Hoşgeldin canım, benim bilgim yok ama bir sorun olsaydı doktor söylerdi diye düşünüyorum.
Hoşbulduk cnm sende yeni gelmişsin sanırım sende hoş gelmişsin..
Ya bazen kendimi cidden aptal gibi hissediyorum kızım hastaneden çıkmadan okusana raporu ama ben bebeğimi görünce kendimi kaybettim..Sıramı beklerken heycandan kalbim durcaktı resmen çişim felan geldi..

Teyzesi bir şeker bir şeker anlatamam.. Ağzını açıp açıp kapadı doktor diyor su yutuyor..
Bütün tuhaf doktorlarda beni buluyor sanırım.. Gittim diyor açmısın bebek uyuyor..

Yok dedim sonra dedi kolunu kıpırdattı.. baktım doktor geveze bişe bende aklıma takılanları sordum diyor çok konuşuyorsun sen, azcık sus

Eşim zavallıda çaktırmadan sessiz sessiz kameraya çekti bebişimizi.. Devlet hastanesi sonuçta cd felan hak getire..
Günaydın canım...
FL uyluk kemiği uzunluğu, BPD bebeğin başının çevresinin milimetre cinsinden değerlendirilmesi.
Arada 1 hafta olması gayet normal. 2 haftadan fazla olması anomali olasılığını akla Getirebilir.
Anlamlı kabul edilmemiş demiş zaten.
Bende tam tersi durum vardı FL büyük, BPD küçüktü.
Yani bebeğinin boyu kısa olabilir, minyon olabilir, yada kafası azıcık büyüktür.
Gayet normal.
Şu an tam olarak kaç hafta kaç günsün?
Canım normalda 24 + 4 olmam gerekiyordu en son doktora gittiğim gündeki haftasına göre hesaplarsam..
Anlamlı kabul edilmemiştir diyince ben direk türkçe olarak algılıyorum :)
Neyse doktorumda önemli değil dedi zaten..
Haftaya Pazarteside kendi doktorumda kontrolüm var..
Ama devlet hastanesi olduğu çok belliydi sedyeye zor yattım .. Bu kadar mı pis olur..
Bebeğin ağırlığını sordum dedi 912 gr ölçüyor

Şimdi baktım 27 haftalıkken öle olması lazım..
Bence şey demek: hani senin SAT'a göre hesaplanan hafta değerin var ya, işte ondan 2 hafta önce ya da 2 hafta sonrasını normal kabul ediyorlar. Ama bunun dışındaki ölçümleri takip ediyorlar ya, işte bu iki değer o 2 hafta önce-sonra sınırının içinde. O yüzden de sorun yok: bu farklılık bizim için sorun teşkil etmemekte, o yüzden de anlamlı değil demek istiyorlar. Ama tabi bu benim akıl yürütmekle elde ettiğim bir mantık. Mantıksız da olabilir yani
Neyse cnm içimi rahatlattınız ..Saolun..