2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ayak bilekleriniz şişti mi? elimle bastırıyorum içine çöküyor resmen. uzatıp dınlenıyorum bana mısın demıyor. ne yapıcam gebelık zehırlenmesı okudum o mu acaba? ama tansıyonum hep dusuk. ne kı bu durum bılenınız var mı???

ben okuldan gelip çorabı çıkardığım vakit çorap lastiğinin geldiği yerin baya bi içe dogru göçmüş oldugunu görüyorum buda şişiyo demek heralde..gebelik zehirlenmesinide hiç duymadım nasıl bişeymiş ki o

bana da bugun okulda soyledıler. sanırım onemlı bır seymıs. şişliklerı hafıfe almamak gerekıyormus. ben de anlamadım. çarsamba sorucam doktora. kımılerı tahlıl ıstıyormus. yazarım burdan.

merhaba ipek34 bende de aynı mide yanması sorunu vardı ilk 3 ayda ki bulantı ve kusmalar bitsede benim mide yanmaları ve ekşimeleri asla bitmedi bende ilaç almaktansa sakız çiğniyorum yanmaları azaltıyor hemde mideyi rahatlatıyo denemeni tavsiye ederim...

mide yanmasına su da iyi geliyor... geçmiş olsun hepimize

ben LA ROCHE-POSEY XL' sini kullanıyorum mükemmel bir güneş koruyucu ''hamileler kullanabiliyor'' 50 tl ye almıştım güneş yanıklarım lekeye dönüyordu bu kremi kullanmaya başladım bırakın güneş ışılarından korumayı oluşan güneş yanıklarını bile düzeltti nemlendirici özelliğide var ama gül suyunuda kullanın derim cilt rengini açıyor üstelik doğal ilgilenenlere bilgi

Tşkler canım benim mideyi su bile bulandırıyor ama olsun içiyoruz bol bol herşey kuzucuklar için Allah hepimizi bir sancıda kurtarsın

hala bulandıyor mu yaaaa benim doktorum pisi band önermıstı bana bulantım varken. bılege takılıyormus ben kullanmadım ama sen bı bak ıstersen.

la roche ben de kullandım gecen sene. guzel bır urun gercekten ama benım cıldımde gene de leke olustu. şimdi christian breton kullanıyorum. ama ıyı mı kotu mu bılemıyorum acıkcası. ablam guzellık uzmanı o tavsıye ettı bana da lekelı cıltler için. bu arada mustela gunes koruyucu cıldı cok beyazlatıyor. shıseıdonun fondotenlı gune koruyucu ve la roche un fondotenlı gunes koruyucusu da guzel. bır de daylong denedım. onu da pek begenmedım. sebamed de cok yaglı. aven var bı de o da guzel ama pek etkısı yok gıbı bıraz da yağlı. ya da bana ıyı gelmedı bılemıyorum.

Bende cotabimi cikardigim zaman bileklerimde izini goruyorum,ayaklarim sisiyor yni ama gebelik zehirlenmesini duymadim hic neymis acaba ogrenirsen yazarsn bzede cnm. Ayaklar asagi sarkinca ister istemez sislik oluyor mumkun oldugunca uzatmak en iyisi

Bende cotabimi cikardigim zaman bileklerimde izini goruyorum,ayaklarim sisiyor yni ama gebelik zehirlenmesini duymadim hic neymis acaba ogrenirsen yazarsn bzede cnm. Ayaklar asagi sarkinca ister istemez sislik oluyor mumkun oldugunca uzatmak en iyisi

öğrenınce yazarım carsamba kontrol gunum. tuzu kes dedıler bana arkadaslarım. yarından ıtıbaren kesıcem bakalım umarım bı faydasını gorurum.

Preeklampsi olarak adlandırılan ve halk arasında hamilelik zehirlenmesi olarak bilinen sorun genelde hamileliliğin 20’ci haftasından sonra ortaya çıkar.
Hamilelikte tansiyon genelde düşme eğilimindedir. Sebebi hamilelik hormonlarının damarlar üzerine genişletici etkisidir. Bu nedenle hamileliğin başından itibaren tansiyon ölçümleri yapıldığında çıkan değerler alışmış olduğumuz 12/8 değerinin hep altındadır. Tansiyonun büyük değeri 14 ve küçük değeri 9 ve üzerinde olduğu durumlarda tansiyon yükselmesi yani hipertansiyon adını vermekteyiz.

Hamilelikte ortaya çıkan hipertansiyonun kesin nedeni hala bilinmemektedir. Fakat doğum gerçekleştiğinde yani plasentanın çıkmasıyla hafiflemesi plasentayla ilgili faktörleri düşündürmektedir.

NELER YAPILABİLİR?
Hamilelik öncesi hipertansiyon varsa, mutlaka bir uzman ile görüşülerek kontrol altına alınması ve hamilelikte emniyetli olan plasenta kan akımını azaltmayan bir tansiyon ilacı başlanmalıdır. Eğer ailede hipertansiyon varsa mutlaka doğum uzmanı bu konuda bilgilendirilmelidir. Hamilelikte düzenli tansiyon kontrolleri yapılmalıdır. Hamileliğin 24 – 26 haftalarında yapılan rahim damarları doppleri ile saptanan ‘notch’ gelecekte hipertansiyonun habercisi olabilir. Eğer saptanmışsa düşük doz aspirin bu konuda yardımcı olmaktadır.

Hipertansiyonu olan anne adayı ve bebeği sıkı takip gerektirmektedir. Hamilelik kontrolleri sık yapılmalı, 28 haftadan sonra takipler haftalık yapılmalıdır. NST, doppler ve ultrasonografi ile bebeğin takibi yapılır. Bebeğin iyi olduğu durumlarda takibe devam edilmelidir. Eğer bebekte gelişme geriliği, suyunda azalma başlamışsa ve yapılan testlerde sorunlar görüldüyse erken de olsa bebek yoğun bakım şartlarının iyi olduğu bir hastanede bebeğin doğumunu gerçekleştirmek hem bebek hem de anne açısından hayat kurtarıcı olmaktadır.

EKLAMPİ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Eklampsi gerçekten ağır bir tablodur. Hem anne adayı, hem de yakınları belirtilerini bilmelidir. Önceleri başlayan gözlerde sinek uçuşması, şimşek çakması şeklinde görme bulguları, karaciğer nahiyesinde yani sağ kaburga altında dinmeyen ağrı önemli bulgulardır. Hastaneye başvurmak için neden olabilir. Eğer nöbet başladıysa anne adayının ağzına havlu sarılmış tahta kaşık ile nefes alması sağlanmalı ve dilini yutması engellenmelidir. Acil ambulans çağırılmalı, hipertansiyon ile birlikte nöbet hali net şekilde gelen sağlık ekibine anlatılmalıdır. Bu durumda anneye verilen Magnezyum Sülfat hem nöbetleri durdurur, hem de olası şiddetli rahim kasılmasını engeller. Eklampsi hangi hamilelik ayında olursa olsun son tedavisi doğumdur.

Kısaca önemli noktalara değinerek anlattığım hamilelikte hipertansiyon doğum hekimlerinin en zor konularından biridir. Hipertansiyon ile beraber olan hamilelikler risk grubundaki hamilelikler olup bu konuda deneyimli hekimler tarafından takip edilmelidir. Anne adayı hekimin önerilerini harfi harfiyen yerine getirmelidir. Kesinlikle stresli ortamlarda olmamalıdır. Evde sakin, sessiz ve biraz loş ışıkta zaman geçirmelidir. Televizyon, bilgisayar ekranı, yüksek ses eklampsinin ortaya çıkmasını uyarabilmektedir.

Kimler risk grubundadır?
Hastaların üçte ikisi ilk gebeliklerini yaşamaktadırlar. Daha önceden preeklampsi öyküsü olanlar, şeker hastalığı, böbrek hastalığı gibi sistemik hastalığı olanlar, çok genç ya da 35 yaşın üzerinde olanlar, çoğul gebeliği olanlar ile mol gebelik, vb gibi obstetrik problemleri olan hastalar preeklempsi açısından risk altınadır. Nedeni tam olarak bilinmediği için ileride preeklampsi gelişip gelişmeyeceğini önceden saptamak pek mümkün değildir ancak bu konuda çalışmalar devam etmektedir.

ben ilk hamileliğimde gebelik zehirlenmesi olmuştum.kızımı 17 gün önce dünyaya getirmek zorunda kaldı dr.

benimde tansiyonum hep düşüktü ama son iki ayıma doğru önce ayaklarım şişmeye başladı sonra ellerim

(bu arda ellerin şişmesi daha tehlikeli) demişti.dr.sonrada tansiyonum çıkmaya başladı.son haftalarda hep tuzsuz yemeye dikkat etmiştim.

ama tansiyonum düşmüyordu.özellikle yaz hamileleri daha dikkat etmek zorunda sıcaklarda el ayak şişmesi daha çok oluyor.

eğer ayaklarada şişmeleriniz başladıyda dr.nuza daha sık gidin...

Son düzenleme:

benimde son zamanlarda şişmeye başladı. doktor tansiyonunu sürekli kontrol et yükselirse beni ara mutlaka dedi. ayak dışında el gibi başka bölgelerde de oluyorsa ve tansiyonda yüksek olursa gebelik zehirlenmesinden şüpheleniyorlarmış, sadece ayaksa tansiyonda düşükse normal, eve gidince ayaklarını yükselt öyle dinlen. ben dinlenince şişlik azalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…