :) Kadın doğum alanında ihtisas ettim :)
Yok kız genellikle yaşadığım yada atlattığım tehlikelerden bahsediliyo, hazır araştırılmışı var yane :)
Bi de meraklıyım sağlık filan konularına Allah var daha hamile değilkenden okurdum internette filan böyle şeyleri.
Ben preeklampsi riski atlattım, tansiyonum yüksek seyrediyordu, kalp doktoruna sevk ettiler beni ileri tetkiklerim yapıldı.
Ordan biliyorum birazzzz :)

Ataşehir Pendik yakın,uzağa vermemiş olurum kızı
Büyüklük sorun değil, sünnettir. :52:
Ben de eşimden büyüğüm hem ekiekieki :37:
Kaynanalık konusunda garanti veremicem gerçekten kendime güvenemiyorum Allah bilip de kız vermiş olabiler :37:

Kızlar ya, mesela 1 saat ütü yapayım ayak bileklerim özellikle birtanesi hemen şişiyor... böyle bisey yasayan var mı? doktora sordum böcek ısırmıştı onunla bağlantılı dedi ilk gördügünde ama sonra tekrar edince ütü ile yani sabit ayakta kalma hareketi ile baglantılı oldugu cıktı... garip geldi bana... simdi korkuyorum ütü yapmaya...

birde benim ayrıntılı usg cekimi 15 Eylülde .. biraz erken gibi mi? bakıyorum sizinkiler genelde biraz daha sonraya verilmis tarihler...:26::26::26:

Erken değil canım normal…Tansiyonuna bakıyor musun peki nasıl seyrediyor?
Bi ara benim de ayaklarım şişmişti ama yolculuk akabinde olmuştu.
Bazen de elimde tek parmağım şişiyor, doktor romatizmaya bağladı.
Alyans takıyorum sürekli ben ellerde şişme yok, alyans hala aynı. Ama ayaklarım büyüdü gibi sanki, daha önce olan ayakkabılar şimdi sıkıyor.
Ayrıca tehlikeli bir durum olsa yüzün de şişerdi canım.

kızlar ben kaçar öptüm sizi yarın doktora gidicem inş güzel haberler yazarım çarşamba..allah yardımcımız olsun..gıcık insanlardan da bizi korusun..öptüm bblau senide canım..gelinime iyi bak..:9: ...

Benimkinde “en” hastalığı var hemşire. Mesela beni kimseye kötülemez, asla hakkımda konuşmaz, çünkü “en iyi gelin” onun gelini olmak zorundadır. En iyi çocuklar onunkisidir asla dert yanmaz.
Damadı kadar aşağılık bir insan görmedim ben,maddi manevi çökertti kayınpederi mesela. Ama asla şikeyet etmez, en yakınları bilmez durumu. En iyi onun damadıdır çünkü.
En iyi kaynana da o tabi, o yüzden reklam yapıyor. Hatta yalan söylemekten de çekinmiyor. Mesela anneme demiş ki bblau babası öldükten sonra bir süre eşime baba diyemedi. Daha sonra bir gün geldi, benim babam artık sensin. Bir tek seni baba olarak tanıyorum dedi, elini öptü sarıldı…Hani abartıp,çarpıtıp böyle anlatacağı bir olay bile olmadı.O adama asla ve asla böyle bir şey demem. Dünyanın en iyi insanı olsa da demem.Ben “babalık” mevhumunu kendim için babamla birlikte toprağın bağrına koydum…Desem bile anneme söylenir mi bu?
Babam Eskişehirde hastanede yattı. Kayınvalidem İstanbulda oturuyor.Ama öleceği kesin bir adamı ziyarete gitmek için çok bir mesafe değil ki 3-4 saatlik yol. Bu senin dünürün,üstelik “kızından çok sevdiğin” insanın babası.Güm güm atıyorsun ya! Gelmeyeceksen gelme de aptal yerine koyacak bahaneler üretme bari.
Çocuk felçli olan görümcemi bahane ettiler. E kayınpederim gelseydi, kaynım gelseydi. Üstelik gidecekleri yere gidiyorlar, taaa Malatyaya kadar, büyük kızına 1 günlüğüne emanet etseydi rahatsız görümcemi, üstelik kendi işini göremez bir kız değil ki yatalak değil yani.
Babam Eskişehirde öldü Adapazarında gömüldü.Adapazarına da mı gelemezdi.Kızının küçük oğlu bademcik ameliyatı olduğunda rahatsız görümceme kadar maaile ordalardı ama.
Artık bana ne yapsa yaranamaz ben onun içini öğrendim çünkü.

ya beni hem güldürdün hem bu yazıdakı bazı satırlarınla da dağıttın be kız... ne diyim yavrusu; yukarda bir güç var biliyorsun. bi gün tek tek karşısına alıp sorgulayacak kullarını. işte ben o güne bırakıyorum bu tarz insanları.

çok da acıyorum açıkcası. annene attığı tirad da gayet komik ve kompleksli bi tiradmış. kadının diğer yarısı ölmüş çıkıp kızın benim kocama boyle boyle dedi demek hangi aklın ürünü bilemedim. kafası çok güzelmiş valla hemşire güle güle kullansın... :)))

merhaba şubat anneleri, rapordan sonra bende dönüş yaptım, biraz dinlendim iyi oldu.

Kızlar bebek odası işini ne yaptınız. Bebek odası kurup ayrıca yatak odası için beşik mi aldınız. yoksa park beşikler var, portatif sökülüp kurulabiliyor, onlardan mı aldınız.

bblau ben seni anlıyorum, bazı durumlarda yapılmayanı ve bazende yapılanı insan asla unutamıyor, üstüne ne kadar olumlu sey (davranıs/söz) gibi görürnen elementler sokulmaya calısılsada insanın içi almıyor...

mesafe herzaman iyidir, hersey daha güzel görünür...

insan bir kere kırıldım mı
bundan sonra yağlanıp başka şeylerde yapsa faydası olmaz

Evet kesinlikle unutulmuyor. Çok iddialı konuşan, sürekli de beklenti içerisinde olan bir insandan sen de ona göre tavır sergilemesini bekliyorsun.
Ama senin cenazeni hiçe sayan, daha neyine önem verir ki. Ya da verse ne olur ki.

Kızlar 3 defa yazdım ama her üçündede elektrikler kesildi..
Gönderemeden yazdıklarım gitti..
Çok sinir oldum...

Aklımda da hiç bişey kalmadı mı emi...
Azelya..
Hayalini okudum çok beğendim..
Keşke dedim... Ama sadece o kadar...

Oyelkan canım çocukların yanında olamadığımdan
Üzgündüm bugün...

Elefera..
Geçmişi okurken eşinle didişmelerini okudum..
CAnım soğuk kanlı ol...
HAmileyiz bunu unutma...
Sadece yüüzk takmıyor diye evlilik sonlandırılmaz...

BAzen çok kızınca patlıyoruz birbirimize
Ama inan güzel anlar o kızgınlıkları telafi ediyor...

Berraksu canım..
Ecrinnn....
İkinizde erkek denilip değişen cinsiyetler..
Bir kaç eski mesaj okudum..
Özellikle berakksu emin gibisin..
HAtta bir yerde..
%100 erkek diye yazmışsın..
Canım nasıl böyle derler sana...
Çok üzüldüm ben..
Keşke demeseler..
Kim bilir neler hissetmişsindir..

Benimkinde “en” hastalığı var hemşire. Mesela beni kimseye kötülemez, asla hakkımda konuşmaz, çünkü “en iyi gelin” onun gelini olmak zorundadır. En iyi çocuklar onunkisidir asla dert yanmaz.
Damadı kadar aşağılık bir insan görmedim ben,maddi manevi çökertti kayınpederi mesela. Ama asla şikeyet etmez, en yakınları bilmez durumu. En iyi onun damadıdır çünkü.
En iyi kaynana da o tabi, o yüzden reklam yapıyor. Hatta yalan söylemekten de çekinmiyor. Mesela anneme demiş ki bblau babası öldükten sonra bir süre eşime baba diyemedi. Daha sonra bir gün geldi, benim babam artık sensin. Bir tek seni baba olarak tanıyorum dedi, elini öptü sarıldı…Hani abartıp,çarpıtıp böyle anlatacağı bir olay bile olmadı.O adama asla ve asla böyle bir şey demem. Dünyanın en iyi insanı olsa da demem.Ben “babalık” mevhumunu kendim için babamla birlikte toprağın bağrına koydum…Desem bile anneme söylenir mi bu?
Babam Eskişehirde hastanede yattı. Kayınvalidem İstanbulda oturuyor.Ama öleceği kesin bir adamı ziyarete gitmek için çok bir mesafe değil ki 3-4 saatlik yol. Bu senin dünürün,üstelik “kızından çok sevdiğin” insanın babası.Güm güm atıyorsun ya! Gelmeyeceksen gelme de aptal yerine koyacak bahaneler üretme bari.
Çocuk felçli olan görümcemi bahane ettiler. E kayınpederim gelseydi, kaynım gelseydi. Üstelik gidecekleri yere gidiyorlar, taaa Malatyaya kadar, büyük kızına 1 günlüğüne emanet etseydi rahatsız görümcemi, üstelik kendi işini göremez bir kız değil ki yatalak değil yani.
Babam Eskişehirde öldü Adapazarında gömüldü.Adapazarına da mı gelemezdi.Kızının küçük oğlu bademcik ameliyatı olduğunda rahatsız görümceme kadar maaile ordalardı ama.
Artık bana ne yapsa yaranamaz ben onun içini öğrendim çünkü.

Canım ne güzel yazmışsın benimkide aşağı yukarı böyle...yalan huyu yok ama olayları algılayış ve aktarış biçimi yalan söylüyor gibi etki yapıyor bende...dışarıya karşı en en en şöyle böyle gelin kızını övmekten bahsetmekten fırsat kalırsa ama bana yüzüme karşı hiçbir birşey yok hiçbir takdir belirtisi tam tersi eleştri...görümcemin kocası da aynen anlatııgın gibi maddi manevi huzursuzluk kaynağı görümcemle birlikte ama dünyayı onların ekseninde döndürüyorlar onların ihtiyaçları onların kavgaları onların çocukları onların tatiileri okulkları sınavları...birçok zamanda bizi onlara peşkeş çekiyorlar...düşünün yaaa trilyonluk daire vermiş kayınpeder herife birde onu bakıyor arabasını almış etmiş çocuklarını okutuyor kadın tutmuş baktırıyor herif bir arıza yaptı evime gelmesinler gitmesinler kayınpederler evine gidemediler yaaaa kızları tam bir zeka özürlü kocasının gazına gelip nerden nerden bir delik bulup eşimle beni huzursuz ediyorlar bizim evimizi arabamızı hayatımızı dışardan dikkatle izliyorlar ...kendielrinin yokmu var ama aç gözlülük tiniyetlilik işte bu tabağın tıka basa doluyken bile gözünü başkalarının tabağından alamamak aman neyse....Allah musallat etmesin daha yeni silkinmişim görümceyi üzerimden elhamdulillah

Sissst, napıyosunuz bakim?
Kaynanalarınızı mı cekıstırıyorsunuz.
Aaa.. cok ayıp, yakıstıramadım hıc bırınıze.
ınsan benı de cagırmaz mı?
Zaten gergınım.

Hanımefendı yazlıga gıttıgınde hamıle bıle degıldım, sımdı 4,5 aylık kuzum (ayyy bunu da bugun ogrendım, cok mutluyum)
Hamıle oldugum halde ayda 1-2 defa aramakla yetındı.
Yarın donuyorlarmıs.
Sımdı kesın esım 'hadı gıdelım' dıye tutturacak.
Bende yuzunu gormek ıstemeyecegım.
Ama mecburen gıdecegım!

Pofff sımdıden gerım gerım gerıldım valla.

Son düzenleme:
Erken değil canım normal…Tansiyonuna bakıyor musun peki nasıl seyrediyor?
Bi ara benim de ayaklarım şişmişti ama yolculuk akabinde olmuştu.
Bazen de elimde tek parmağım şişiyor, doktor romatizmaya bağladı.
Alyans takıyorum sürekli ben ellerde şişme yok, alyans hala aynı. Ama ayaklarım büyüdü gibi sanki, daha önce olan ayakkabılar şimdi sıkıyor.
Ayrıca tehlikeli bir durum olsa yüzün de şişerdi canım.

saol tatlım:70::70: benim de bir tek ayak bilegim sisti 2 defa o da ütü yaptıktan sonra oldu birde ilkinde böcek sokmustu baya kızarmıstı (alerjim var) evek cok takmamaya calisiyorum bende...

buarada bebe arabasını aldım, sterilazatör aldım bide biberon ısıtıcı aldım..hehe..:78::78:

saol tatlım:70::70: benim de bir tek ayak bilegim sisti 2 defa o da ütü yaptıktan sonra oldu birde ilkinde böcek sokmustu baya kızarmıstı (alerjim var) evek cok takmamaya calisiyorum bende...

buarada bebe arabasını aldım, sterilazatör aldım bide biberon ısıtıcı aldım..hehe..:78::78:

Ya benimde biberon ısıtıcısı almam lazım, çok lazım oluyormuş gecenin bi yarısı kalktığında...
Hangi marka aldın canım? Fiyatı ne kadardı?
Bebek arabasına da özeniyorum ama onu doğumdan 3 ay sonra felan alıcam çünkü koyacak yerim yok :D

Zaten gergınım.

Hanımefendı yazlıga gıttıgınde hamıle bıle degıldım, sımdı 4,5 aylık kuzum (ayyy bunu da bugun ogrendım, cok mutluyum)
Yarın donuyorlarmıs.
Ama mecburen gıdecegım!

SEN yarın sabahtan başla başım çok ağrıyor halsizim falan demeye
akşamda eşine dersin ben halsizim yatıcam sen tek git diye :60:

Zaten gergınım.

Yarın donuyorlarmıs.
Ama mecburen gıdecegım!

Ben hasta olduğumdada kayınvalide eşimi arar ona geçmiş olsun der. 1 gün beni aradığını görmedim. nadiren 1-2 kere. Geçen hafta 3 gün rapor aldım, halimi hatırımı eşimden sordu. gerçi bide her hafta onlara gidiyoruz, belki ordanda kaynaklanıyor olabilir. Ne olsa görüyoz diye.

Aaa sıze bırsey soracaktım dimi ya ben.
Dun dıyordum, 'kızların bi' fıkrını alayım' dıye.

Yahu kızlar, ben 3 tekerleklı arabaladan almak ıstıyorum, cok begenıyorum onları.
Ama 3 tekerleklılerde cıft yon yok.
Bu cıft yon cok mu gereklı sızce?
Olmasa olmaz mı?

Hı hıı?

merhaba şubat anneleri, rapordan sonra bende dönüş yaptım, biraz dinlendim iyi oldu.

Kızlar bebek odası işini ne yaptınız. Bebek odası kurup ayrıca yatak odası için beşik mi aldınız. yoksa park beşikler var, portatif sökülüp kurulabiliyor, onlardan mı aldınız.

kuzenim bebek odası yaptı bebiş 1 yaşına geldi ama kulanmıyor o yüzden oda yapmayı düşünmüyorum eşyalarını koymak için bir dolap alacağım birde portatif beşiklerden yeter en azından biraz büyüsün öyle diye düşünüyorum oda işini zaten ilk aylar sürekli uyanacak annesini yanında isteyecek gerek yok gibi geliyor

Begendıklerımden bırı de bu.

$puset.webp

Back
X