2012 Şubat Anneleri

Gece uykusundan önce 7.30 gibi uyursa en fazla 40 dakika sonra uyandırıyorum ben yoksa gece oturuyor. Uykusunu alamadığı için başta mızmız oluyor acayip sonra açılıyor. Bi de uykusunu alamadığı için daha kısa süre de uykusu geliyor. Babası uyandırmaya kıyamıyor valla ben alıyorum kucağıma öpe öpe uyandırıyorum gece oturmaya gelince de önce babası yapışıyor yere:27:

canım benimki daha 1 hafta olmamıştır böyle geç saatlerede uyuduğu.9.5-10 arası yuyr gece uykusunu normalde.gün içindede ikik kere 45 dk lık uyur biri sabah,diğeri öğleden sonra.
dün akşam dedimya 2.uykusunu akşam uyudu diye gece 1 di zor uyuttum.ışıkları falan kapattım,belki uykusu gelir diye,birsürü şey denedim.tam 1 di yatağına bıraktığımda.

bugünkü konu uykuya geçiş şekli sanırım.
malesef benimkide kucakta,yatar şekilde uyuyanlardan.3-4 ay ayakta sallıyordum hep,artık ayakta sallanmayı istemiyor,atıyor kendini daha doğrusu yatıramıyorum.hep kucakta uyuyor,iyice dalınca beşiğine bırakıyorum.eeğerki dalmamış sa oan,bir ağlaması var ki sormayın,illa kucakta uyuyacak:(((

Arkadaslar sanki genel olarak son bir ay gibi uyku duzenlerinde bi degisiklik olmus. Ben buna sevindim biraz cunku belki bu durum gecicidir yani dis yuzunden buyudukleri icin ya da ruya gormeye basladiklari icin olabilir diye dusundum. Olumlu dusunelim olumlu olsun.

Bu arada 3-4 cocugu olanlara karsi acaip saygim artti. Kendim bi taneyle zor ugrasinca :) ben hic bi ev isine yetisemiyorum. Yalniz buyutuyruz kizimi esimle. Esimde aksam yardimci olabilirse oluyo. O yuzden ev isi hic yapmiyrum desem yeri. Zorunlu ihtiyclar disinda. Siz yapabiliyomusunz

durasella
ata uçuşa geçti level atladı desene öyle kapı açmalar falan
bizim kız hanımefendi biliyorsun,öyle kapı falan açamaz birisi gelip açmalı ki oda süzüle süzüle narin emekleyip çıksın kapıdan:))

Hey yavrum hey, prenses tabii kendileri ;)

durasella atadamı 10 şubatlı 10 şubatlılar çok burada galiba :)

10 şubatta büyük parti var forumda desene ;)

bu haftasonu kızım hoopppp salıncağından uçtu aşağıya gecenin bi yarısı:50:allah korudu ama ben aklımı kaçırabilirdim o an:(böylelikle bu haftasonu itibariyle salıncak hikayemiz son buldu.şimdide sorunumuz uyuduktan sonra beşiğine koyar koymaz uyanıyor salıncağı arıyor ağlıyor tepiniyor yok uyumuyor.taaakiiii yanımıza yatırana kadar!!!bugüne kadar 1 kere dahi yanımızda yatmamış olan kızım yanımıza yatar yatmaz kendiliğinden uykuya dalıyor :53:şimdi bu iyi mi kötü mü çözemiyorum!!!!!!!!

Oyy Allahtan ufak atlatmış minnoş. Benimki ne beşikte, ne ayakta sallanarak uyuyor. Gündüzleri, bir tane ayısı var o olacak mutlaka, ona sarılacak. Ayıyla beraber kucağımda olacak şarkı söyleye söyleye gezeceğiz öyle uyur tosun. Geceleri de eşim geç geldiği için çoğu zaman Atoş ile uyuyorum, çok hoşuma gidiyor. Zaten ışığı kapatıp, yanına uzandığımda uyuyor hemen. Nefesini hissetmek çok hoşuma gidiyor, tadını çıkarıyorum. Buna rağmen yalnız da uyuyabiliyor, ne yalan söyleyeyim çoğu zaman yatağında ayısına sarılıp uyurken ben bilerek yanıma alıyorum :)

Bu arada 3-4 cocugu olanlara karsi acaip saygim artti. Kendim bi taneyle zor ugrasinca :) ben hic bi ev isine yetisemiyorum. Yalniz buyutuyruz kizimi esimle. Esimde aksam yardimci olabilirse oluyo. O yuzden ev isi hic yapmiyrum desem yeri. Zorunlu ihtiyclar disinda. Siz yapabiliyomusunz

Atoş'tan arta kalan zamanlarda ben çalışmak zorundayım maalesef, hemen bilgisayar başına geçiyorum. Ev işi hak getire. Yemek hiç yapmıyorum desem yeridir. Yalnızca Ata'ya yemek yapıyorum. Sürekli ekmek arası geçiştiriyorum ya da dışarıdan söylüyorum. Ben zaten evlenmeden evvel de bir atom karınca değildim, pır pır her işi çarçabuk yapmazdım, yayılmak daha çok hoşuma giderdi.

Bakin kuzunun bana yaptigina saat dokuzda uykusu sıkıstı. Uyuttum bende zaten bi zamanlar uyku saatimzdi. Sadece 5 dakika uyudu agladi gittim emzirdim ve uyandi. Su anda ayagimda salliyrm insallah uyur bu sefer. Subat anneleri nerdesiniz cok formdan dustunuz bu ara :)

Durasella ev isi nankordur derler yap yap bigun yapma her yer dagilir. Bende bosverdim gitti :)

Arkadaslar sanki genel olarak son bir ay gibi uyku duzenlerinde bi degisiklik olmus. Ben buna sevindim biraz cunku belki bu durum gecicidir yani dis yuzunden buyudukleri icin ya da ruya gormeye basladiklari icin olabilir diye dusundum. Olumlu dusunelim olumlu olsun.

aynen bende eli öpülesi insanlarmış aklım almıyor benim, 3 4 çocuk nasıl olur..benim durumum daha vahim :)) bana ayda 2 kere bir hanım geliyor köşe bucak temizliğini o yapıyor gelmezsse kurtlanırız biz kesin, çocuk olmadan önce evimle uğraşır dururdum ama öyle eli çabuklardan olamadım bende, hani o gün temizlik yapsam yemeği sallarım yemek yapsam başkada birşeye elimi sürmem nil doğdu doğalı evi şöyle bir üstten üstten toparlar süpürürüm o kadar artık yemekte neredeyse mümkün değil çünkü paçama yapışık oluyor resmen ocakta birşeyler pişirmeye birşey doğramaya korkuyorum allah korusun elimden birşey düşerde üstüne gelir diye ve ne yaparsam yapayım ayrılmıyor ayağımın dibinden uykusu gelse kafasını ayağıma koyup kendi kendine söyleniyor okadar yapışığız:)

kızamık aşısından sonra rahatsızlanan bebekler olmuş
bizde su çiçeği aşısını konuştuk eşimle doktor onaylarsa vurdurucaz
rotavirüsü onaylamamamış çekimser kalmıştıı biz vurdurmadık
herhalde herkes rotavürüsü vurdurdu biz hariç

Akşam haberleri beni çok üzdü kahroldum 1 yaşındaki elif zeynep bebek kurtuldu kazadan ama annesi babası öldü...cenazeye gidiyorlarmış uçurumdan uçmuşlar o yavrum allahın takdiriyle ölmediği gibi 26 saat soğukla açlıkla ne kadar ağladı kimbilir bişey olmadı rabbim korudu ama ana yok baba yok...benm oğlum bensiz yatmaz gece..ya o yavrucakta anasız yatmıyorsa nasıl uyuyacak şimdi...yavrularımıza en iyi bizler bakarız bizler göz kulak oluruz o yavrunun daha 1 yaşında ne anası var ne babası...hiçte hatırlamayacak büyüyünce...çok acı...inş iyi kalpli akrabalarının eline düşerde gözleri gibi bakarlar inş...çok üzüldüm yavruya..çokta tatlı bişeydi..ama ne olursa olsn ana gibi olurmu işte içim kan ağlıyorr

Kkaya cnm ben çoğu zaman acil işlerimde oğlumu sırtıma sarıyorum öyle yapıyorum mesela bugün banyomu temizledim onuda sırtıma sardım oda arkamda seyretti ben bütün işimi yaptm...ev işlerimi ya o uyurken yapıyorum ya böyle bazen geç yatarak yapıyorum yada onu sırtıma sarıyorm...ilk doğduğunda wcye bile zor gidiyordum ağlıyordum bazen.bunada hamd olsn...şimdi en azından az ama fazla uyuyor banada fırsat veriyor...allah başka dert vermesin napalım...ama katılıyorum ben değil 3 4 tane bebek 2 tane olsalar naparım diye düşünüyorum kafayı yerim kesin...eskiler nasıl bakmış 5 10 taneye acaba...ama o zamanda kardeşler birbirini büyütürmüş...mesela ablası varsa 10 dak oyalar sende bi işini yaparsın yada abi varsa...ama peşpeşe doğuranların bakanların gerçekten işi zor...dayımın kızı var bnm oğlu 1 yaşında ocakta.. kızıda 3 buçuk sanırım annesi olmasa kafayı yiyecek sanırsın..gözümü korkuttu benm...ya büyüyünce yapcm kardeş ben yada hiç..şuan düşüncem bu...

bende salıncakta uyutuyordum kızımı ve salıncak olacağına keşke ayağımda uyusa diyordum.çünkü malesef salıncak heryere gitmiyor.sonra bakıcımızla kafaya koyduk gündüzleri o ,öğlede ben akşamları babası ayağımızda sallamaya başladım.önceleri tepiniyordu uyumam diye ama sonra alıştı uyutabiliyoruz.haftasonuna kadar uyutup emzirip salıncağına koyuyorduk.ama bu haftasonu kızım hoopppp salıncağından uçtu aşağıya gecenin bi yarısı:50:allah korudu ama ben aklımı kaçırabilirdim o an:(böylelikle bu haftasonu itibariyle salıncak hikayemiz son buldu.şimdide sorunumuz uyuduktan sonra beşiğine koyar koymaz uyanıyor salıncağı arıyor ağlıyor tepiniyor yok uyumuyor.taaakiiii yanımıza yatırana kadar!!!bugüne kadar 1 kere dahi yanımızda yatmamış olan kızım yanımıza yatar yatmaz kendiliğinden uykuya dalıyor :53:şimdi bu iyi mi kötü mü çözemiyorum!!!!!!!!

elinden geliyorsa sakın alıştırma derim yanında yatırmaya...ben o hatayı emiyor zırt pırt kalkamam diye bide gece bişey olur sonra hep yatağnı arar gittiğim yerde diye doğar doğmaz yanımda yatırdım geceleri hala yanımda:97:....1 saatde anca dalıyor emzik gibi kullanıyo benide sonra yatağına koyuyorm ama bu seferde sabah ağlayarak tekrar yatağımıza geliyor ve uyanınca bizide uyutmuyor üstümüze yatıyor çünkü sıpa:9:...ben çok pişmanım doğar doğmaz yatağına kkoymadığıma.sık sık aldık böyle oldu...ama aklı ersin koyacağım yatağına hep...yoksa dalana kadar uykuya rehin alıyor..gündüz sıkıntım yok bazen memede bazen ayakta onda aramıyor illa bişey sağ olsun..:9:

Günaydın millet,
bebişlerin ilk yılbaşılarına az kaldı var mı planlar? Biz evde olacağız arkadaşlar gelecek. Atoş ile çok zor oldu ama ağacımızı da süsledik ;) Yazdan kalan

Günaydınlarrrr,
Bu gece sabaha kadar uyudukkkkk :nazar::nazar::nazar:
Akşam 10 da uyudu Ayaz ,sabah 06.30 da kalktı ben de bebekler gibi uyumuşumm :21:
Burnu hala tıkalı ama demekki gece rahatsız etmedi sabah fışfışlıyodu çünkü .
Aldım yanıma sabah yatakta oynadıkk sonra 7.30 da salladım uyudu tekrar ben de hazırlandım işe geldim

Günaydınlarrrr,
Bu gece sabaha kadar uyudukkkkk :nazar::nazar::nazar:
Akşam 10 da uyudu Ayaz ,sabah 06.30 da kalktı ben de bebekler gibi uyumuşumm :21:
Burnu hala tıkalı ama demekki gece rahatsız etmedi sabah fışfışlıyodu çünkü .
Aldım yanıma sabah yatakta oynadıkk sonra 7.30 da salladım uyudu tekrar ben de hazırlandım işe geldim

:nazar: bundan sonra böyle devam eder inşallah

Kizlar slm napiyonuz izne ayrildim giremez oldum:)son gunlerimi iyi degerlendirmeye calisiyom :)haftaya kontrole gidicem son kez belki cumartesi felan sezaryen olurum belkidiger hafta pazartesiye felan kalir dua edin bana:)kizimda kuduruyo masallah dolaplari acmayi ogrenmis yikiyo her tarafi dislerde cikiyo yuvarlanip gidiyoruz sizleride ozledim herkes iyidir insallah.bide uni baby kullanan arkadaslar ebebekte indirim var 44.90 12 lipaket tanesi 3,7 ye geliyo normal uclulerde 4,5 liraya felan geliyodubiz koli koli alcagimiz icin isimize geliryani:))

Kİzlar ya uzerinden cok zaman gecmis gibi unutmusum:)ilk bezler 1 numaraydi dimi oglusuma bez alcazda 2 numaradada 3-6 kg yaziyo karrsiz kaldim huggies alcam.

merakediyordum seni maşallah son günlere gelmişssin allah yardımcın olsun :) ben huggies bilmiyorum ben prima almıştım ama 3 6 kg olanını almıştım tam gelmişti benim kıza 3 kilo ve üstüyse 2numarasını al bence

merakediyordum seni maşallah son günlere gelmişssin allah yardımcın olsun :) ben huggies bilmiyorum ben prima almıştım ama 3 6 kg olanını almıştım tam gelmişti benim kıza 3 kilo ve üstüyse 2numarasını al bence

Canim 3 kg uzeri olmadan almam dedidr normalde haftaya cumartesi alcakti biraz zayif dedi bakalim o gunekadar 3 olursa alcak olmazsa pazartesi saliya birakcak kilo icin 2 numara almistim simdi islak pamuk sparisediyom baktim 1 numarasi var kararsiz kaldim 1 ayini gecirsin diye bi pakette ondanmi alsam dedim

Kızlar merhaba
herkes iyidir umarım kuzucuklar daha da iyidir inşallah
Ben epeydir giremedim
internet gezginciliğine birazcık ara verdim :)
Kuzu tam bir yaramaz oldu onun pşinde koşturmaktan hiç bişey yapamıyorum doğal olarak
İlk dişimiz çıkıyor ucu göründü
En tembel benim kız çıktı diş konusunda :)
Hepinizi öpüyorum

Back
X