- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #20.341
Ben de temmuzda anne olacağım inşallah, Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin :112:
kızlar ayak bilekleriniz şişti mi? elimle bastırıyorum içine çöküyor resmen. uzatıp dınlenıyorum bana mısın demıyor. ne yapıcamgebelık zehırlenmesı okudum o mu acaba? ama tansıyonum hep dusuk. ne kı bu durum bılenınız var mı???
bıde mide yanması olan varsa ben bukonudan cok dertlıyı her gıttıgımde doktoruma soruyorum ne yesem ıskenceye donusuyo cunku sonrasında .gunde en az dort tane renni mutlaka ıcıyorum dedım doktora rahatlıkla ıc dedı bılgınız olsun ya bıde hazır vakıt bulup yazmısken bısey sorcam sıze port bebeyı hangi marka alacaksınız ben cok kararsız kaldım bı fıkır verın nolur
merhaba ipek34 bende de aynı mide yanması sorunu vardı ilk 3 ayda ki bulantı ve kusmalar bitsede benim mide yanmaları ve ekşimeleri asla bitmedi bende ilaç almaktansa sakız çiğniyorum yanmaları azaltıyor hemde mideyi rahatlatıyo denemeni tavsiye ederim...
sebamed çook yaglı bi güneş kremi ama memnun kalanda var ben uzunca bi süre kullandım ünv. yıllarımda sonra doktor capportone önerdi güneş kremi olarak vichy nin güneş kreminden memnun olan arkadaşlar var deneyip görmek en iyisi heralde
mide yanmasına su da iyi geliyor... geçmiş olsun hepimize
Tşkler canım benim mideyi su bile bulandırıyor ama olsun içiyoruz bol bolherşey kuzucuklar için Allah hepimizi bir sancıda kurtarsın
ben LA ROCHE-POSEY XL' sini kullanıyorum mükemmel bir güneş koruyucu ''hamileler kullanabiliyor'' 50 tl ye almıştım güneş yanıklarım lekeye dönüyordu bu kremi kullanmaya başladım bırakın güneş ışılarından korumayı oluşan güneş yanıklarını bile düzeltti nemlendirici özelliğide var ama gül suyunuda kullanın derim cilt rengini açıyor üstelik doğal ilgilenenlere bilgi
kızlar ayak bilekleriniz şişti mi? elimle bastırıyorum içine çöküyor resmen. uzatıp dınlenıyorum bana mısın demıyor. ne yapıcamgebelık zehırlenmesı okudum o mu acaba? ama tansıyonum hep dusuk. ne kı bu durum bılenınız var mı???
Bende cotabimi cikardigim zaman bileklerimde izini goruyorum,ayaklarim sisiyor yni ama gebelik zehirlenmesini duymadim hic neymis acaba ogrenirsen yazarsn bzede cnm. Ayaklar asagi sarkinca ister istemez sislik oluyor mumkun oldugunca uzatmak en iyisi
öğrenınce yazarım carsamba kontrol gunum. tuzu kes dedıler bana arkadaslarım. yarından ıtıbaren kesıcem bakalım umarım bı faydasını gorurum.
Gebelik zehirlenmesinin belirtileri nelerdir?
Böbrek süzücü sistemindeki hasra bağlı olarak idrarla protein kaybı başlar, bu da sonuç olarak ödemi beraberinde getirir. Ödem tek başına bir kriter değildir. Normal gebelerin % 30 kadarında saptanabilirken %40 kadar preeklampsili kadında ödem saptanmaz. Preeklampsili bir kadında sara nöbeti şeklinde kasılmalar ve nöbetler saptanırsa bu preeklampsinin en ağır formu olan eklempsi adını alır. Çoğu zaman hafif preeklampsi bir belirti vermez, rutin kontroler sırasında fark edilir. Ellerde ve ayaklarda şişmeler, yüzüklerin dar gelmesi en sık rastlanılan şikayetir. Özellkle sabahları uyanıldığında yüzde ve göz kapaklarında şişme ilk belirti olabilir.
Preeklamps nelere neden olur?
Yüksek tansiyon annede kasılmalara, beyin kanamasına ve körlüğe neden olabilir. Böbreklerdeki hasara bağlı olarak böbrek yetmezliği ortaya çıkabilir. Karaciğer ile onu çevreleyen zar arasında kanama meydana gelebilir, bu tablo karaciğerde yırtılmaya yol açabilir. Kalp yükündeki ani artışlar kalp yetmezliği ile sonuçlanabilir. Akciğer ödemi tabloya eşlik edebilir. Yine anne kanında pıhtılaşma bozukluğuna bağlı olarak dissemine intvavasküler koagülasyon adı verilen ölümcül tablo görülebilir.
Gebelik zehirlenmesi bebeği etkiler mi?
Bebekte ise en sık karşılaşılan sorun gelişme geriliğidir. Şidetli preeklampsisi olan kadınlardan doğan bebeklerin yaklaşık %55inde gelişme geriliği saptanır. Yine bu tür annelerde erken doğum daha sık görülür. Bebeğin eşinin zamansız ayrılması neticesinde bebek ölümleri nadir değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?