2012 Şubat Anneleri

kızlar selam
kesin hemşirenin bebeğinin cinsiyeti belli oldu ve ben geçmişe bakmaya üşendiğimden bakamadım o yüzden biri beni aydınlatsın lütfen :54:

Kiz bende cok merakliym kizmda 8 haftada ogrenmistik bu essek kadar oldu daha haberimiz yok:)ramazan girince esim orucluydu kiymadim adama cumartesi olan randevuda persembeye alindi bide ise basladimya artik 30 agustos hem izin gunum olacak esiminde izni resmi tatil zaten:)guzeloldu dr gitcez bakalim heyecan dorukta

oğlum çok mızmız
annem geldi o bakıyo bende temizlik yaptım dün
bugünde mantı büktüm tüm gün
oğlum arıza çıkarttı
anneme kızıyo bana kızıyo
annem uyutmak için ninni söylüyo bağırıyo ona ağlıyo o söylemicekmiş ben söyliycekmişim
yorgunluktan öldüm zaten birde ninni söylemekten boğazlarım acıdı

oğlum çok mızmız
annem geldi o bakıyo bende temizlik yaptım dün
bugünde mantı büktüm tüm gün
oğlum arıza çıkarttı
anneme kızıyo bana kızıyo
annem uyutmak için ninni söylüyo bağırıyo ona ağlıyo o söylemicekmiş ben söyliycekmişim
yorgunluktan öldüm zaten birde ninni söylemekten boğazlarım acıdı

sen nasıl bir kadınsın ya. bir de mantı açıyorsun minicik bebekle. anan her şeyi öğretmiş biz okula gidiyoruz diye hiç bir işe karışmazdık. eşin de 120 kilo olmuştur heralde. sen benimkinin eşi olsan seni başında taşırdı. zavallı adam benimle evli. ne çocugu doyurabiliyorum ne kendisini. bi ev toplaması ve temizliğinden anlarım, onu da herkes yapar zaten

19 gun sonra eşimin kuzeninin düğünü var. çok seksi bir elbise aldım. saten, kısa ve arkadan derin yırtmacı da var. elbisenin ön tarafıında delikli çiçekler var ve yapraklı arası transparan. bir ana olarak fazla seksi geldi ama beğendim

sen nasıl bir kadınsın ya. bir de mantı açıyorsun minicik bebekle. anan her şeyi öğretmiş biz okula gidiyoruz diye hiç bir işe karışmazdık. eşin de 120 kilo olmuştur heralde. sen benimkinin eşi olsan seni başında taşırdı. zavallı adam benimle evli. ne çocugu doyurabiliyorum ne kendisini. bi ev toplaması ve temizliğinden anlarım, onu da herkes yapar zaten

annem baktı oyaladı ama zor oldu :ssz:
çok yoruldum zaten bidaha kolay kolay cesaret edemem

19 gun sonra eşimin kuzeninin düğünü var. çok seksi bir elbise aldım. saten, kısa ve arkadan derin yırtmacı da var. elbisenin ön tarafıında delikli çiçekler var ve yapraklı arası transparan. bir ana olarak fazla seksi geldi ama beğendim

öyle anlatmakla olmaz sekerım hanı fotografı elbısenın:)) demek böyle elbıse aldıgına göre kılolar kus olup uçtu sende..hem bu göguslerımız süper buyukken dekolte sart ya bızlere:)bırtek benımkıler kaldı galıba yaw..:ssz::ssz:

biz daha çözüm bulamadık malesef, her seferinde zorla içiriyoruz,
bi ara meyve püresinin içine kattık sonra ondanda tiksinmeye başlayınca kaşığa koyarak veriyoruz şu anda

süt konusundaysa, ben artık sağamıyorum bile malesef sağılacak kadar sütüm yok
sabah çıkmadan, öğle arasında ve akşam gelince 3-4dk. kadar emiyor, birde gece kaç kez kalkarsa o zaman emiyor
çokta kafama takmıyorum artık olduğu kadar hiç emmeyen bebekler var

haklısın cnm buna da şükür,sadece gece uyuyana kadar sankı limiti bıtıyor kalmıyor gıbı geldı de ondan sordum,
herkeste mı böyle dıye ..Cnm hangı demır damlasını kullanıyorsun sen?

Hosgeldin canim benim kizimin ismide azra saglikli sihhatli buyuytursun ins.ben alirsam belki bi yurutec alirim emin deilim almicam gibi duruyo simdilik

Way be zaman ne cabuk gecıyor baksana 20.haftana gelmıssın bıle canım..Yolun yarısı gecmıs..Senın kızın vardı ya sırada erkek war bence kanımca ıcıme dogdu :1::1:

gunaydın kızlar.. şirin beyzam hasta:( ıkı gundur ateş 38 altına düşmuyor. dun doktora gıttık. her zaman gıttığımız doktor yokmuş. yenı gelen bırıne gıttık. kulagının içinde hafıf kızarıklık var. bu yuzden atesı çıkıyor olabılır dedı antıbıyotık verdı. çokta guven verıcı degıldı.mıdyatın bu yonunden nefret edıyorum 3 tane çocuk doktoru var. bırısı özelde. aptal bırı. en yuksek doz antıbıyotıklerle çocukları tedavı edıyor. bu yuzden de herkes çok ıyı çok ıyı dıye on ona gıdıyor.çocukların bız kazagını atletını bıle kaldırmaz.ınsanlıktan nasıp almamış bırısı.bu yenı gelenı gözum tutmadı. bır tek doktor var ıyı o da yerınde yok :((

bakalım bugunde takıp edeceğiz olmazsa yarın batmana gotureceğiz. ıhh ıhh dıye ınlıyor resmen uyurken:(

bu yenı doktor dun dedım çorbaları içmiyor dıye . kendı yemeğinizden yedırın dedı. tuzlu dedım.yanı tuzu tavsiye etmıyoruz ama ver bişi olmaz dedi. bunca doktor vermeyın dıye ınlarken o neden ver dedı anlamış değilim :((

Günaydın herkese...

gunaydın kızlar.. şirin beyzam hasta:( ıkı gundur ateş 38 altına düşmuyor. dun doktora gıttık. her zaman gıttığımız doktor yokmuş. yenı gelen bırıne gıttık. kulagının içinde hafıf kızarıklık var. bu yuzden atesı çıkıyor olabılır dedı antıbıyotık verdı. çokta guven verıcı degıldı.mıdyatın bu yonunden nefret edıyorum 3 tane çocuk doktoru var. bırısı özelde. aptal bırı. en yuksek doz antıbıyotıklerle çocukları tedavı edıyor. bu yuzden de herkes çok ıyı çok ıyı dıye on ona gıdıyor.çocukların bız kazagını atletını bıle kaldırmaz.ınsanlıktan nasıp almamış bırısı.bu yenı gelenı gözum tutmadı. bır tek doktor var ıyı o da yerınde yok :((

bakalım bugunde takıp edeceğiz olmazsa yarın batmana gotureceğiz. ıhh ıhh dıye ınlıyor resmen uyurken:(

bu yenı doktor dun dedım çorbaları içmiyor dıye . kendı yemeğinizden yedırın dedı. tuzlu dedım.yanı tuzu tavsiye etmıyoruz ama ver bişi olmaz dedi. bunca doktor vermeyın dıye ınlarken o neden ver dedı anlamış değilim :((
Canım öncelikle geçmiş olsun . benim kızım da çorba içmiyordu kesinlikle artık her çorbasının içine devam sütü ekliyorum gayet güzel içiyor.Bi dene istersen

Son düzenleme:
günaydın canım, nasılsın, bebişin nasıl?

iyiyiz canım sağol sizde iyisinizdir inşallah
oğlum çok yaramaz teyzesi 1 dk. durmuyo ne kucakta ne yerde felaket yoruyo bizi
kollarımız kas yaptı resmen tutmaya çalışmaktan :1:

çok geçmiş olsun canım inşallah biran önce düzelir yavrun, rabbim şifa versin

arnazar geçmiş olsun canım. Allah acil şifa versin yavruna.

mozp biz de iyiyiz canım Allah'a şükür. benim oğlum da yaramaz teyzesi, bir yürüseler rahat edicez dicem ama o zaman da zor. 2 yaş ideal anne için. 2 yaşından sonra bayağı rahatlıyor anneler. Allah nasip etsin o günleri.

topuklarım nasır olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. sabah kahvaltıdan önce salladım uyudu ayağımda, yatağına koydum uyandı. sonra kahvaltısını yaptırdım, uykusu var diye ağlıyor yerde sallıyorum, gözler yarı kapalı, eeeeee eeeee deyip duruyor. ben de pes ettim bıraktım yere tekrar, oyuncağıyla konuşuyor.

Kiz bende cok merakliym kizmda 8 haftada ogrenmistik bu essek kadar oldu daha haberimiz yok:)ramazan girince esim orucluydu kiymadim adama cumartesi olan randevuda persembeye alindi bide ise basladimya artik 30 agustos hem izin gunum olacak esiminde izni resmi tatil zaten:)guzeloldu dr gitcez bakalim heyecan dorukta

hadi hayırlısı canım Allah sağlıklı evlat nasip etsin ama yine kız doğuyor içime

geçmiş olsun .. ben yemeği indirmeye yakın tuzunu atmadan çok az ayırıp tattırıyorum oğluma salata suyu bile veriyorumm verin bencede bişey olmaz

Merhaba kızlar.

arnazar geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda bebeğin sağlığına kavuşur. banyo yaparken kulağına su kaçmış olabilir mi diye aklıma geldi. ben kızıma sebze öorbası yapıp içine 3-4 kere çekilmiş kıyma ekliyorum. arada çorbasına yoğurdundan da katıyorum. bizim yediğimiz yemekler salçalı olduğundan ona vermiyorum.

slm kızlar...

arnazar canım geçmiş olsun bebeğine..
iyileşicek inşallah..acaba tam olarak sebebi neymiş ki?niye omuş?

kızlar biz bugün kontrole gittik.eylül başında gidecektik tam 7.aya girdiğinde ama böyle uygun oldu bugün gittik.zaten eylülün 1 inde 7.ayına girmiş olacak.1 şubat doğumlu.

bebeğimin kilosu boyu iyi maşallah.hatta kilo önde.500 gr.almış 1 ayda.10.500 olmuş.
boy:73 cm.
baş:44

öncelikle ben nelar yediğrdiğimden bahsettim doktora.
sonrada o bundan sonra nneler verebileceğimi söyledi.
hem anlattı hemde yazılı bir liste verdi.7-8 aylar beslenme listesi.

listedeki muhallebi biz vermeyeceğiz yalnız.kilosu olduğu için karbonhidrat pek fazla verme,vitamin ve proetin ağırlıklı gidicez dedi.

sebze çorbaları,myve püreleri,vs...
hahvaltıda:
tuzsuz peynir yada labne,pekmez,yumurta,yumurta ve peyniri dönüşümlü olarak ver dedi şimdilik.birde tam buğday ekmeği dedi.bağırsakları iyi çalıştırması açısından faydalıymış.

bunları formül sütle,yada ıhlamurla ıslatabilirsin dedi.
bulamaç şeklinde yemezse zorlama,ayrı ayrı ver dedi.

1 gün içinde ki yiyeceği şeyler:
kahvaltı,yoğurt,sebze çorbası,meyve
bunların miktarı 2 çay bardağını geçiyor.aralardada emzirme.

15 gün sonra dana kıyması çorbalara koymaya başla dedi.
arkasından tavuk,dana eti vs..yavaş yavaş bunlarada geçersin dedi.

8.ayda balık vermeye başlayabilirmişiz.

aynı zamanda et ve tavuk sularınıda çorbalarına ekle dedi.

yalnız kesinlike kemik,ilik kaynatıp verme dedi.en çok bakteri kemik ve iliklerde birikiyormuş.
et kaynat ama kemik asla dedi.

ve sakatatlar da yasak:böbrek,dalak,ciğer,beyin bunlarda sırf bakteri yuvası dedi.

hppala ve yürüteci soracaktım unttum.

birde bebeklerin:
4-6 ay arası döner
7-9 ay arası desteksiz oturur
7 .ayda hecelere başlarlar ba,ma,de gibi.
11-14 ay yürüme
bunlarıda yazıyım dedim.

bbeeğimin bazen tam olarak basmadığından bahsettim:
6 .ay basmama ayı dedi.
40 günlük bebeği bastırın basar,ama 6.ayda basmazlar dedi.bir geçiş dönemiymiş.emeklemeyle ilgili sanırım.

desteksiz oturrtu bebeğimi hafif öne doğru eğik oturdu ama bu benim için yeterli dedi.bunu yapabiliyorsa tamam dedi.

kızlar ben bi rahatsızlığı olmadıktan sonra her ay götürmicem sanırım doktora.7-8 aylardaki menümüzü öğrendim artık 9.ayda giderim gibi geliyor kontrole.arada hasta falan olursa ozaman götürürüm.
sağlık ocağıda 9.yda çağırdı bizi zaten.8.ayda hiç biryere götürmicem.

slm kızlar...

kızlar ben bi rahatsızlığı olmadıktan sonra her ay götürmicem sanırım doktora.7-8 aylardaki menümüzü öğrendim artık 9.ayda giderim gibi geliyor kontrole.arada hasta falan olursa ozaman götürürüm.
sağlık ocağıda 9.yda çağırdı bizi zaten.8.ayda hiç biryere götürmicem.

sağol canım paylaşımın için bizim dr.da hastalık olmadıkça 9.ay sonunda gelin demişti çünkü aşı yok

Son düzenleme:
sebze çorbaları,myve püreleri,vs...
hahvaltıda:
tuzsuz peynir yada labne,pekmez,yumurta,yumurta ve peyniri dönüşümlü olarak ver dedi şimdilik.birde tam buğday ekmeği dedi.bağırsakları iyi çalıştırması açısından faydalıymış.

bunları formül sütle,yada ıhlamurla ıslatabilirsin dedi.
bulamaç şeklinde yemezse zorlama,ayrı ayrı ver dedi.

yalnız kesinlike kemik,ilik kaynatıp verme dedi.en çok bakteri kemik ve iliklerde birikiyormuş.
et kaynat ama kemik asla dedi.

günışığım sağol bizimle de paylaştığın için.

ben de bugün kasaptan kemik almıştım, çorbalarına katayım diye:1: neyse bildiğimiz iyi oldu. gerçi şunu duymuştum, kemiğin suyunu değil kendisini verin diye. ama hep duyduk ya kemik suyu faydalı diye ben de dondurup, çorbalarına katacaktım.

bugün tarhana yaptım ona, içine minicik et didikledim. sevdi kerata :66::128:

Back
X