- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #70.981
melitta maşallah canım, senin ikizlerin olmasın da bizim mi olsun artık
herkesin ikizi varmış sülalende. benim de teyzemin ikiz kızları var, sonra başka bir teyzemin kızının ikiz oğlu oldu.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
maşallah canım ya resmen ikizler ailesi sizinki demekhı hı evet doğal yoldan annem , anneannem ,teyzelerim , annemin teyzeleri ,kuzenler vs vs herkeste var.bir de tek ikizler de değil.mesela annemin peşpeşe olmuş ikizleri ama bünyesi kaldırmamış.teyzemin ikizleri var arada tekle var yine ikizleri var.annemin teyzeleri de öyle.yeğenimin ise tek yumurta ikizi bir oğlan tek yumurta ikizi bir oğlan diye gidiyor.üçüzler var. öyle hepsi de doğal.zaten eskiden tüp bebek mi varmış.varsa da şimdi ki imkanlar nerde izmir in köyünde.
ama benimde ilk ikiz düşüğüm oldu o da bi kız bi oğlandı.o zaman korunuyorduk bi de fizik tedavi görüyordum.gebe olduğumu bilmiyordum.sonra bi daha oldu adetle attım.onu da bilmiyodum düşünmüyoduk çocuk.sonra tüplerimde sorun çıktı bi doktor dışında gittiğim bütün doktorlar çocuğun olur dedi.10 ay bekle dedi.ama karın ağrısı ile acile gittik o zaman da ev topluyordum.kesin iltihap yada enfeksiyon kaptım diye düşünüyordum gebesin dedi doktor.biraz maceralı oldu yani.gebeliğimin 2. ayında da ikiz olduuğnu öğrendim :):
canım benim ya anne yüreği işte dayanamıyosun babası da olsa karşında yabancı da olsa kafa göz dalasın geliyor dimi canının yaktığı için :):):)
anne yüreği canım benim kıyamam fırsat bu fırsat seni kızdırdığı anların acısı çıkartsaydın hazır sebep te varken
yavrum benim yayorumlarının hepsini okuum tek tek cvp verme gereği duydum.benim kuzucuklarda öyle .kızım bi ara ben yere koyarken poposunu sert bi şekilde çarpmıştı kızım bi ağladı acı acı uyurken bile iç çekti çok korktum acaba beli , kalçası mı kırıldı diye gecenin 12 siydi.her uyandığında öpmüştüm kızımı doya doya ama kııç başı durmuyor ki her tarafı ayrı oynuyor illa eğlence olsun bebeklere :):):)
.
kızlar ferro sanolün 2016 son kullanma tarihli olanlarından, parti nosu 49 ile 71 (73 de olabilir hatırlamıyorum onu) arası olanları devlet toplatmış. onlar da zaten sağlık ocaklarının dağıttığıymış sanırım. aile hekimliğindeki hemşire dedi.
ben de eve gelince sağlık bakanlığını aradım. bana sadece ekim 2016 son kullanma tarihli olanların 70'le başlayan seri noluları toplatılıyor dedi.
tekrar aile hekimliğine gittiğimde hemşireye sağlık bakanlığının söylediklerini söyledim, o da hayır bize 2016'nın 49-71 arası olanları dedi. ferro sanol B yazdı. şurup şeklinde. ama ben daha vermedim hiç.
mozp aynen canım bizde de yeme sorunu tam gaz devam. sebze püresi yemediği gibi dün de elma püresinden midesi bulandı ve midesindeki bütün kaşık mamasını çıkardı. sadece kaşık maması, yoğurt ve anne sütünü seviyor. muzu da yiyor. o kadar. dün akşam artık biraz vitamin alsın diye çok sulu bir tarhana yaptım, içine kaşık maması koydumöyle olunca yedi ama.
benim göğüs yarılmalarım için önerisi olan yok mu
selam kızlar nasılsınız?
oğlumun beslenme sorunu tam gaz devam ediyor, şimdi de ek gıdaları ağzına verdiğimizde bekletiyo yutmuyo, sonrada midesi bulanıp kusuyo dün gece 2saate yakın mama yedirmeye uğraştık 5 kişi
2 farklı mamayı yemeyince biraz meyve püresi verdik çok az yiyip uyudu
ya iştahsız çocuk çok zormuş Allah yardımcımız olsun
biz santafer kullanıyoruz.
sonuçta hepsi kan ilacı risk almaya gerek yok bence
değiştirebilirsiniz
çorba filandamı yemiyo
içine mama koymadan yapılmış çorbaları filandamı yemiyo
kızlar ferro sanolün 2016 son kullanma tarihli olanlarından, parti nosu 49 ile 71 (73 de olabilir hatırlamıyorum onu) arası olanları devlet toplatmış. onlar da zaten sağlık ocaklarının dağıttığıymış sanırım. aile hekimliğindeki hemşire dedi.
ben de eve gelince sağlık bakanlığını aradım. bana sadece ekim 2016 son kullanma tarihli olanların 70'le başlayan seri noluları toplatılıyor dedi.
tekrar aile hekimliğine gittiğimde hemşireye sağlık bakanlığının söylediklerini söyledim, o da hayır bize 2016'nın 49-71 arası olanları dedi. ferro sanol B yazdı. şurup şeklinde. ama ben daha vermedim hiç.
melitta maşallah canım, senin ikizlerin olmasın da bizim mi olsun artıkherkesin ikizi varmış sülalende. benim de teyzemin ikiz kızları var, sonra başka bir teyzemin kızının ikiz oğlu oldu.
maşallah canım ya resmen ikizler ailesi sizinki demek
anne tarafından olunca normal geliyor artık " ikizi oldu "haberini alınca :):):):)
canım teşekkür ederim hassasiyetin içinde..sanada çok geçmiş olsun
dün zor bi geceydi benim için.gerçekten anne yüreği başka oluyor.ama burnundanda getirdim eşimin![]()
[
hı hı evet doğal yoldan annem , anneannem ,teyzelerim , annemin teyzeleri ,kuzenler vs vs herkeste var.bir de tek ikizler de değil.mesela annemin peşpeşe olmuş ikizleri ama bünyesi kaldırmamış.teyzemin ikizleri var arada tekle var yine ikizleri var.annemin teyzeleri de öyle.yeğenimin ise tek yumurta ikizi bir oğlan tek yumurta ikizi bir oğlan diye gidiyor.üçüzler var. öyle hepsi de doğal.zaten eskiden tüp bebek mi varmış.varsa da şimdi ki imkanlar nerde izmir in köyünde.
ama benimde ilk ikiz düşüğüm oldu o da bi kız bi oğlandı.o zaman korunuyorduk bi de fizik tedavi görüyordum.gebe olduğumu bilmiyordum.sonra bi daha oldu adetle attım.onu da bilmiyodum düşünmüyoduk çocuk.sonra tüplerimde sorun çıktı bi doktor dışında gittiğim bütün doktorlar çocuğun olur dedi.10 ay bekle dedi.ama karın ağrısı ile acile gittik o zaman da ev topluyordum.kesin iltihap yada enfeksiyon kaptım diye düşünüyordum gebesin dedi doktor.biraz maceralı oldu yani.gebeliğimin 2. ayında da ikiz olduuğnu öğrendim :):)
ikizler ailesi...:)))
millet ikizi olunca şaşırır,sizde ikize değilde tek olunca şaşırıyorsunuzdur!:)))
ne güzel ama çifter çifter çocuklar..senin biiri kız biri erkek bir anda büyürler,başka da çocuk yapmazsın belki!
bende ikiz isterdim..
bizde hiç öyle ikizi olan yok.
gebeliğin maceralı olmuş dediğin gibi,allahtan tüplerinde kalıcı bişey olmamış.
canım denemediğimiz şey kalmadı nerdeyse,yutmuyo daha doğrusu işine gelirse yutuyo oyun yapmaya başlarsa eyvah ki ne eyvah, zaten fingirdek bi oğlum var sürekli herkese gülüyo sıpa![]()
arkadaşlar siz ne kullanıyosunz :26:
bize bir tek yeni doğduğunda d vitamini verdiler onu kullandık ama yaz geldi dolaba koymayı unutmuşum bozulmuştur diye attım sonrada hiçbişey vermediler bişey kullanmıyoruz
pekmez veriyorum diye önemsemiyodum![]()
parti no :081 bunda sorun yok değil mi ?bizim şu an kullandığımız bu.
seninde teyzelerinde varmış.sende de olabilir ama bir yada iki doğumdan sonra.bundan sonra yada bi sonrakinde olabilir.
teşekkür ederim hamdolsun bişey olmadı poposunu kaldırıp kaldırıp duruyor haylaz :):):)
Allaha şükür olmadı.her doktora gittiğimde tek kese görünüyordu.sürekli hangi doktora gitsem soruyordum ikiz mi diye ? " yok tek "diyorlardı.en son gittiğimde başka bi doktora sordum ikiz mi diye.tek yumurta ikizi de olabilir dedim.espri yaptı."yok beşiz hahahha " diye güldü.bebeğin gelişimini kontrol ederken 5 dk sonra "aha walla ikiz " dedi.hemşire çığlık attı.hemşire çığlık atınca bende çığlık attım.kalp atışları da var dedi.bu sefer diğer bebeğin gelişimine baktı.
çok eğlenceli bir gündü.muayene odasından bi çıktım.bütün hastalar kapıya toplanmıştı.hayırlı olsun ikiz mi ? dediler :):):) o gün çok güzel bigündü ama doğumum rezaletti .hayatıma kara leke olarak geçti![]()
hiç sevdiği bişey yokmu canım
meme emmez ek gıdayı yemez ne inatçıymış yaff![]()
valla sevdiği bişey yok keçi inadı var oğlumda, diyorum ya işine gelirse yiyo herşeyi sıkıntı yok ama 2 gündür yutmuyo yediklerini sadece meyve püresini sanki biraz daha seviyo gibi onda daha az tutuyo ağzında, birde ben kızınca ona, o da bana kızıyo tekme atıyo![]()
nolduki doğumunda canım![]()
sadece meyve püresi yemek istediği için yapıyo olmasın![]()
boşver hugocuk yeterince anlatıyorum anlattıkça da sinirlerim zıp zıp zıplıyor daha çok üzülüyorum.herkesin başında olan kaynana illeti.doğumum için aptal gibi kalktım eşimin memleketine kayınpederimin evine gittim.asrın hatasını yaptım.
onun yüzünden reflü hastası oldum stresten birde üstüne doğum sonrası depresyona girdim panik atakla beraber seyrediyor psikolojim şimdi.tedavi görüyorum hem psikolojik hem de reflü tedavisi.
zaten bi konuşsam hepsini yüzlerine vuracam.
doğum ettim günahlarımı döktüm ama bu buruşuk suratlı kaynanam yüzünden günahlara girdim gıybet ede ede.Allah a havale ediyorum onu.