- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #20.541
merhaba kızlar. sabah doktorumun istediği kan ve idrar tahlilini yaptırmak için devlet hastanesine gittim. gitmişken muayene de olayım dedim. olmasaymışım daha iyiyimiş..
tansiyonum yüksek çıktı. ama heyecan yaptığımı biliyorum, 9 saatlik açlık vardı ve bir aydan fazla görmemiştim bebişi. biliyosunuz kordon dolanması durumu var, acaba nedir durumu diye gerildim biraz. midem de bulandı. tansiyonunu tekrar ölçtürdüm sonra normal çıktı.
gelelim muayeneye. doktor masada oturuyordu, yanında bi stajyer vardı. ultrasonu o yaptı. mübarek kız, kendi kendine baktı, kapattı aleti. ben orda yokmuşum gibi.. anlayabildiğim şu, baş ve karın çevresi, ve şakak ölcümü haftasıyla uyumlu hatta ilerde. ancak femur kemiği yani fl 2 hafta geri. neden dedim bilemiyorum dedi :-o kordon dolanmasını gördüm, bu cihazda onu göremeyiz dedi. 30-40 saniye sürmedi yatıp kalkmam. üstüm başım da jel oldu..
kalkınca doktorun yanında aldım soluğu. neden fl 2 hafta geri dedim.:26: fl 26. haftadan sonra gebelik haftasını en iyi veren unsurdur. geç döllenme olabilir, şuana kadar satla uyumlu muydu ölcümler dedi. geçen ay ayrıntılıya girdiğimi söyledim. orada herşeyin uyumlu olduğunu söyledim. (şimdi gelip, detaylı raporuna baktım, orada 6 gün geriden geliyormuş fl'si.) bilemiyorum. bugüne kadarki tüm ultrason ölcülerine bakmak gerek falan dedi. döllenme tarihi doğru değildir ya da başka bi risk var dedi. nedir dedim. doktorunla konuş dedi. şimdi gelip netten baktım, doğumsal anomaliler ve hatta down sendromu gibi şeyler yazıyor. kadınlar kulübünde biraz araştırdım. benimle aynı şeyi yaşayan birkaç kişi var. yirmili haftalarda 2 hafta, otuzlu haftalarda 3 haftalık geriliklerin normal sayıldığından bahsetmişler. gelişim geriliği için tüm unsurlarda belirgin geriliklerin olması gerek yazmışlar..
valla aklımı çok bulanıktı çıktığımda. eve geldim, bir saat uyuyayım dedim. tahmin edersiniz, uyuyamadım. kalktım. pazartesi kendi doktorumla randevum var.. hamilelik annelik.. herşeyi ne kadar büyütüyoruz. hemen senaryolar yazmaya başlıyo insan. şeytan boş durmuyor. inş pazartesi kendi doktorum içimi rahatlatır. ama devlet hastanesine gidenlere Allah kolaylık versin. hiçbir bilgilendirme yok. ekranı görmek bi yana, bi ultrason resmi bile verilmedi, onu geçin bebeğin kilosunu falan bile söylemediler. anladım ki, para hamilelik ve doğum zamanında çok mühim. 3-5 lira verip özele gidince, ilgileniyorlar insanla. tatmin ediyorlar.. ve anladım ki, hastaneye verilen muayene ücretleri mübahtır
Rabbim, sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza aldığımız günleri de göstersin..
taze ettir canım bidahakine market yada kasap nerden alıosan dinlenmiş et iste daha çabuk pişio kolay gelsinay bu et beni deli ettiiiii :84: 1,5 saattir kaynıyo, pişemedi bi türlü.
güya kuru fasulye yapacaktım, bir saat sonra eşim gelecek. yetişecek mi, sanmıyorum..:26: düdüklüye koydum. :104:
geçmiş olsun ..bende de çıktı şeker doktor diyetisyene git dedi ona gittim yarında kontrolum var acaba benimde dahiliye gitmem gerek mi birde kan aldırıp mı gitsem kafam karıstı..bende günde 4 kere ölçüyrm..
meraba bende diyetteyim ama beni diyetisyene yönlerdirdi doktorum yarın kontrolum var o anlar demi şekerim den ben günde 4 kere ölçüyrm.
seni kaç çıkıyor ki yüksek makine ye bazen güvenmiyor.Allah hepimizn yardımcı olsun...
tokluk şekeri 145 i geçmesin demişti doktorum benim eğer dikkat edersem 120 lerde flan ama geçen akşam 1 bardak kola ve börek yedim 1 saatte 60 dan 225'e fırladı inanamadım.çok çabuk yükselip düşebiliyo.
canım dr um hemen beni dahiliye uzmnıyla görüştürdü eğer düşmezse diyetisyene göndereceğini ve insülin başlanacağını söyledi sabah ve akşam tokluk ölçüyorum ben sadece öyle söyledi.10 gündür takip ediyorum iyi gidiyo şimdilik bakalım inş. birazcık daha düşerse çok güzel olacak..
Kizlar kac kilo aldiniz ya paylasin lutfen,benden fazla alan yoktur heralde 12 kilo
Valla ben anlamadım gitti, sonucu görünce epey şaşırdım.daha geçen eylül ayında hamile kalmadan önce 100grlık şeker yüklemesi yaptırmıştım süper çıkmıştı sonucum (ailemde şeker var diye yaptırmıştım gizli şeker olabilir diye,önlem amaçlı). 50grlık yüklemede neredeyse 2 katı çıktı hayret ettim.nasıl bir diyet verdi, neleri yasakladı yada?
ben dünden beri şekerli gıdaları kestim,tuzu ve yağı azalttım. reçel, bal,pekmez, kuru meyve filan yemiyorum...çikolata da yasak tabi
merhaba kızlar kafam çok karıştı kontrollerimi kadın dogum hastanesinde yaptırıyorum ama özelde muayne oluyorum ama ozelde sadece normal dogum var artık iyi biyer bulmamın zamanı geldi şifa hastanesi yada egopol düşünüyorum bu cuma kendi gittiğim ozelde randevum var ama 3 aydan sonra şifada yada egepolde muayne olmayanlara bakmiyorlarmis haftayada birinden randevu alicam şimdi doktor değiştirmekte zoruma gidio doğumlarda yaklaşıyor iyice heyecan bastı
meraba bende diyetteyim ama beni diyetisyene yönlerdirdi doktorum yarın kontrolum var o anlar demi şekerim den ben günde 4 kere ölçüyrm.
seni kaç çıkıyor ki yüksek makine ye bazen güvenmiyor.Allah hepimizn yardımcı olsun...
tokluk şekeri 145 i geçmesin demişti doktorum benim eğer dikkat edersem 120 lerde flan ama geçen akşam 1 bardak kola ve börek yedim 1 saatte 60 dan 225'e fırladı inanamadım.çok çabuk yükselip düşebiliyo.
saol canım açlık kaç çıkması lazımmıs onu biliomusun??
sen az kilo almıss ın ben 13 kilo aldım ve zaten kiloluydum.hamileyken herseyi rahat rahat yemek isterdim offf(
bende kontrollere devlete gidiodum bebeğin cinsiyetini sölemiolar ayrıca her ay özelede gidiorum bütün testleri tahlilleri kendi doktoruma gösteriorum ben daha 3 aylıkken özelde bebeimin cinsiyetini öğrendim sonra devlette muayne olurken dedim oğluşum nasıl iyi dedi ağzından kaçırmış bulundu:) sonra dedi nerden biliosun erkek olduunu dedim ben çoktan öğrendim die neyse devlette tanıdık dr var o bana ultrasonda gösterıo sağolsun ama normalde cihazı kendilerine doğru çeviriolar hiçbişey göstermiolar benle ilgileniolar şükür ama doğum için orayı tercih etmiorum benim gittiğim yerdede sadece normal doğum var benimse durumum daha belli değil sezeryanda olma ihtimalim var oğluşum biraz tombiş hatta buyüzden vitamileride 1 ay önce kestik dr spor verdi gerçi pek yaptığım sölenemez 2 hafta önden gidioruz yani bende bugün 5 ay önce doğum yapan bi arkadaşımdan öğrendim özelde yapmış doğumunu ve özel hastanelerin çoğu son 3 aydan sonra muayneye gidenlere bakmıolarmış haliyle doğumda yapmıolarmış o yüzden bizlerde son üç aya girdik özelde doğum düşünüp devlete giden arkadaşlar bir an önce özelden muayneye gidin benim eteklerim tutuştu tabi hemen bugün aradım durumu anlattım randevü aldım
Çok geçmiş olsun hayli canın sıkılmış . Ferahlamayı beklerken bir de söyledikleri sıkmış seni. Umarım kendi doktorun seni rahatlatır. Ve bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.
ben 68 le başladım şu an 75 im ama baya oldu tartılmayalı diyet yaptığımdan sanırım almamışımdır.yani toplam 7 kilo aldım doktorum yinede dikkat et çok kilo alıyosun dedi anlamadım çokmu anormal kilom? sanırım doğuma kadar 80 flan olurum 12 kiloda normal diye düşünüyorum.
yarın benım de kontrolum var. bakalım bebiş kaç gram olmuş?
heyecan dorukta...
bu gun seker yuklemem vardı . 75 GRAM yukleme yaptı :)
sonuclar ACLIK:74
BIRINCI SAAT:184
2.SAAT:75
yuksek dedi dıyet verdıı ama dıyetı okudum o kadar sacma kı .. dunya sey yazıyor dıyette hergun ben tavuk balık et yesem oooo :)) haftada 2 gun yumurta dıyor . benım bebıs nasıl kılo alacak anlamıyorum ki ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?