- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #20.521
Kizlar kac kilo aldiniz ya paylasin lutfen,benden fazla alan yoktur heralde 12 kilo
Slm herkeze günaydın benim aklıma gelen bisey daha var özellikle daha önce dogum yapmış annelerin tavsiyesine ihtiyacım var ben yazın genelde parmakarasi terlik giyerim hastaneye nasıl bir terlik götürmeyi dusunuosunuz hangi terlik rahat olur eczaneden baktım doktor terlikleri var bide onların plastik olanları var onlar çok hafif ama banyo terliği gibi geldi siz nasıl terlik tercih ediceksiniz
buğün tartıldım sağlık ocagında 5 kilo olmuş biraz moralim bozuldu bu gidişle 80 doğum yaparım 76 kiloyum şimdi 71 hamile kaldım hayırlısı
kan ve idrar tahlilleri canım. rutinhad bakalımm... ne tahlılıkı bu?
bian evvel dr bul canım sancılar derken kasılma harıciyse gecıkme derım
ama bazen bu aylarda karnımız çok sertleşiyor geriliyoruz öyleyse korkma derım
fakat sankı senın sancı farklı gibi gecikme bence inş bişeyı yoktur
Bence öncelikle sakin ve soğukkanlı olmaya çalış çok zor biliyorum ama yapabileceğin en mantıklı şey bu. çok endişe ediyorsan en yakın kadın doğum uzmanına ulaş veya hastaneye git en iyi yardımı oradan alırsın. burada çoğumuz bu konuda zaten yeterince bilgi sahibi değiliz. Belki normal birşeydir sakın ola stres yapma arkadaşım...:26:
Bencede canim endiselenme ama bir doktora gorun. Kendi doktorun olmasada en azindan bir doktor kontrol etmis olur ve seninde icin rahat eder. İnsallah br problem yoktur,hersey yolundadir. Bende bu sabah karin agrisiyla uyandim, simdi sol tarafima uzandim yatiyorum, biraz biraz rhtlamaya basladim cnm, sende sakin olmaya cls ve aklina sakin kotu seyler gtirme
Günaydınn kızlarr... Dün yoktuk. Kontrolümüz ve şeker yüklememiz vardı. Sıpam büyümüş görmeyeli.1.100 gr. olmuş. Keyfi pek bir yerindeydi çok şükür))Kıpır kıpır hiç durmuyor. Bu arada ayak şişmesi bende de olmaya başlamıştı.Tuzu tamamen kestim yok gibi artık.Dr.uma sordum. Ayak şişliklerinin çok önemli olmadığını söyledi. Ara ara bacaklarının üzerindeki kemikli bölgeye parmağınla bastır. Eğer bastırdığında çukur oluşuyorsa işe o zaman korkmaya başlayabiliriz dedi. Diğeri çok normal bütün gün otururarak çalışıyorsun, ister istemez tuzu kaçırıyorsun, havalar da ısındı korkulacak hiçbir şey yok dedi.Tansiyonumu ölçtürdü 10-7 gayet iyi dedi. Her ihtimale karşı bir de idrar testi yapalım dedi. Testlerimizi yaptırdık ama sonuçlarımız bugün 14:00 de çıkacak. Her ödem hamilelik zehirlenmesi değilmiş yani korkmayalım boşuna kızlar.
gözün aydın..kızlar 4 boyutlu randevumdan geldim kızım cok buyumus aynı babası dr cok benziyor dedi 1140 gr olmuş tahlil sonuclarımızı saat 3 gibi alcaz inş ii cıkar sız nasılsınız ?
bende şu anda aynı durundayım şeker yüklemem kötü çıktı diyet verdi dahiliye uzmanı.sürekli şekerimi ölçüp kontrol ediyorum.eğer diyetlede düşüremezsem doğuma kadar insülin başlayabilirz dedi.3 haftadır dikkat etmeye çalışıyorum.yarın kontrolüm var ölçümlerim pekde iç açıcı değil azcık kaçırsam hemen yükseliyo :26: insüline başlamak istemem ama uzman tv de dinledim doktorlar diyettense insülinin daha iyi olduğunu bebeğe hiç bir zararının olmadığını söylüyolar.
Şeker yüklememizi yaptirdik 125 cikti çok iyi dendi rahatladim ama ben cok kilo aldım kızlar ya 12 kilo ve surekli yatiyorum erken dogum riskim var o yüzden hareket yasak
Hepinize çok teşekkür ederim kızlar, çok heyecanlandım ve korktum, uzun süre de devam edince haliyle stres yaptım, stres yaptıkça kasıldım daha kötü oldum ve dayanamadım eşimi aradım bir arkadaşımın doktoruna gittik, nitekim küçük de olsa bir sorun varmış ... Bebeklerim olmaları gereken ağırlıklarında değillermiş ... İkiz bebeklerini dünyaya getirmiş olan ya da getirecek olan arkadaşlarımın bebekleri bu dönemde kaç gramdı?
merhaba kızlar. sabah doktorumun istediği kan ve idrar tahlilini yaptırmak için devlet hastanesine gittim. gitmişken muayene de olayım dedim. olmasaymışım daha iyiyimiş..
tansiyonum yüksek çıktı. ama heyecan yaptığımı biliyorum, 9 saatlik açlık vardı ve bir aydan fazla görmemiştim bebişi. biliyosunuz kordon dolanması durumu var, acaba nedir durumu diye gerildim biraz. midem de bulandı. tansiyonunu tekrar ölçtürdüm sonra normal çıktı.
gelelim muayeneye. doktor masada oturuyordu, yanında bi stajyer vardı. ultrasonu o yaptı. mübarek kız, kendi kendine baktı, kapattı aleti. ben orda yokmuşum gibi.. anlayabildiğim şu, baş ve karın çevresi, ve şakak ölcümü haftasıyla uyumlu hatta ilerde. ancak femur kemiği yani fl 2 hafta geri. neden dedim bilemiyorum dedi :-o kordon dolanmasını gördüm, bu cihazda onu göremeyiz dedi. 30-40 saniye sürmedi yatıp kalkmam. üstüm başım da jel oldu..
kalkınca doktorun yanında aldım soluğu. neden fl 2 hafta geri dedim.:26: fl 26. haftadan sonra gebelik haftasını en iyi veren unsurdur. geç döllenme olabilir, şuana kadar satla uyumlu muydu ölcümler dedi. geçen ay ayrıntılıya girdiğimi söyledim. orada herşeyin uyumlu olduğunu söyledim. (şimdi gelip, detaylı raporuna baktım, orada 6 gün geriden geliyormuş fl'si.) bilemiyorum. bugüne kadarki tüm ultrason ölcülerine bakmak gerek falan dedi. döllenme tarihi doğru değildir ya da başka bi risk var dedi. nedir dedim. doktorunla konuş dedi. şimdi gelip netten baktım, doğumsal anomaliler ve hatta down sendromu gibi şeyler yazıyor. kadınlar kulübünde biraz araştırdım. benimle aynı şeyi yaşayan birkaç kişi var. yirmili haftalarda 2 hafta, otuzlu haftalarda 3 haftalık geriliklerin normal sayıldığından bahsetmişler. gelişim geriliği için tüm unsurlarda belirgin geriliklerin olması gerek yazmışlar..
valla aklımı çok bulanıktı çıktığımda. eve geldim, bir saat uyuyayım dedim. tahmin edersiniz, uyuyamadım. kalktım. pazartesi kendi doktorumla randevum var.. hamilelik annelik.. herşeyi ne kadar büyütüyoruz. hemen senaryolar yazmaya başlıyo insan. şeytan boş durmuyor. inş pazartesi kendi doktorum içimi rahatlatır. ama devlet hastanesine gidenlere Allah kolaylık versin. hiçbir bilgilendirme yok. ekranı görmek bi yana, bi ultrason resmi bile verilmedi, onu geçin bebeğin kilosunu falan bile söylemediler. anladım ki, para hamilelik ve doğum zamanında çok mühim. 3-5 lira verip özele gidince, ilgileniyorlar insanla. tatmin ediyorlar.. ve anladım ki, hastaneye verilen muayene ücretleri mübahtır
Rabbim, sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza aldığımız günleri de göstersin..
canım bende devlete gidiyorum aynen bebeğini göremiyosun yattığınla kaltığın bir oluyo birde iii bakacakmış gibi sıkıyor jeli gitsin heryer jel oluyor bana daha cinsiyet söyliyecekler tahmin et artık bende inatlaştım ama olmuyor özele gideceğim parayı bebeğime harcarım demiştim ama hata yapmışım çünkü eli ayagı düzgünmü saglıklımı onu bile göremedim daha hiç hayırlısı
kesinlikle aynı fikirdeyim. yani özele aylık 20-30-40 lira verip sıhhatinden emin olmak, rahatlamak, tatmin olmak varken bu eziyet çekilmez.
ebe bi arkadaş devlet hastanesinde cinsiyet söylemenin yasak olduğunu söyledi, çok ilginç. :44:
evet bana da söyleyemem yasak demişti bende şöle düşüntüm erkek isteyen aileler değilse aldıroyorla ya ondan yasak olabilir..
evet, muhtemelen sebebi odur. ancak 6.-7. ayına gelmiş insandan hala sakınılır mı bu?
güzel temmuz anneleri ve tatlı bebişleri nasılsınız uzun zamandır giremedim..benimde şeker yüklememde sonuç biraz yüksek çıktı ve diyete başladık.10 gündür falan diyet yapıyorum pazartesi kontrolümüz vardı şeker için evde sabah akşam açlık şekerimi ölçüyorum 140 ın altında olacak demişti dahiliye uzmanı 1 kere 140 ın üstünde çıktı.şimdi 120 nin altına düşürmeye çalışıyorum o zaman daha iyi olacakmış.15 gün sonra tekrar kontrolümüz var doktor bide koldan açlık kan şekerimi ölçtürecekmiş bakalım inşallah iyi çıkar sonuçlar.oğluşuma gelince gayet iyi dedi doktorumuz çok şükür....sizler nasılsınız bakalım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?