2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

canım rahat çıkarıp giyeceğin bir terlik olsun çünkü çok sık çıkarıp giyiyorsun hele sezeryan olursa daha dikkat etmeli ben burnu açık ve yumuşak tabanlı bir terlik almıştım çokta rahat etmiştim çünkü çok sık kalkıyosun yataktan cuk diye ayagına geçmeli ha bide altı kaymamalı ama ha dikkat

Merhaba kızlar kafam çok karıştı kontrollerimi kadın dogum hastanesinde yaptırıyorum ama özelde muayne oluyorum ama ozelde sadece normal dogum var artık iyi biyer bulmamın zamanı geldi şifa hastanesi yada egopol düşünüyorum bu cuma kendi gittiğim ozelde randevum var ama 3 aydan Sonra şifada yada egepolde muayne olmayanlara bakmiyorlarmis haftayada birinden randevu alicam şimdi doktor değiştirmekte zoruma gidio doğumlarda yaklaşıyor iyice heyecan bastı

buğün tartıldım sağlık ocagında 5 kilo olmuş biraz moralim bozuldu bu gidişle 80 doğum yaparım 76 kiloyum şimdi 71 hamile kaldım hayırlısı

Çok az almişsın canim 5kilo neki oda karnindir zaten.Ben 54le kaldım şimdi 66 kiloyum kaç kiloyla doğuma gircem kestiremiyorum bile.Ama dediğim gibi hep yattım ve bebeğimi kaybetme riski vardi hep o yüzden şimdi sağlıklı olsunda önemli değil diyorum ama aynada kendimi tanıyamiyorum

merhaba kızlar. sabah doktorumun istediği kan ve idrar tahlilini yaptırmak için devlet hastanesine gittim. gitmişken muayene de olayım dedim. olmasaymışım daha iyiyimiş..

tansiyonum yüksek çıktı. ama heyecan yaptığımı biliyorum, 9 saatlik açlık vardı ve bir aydan fazla görmemiştim bebişi. biliyosunuz kordon dolanması durumu var, acaba nedir durumu diye gerildim biraz. midem de bulandı. tansiyonunu tekrar ölçtürdüm sonra normal çıktı.

gelelim muayeneye. doktor masada oturuyordu, yanında bi stajyer vardı. ultrasonu o yaptı. mübarek kız, kendi kendine baktı, kapattı aleti. ben orda yokmuşum gibi.. anlayabildiğim şu, baş ve karın çevresi, ve şakak ölcümü haftasıyla uyumlu hatta ilerde. ancak femur kemiği yani fl 2 hafta geri. neden dedim bilemiyorum dedi :-o kordon dolanmasını gördüm, bu cihazda onu göremeyiz dedi. 30-40 saniye sürmedi yatıp kalkmam. üstüm başım da jel oldu..

kalkınca doktorun yanında aldım soluğu. neden fl 2 hafta geri dedim.:26: fl 26. haftadan sonra gebelik haftasını en iyi veren unsurdur. geç döllenme olabilir, şuana kadar satla uyumlu muydu ölcümler dedi. geçen ay ayrıntılıya girdiğimi söyledim. orada herşeyin uyumlu olduğunu söyledim. (şimdi gelip, detaylı raporuna baktım, orada 6 gün geriden geliyormuş fl'si.) bilemiyorum. bugüne kadarki tüm ultrason ölcülerine bakmak gerek falan dedi. döllenme tarihi doğru değildir ya da başka bi risk var dedi. nedir dedim. doktorunla konuş dedi. şimdi gelip netten baktım, doğumsal anomaliler ve hatta down sendromu gibi şeyler yazıyor. kadınlar kulübünde biraz araştırdım. benimle aynı şeyi yaşayan birkaç kişi var. yirmili haftalarda 2 hafta, otuzlu haftalarda 3 haftalık geriliklerin normal sayıldığından bahsetmişler. gelişim geriliği için tüm unsurlarda belirgin geriliklerin olması gerek yazmışlar..

valla aklımı çok bulanıktı çıktığımda. eve geldim, bir saat uyuyayım dedim. tahmin edersiniz, uyuyamadım. kalktım. pazartesi kendi doktorumla randevum var.. hamilelik annelik.. herşeyi ne kadar büyütüyoruz. hemen senaryolar yazmaya başlıyo insan. şeytan boş durmuyor. inş pazartesi kendi doktorum içimi rahatlatır. ama devlet hastanesine gidenlere Allah kolaylık versin. hiçbir bilgilendirme yok. ekranı görmek bi yana, bi ultrason resmi bile verilmedi, onu geçin bebeğin kilosunu falan bile söylemediler. anladım ki, para hamilelik ve doğum zamanında çok mühim. 3-5 lira verip özele gidince, ilgileniyorlar insanla. tatmin ediyorlar.. ve anladım ki, hastaneye verilen muayene ücretleri mübahtır

Rabbim, sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza aldığımız günleri de göstersin..

had bakalımm... ne tahlılıkı bu?
kan ve idrar tahlilleri canım. rutin cuma alcam sonuçları, bakalım..

İnşallah canım dediğin gibi olur.gerçi hastanede çalışan arkadaşım bana kızdı ne diye sağlık ocağına yaptırdın buraya gelmen daha doğru olurdu dedi. sağlık ocağında parmaktan kan alarak hemen sonuç verdiler, o da pek güvenilir olmayabilirmiş. Devlet hastanesinde yaptırmak daha iyi sonuç verirmiş. bir dahaki yüklemeyi ve testi devlet hastanesinde yaptıracağım ve perhize de devam tabi. herşey bebeklerimiz için kendimi geçtim ...[/QUOTE]

valla bana da öyle geliyor. sonuçta evde yapılan tahliller gibi bi el cihazıyla yapılıyor ölcüm. hastanedeki daha komplike. dediğin gibi daha sağlıklı olur..

Hepinize çok teşekkür ederim kızlar, çok heyecanlandım ve korktum, uzun süre de devam edince haliyle stres yaptım, stres yaptıkça kasıldım daha kötü oldum ve dayanamadım eşimi aradım bir arkadaşımın doktoruna gittik, nitekim küçük de olsa bir sorun varmış ... Bebeklerim olmaları gereken ağırlıklarında değillermiş ... İkiz bebeklerini dünyaya getirmiş olan ya da getirecek olan arkadaşlarımın bebekleri bu dönemde kaç gramdı?

Son düzenleme:

gözün aydın. maşallah bebişine.. önden önden gidiyor bende de var ayakta ödem. kaçınılmaz bi şey heralde, çok hamilede oluyor. ama dediğin gibi kontrol altında tutmak gerek..

kızlar 4 boyutlu randevumdan geldim kızım cok buyumus aynı babası dr cok benziyor dedi 1140 gr olmuş tahlil sonuclarımızı saat 3 gibi alcaz inş ii cıkar sız nasılsınız ?
gözün aydın..

sen kontrol altında tutmaya devam et kendini, eğer mecbur kalırsan insüline de başlarsın, herşey bebek için. elinden geleni yap da, takdir Rabbimin.. inş gerek kalmaz canım..

Şeker yüklememizi yaptirdik 125 cikti çok iyi dendi rahatladim ama ben cok kilo aldım kızlar ya 12 kilo ve surekli yatiyorum erken dogum riskim var o yüzden hareket yasak

geçmiş olsun canım, şekeri atlatmışsın ne güzel. ama kilolar hepimizin başında. ben de sabah tartıldım 8,5 kilo almışım. daha da kaç ayım var.. inş zamanında sağlıkla hayırla gelir bebişin.. sen kendine dikkat et. Rabbime emanet..

ikiz gebelik olunca zaten kiloları daha geriden geliyo malum. temmuz topiğinde bildiğim kadarıyla bir ikiz annesi var, onun adı citos. ama birkaç gündür görmüyorum onu. :44:

canım bende devlete gidiyorum aynen bebeğini göremiyosun yattığınla kaltığın bir oluyo birde iii bakacakmış gibi sıkıyor jeli gitsin heryer jel oluyor bana daha cinsiyet söyliyecekler tahmin et artık bende inatlaştım ama olmuyor özele gideceğim parayı bebeğime harcarım demiştim ama hata yapmışım çünkü eli ayagı düzgünmü saglıklımı onu bile göremedim daha hiç hayırlısı

kesinlikle aynı fikirdeyim. yani özele aylık 20-30-40 lira verip sıhhatinden emin olmak, rahatlamak, tatmin olmak varken bu eziyet çekilmez.
ebe bi arkadaş devlet hastanesinde cinsiyet söylemenin yasak olduğunu söyledi, çok ilginç. :44:

evet bana da söyleyemem yasak demişti bende şöle düşüntüm erkek isteyen aileler değilse aldıroyorla ya ondan yasak olabilir..

güzel temmuz anneleri ve tatlı bebişleri nasılsınız uzun zamandır giremedim..benimde şeker yüklememde sonuç biraz yüksek çıktı ve diyete başladık.10 gündür falan diyet yapıyorum pazartesi kontrolümüz vardı şeker için evde sabah akşam açlık şekerimi ölçüyorum 140 ın altında olacak demişti dahiliye uzmanı 1 kere 140 ın üstünde çıktı.şimdi 120 nin altına düşürmeye çalışıyorum o zaman daha iyi olacakmış.15 gün sonra tekrar kontrolümüz var doktor bide koldan açlık kan şekerimi ölçtürecekmiş bakalım inşallah iyi çıkar sonuçlar.oğluşuma gelince gayet iyi dedi doktorumuz çok şükür....sizler nasılsınız bakalım?

geçmiş olsun ..bende de çıktı şeker doktor diyetisyene git dedi ona gittim yarında kontrolum var acaba benimde dahiliye gitmem gerek mi birde kan aldırıp mı gitsem kafam karıstı..bende günde 4 kere ölçüyrm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…