2012 Şubat Anneleri

bizimki de o kadar alışık ki kıpırdanmaya, uyku moduna çok zor geçiyor. benim de ayaklarım kırılıyor ömeri uyuturken :31: bugün de biraz okuyayım dedim yazılanları sadece bir sayfa okuyup çıkmak zorunda kaldım. ömer hemen gelip notebookun fişini çekiyor :1: tam bir çaki (türkçesini yazayım) . tatlısını yedi mi memocuk? ben de dün ince bulgurdan terbiyeli çorba yaptım, bugün de tavuk, patates, kabak haşladım. diyet yemeği gibi oldu :1:

biz de arada bir iki adım atıyoruz. ellerini bırakıyor bazen. yürüme denemelerine başladık, bakalım hayırlısı inşallah.

nisanecim kızçen yürüyormuş. hayırlı olsun canım. Allah kaza beladan korusun onları.

doğum günü bizimde şatafatlı olmayacak. ben eşim ve çocuklarımla pasta keseyim yeter diyorum ama bilemem yine de.

evet yedi sıpacık :1:

merhaba kızlar nasılsınız bizler iyiyiz çok şükür:) nil sabahtan beri mız mız ayy deli etti beni öylesine yapıyor ama sıkıntısı yok belli işine geldimi ağlıyor oyalanacak birşey buldumu susuyor çok kullanmaya başladı benide babasınıda, bizi parmağında oynatıyor.. eşim kahvaltı yaparken kucağına gitmek istedi adamcağız aldı nasıl olduysa kafaları çarpıştı vee bizimkinin ekmeğine yağ sürüldü amanın bi ağlama bi ağlama arayıpta bulamadığı fırsat.. ikimizde aman kızım canım kızım dedikçe bu iyice çığlık atıyor bi 5 dakka sürdü bu şekilde hadi dedik canı yandı ama hala susmuyor artık can yanmasından değil öylesine ağlıyor ben hala susturmaya çalışıyorum en sonunda benimde tepem attı aa dedim git dedim yerde ağlaa koydum yere bir iki mıy mıy yaptı sustu oyun oynamaya başladı :53: sabahtan beri kafası çarpmış diye ağlayan çocuk hiçbişey olmamış gibi yerde takıldı hey allahım duygu sömürüsü yapıyor ya bacak kadar şey

:52::52: Minnoşlar yaa, daha neler yapacaklar bize kimbilir :10:

aaaaa yazmayı unutuyordum. kızımın dişi sallanıyordu, bugün düşmüş. babaannesinde kalıyor iki gündür. heyecanla beni aradı yavrum. anne dişim düştü diye. ben de sakla onu gelince öpücem dedim :) kızım büyüyor teyzeleri :16:

Maşallah fıstığa. Her yaşta ayrı heyecanlar yaşatıyorlar bize. Anne olmak ne güzel :32: Allah acılarını göstermesin

İyi akşamlarrr ben pazarımı yaptm geldim çok pahalıydı pazar valla...1 lirayla döndüm eve...meyve bol aldım istavrit aldım..:104:...orucumu açtm namazımı kıldım annemdeyken oğlum..bitek yatsı namazım kaldı..işlerim bitti bugün yarında yemek yapcm sadece esada tavuksuyu çorba yapacağm seviyor..bugünde mercimek yedi..iştahı eskiye göre çok çok iyi:nazar:aman bozulmaz inş...

Kartanem geçmiş olsn sende ben gibi aile arasında yap istersen cnm daha beter hasta olursıun mazallah...gripte zordur halszllik yapar..allah yardımcın olsn.portakal mandalina yee bol bol ıhlamur limon iç cnm..
sagol canım ... bakalım dogumgünü zamanı işler karışık olacak bakalım zaman ne gösterecek...

geçmiş olsun
bizimkide uykusuna çok düşkündür uyku saati gelince odasını ister yoksa çok ağlar
hugocuk sagol canım inş geçer :(
uyku saatini ne yapacam bilmem uykusu gelince hemen yatagını istiyo yatmazsa çok huysuz mızmız gergin sinirli oluyo kucagıma alıncada sinirden omzumu ısırmaya başlıyo :)

kızlar çookk teşekkür ederim darısı size artık..bugünde aynı şekilde 4 adım atıp küüttt yere :)))çok tatlı oluyolar ama gördüğünüzde anlayacaksınız..evde minik bi fara dolaşıyor gibi:1:
buarada kartanem çok geçmiş olsun..umarım bebişe geçirmeden atlatırsın
malesef kızım nezle olmuş ya da grip henüz kestiremedim
sürekli hapşırıyor burnu akıyor:(((hep geceleri üşütüyor biliyorum.en güzeli evinde doğalgazın olacak merkezi sistem olunca gece sönüyor buz gibi kalakalıyosun
sürekli de üstünü açıyor zaten..yanıma aldığımdan beri daha ii kontrol edebiliyorum ama yine de kaçırdığım anlar oluıyor malesef
umarım daha ilerlemez de bununla atlatır:((
canım sende sogol.... :nazar:senin kuzuya benimki 8. ayından beri ayakta çok rahat duruyo ama adım atmıyo hala korkuyo biraz bakalım zamanla olucak heralde :)

kızlar buarada oglumun 7 dişi oldu 8. de yolda...
bu arada kızlar süt konusunu siz ne yapacaksınız 1. yaşına az kaldı ve ben çok kararsızım.. şuan zaten devam sütü veriyorum 10. ayından beri emmiyo 9. ayından sonra yavaş yavaş bıraktı ailede bi sorun vardı bende çok üzüldüm üzüntüden sütüm gitti ondan sonra oglumda emmek istemedi şimdide emzirmeye çalışınca gögsümü açtıgımda üff diyo zıpır :)
siz neler yapmayı düşünüyorsunuz süt bal ve yumurta beyazı konusunda

aaaaa yazmayı unutuyordum. kızımın dişi sallanıyordu, bugün düşmüş. babaannesinde kalıyor iki gündür. heyecanla beni aradı yavrum. anne dişim düştü diye. ben de sakla onu gelince öpücem dedim :) kızım büyüyor teyzeleri :16:

her dönemde ayrı bir heyecan,ayrı bir telaş,yada atrı bir sıkıntı...:))
her yaş ayrı güzel,gelişimlerini görmek nekadar güzel bir duygu.senin kızın kaç yaşında?6-7 olmalı yada 8 mi?
allah bağışlasın..

kızlar buarada oglumun 7 dişi oldu 8. de yolda...
bu arada kızlar süt konusunu siz ne yapacaksınız 1. yaşına az kaldı ve ben çok kararsızım.. şuan zaten devam sütü veriyorum 10. ayından beri emmiyo 9. ayından sonra yavaş yavaş bıraktı ailede bi sorun vardı bende çok üzüldüm üzüntüden sütüm gitti ondan sonra oglumda emmek istemedi şimdide emzirmeye çalışınca gögsümü açtıgımda üff diyo zıpır :)
siz neler yapmayı düşünüyorsunuz süt bal ve yumurta beyazı konusunda

ben çok ikilemdeyim bu konularda.biraz zaman geçirip öyle başlayabilirim belki.bayadır doktor kontrolünede götürmemiştik,1 yaş aşısından sonra götürücem kısmetse.bakalım o ne diyecek.ona göre netleşir.

eşimin bugün doğum günü,biz küsüs.akşam tartıştık.umutun yüzünden.doğumgününü bile kutlamadım.
geçengün pasta taban almış ,pasta yaparsın demişti..kendi pastasını kendi istiyor:))
(hazır yaş pastaları pek sevmez eşim)benim yaptıklarımdan yer.pastayıda yapmadım.küs olmasaydık o işteyken bugün sabahtan yapacaktım ama hiç içimden gelmedi.çok kırdı..((

Geçen hafta griptim. Gece bile maskeyle yattım. Ben iyileştim babası grip şimdi. O da maskeli. Dobişe geçirmeden bi atlatsak.

Ben kalabalıktan hiç hoşlanmam ama ilk doğum gününü yapacağım. Birinci dereceden akrbaları çağıracağım 25 kişi kadar oluyor. Menüyü yaptım yarısını annem yarısını kayınvalide yapacak. Öğlen 12de. 1 şubat doğum günü cumaya geliyor. 2 şubt cumartesi yapıcam. Süsleri parti dünyasından sipariş ettik. Pastaya karar verdik. Bir tek o kadar kişiyi eve sığdırmak kaldı. Ve hizmet etmek en sevmediğim kısım ama oğluma yapıcam ne mevlüt yaptım ne diş buğdayı yaptım hiç bir şey yapmadım doğduğundan beri. Resimleri olsun ilk yaşgünü hatırası. Bana kalsa en güzeli çekirdek aile olarak kutlamak ya da arkadaşlarıyla. Artık gelecek doğum günlerinde inşallah.

her dönemde ayrı bir heyecan,ayrı bir telaş,yada atrı bir sıkıntı...:))
her yaş ayrı güzel,gelişimlerini görmek nekadar güzel bir duygu.senin kızın kaç yaşında?6-7 olmalı yada 8 mi?
allah bağışlasın..

ben çok ikilemdeyim bu konularda.biraz zaman geçirip öyle başlayabilirim belki.bayadır doktor kontrolünede götürmemiştik,1 yaş aşısından sonra götürücem kısmetse.bakalım o ne diyecek.ona göre netleşir.

eşimin bugün doğum günü,biz küsüs.akşam tartıştık.umutun yüzünden.doğumgününü bile kutlamadım.
geçengün pasta taban almış ,pasta yaparsın demişti..kendi pastasını kendi istiyor:))
(hazır yaş pastaları pek sevmez eşim)benim yaptıklarımdan yer.pastayıda yapmadım.küs olmasaydık o işteyken bugün sabahtan yapacaktım ama hiç içimden gelmedi.çok kırdı..((
bende ikilemdeyim dedigin dogru aşıya gidicem zaten yönlendiriyorlar ebe ve hemşire çok ilgili bu konuda ....

cnm kötü olmuş hemde dogum gününde bu erkekler bazen çok anlayışsız olup bizi üzüyorlar..
belkide artık çocuklarımızda var kaybetme korkuları olmadıgı içinmi böyle yapıyorlar bende kaç gündür kendi içimde eşimi sorguluyorum artık beni çok çabuk üzebiliyo nedeni ne diye:26:
sen yinede pastayı yapsaydın bari insan iyi oluncada vicdan azabı çekiyo..

Geçen hafta griptim. Gece bile maskeyle yattım. Ben iyileştim babası grip şimdi. O da maskeli. Dobişe geçirmeden bi atlatsak.

Ben kalabalıktan hiç hoşlanmam ama ilk doğum gününü yapacağım. Birinci dereceden akrbaları çağıracağım 25 kişi kadar oluyor. Menüyü yaptım yarısını annem yarısını kayınvalide yapacak. Öğlen 12de. 1 şubat doğum günü cumaya geliyor. 2 şubt cumartesi yapıcam. Süsleri parti dünyasından sipariş ettik. Pastaya karar verdik. Bir tek o kadar kişiyi eve sığdırmak kaldı. Ve hizmet etmek en sevmediğim kısım ama oğluma yapıcam ne mevlüt yaptım ne diş buğdayı yaptım hiç bir şey yapmadım doğduğundan beri. Resimleri olsun ilk yaşgünü hatırası. Bana kalsa en güzeli çekirdek aile olarak kutlamak ya da arkadaşlarıyla. Artık gelecek doğum günlerinde inşallah.

çok geçmiş olsun canım..ay inşallah ufaklığa bulaşmadan atlatırsınız.
sizdemi 1 şubat!bizde 1 şubat doğumluyuz.1 şubat cuma,eşim cumartesi yarım gün çalıştığı için,bizde pazar yapıcaz.pazarteside aşısı var.
siz kalabalıksınız baya.bizde okadar insan olmayacak.uzakta herkes.

bende ikilemdeyim dedigin dogru aşıya gidicem zaten yönlendiriyorlar ebe ve hemşire çok ilgili bu konuda ....

cnm kötü olmuş hemde dogum gününde bu erkekler bazen çok anlayışsız olup bizi üzüyorlar..
belkide artık çocuklarımızda var kaybetme korkuları olmadıgı içinmi böyle yapıyorlar bende kaç gündür kendi içimde eşimi sorguluyorum artık beni çok çabuk üzebiliyo nedeni ne diye:26:

şuan bi yanım inan vicdan azabı çekiyor şu pastayı niye yapmadım diye.bi yanımda öfkeli ve kırgın.ama ben bu vicdan azabına dayanamıcam gidip yapıcam galiba.haklısın galiba eşlerin artık hiiç kaybetme korkusu kalmadı.o yüzden çok rahat davranıyorlar.:14:

kızlar bişey sorucam.
bugün markeytten tavuk aldım .parça tavuk.son kllanma tarihi 16 ocak.yani 4 gün var.eve geldim hemen haşladım.çıkan suyu dondurucuda nekadar saklayabiliriz?ordada da mı 4 gün içinde kullanmak gerek?

Onlar mı bizi çabuk üzüyor, biz mi fazla duygusal, kırılgan olduk acaba??? Ben de üzülüyorum bazı ufak tefek şeylere, fazla kırılganım sanırım, eşim lohusalığın ne zaman bitecek diye sorup dalga geçiyor hatta :1: Onların kaybetme korkusu olup olmadığını bilemeyeceğim ama benim çocuğum olduktan sonra kaybetme korkumun azaldığı kesin. Yanımda çocuğum var nasılsa diyorum, asıl o düşünsün beni çok üzerse nasıl yalnız kalacağını :27:

kızımın dün geceden beri ateşi var
38,5 - 39 arası gidip gidip geliyor c
burnu tıkalı herzamanki gibi
sürekli hapşırıyor canım çok sıkkın
şu calpolda bi işe yaramıyor sanki
vermeme rağmen düşmüyor bi türlü
sürekli elini yüzünü yıkıyorum incecik dolaştırıyorum bu seferde korkuyorum ya üşüyorsa diye
nefes alamıyor resmen sabahtan beri uyuyamıyor doğru düzgün bu yüzden de dinlenemiyor ememiyor
offff valla bu çocuklar ağlasın huysuzluk etsin,uyumasın ama hasta olmasınlar
onlar hasta olunca hiçbişeyin tadı tuzu yok:((

kızlar çok hastayım bi türlü atlatamadım, bugün tekrar dr.a gittik serum takıldı iğne yapıldı 2.kutu antibiyotiğe başlamak zorunda kaldım
heryerim ağrıyo çok fenayım :(
oğluşumdan uzak duruyorum şimdi tam düzelmişken ona bulaşmasın diye

sürekli elini yüzünü yıkıyorum incecik dolaştırıyorum bu seferde korkuyorum ya üşüyorsa diye
nefes alamıyor resmen sabahtan beri uyuyamıyor doğru düzgün bu yüzden de dinlenemiyor ememiyor

çok geçmiş olsun nisanecim, rabbim biran önce şifa versin
bende çok kötüyüm ama , çocuk hasta olacağına ben olayım daha iyi diyorum
insan evladına kıyamıyo :(

çok geçmiş olsun nisanecim, rabbim biran önce şifa versin
bende çok kötüyüm ama , çocuk hasta olacağına ben olayım daha iyi diyorum
insan evladına kıyamıyo :(

teşekkür ederim mozpcum sana da çok geçmiş olsun
hiç kimsecikler hasta olmasın yaa
şu kış ne zaman bitecek:27:

alkollü yapmadıktan sonra neden günah olsun. ilk yaş günü pasta kesmeden olmaz:21: kutlayalım arkadaşım. içip içip sapıtmayacağımıza göre :1:
:1:
İyi gecelerr ben her zamanki gibi çok şey kaçırdım..sağolsn esaddan yazmak mümkün değlde:18:....artık...

Dünürüm gelmiş nıhleeeeee.....kesin günahmı diye sormya geldin yok anam nolck gündüz ye pastanı akşam oku hayrına kuranını olck...ama göbekler atarmısınız bilmem senin taraf biraz kalabalıkça....:52:....şaka maka ne çabuk 1 yaşına geldiler sıpalarr:53:..
yok kız dunurum vakıt buldukca gelıyorum ask olsun :37:
evet bızımkıler kesım azcuk oynar olsun yıne okumak ısteyen gece okusun ne yapım kı baska?
ayrıca esadın da o gozlerını yerımmmm
Bukleeem nıhleyle anlaşıpmı geliyonuz ben anlamadım valla sizi sizi kayıplar sizi...neler yapıyosunuz rüzgarla evdesin sanırım şuan...hala kilolarmı sorun balım yaa verirsin inş ben sana inanıyorum azim var sende...yeterki zamanımız olsn dimi..bebelerle zor...

Hugo daha 1 tane beben var neden plastik cerraha gittin cnm sonuçta bi doğumda buı kadar fiziğin bozulmuş olamaz bencede iyi düşün derm.önce bi istediğn kiloya gelde...bence ozaman vazgeçeceksn...
yok bea denk gelıyo :1::1:

yarım fıtıl ver cnm ıse yarar ılık sudada banyosunu yaptır gecmıs olsun ates cok zor

evet bızden yenı haberler kızım sonunda taytay yapıyor 15 20 sn kadar bı adım atıyor ıkıncı adım yok :):nazar:
ve ayrıca bugun babası dusurdu
taytay yaparken yıgılmıs esım yuruyecek sandı galıba:)
bayagı canı yanmıskı agladı epeyce...
neysekı bıse olmadı
bızden bu kadar son gunler dogum gunu ıcın:):46::46::46::46::46::46: nıhle gıbı alkıssss :))):52:

gecmisolsun herkese ne oldu boyle insallah cabucak atlatirsiniz bu gun sinierim cok bozuldu yine, isimiz vardi disarida avm ye gittik artik bu tarz kalabalik yerlere gitmekten hic hoslanmiyorum ..neyse isimiz var dedik gittik esim birseyler yemek istedi oturduk bende nile corbasini yedirecektim kadinin biri geldi basladi sevmeye bebek arabasindan cikardi sormadan sapsup optu bide ustune aldi kocasina gosteriyor zor aldim cocugu delimi ne cok sinir oluyorum ya birine soylesen digerine soylenmiyor gunde 10 kisiyle ugrasiyorsun boyle elalemin cocugunu opmek ne oluyor yahu cocugun boynuna opmeyin ellemeyin diye isikli tabelami asalim sıkıldim insanlarin bu tacizlerinden

selamlar
mozp ve nisane çok geçmiş olsun
nisane ateş için en iyisi fitil veya bize minoset şurup çok iyi geliyordu
dolven ve carpol pek işe yaramamıştı bizde

mozpcum sanırım sen dinlenemiyosun üsteledikçe üsteliyor izin alabilirsen çok iyi olur yediğine içtiğinede dikkat et kuvvetli beslen ciğerlerine inmesin

catloveer eşine söyle başka bir iş bulsun veya eve bitane daha laptop alsın :47:
zati afacan ömerden vakit bulup giremiyosun
vaktin oldğundada eşinin işi oluyoo :47:

Back
X