2012 Şubat Anneleri

Teşekkür ederim canım, hoşbulduk. Nice yaşları olsun inşallah, hayatları hep mutluluklarla güzelliklerle dolu geçsin, iyi insanlarla karşılaşsınlar, öpüyorum ikisini de. Kızına da çok geçmiş olsun. Belki hava değişikliği etkilemiştir, en kısa sürede geçer umarım.
Benim ikizlerim 11 ay 25 günlük, ikisi de erkek. Cumartesi 16 Şubat'ta 1 yaşına giriyorlar. Bu ara en büyük telaşım ve heyecanım yaş günü hazırlığı :1: Bir de 1 yaş aşıları var 14 Şubat'ta. Biraz ateşli geçecek sanırım o yüzden işten hem aşı hem de hazırlık için 2 gün izin alacağım.
Benimkiler bir yerlere tutunarak yürümeye çalışıyorlar ama kendi başlarına henüz adım atamıyorlar, açıkçası biz de hiç cesaretlendirmiyoruz :1: Doğal akışına bıraktık, çünkü annem tek başına bakıyor, yürümeye başlayınca daha çok yorulacak. (Bakıcı maceralarımız çok kötü sonuçlanınca anneme kaldı iş) Haziran gibi annem gidince kreşe göndermeyi düşünüyorum.
Senin ikizlerin gelişimi de birbirinden farklı mı ? Benimkiler çift yumurta ve hiç birbirlerine benzemez. Biri ufak tefek zayıf, diğeri nerdeyse 2-3 ay büyük görünür ondan. Biri çok çabuk emeklerken diğeri habire diş çıkarır falan.:1: Fiziksel gelişimi, duygusal gelişimi birbirinden o kadar bağımsız ki.
amin inşallah bakalım nasıl geçecek bugünümüz.güzelce bi süsleneyim bari :):):)
amin güzel duaların için çok teşekür ederim.inşallah bütün evlatlarımıza sağlıklı hayırlı ömürler nasip ets,in allah ım ve hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

inşallah hava değişikliğidir ama ateşi yok şükür o akşam bi oldu başka olmadı önemsemem gerekiyor mu bilmiyorum.üşütmemeye gayret ediyorum şansıma havalr bu aralar se4rin buralarda güneşli olsa da .

resimdeki yakışıklılar dimi minik oğulların :) benim oğlum fena hareketlndi zaptedemiyorum o kadar hareketli ki daha dün akşam sebilde elini yaktı feci halde revirde pansuman yapıldı derisi yüzülmüş.neyse ki çok önemli değilmiş.

acısı dinmiş olacak ki hala ortalığa saldırıyor.birde tatlı tatlı anneee annnnee demedi yok mu n leri uzatıyor gibi e yi de kısaltıp inceltiyor :1::emir_bebek::nazar:

en güzeli annenin bakması bende ilk üç buçuk ay annemle baktım .birde memlekete gitmeden önce annemle üç baktım memlektte de iki ay baktık.şimdi maşallah bebeklerimne o kadar çok sosyaller ki.şimdi oğlum bir bir öğrendi rakamları sayıyor sözde birde aralabaları izleye izleye haaaannnnn diyor.annemin katkısı çok fazla.

önceden nasıl mama yediricem diye düşünüyordum şimdi allah razı olsun annem sayesinde sofraya alıştık.şimdi bebeklerim sofra görünce mama deyip sofraya yanaşıyorlar düzgün bi şekilde onları öyle görünce mutluluktan kuduruyorum resmen :52::16::9:

iyi ki annelerimiz var allah annelerimize sağlık versin.hakları ödenmez.hiç kimseden hayır yok.ne kaynana ne bakıcı.annen gereken edeb i öğretir bebeklerine.

ben uzakta olmasam isterim ki hep annem olsun ama malesef öyle bir imkanım yok :(

Kesinlikle birşeyler düşün bence, ilerde elimizde tek kalan şey anılarımız olacak. İlk yaş günü çok önemli benim için. Ben 2-3 ay öncesinden hazırlıkları düşünmeye başladım. Diş buğdayı girdi o ara onun için de 1-2 ay düşünüp hazırlanmıştım:1:

düşüdndüm ve dün eşimle gittik pasta siparişi verdik üzerine de yazı yazdırdık ve bebeklerimizin adını yazdırdık :):)): birde süslenirim :):)): bol da fotoğraf çekiniriz :):):):)

ben diş buğdayını memlekette ypacaktım ama hastalıklardan kafamızı kaldıramadık sonra da vazgegçtim ona da ayrı üzüldüm :( ama inşallah doğum günü kutlicaz :)):)

Pasta şekeri çok güzel bişey, yenmediği ile ilgili bilgi sanırım kalorisinden:1:. Şekerden imal ediliyor çünkü. Ben,diş buğdayında, internetten şeker hamuru siparişi verip kendim yapmıştım kurabiyelerimi, çok lezzetliydi.
Eğer imkanın varsa sitesine bak hediyelikler için. Çok değişik fikirleri var.

ben hiç denemedim ama hep atıldı demişlerid kim sipariş etiyse bende tatlıyı seviyorum aslında.sırf o duydukarımdan dolayı şeker hamutlu 1 yaş şeklindeki pasta dan vazgeçmiştim.zaten pastanemiz de sivilleşmiş katalogta yoktu :(

birazdan bakacağım ben yokken nolduysa hep sayfalar yavaş açılıyor :44:

Uzun zamandır girip yazamıyordum, ara ara okudum ama. Melitta gelmiş, hoşgelmiş. Arada hastalıklar atlatmışsın, çok geçmiş olsun. Annen de iyileşmiştir inşallah, ilk gittiğin günlerde epey üzülmüştün yanlış hatırlamıyorsam. Benim_olan, Allah şifa versin kayınpederine, ameliyatı iyi geçer de atlatır biran önce inşallah. Günışığım, yeni bebeğin hayırlı olsun, kalp atışlarını da duymuşsun çok sevindim, sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allah. Şu anda bana çok uzak geliyor o günler, halbuki çok uzun zaman geçmedi üzerinden, ne günlerdi ama, herşeyi dert ederdik. Şimdi çok daha rahat olursun herhalde deneyim var sonuçta.

Bu aralar doğumgünleri de çoğalmış, takip edemedim kimlerin yeni yaşına girdiğini, herkesin yeni yaşı kutlu olsun. Bizim yaşgünümüz de geçti ama işlerimizden bir parti hazırlayamadık, anne-baba-bebek olarak dışarı çıkıp sembolik olarak bir pasta üfledik sadece. Biraz işlerimiz azalınca bir kutlama düşünüyorum, geçiştirmiş gibi olduk birazcık. Dün gece ateşlendi kızım, ateş düşürücüyü de içmek istemedi, zorlayınca da daha önce yediklerini de çıkardı. Zorladım diye sinirlendi sanırım, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı, ağladıkça da daha çok kustu, zor sakinleştirdim. Sabah duşa soktum, şimdi daha iyi, umarım sadece diştendir.

cozget sen nerelerdesin nasılsın?hoşbuldum inşallah iyisindir.teşekkür ederim atlattım şimdi iyi gibiyim şükür.annemde toparlandı çok iyi çok şükür.

teşekkürlerrrr :):):)): bugün bizim de doğum günümüz zaman çabuk geçti :):):) dün hastahane çantası ,zıbınlar ,emzirme ,katı gıda uyku düzeni diye konuşurken şimdi yaşlarını kutluyoruz. :):):))

Merhaba millet, biz de artık bir yaşındayız. Pazar günü doğum günü vardı çok güzel geçti. Yaşına basan tüm beyboşları kutluyorum, uzun sağlıklı yıllara...

Blog sayfamda doğum günümüzü paylaştım göz atmak isteyen olursa: Atoşun doğum günü

durasella nasılsın görüşmeyeli ?doğum gününüz kutlu olsun.bakalım bizim akşamımız nasıl geçecek?ylnız olacağız biz başbaşa bakalım bizim akşamımız nasıl geeçcek ? :):16:

lalus çok güzel şeyler var harikalar inşallah bir daha ki sene gittiğimiz yerde arkadaşlarımız olursa inşallah toplaşıp kutlarız ve eve gelenlere de bu süslerden dağıtabilirim.ben şekerli süslerden istiyorum.

mesela doğduklarında biberonlu süs dolap ı istiyordum biberon un içi şekeerli olcaktı ama nasip olmadı hiçbirşey :(:( evime gelenlere bile dağıtamadım.

inşallah bel ki seneye nasip olur bana da .

şimdi çok iyi şükür.erkek kardeşininin eşi nden dolayı ikizleri olmuş.erkekten değil bayandan kaynaklanıyor.biz bayanlar yumurtladığımız için :):) ama annen de teyzende vs var ise sende de çıkma ihtimali yüksek..
idare ediyorum ama bi de beni gör.48 kiloyum :) kendi kilomun altına düştüm.birde o kadar çok hareketlendiler ki.mesela dün oğlum elini yakmış sebil de revir e gittik akşam akşam derisi yüzülmüş pansuman yapıldı.krem kullanıcaz.

çoğul olunca ikiz ,üçüz ,dördüz sevmesi çok güzel ama bakması zor.o uykusuzluk yok mu aaayyy çileden çıkıyor insan.iyi ki de doğmuş kuzucuklarım zaman ne çabuk geçiyor :):):) evde neşe iki kat oluyor o nun tadı apayrı :16:

senin nebeğin ne kadarlık cinsiyeti ne ?izmir in neresindesin?

melitta oğluna çok geçmiş olsun..biz bir taneyi takip etmekte zorlanıyoruz Allah yardımcın olsun..ikiz bizde de var gelinimizin tarafında da nasip onlaraymış:)
benim kızım Yağmur 21 şubat doğumlu doğumgününe az kaldı..ben izmirde bornovadayım

melitta kuzucuklarına sağlıklı sıhhatli hayırlı uzun seneler nasip etsin Rabbim..bahtları açık şansları bol olsun..doğumgünleri kutlu olsun:nazar:

melittacım hoşgeldin, görüşmedik bayadır, sen ve bebişlerin iyisinizdir inşallah..

kızlar hayatımın en değerli varlığı dünyaya geldi bugün..
hoşgeldin canım kızım doğum günün kutlu olsunnnnnnn:))

melittacım ikizlerinde doum günü kutlu olsun nice güzel ömürler yaşasınlar inş

durasella resimleri gördüm bayıldımmm..atoşa da nice nice mutlu yıllar öpüyorum totosundan;)

buarada kızlar sabahtan beri evde dört dönüyorum..okuldan geldim başladım hala bitmedi öldüm yorgunluktan..geçmişle yarın ilgilenicem:))
tüm detayları anlatırım doğumgünümüzün:))
şimdilik kaçtım

melitta oğluna çok geçmiş olsun..biz bir taneyi takip etmekte zorlanıyoruz Allah yardımcın olsun..ikiz bizde de var gelinimizin tarafında da nasip onlaraymış:)
benim kızım Yağmur 21 şubat doğumlu doğumgününe az kaldı..ben izmirde bornovadayım

Allah kuzucuklarıma ömür versin inşallah.zor bakımları ama eğlenceli.oğlum artık net bir şekilde anne anne diye söyleniyor ben deli oluoyrum ısıra ısıra öpesim geliyor.

belki sonraki gebeliğinde ikiz olabilir :))))) benim ailemde karabağlar da .

melitta kuzucuklarına sağlıklı sıhhatli hayırlı uzun seneler nasip etsin Rabbim..bahtları açık şansları bol olsun..doğumgünleri kutlu olsun:nazar:

amin inşallah fotoğraf makinası hazır.bende hazırım babamız işten gelecek , pasta alınacak.belki kuzucuklarımı kapı önüne çıkarırım brazdan :))::))

melittacım hoşgeldin, görüşmedik bayadır, sen ve bebişlerin iyisinizdir inşallah..

hoşbuldum çok şükür iyiyiz sen ve bebişin nasılsınız görüşmeyeli ?önerdiğin damla harika burun açıyordu bu seferkinde bulamadım ondan başka aldım tonımer baby. bu da iyi gibi ama diğeri sanki daha etkiliydi.

sen nasılsın ?

kızlar hayatımın en değerli varlığı dünyaya geldi bugün..
hoşgeldin canım kızım doğum günün kutlu olsunnnnnnn:))

Rabbim sağlıklı, uzun ve güzel bir ömür nasip etsin yavruna, hayırlı evlat olsun inşallah.Nice mutlu yıllara..

hoşbuldum çok şükür iyiyiz sen ve bebişin nasılsınız görüşmeyeli ?önerdiğin damla harika burun açıyordu bu seferkinde bulamadım ondan başka aldım tonımer baby. bu da iyi gibi ama diğeri sanki daha etkiliydi.

sen nasılsın ?

bizde iyiyiz çok şükür, işlerim çok yoğun, şube değişikliğim oldu koşturmam biraz daha arttı
gifrer çok iyidir biz çok memnunuz :)

merhaba kızlar güzel dileklerinniz için herkese çok teşekkürederim hepimizin yavruları hep güzel günler görsün inşallah..
benimolan çok geçmişolsun gözünüz aydın ,bu gün nili aşıya götüreceğiz, su çiçeği aşısını sormuştum doktorumuz 13, ayda demişti bize, ben d vitamini ilk aylarda vermiştim ama sonrasında unutmaya başlamıştım ve uzun zamandır vermiyorum artık

Playdoh
Beni Dr özellikle D vitamini vermem konusunda uyardı. Mutlaka ver yoksa bacakları çarpık olur dedi. Tabi 10 aylık falandı. Şimdide sadece aşı için doktora gitmek istemiyorum. Devam etmem gerekir mi diye aşıya gidince sorarım. Doktoru bilgi veren varsa yazsın lütfen.

Playdoh
Beni Dr özellikle D vitamini vermem konusunda uyardı. Mutlaka ver yoksa bacakları çarpık olur dedi. Tabi 10 aylık falandı. Şimdide sadece aşı için doktora gitmek istemiyorum. Devam etmem gerekir mi diye aşıya gidince sorarım. Doktoru bilgi veren varsa yazsın lütfen.

Ben de playdoh gibi başlarda verip sonra hep unutuyordum. Dr beslenmesine dikkat edersen vermesen de olur dedi. Sonra dr değiştirmek zorunda kaldık, yenisi de test yapalım değerler iyiyse vermene gerek yok dedi. En son sağlık ocagina aşıya gittiğimizde elinde kaldıysa bitir sonra verme dediler. Test sonucları da iyi çıktigi için vermiyordum zaten :)

Ben de playdoh gibi başlarda verip sonra hep unutuyordum. Dr beslenmesine dikkat edersen vermesen de olur dedi. Sonra dr değiştirmek zorunda kaldık, yenisi de test yapalım değerler iyiyse vermene gerek yok dedi. En son sağlık ocagina aşıya gittiğimizde elinde kaldıysa bitir sonra verme dediler. Test sonucları da iyi çıktigi için vermiyordum zaten :)

evet cozget bende ona güvenip vermiyordum :) her ay nizami doktora götürüyorum bu ara başka bir problemden dolayı bir doktora daha götürmüştüm kendi doktorumuzda son götürdüğü doktorda gelişimi çok iyi dedi beslenmesi konusundada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum çünkü şimdiye kadar hiç vitamin kullanmadım doktorumuz vermedi ne alacaksa yiyeceklerden alsın diyor

Tüm dogum gunu cocuklarının birinci yaşını kutluyorum tabi annelerin de biz daha cok hakettik kutlanmayı .
Gecen sene bu zamanlar sancı çekmeye başlamıştım , ne heyecanlı bir bekleyişti o :)))
Bir kere daha yasamayı nasip etsin Allah...

İyi akşamlar kızlarr eşimde yolda 8 de bindi sabah burda inş.işe gidecek bide çokkk uykususuz kaldı.babasının ağrısı varmış ama iyiymiş şükür...bu gecede hastanede ama..kaynanamdan yumurta istedm esada pişirmek içn.mis gibi köy yumurtası inş getiriyodur yükü sevmez hiçte...beni gıcık eder sonra benden fazla yer :52:...benmde sırtım çok ağrıyo fena üşütmüşüm...ilaçta içemedim süte geçiyo diye..anca yatarken içerim..halılarımı kirçözle sildim bugün... burda bayanlar önermişti harika çıkarıyor cidden çok beğendm..tavsiye ederim..ama esad sağ olsn bi leğen suyu döktü halıya ben silerken.şimdi kurumasını bekliyorum balkona attım mecbur..inş yağmur yağmadan kurur....başka yolu yok sanırım..pazarada tek gittim bugün esada ıspanak pişirdim yarın yer artık akşam oldu...

Nisane doğum günü kutlu olsun kızının canm adını unuttum şimdi..sağlıkla büyüsün..

Melitta ikizlerini öp bnm için sağlıkla büyüsünler cnm..bende senin gibi yapamadım biberon falan mevlüd bile yapamadım bizde pastayla falan kutlarız artık aynı sizin gibi..annemlerle falan..zaten kalabalıkla bişey anlayamam ben hizmet etmekten..böyle daha iyi bence...

Şaka maka sevgililer günüde geliyoo eşim çorap almasa kendine nisanenin fikir iyiydi çorapları mandallamak..(nisaneydi dimi yanlış yazmadım kafa gidik yaa ).

doğumdan sonra bir gevşemişimki beyin olarak sorma gitsin ne konsantre olabiliyorum ne bişey diyete spora
spor yapmakta zor geliyodu saat geçsin diye bekliyodum oflaya puflaya spor yapıyodum
şöyleki müzik var ve o müziğin içine sadece beyninin algılayabileceği ama duyamadığın sözler var zayıflama ile ilgili bunları dinliyorsun bir nevi beyne kabul ettiriliyo
bende çok işe yaradı daha öncede bu sayede kilo verdim
mesela bu hafta çok severek spor yaptım eskisi gibi bu akşam 1 saat koştum vakit nasıl geçti anlamadım üstelik çokta mutluydum koşarken
düzenli dinlediğin vakit birsüre sonra canın salata vs.. sağlıklı şeyler istiyor
zayıflama ve suçluluk duygularından arınma diye iki telkin var ikisinide dinliyorsun çoğu kez bizi yemek yemeğe iten şey suçluluk duyguları oluyo o yüzden
telkinle zayıflama yöntemi bu

memoşa balık yediremiyorduk
nu akşam markette iglo balık kroket vardı aldım denemek için
porselen tavada az yağda pişirdm 1 tane belki yemez diye sonuç o kadar sevdiki bitince çok kızdı
üzerine mama verdim onu bile içmedi
bundan sonra haftada bikaç kez vericem balık yemiyo diye upraşan arkadaş varsa igloyu denesin

Tontinik esas yazacağım şeyi unuttüm, telefondan yazınca hakim olamıyorum yazdıklarıma. Gece süt vermek derken uykusunun arasında mı demek istedin? Ben farklı doktorlara sorduğumda geceleri artık acıkmaz dediler. Uyumadan önce içmesi yeterliymis. Uykusunu bölmeye alıştırma bence, hep öyle gider sonra. Gece uyanıp emiyorsa ondan vazgeçirmeye çalış ki kesintisiz uyusun artık.

canım bizim ki emme delisi dedim acaba süt içerse belki az uyanır yoksa kaç kere kaldığını sayamıyorum artık

Back
X