2012 Şubat Anneleri

Melitta tebrik ederim cnm oda kardeşini yanlız bırakmadı demekki..ama işin artık daha zor...Allah yardm etsin inş..

ben 4 aydır peşindeym banyoda bile arkamda sıpa...ama yaza epey yürür dışarda rahat rahat inş..

Hugo valla sabır işte bu anlarda çok zor bişey..ne yapacağını bilmiyor insan.bakıyosn bi derdi yok ama ağlıyo yanında...ama bu bir dönem atlatırız inş..bide 2 yaş sendromumu ne varmış onasıl bişey göreceğiz...

Benm oğluşumda bu ara reklamlara sardı hiç bakmazdı tvye şimdi reklam çıkınca emmeyi bile bırakıyor en son ramazanda bi dönem öyle olmuştu inş yine bırakır kendi kendine...etkilenmesindn endişe ediyorum bazn reklamda kanal değişiyorum dalıyo diye..reklam yoksa bakmıyor çünkü..

Neyse iyi geceler ben kaçar...eşim gelir şimdi.esadda yatacak altını alacağım...görüşürüz inş...:34:..

O da seni cok seviyormuş , Hugo teyzem yeni tarifler yazsa da anneme gaz verse ben de değişik bişeyler yesem diyor :D

ayy yerim ben onuu :nazar:
yarın memoş oğlana pancar çorbası yapacağım onu yazayım değişik olarak
köy tavuğu ile patates havu ve pancarı pişiriyorum sonra blendrdan geçiriyorum içine süt ekleyip tekrar kaynatıyorum hazır oluyo
bunu ilkkez yapıcam memoya diş sıkıntısıda çok beyenmezse yandık
ama izmir köfte yapıcam bize biraz önce köfteleri kızarttım çorbayı beyenmezse izmir köfte yer
bu öorbayı tavuksuzda pişirebilirsin içine süt yerine kremada olur

enginar çorbası bu ara favorimiz
konserveden yapıyorum tabiki
tavukla papatesi pişirirp pişince enginar ekleyip azdaha kaynatıp kapatıp kapatıyorum ayrı yerde unla soğanı kavururp sütte ekleyip çorbaya ekliyorum blendran geçirip içine limon sıkıp veriyorum seviyo ama limonsuz yemek istemiyor

birde yeşillik çorbamız var
tavuk veya kuzu etini pişirirp içine mdoğranmış maydonoz dereotu yeşilsoğan özellikle yaprakları prasa yaprakları varsa kereviz yaprakları bunları az az doğrayıp ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum
ayrı yerde unu kavururp süt ekleyip beşamel sos hesabı çorbaya ekliyorum bir kere daha kaynatıp kapatıyorum tamamdır

Hugo uyudunmu kesn yatmışındır ama cvbına yarın bakarm artık.bütün bu çorbaları daha sonra blendırdanmı geçiriyorsun cn onu merak ettim benm blendrım yok ezerek versm yer mi bilmiyorum..
Esadda şimdi yattı gece maması verdm altını aldm suyunu şuruplarını içti 1 saat oyalandı yattı şimdi...

alperen bizim 3. bebeğimiz. 1 dış gebelik ve 1 düşükten sonra oğlumuzu kucağımıza aldık:nazar:Rabbime şükürler olsun. ve oğlumu kucağıma alabilmek için her gün karnımdan iğne yaptım tam 270 tane. ve diğer kullandıklarımı yazmak istemiyorum(vajinal jeller gibi) her gün her gece her an bir daha bebeğimizi kaybetmeyelim diye dua ettik. şimdi düşünüyorum da asla isyan edemem. ya Rabbim bu çocuk sana ağır geldi der de elimden alırsa diye ödüp kopar. ben zaten melek olduğumu iddaa etmiyorum, burada herkes uykusuz kaldığını, çok yorulduğunu, bebeğinin yaramazlıklarını anlattı bende buna dahilim, hiç kimseyi eleştirmedim SEN HARİÇ.çünkü senin yazdıkların canımı yaktı, sinirlerimi bozdu, beni üzdü, BENİ ÜZDÜN.(doğurduğuma pişman oldum gibi mesela) sanane diyemezsin çünkü sen yazdın ve bana yorum yapma hakkı verdin. yinede seni son derece tatlı bir dille eleştirdim. çünkü baktım arkadaşım herşeye söylenir isyan eder olmuş, seni uyarmak boynumun borcu diye düşündüm. benim çevremde sokakta yolda hiç kimse benim yanımda çocuğunu dövemez, olay çıkartırım çünkü. çocuklara kıyamam hiç, dayanamam. zaten doğru olanda bu. tüm yaramazlıkları yeni bir şeyler öğrenmek için. gelişmek kendini geliştirmek büyümek için.

bu arada ortalıkta senin muhabbetin dönmüyor emin ol, dünyada senden ve senin sorunlarından çok daha mühim şeyler var çünkü.

günaydın sinemcim, sana sadece boşver diyorum arkadaşım,
iyi gün dostu isteyen her yazdığını desteklememi isteyen benle hiç konuşmasın zaten umrumda bile değil, ama dediğin gibi benide en çok üzen "keşke yapmasaydım" cümlesiydi,ben burdan bile yazmadım ilk önce özelden gönderdim tatlı bir dille diyeceklerimi, neyse daha fazlada uzatmayacam, bu da benim bu konuyla ilgili yazdığım son şeydir...

Son düzenleme:
günaydın sinemcim, sana sadece boşver diyorum arkadaşım,
iyi gün dostu isteyen her yazdığını desteklememi isteyen benle hiç konuşmasın zaten umrumda bile değil, ama dediğin gibi benide en çok üzen "keşke yapmasaydım" cümlesiydi,ben burdan bile yazmadım ilk önce özelden gönderdim tatlı bir dille diyeceklerimi, neyse daha fazlada uzatmayacam, bu da benim bu konuyla ilgili yazdığım son şeydir...

günaydın canım, inan neredeyse 2 yıldır bu kulübe üyeyim aktif olarakta katılıyorum hiçbir arkadaşımla polemik yaşamadım ki ilk zamanlar kızıl kıyamet koptu bu topikte katılmadım bile ama dediğin gibi "keşke yapmasaydım" sözü üzerine dayanamayıp yazma gereği duydum.

neyse arkadaşım. sen neler yapıyosun? kuzucuğun nasıl? alperen diş çıkarma mücadelesi içinde. ben iş yerindeyim şuan hava epey yağmurlu izmirde.

günaydın canım, inan neredeyse 2 yıldır bu kulübe üyeyim aktif olarakta katılıyorum hiçbir arkadaşımla polemik yaşamadım ki ilk zamanlar kızıl kıyamet koptu bu topikte katılmadım bile ama dediğin gibi "keşke yapmasaydım" sözü üzerine dayanamayıp yazma gereği duydum.

neyse arkadaşım. sen neler yapıyosun? kuzucuğun nasıl? alperen diş çıkarma mücadelesi içinde. ben iş yerindeyim şuan hava epey yağmurlu izmirde.

işler güçler diyim :1: koşturma içinde geçiyo sürekli hayatım ne zaman hafta, ay başladı bitti hiç bişey anlamıyorum zaman çok çabuk geçiyo :ssz:
yusuf kayranında aynı şekilde dişleriyle başı dertte çıkamadı gitti bir türlü, artık bekliyoruz çıksın diye çünkü sadece 2 dişi var :1: çok tatlı görünüyor teyzesi :9:

işler güçler diyim :1: koşturma içinde geçiyo sürekli hayatım ne zaman hafta, ay başladı bitti hiç bişey anlamıyorum zaman çok çabuk geçiyo :ssz:
yusuf kayranında aynı şekilde dişleriyle başı dertte çıkamadı gitti bir türlü, artık bekliyoruz çıksın diye çünkü sadece 2 dişi var :1: çok tatlı görünüyor teyzesi :9:

aynen arkadaşım. hep bir koşturmaca içinde ama eski yıllara nazaran çok daha hızlı geçiyor günler. demek 2 dişi var ,kuzum benim ya, olsun daha sağlam olur derler. alperen ilk dişini 10 aylıkken çıkarmıştı, şimdi 6 dişi var ama hep ikisini aynı anda çıkarıyor. öyle tatlılar ki hiç büyümesin hep böyle kalsın benimle kalsın hep benim olsun istiyorum. :1:

aynen arkadaşım. hep bir koşturmaca içinde ama eski yıllara nazaran çok daha hızlı geçiyor günler. demek 2 dişi var ,kuzum benim ya, olsun daha sağlam olur derler. alperen ilk dişini 10 aylıkken çıkarmıştı, şimdi 6 dişi var ama hep ikisini aynı anda çıkarıyor. öyle tatlılar ki hiç büyümesin hep böyle kalsın benimle kalsın hep benim olsun istiyorum. :1:

bizim ilk 7 ay 20 günlükken çıktı 2 diş dahada çıkmadı, doktor normaldir gelişiminde problem yok ırsi olabilir diyo

ya bi haber okudum canımı çok sıktı, insan gibi görünen yaratığın biri 7 aylık bebeğini kendisinden korkuyor diye defalarca döverek bayıltmış ve en son boğazından duvara çarpmış
bebek yoğun bakımda, cani babada serbest bırakılmış,Allah bildiği gibi yapsın bunları

bizim ilk 7 ay 20 günlükken çıktı 2 diş dahada çıkmadı, doktor normaldir gelişiminde problem yok ırsi olabilir diyo

ya bi haber okudum canımı çok sıktı, insan gibi görünen yaratığın biri 7 aylık bebeğini kendisinden korkuyor diye defalarca döverek bayıltmış ve en son boğazından duvara çarpmış
bebek yoğun bakımda, cani babada serbest bırakılmış,Allah bildiği gibi yapsın bunları

ayy inanamıyorum ya. annemin dükkanı var, dükkanın hemen ilerisinde çöp konteynırında yeni doğmuş bir bebek bulmuş çöp işçileri. hemen montlarına sarıp acile götürmüşler, ölmek üzereymiş yavrum, hatta belediye başkanı koymuş adını, ve bulan işçilere ödül vermiş. düşün çırılçıplak göbek kordonunu elle bağlanmış olarak çöpe atılmış. geçenlerde polisler gelmiş kamera görüntülerini izletmişler sokak sakinlerine,annem diyor izlesen kanın donar, bu kadar soğukkanlı vicdansız olamaz diyor, çöp atar gibi atmış bebeğini, zaten yeni doğum yapmış zor yürüyor diyor

ayy inanamıyorum ya. annemin dükkanı var, dükkanın hemen ilerisinde çöp konteynırında yeni doğmuş bir bebek bulmuş çöp işçileri. hemen montlarına sarıp acile götürmüşler, ölmek üzereymiş yavrum, hatta belediye başkanı koymuş adını, ve bulan işçilere ödül vermiş. düşün çırılçıplak göbek kordonunu elle bağlanmış olarak çöpe atılmış. geçenlerde polisler gelmiş kamera görüntülerini izletmişler sokak sakinlerine,annem diyor izlesen kanın donar, bu kadar soğukkanlı vicdansız olamaz diyor, çöp atar gibi atmış bebeğini, zaten yeni doğum yapmış zor yürüyor diyor

kahroluyorum bunları okudukça insan canına nasıl kıyabilir ya anlamıyorum, ben hala yeni doğum yapmış birini ve bebeğini görsem yada şubeye minicik bebeği ile gelen müşteri görsem gözlerim dolar duygulanırım
Allah hidayet versin bunlara, çok üzücü çok...

canım bizim doktorumuz "bir bebek eğer 16 ayını doldurduysa ve hala 1 dişi bile yoksa o zaman endişeleniriz dedi. yani bizimkiler çoooook normal.

zaten çocuk normal sıkıntı olmadığını biliyorumda ben sabırsızım hemen dişleri çıksın istiyorum :1: :9: :1: :9:

Günaydın arkadaşlar,

Ayaz da şifayı kaptı sonunda :(
Öksürüyo ,hafif ateşi var.Şuruplarını verdik inşallah çabuk atlatır.
Bugün aşıya götürcektik ama hasta olunca kaldı.Artık haftaiçi götürürüz napalım.
Ben de iyileşsem biran önce,evdeyken sürekli bana gelmek istiyo alamıyorum kucağıma,içim gidiyor :(

Back
X