2012 şubat anneliği tadacak olanlar

şu anda 20 hafta içindeyiz galiba,mayıs 13 son adet tarihim,ve geçen 4 teslerimi yatırmaya gittiğimizde doktor kesin bir şey söylememekle birlikte kızım olacağını söyledi.şimdi hazırlık yapmak için daha çokmu erken bilemiyorum

benimle aynı heyecanı yaşayan arkadaşlar nerdesiniz.bebeğinizin hareketlerini hissetmeye başladınızmı...hadi ama nerdesiniz kızlar

Merhaba SENİZAYcım
Galiba şubat ayında doğum yapıcak çok arkadaş yok..Bizimde kısmet olursa doğum tarihimiz 9şubat ama miniğimiz ne zaman gelir belli olmaz...Şu anda 21+3teyiz...22.haftamızı dolduruyoruz yani...Alttaki cetvelimde ikiz bebişler gözüküyo ama 18+6da bebişlerimden biri melekoldu..Şimdi kızım benimle, tekmelerle birlikte büyüyoruz...Bu arada perşembe günü tetanoz aşımı yaptırdım 1ay sonrada 2.dozumu vurulcam peki sen vuruldun mu aşı falan...
Nasıl geçiyo hamişlik,ağrıların falan oluyo mu..Benim ilk aylar kanamam olduğu için düşük riskim vardı,o yüzden 5aydır yatıyorum hiç bi iş yapmıyorum....

geçmiş olsun nergiscim... inşallah sağlıklı bişekilde kucağını alırsın kızını .....bende eylül 19 da aşımı oldum her şey yolunda çok şükür ama ben bebeğimin hareketlerini çok hissedemiyorum henüz şeker yüklemesi falan yaptırmadık ...ondan şüpeleniyorum sen ne zaman hissettin bebeğinin hareketlerini kaçıncı haftaydı yani ...bizimde doğumumuz 17 şubat gözüküyor inşallah ...keşke açık olsaydın da uzun uzun konuşsaydık senle....

SENİZAYcım benim nickim boncuk tatlımBebeğimin hareketlerini yavaş yavaş 18.haftada hissetmeye başladım ama bazı günler hiç hissetmediğim,bazı günlerse daha yoğun hissettiğim oluyorBebeklerin hareketlerini hissetmek 20.ve 24.haftalarda yoğunlaşıyormuş,bence sen de yakında daha iyi hissetmeye başlarsın...Bide doktor randevunuzda bebeğin hareketleri normalse çok kafana takma canım....Bide kızlar daha az ve daha geç hareket eder diyolar...Cinsiyetiniz ne bu arada
Bu arada kilo durumları nasıl ben çooook kilo aldım çooook

Son düzenleme:
benim son sat 14 mayıs cnm...2 haftadır bebeğimi hissediyorum..2 gündür daha da arttı.

BERRAKSU canım sen de şubatın ilk günlerinde bebişine kavuşanlar arasında olucaksın herhalde,RABBİM hepimizin sağlıkla bebeklerimize kavuşmamızı nasip etsin İNŞALLAH

Canım burda yazmışsın bebeğinin cinsiyetini ben kaçırmışım kusura bakma...Detaylı ultrasona girdiniz mi orda doktor daha net olarak söyliycektir...Bu arada alışveriş mevzusuna gelince ben bişeyler almak için sabırsızlanıyorum ama 5aydır evde yattığım için zaten dışarı çıkamadığımdan kendimi tutabiliyorum:44:..Ama İNŞALLAH 6ayımızı bitirdiğimizde yavaş yavaş bişeyler almak istiyorum

kusura bakma Boncuk cum,sonradan fark ettim adını.evet cisiyetimiz kız yani eylül 4 te gitmiştik en son 4 lü testler için ozaman doktorbi çıkıntı yok ama acele etmeyelim genede demişti,ben hemen kıza yordum erkek olunca erken belli oluyomuş çünkü...hayırlısı ...ben kız bebeğini çok istiyorum ama sanki eşler ilk başta erkek istiyolar, her ne kadar eşim hayır kesinlikle öyle bişey yok desede ..neyse şimdilerde çok telaşlıyım sanki yarın bebeğim doğacakta daha ismi ,yatağı,giyeceği hiç bişey hazır değil gibi bi suçluluk,heyecan içindeyim .şimdilik bende alıveriş yapmadım ..ama yapmak için sabırsızlanıyorum sadece bi kaç çorap aldım ..ama çok güzel şeyler var sende internetten fikir edin bence ...inşallah ayağa kalktığında karar vermiş olarak alışverişe çıkarsın....mesela hepsi buradada isme özel patikler falan var ...tabi ismine karar verdiyseniz.....biz hala düşünüyoruz ayrıca ayak izi ve elizini saklayabileceğiniz çerçeveler falan en azından böyle ayrıntıları internetten tamamlayabilirsiniz....benimde kafama takılan bir sürü şey varmesela biberon emzik falan almak gerekirmi,yani emermi emmezmi bunlar emmezse hemen lazım olcak ama emerse hiç lazım olmayacak heralde neyse canım bildiğin bişey varsa paylaş benimle

boncuk cum buarada senin kilo alman normal .Allah sağa salim bebişine kavuştusunda kilo falan önemli değil yani hareket etmeyince kilo nornal .ben ilk aylarda 1.5 kilo verdim bişey yiyemiyodum daha yeni yeni alıyorum işte yani başladığım kilonun 1.5 kilo fazkasıyım şimdi 68 le başladım 69.5 yani kilo konusunda bi problemim olamaz çünkü ben çalışıyorum sürekli hareketliyim normaldede kilo alamazdım zaten ama ilerleyen aylarda hiçte öyle olacağını zannetmiyorum

buarada karın bölgençatlamaya başladımı ,ne kullanıyosun benim şu aralar deri döküntülerim başladı sanırım derim yenileniyor göüğüs ve karın bölgemde

SENİZAYcım 4lü test sanırım detaylı ultrasondan ayrı bişey dimi..Bize sadece ikili test yaptırtmıştı doktorumuz,ikizlerde normalde bu testler yapılmıyomuş...
Sonrasında bide ayrıntılı ultrasonumuz oldu işte..Dediğin gibi erkeklerin daha fazla erkek çocuk istedikleri fikrine katılıyorum...Ama eşlerimiz kızlarımızı da çok sevicek İNŞALLAH...Biz ismimizi çok önceden düşünmüştük Zeynep Sare olucak eğer bi aksilik çıkmazsa:)))))

Hepsiburadaya bakmıştım ama daha büyük parçalar için bakınmıştım çorap falan hiç bakmadım bi bakıyım...Dediğin gibi nette bi dolaşmaya başlayınca insan kendini alamıyo zaten..Ben de bol bol fikir ediniyorum...

Oda konusu kafamızı kurcalıyodu yapsak mı yoksa 2sene sonra mı yapsak diye düşünüyoduk, şimdi yapmaya karar verdik nasipse...Bide gece gündüz ilk etapta yatsın diye park yatak almayı düşünüyoruz..Kullanan tecrübeli anneler çok memnunlar hem tekerleğide var ev içinde dolaştırabiliriz:)
Emzik almalıyız bence ama biberon,göğüs pompası gibi konular beni de düşündürüyo...Herhalde 1-2tane biberon alırızda göğüs pompasını da gerek olursa eşimize söyleriz alıverir..Zaten hastanede hastane tipi pompalar oluyomuş...Eğer alırsamda lansinoh marka manuel pompayı herkes önermiş belki onu alırım:)

buarada karın bölgençatlamaya başladımı ,ne kullanıyosun benim şu aralar deri döküntülerim başladı sanırım derim yenileniyor göüğüs ve karın bölgemde

Yok şu anlık karnımda çatlağım yok, hafif hafif bacaklarımın üst tarafına doğru 1-2çatlak var gibi.....Çatlak için ablam Mustela marka bi krem almış yollamış ama 3kerecik kullandım, ben bu konularda biraz istikrarsızım sanırsam:44:..Evde oturuyorum ama kremi elime alıp sürmeye üşendim...Ablamda hamiş o 2tüp bitirmiş ben daha bi tüpü çeyrek bile yapmadım geri ablama verdim..Eğer ilerde çok gerginliğim olursa bebeyağı kullanırım diye düşünüyorum...Bide bazı arkadaşlar çatlama durumunu ne kullanırsan kullan çatlayacağın varsa çatlıyosun diyolar...Ben de şimdilik bişey kullanmıyorum yani..Ama senin deri döküntün falan varsa hiç değilse bebeyağı kullan güzelim,kuruluğu önleme amaçlı:)))))

Boncukcum bende çorapları falan hepsi buradadan almadım ama hani evdesin fikir edinirsin diye dedim .buarda sen internette senin gezinmek için daha çok vaktin olur bazı fikirlerinden bende yararlanırım,ben çalıştığım için vakit ayıramıyorum.buardaben bebe yağını uzun zamandır kullanıyorum bende çatlama işinden korkuyorum baya ,şimdide doktor tavsiyesiyle bepantene başladım doktor diye markalarda aynı en azından rahat bulursun dedi.kullanıyorum bende bol bol aslında önceden üçlü testler varmış bu 4 lü testler en son çıkan ama 3lü testlere göre güvenilirliği daha yüksek detaylı ultrason farklı canım ...neyse bizde şu isimleri düşündük ama nisa,ecrin,ılgın ve melis kararsızım en son melis nisa dedik ama her an değişebilir ...buarda bebişimiz iki gündür acayip hareketli,zannedersem beni anlıyor ve beni daha fazla üzmemek için iyice hareketlendibide seninde göbeğinin tam altında bir acı hissediyomusun baazen içimde bişeyin yırtıldıgını veya bebeğin bişeşeyleri çektiğini düşünüyorum sendede olyomu

SENİZAYcım ne güzel bebişinin hareketleri artmış...Bi gün baya yoğun olup,başka bi gün tek tük hareket edebiliyolar hiç canını sıkma tatlım..Ama bundan sonra daha da çoğalarak hissederiz tekmeleri İNŞALLAH...Tatlım benim bebiş hareketleri genellikle göbek deliğinin altında oluyo zaten ama hiç acı gibi bi his duymadım,ara ara kasılmalar olabiliyo o kadar..Doktoruna bu durumu bi sor bakalım neden kaynaklanabilirmiş...Bu arada doktor randevunuz ne zaman
İsminizde gayet güzelmiş,bakalım doğuma kadar bi değişiklik olucak mı isimlerimizde

BONCUKcum doktor kontrolümüz aslında 8 ekim gibiydi ama doktorumuz yurt dışında olacakmış bi hafta ertelendi. buhafta bulunduğumuz yerdeki hastanede şeker yüklemesi yapılacak .bugun biraz daha ağrım var moralim bozuk evde yatıyorum.çok korkuyorum ...ama bebeğim hareketli ...bilmiyorum..

Canım eğer çok tedirgin oluyosan şeker yüklemesi yaptırdığın yerde bide doktora uğrayıversen için rahat eder güzelim...Senin moralin iyi olucak ki bebişte içerde huzurlu olsun...Şeker yüklemende güzel geçer İNŞALLAH...
Güzel haberlerini bekliyorum tatlım

canım keşke bizde ssizin gibi buyk bi yerde yaşasak biz şuan ilçede görev yapıyoruz burdaki doktorumuz aksi gibi geçem hafta askere gitti.merkezdeki doktor yurt dışında dün bizde ebeye göründük nft mi ne bi cihaz bağladılar bebeğin hareketlerine kalp atışına falan baktılar idarar yolu enfeksiyonuna falan çok şükür herşey yolunda ,bugun iyim .bazen bebek fazla hareket ettiğinde de olurmuş ,okuldaki arkadaşlar diyor hatta son aylarda ayanı falan baya kuvvetli attığı için ani batma falan çok olurmuş...neyse inşallah sağlıklı bişekilde atlatır bebeğimizi hayırlısıyla kucamıza alırız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…