- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #20.861
bu arada bi arkadaş tetanoz aşısının ikinci dozunu sormuştu. sağlık ocağındaki hemşire aşı için 8. ay son demişti. başka bi ebe arkadaş da sadece son ay vurulmuyor dedi. yani hala zamanın var..
Merhaba kızlar
bizim de bugün doktor günümüzdü bir sonraki ziyaretimiz 4 hafta sonra.çok yoruldum ama ilçeden şehre git gel epey yorucu oluyor. bebeğe gelince 1125gr olmuş, bende çok şükür 6 haftadan bu yana sadece 1 kilo almışım. inşallah almam fazla kilo çünkü zaten kiloluyum birde şeker riski var. tatlı ve aşırı yağlı, fast food benzeri şeyler yemiyorum, simit börek çörek de yasak, tuz da yok fazla. sanırım aldığım bu önlemler kilo aldırmadı. sütlü tatlı buldum mu kaçırmıyorum o ayrı mevzu tabi
Doktor sıkı sıkı uyardı... 1ay özellikle çok dikkat etmem gerekiyormuş erken doğum olmaması için.fazla ayakta durmak yok, kan hapına devam dedi...erken doğum belirtilerinden bahsetti, karnında sertleşme,3-4 dk da bir kasılma olursa, adet ağrısına benzer ağrı ve akıntı kan gelirse mutlaka bana ulaş dedi. eşime de söyledim doktorun numarasını sende kaydet dedim ne olur ne olmaz...Öyle işte bir gün daha eksildi işte
hala nöbet mi tutuyorsun cnm?? 24 haftadan sonra yasal olarak nöbetten düşüyorsun haberin olsun.. ben de öğretmenim, sağolsun arkadaşlar ben hamileyim deyince hemen aralarında halletti benim nöbetimi devraldılar, zaten tutmuyordum. 24 haftamda da doktordan rapor aldım nöbet tutması sakıncalıdır diye, artık resmiyette de düştüm nöbettenbana da 15 gun rapor verdi. o surede sadece yattım.
ben iğneyı 35. haftaya kadar oalcağım. okulda elımden geldıgınce oturmaya çalışıyorum. nobetı bıle oturarak tutuyorum.
bu hafta zaten okulumun ara tatılı vardı, iyice dınlendım.
hazıran 1 de de izne ayrılacağım.
ne güzel yaa hiç kilo almaman süper.. ben herhalde vinçle gidecem doğuma8 kilo aldım şimdiden, asıl kilolar da bundan sonra alınır diyor herkes
. akalım sonum nasıl olacak.. bebişe de maşallah.. büyümüş bile ..
hala nöbet mi tutuyorsun cnm?? 24 haftadan sonra yasal olarak nöbetten düşüyorsun haberin olsun.. ben de öğretmenim, sağolsun arkadaşlar ben hamileyim deyince hemen aralarında halletti benim nöbetimi devraldılar, zaten tutmuyordum. 24 haftamda da doktordan rapor aldım nöbet tutması sakıncalıdır diye, artık resmiyette de düştüm nöbetten
ivit :80:
ayy, bi de normal doğurmuş de düşüp bayılayım :111:[/
inş dinlendikçe daha da iyi olacak.. Rabbim seni ve bebeğini korusun..
kızlarrrr burnu kanayanlar varmı halaa benım hala kanıyo burnum yaaa normalmı acaba
evet canım normal doğurmuş ama ilk cocuk deil eşim:) bende 4 kiloya kadar normal dogum düşünüyorum nasipse ilk olmasına rağmen ama nasip kısmet kendi adıma bı korkum yok ama bebeğe zararı olur die 4 kiloyu geçerse sezeryan istiyorum
bu kramplara bişi bulmak lazım nasıl geçecekse
bu aralar neredeyse hepimizde bir sıkıntı var farkında mısınız? son 3 ay zor geçecek gibi. az kaldı diyelim diyorum bi taraftan o kadar çok gözüküyorki. Allah yardımcımız olsun kızlar.
Oooooo benim yokluğumu fırsat bilionuz haaaa sayfalar o kadar çokki bakamadım hepsine alışverişten bahs eden arkadaşlar mavigibi ve tubaal gitmiş almışlar biz daha duralım nese olmadı bi kaç parça alırız sizden bişiler napalım:)
tuball cım sende havuzluhana gitmişsin bahs edermisin biraz bende gitcem ama halaaa gidemedim derslerden vakit bulamadımmm...
Iloscum geçmiş olsun cnm dikkat et kendine havayı sıcak bulup dışarımuı attın kendini tansiyonu yükselttin bize yaramaz gezmeler ancak yatalım biz tosun gibi:)
gericiğinizede öpücükler...
hayırlı cumalar arkadaşlar hurmanın gebelikte faydalarını bende duymuştum çok araştırdım içinde tüm vitaminlerden bulunduran faydalı bir meyve bebek ve anne sağlığı için çok faydalıymış günde 2-3 adedin faydası varmış ancak gün içinde fazla tüketimi kasılmaları güçlendirip erken doğuma neden olabiliyormuş bende günde 2 veya 3 adet yemeye çalışıyorum
İyiyiz cnm biz çok şükür, sen nasılsın bebişinle?
forumcum ben henüz çantaya koymadım ama muhtemelen bebişinkileri atta çantasına kendiminkileri de yine o boyutlarda siyah bir taşıma çantam var ona koyarım
kızlar yeni doğan bebekleri millet öpüp ısırmak istiyor ya, onları nasıl engelleyeceğiz acaba.. mikrop kapabiliyorlarmış insanlardan
canım yaa havuzluhan ucuz değil ki aksine cok pahalı geldi banaaagünaydın kızlar, kapalı bir pazar sabahından hepnize sevgileeer
baya bi geride kalmışım ben, daha dogrusu kısa zamanda cok şeyler yazılmış oku oku zor bitirdim
canım ben aslında pek bişi almadım havuzluhandan, cunki çok hazırlıksız gitmiştim. baska bir işimiz vardı o tarafta, geçerken bir ugradık.
Ama bir liste yapıp tekrar gitmeyi düşünüyorum, cünki fiyatları uygun geldi bana.
Yani 15-16 tl ye aldıgım aynı marka tulumlar orada 9-10 lira idi, ben pek cevremdeki bebek magazalarına bakmadım onlarla kıyaslayamayacağım o yüzden, ama internetten yaptıgım alışverişlere göre uygundu fiyatlar.
Mesela niveanın atta cantası sitelerde 59 tl , bazı siteler indirim yapmış 40 tl ye düşürmüşler, ama orda her dükkanda 40 tl ye zaten. normal fitayı bu yani. o sitelerin indirimli fiyatı burda her zamanki fiyatı.
Hurmanın dogumu kolaylaştırdıgını, kasılmaları attırdıgını ben de duymuştum, o yuzden son zamanda, doğuma yakın bol bol yemeyi düşünüyorum
Bu arada ben 3 ayı doldurdugumdan beri hergun magnezyum alıyorum, kanamam olmuştu o zaman vermişti doktor hala devam ediyorum, heralde son aya kadar da devam etcem gibi. iğrenç bşi ama hiç sevmiyorum, mide yanması yapıyo, gaz şişkinlik yapıyo, ishal yapıyo. ama mecburen kullanıyorm, geçen hafta bi kaç gun bıraktım hemen kasıklarım agrımaya basladı, tekrar kullanmaya basladım :44:
Atta çantası (niveanınki) bana biraz küçük gibi geldi, yeterli oluyor muymuş acaba, seninki ondan mı?
Bu konuda ben de cok hasssasım yaaaa, yazık minnack bebecikleri öpüp ısırmasınlaar. ben hiç bi bebek ziyaretnde bebeklere dokunmuyorum bile, kimse de benm bebegmi öpüp ısırmasın istiyorum ama bunu nasıl söyleyeblrm ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?