2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar.. biz geldik bebişimle. randevum gayet güzel geçti.
-bebeğim, boynundaki kordondan kurtulmuş
-devlet hastanesindeki stajer doktorun söylediği gibi de fl uzunluğu kısa falan değil. haftasının bile önünde çıktı. doktorum iki kez ölçtü
-genel gelişimi de gayet iyi, bir hafta önde çıktı. iri bebek olabilir deyip, osteocare isimli gün aşırı aldığım ilacı da kesti doktor.
-kan değerlerim biraz düşükmüş, onun için ilacı değiştirdi, günde iki taneye çıkardı.
-evde içimde horon tepen kız, doktora gidince (öncesinde çikolata yememe rağmen) totoyu çevirdi uyudu, poz falan vermedi.. sağlık olsun
-doktorum bi tek kilo konusunda beni kalayladı. hesapladı, 80 günde 7,5 kilo almışsın. bi dahaki ay aynı rutinde olursan seni diyetisyene göndercem dedi..
minimum 30 dakika, ortalama 45 dakika her gün yürüyüş verdi, kendimi yormadan tabi.. inş düzene sokucam ben de bu yürüyüşleri..
-bu arada 27artı4 itibariyle bebişimin kilosu 1215 gram ve boyu 37 cm.♥♥♥

ben çok güzel haberler aldım bugün, darısı hepinizin başına.. Rabbim bebeklerimizi ve bizi korusun.. selamlar sevgiler.. ♥♥♥

evt cena cım bende kitapta öyle olmuştum ,bi tanede eğlenceli bi film söyliim sana ama bunu kesin eşinle izle çok ilginç bi hint yapımı film hem eğlenceli hemde soluksuz izliyosun "3 idiots.."

.
kesinlikle çok guzel bir filmdi ben de izledim 3 idiots'u hem komik hem duygusal

evt cena cım bende kitapta öyle olmuştum ,bi tanede eğlenceli bi film söyliim sana
ama bunu kesin eşinle izle çok ilginç bi hint yapımı film hem eğlenceli hemde soluksuz izliyosun "3 idiots.."

hemen izlenecekler listeme ekliyorum kozmatik.. teşekkür ederiiiiz..

merhaba hanımlar.... bebişler nasıl herkes iyimi biz iyiiz çok şükür izmir egepole giden arkadaşım gözdenur du sanırı 350 tl doğum yapanlar varmış yahu araştırıcam bir arkadaş a o fiyatı vermişler a sınıf b sınıf diye bir ayrım varmış hastanede burdan yazarım yine
bu arada bebek şekerimizide sipariş ettik bu g.gidiyorda varya çerçeve li olan bebek ayağı ondan sipariş ettik hoş sevimli bişi tülünü biz takıcaz lokum koyup doğuma yakın allah nasip ederse şimdili bukadar hanımlar

oh oh maşallah bak insanı sıkıntıya sokan doktorla,r yine o sıkıntıyı gidern onlar... birinin dediği ,birini tutmuyo...
çok sevindim cnm,bende özledim bebişi ama daha 20 güne yakın zaman var bebişimi görmeye:)))senin bebiş maşallah güzl kilo almış ,e sende öle tabi

kesinlikle çok guzel bir filmdi ben de izledim 3 idiots'u hem komik hem duygusal
dimi dimi:)

hemen izlenecekler listeme ekliyorum kozmatik.. teşekkür ederiiiiz..
ama eşinle izle tek izlediğine pişman olursun ,çünkü insan her zaman eşi ile izleyecek filmlere denk gelemio...ben eşimsiz iyi bi filme denk gelirsem üzülüyorum onunla paylaşamadığım için:26:

teşekkür ederiiiz doktorun söylediklerini yapıcam inş bu ay. bakalım ne olacak.
hakikaten ayda yarım kilo bile az alsam kardır.. yoksa bana diyetisyen yolları görüncek :18:

teşekkür ederiiiz doktorun söylediklerini yapıcam inş bu ay. bakalım ne olacak.
hakikaten ayda yarım kilo bile az alsam kardır.. yoksa bana diyetisyen yolları görüncek :18:

cnm sen toplamda kaç kilo aldın ki ?
kaç ile hamile kaldın şimdi kaç kilosun?
ben 56 ile hamile kaldım 64 kiloyum:)))

oooh maşallah aynı gün ve saatlerde buluşmamız varmış bebişlerle bende güzel haberler aldım oğluşumdan 1,5 aylık hasret sona erdi ama benim ki de senin kız gibi uyuyodu maalesef valla ne yapcaksak bu kiloları 50 günde 5,5 kilo almışım öncesinde ne güzeldi ya üff toplamda 9 kilo aldım:44:bebişin boyu 40 cm de kilosu 950 gr kilosu bana az gibi geldi haftasına göre

BEBEK CİLDİ İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Avrupa Pediatri Derneği tarafından düzenlenen Pediatride Mükemmellik Kongresine katılan, İngiltere Shiffield Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji ve Biyomedikal Bölümü Başkanı Prof. Micheal Cork, bebek cildi ile ilgili çok konuşulan mitlerin doğrularını anlattı. Şimdi aşağıdaki maddeleri okuyup konu hakkında biz annelerin konuşması gerektiğini düşünüyor sizlerin de fikirlerini rica ediyorum...

Çünkü çoğu doktorun önerdiği zeytinyağının kullanımını ve hatta organik ürünlerin tartışılması gerektiğini söylüyor Prof. Cork. Kişisel olarak kafamın çok karıştığı bir konu bu organik bebek ürünleri konusu. Her markaya güvenmemek gerektiğini de tekrar hatırlatmak istiyor aşağıya Shiffield Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji ve Biyomedikal Bölümü Başkanı Prof. Micheal Cork'un görüşlerini aynen yazıyorum.

Hem yorumlarınızı hem de önerdiğiniz, kullandığınız ürünleri paylaşmanızı rica ediyor mesajlarınızı bekliyorum...

BEBEK CİLDİ YETİŞKİN CİLDİ GİBİ BAKIM GÖREBİLİR, EKSTRA KORUMAYA GEREK YOKTUR
YANLIŞ

Bebekler eşsizdir, büyüklerin küçük modeli değildir. Yetişkinlere göre bebek cildinin, yapısal, oluşumsal ve işlevsel farklılıkları vardır. Bebeğin cildi yetişkin cildine göre daha az nemlendirici faktör içerir, yani daha az melanin vardır. Suyu çok çabuk emer ancak çok da çabuk su yani nem kaybeder. Yetişkin ve bebek cildinin yüzeyleri de farklıdır, bebek cildi daha incedir. Bu nedenle, bebek cilt bariyeri daha hassas ve incedir; çok kolay bariyer özelliğini yitirip, alerjenleri daha kolay cilt altına geçebilir. Tüm bu sebeplerle bebek cildinin özenle korunması gerekir.

BEBEĞİN TEMİZLİĞİ İÇİN SADECE SU YETERLİDİR
YANLIŞ

Su tek başına etkili bir temizleyici olamaz. Özellikle bebek bezi bölgesinde zararlı bakterleri temizlemek için su yetersiz kalır. Ayrıca, bebek temizliğinde sadece su kullanımının bebek cildine olumsuz etkisi de olabilir. Çünkü, yalnızca su kullanımı bebek cildini kısa süreli yaklaşık 30 sn kadar nemlendirir, ardından kurutur. Sağlıklı bir bebek cildinin pH seviyesi 5,5’tir, ancak suyun pH değeri 7,5 olduğundan su tek başına bebek cildinin pH seviyesini yükseltir ve bebeğin cilt bariyerinin bozulmasına neden olur.

TÜM TEMİZLEME ÜRÜNLERİ BEBEK CİLDİNE ZARARLIDIR
YANLIŞ

Sağlıklı bebek cildinin pH’sı 5,5 olmalıdır. Ancak bazı sabun ve temizleyiciler cildin pH’sını 9-10’a yükseltebilir, cilt hasar görür. Gen ve çevre bileşimi ile cildi koruyan tabaka kırılır ve enflamasyona açık hale gelir. Bu nedenle bebeğinize uygun temizliyiciyi seçerken bebek cildinin pH’sına uygun doğru ürünler tercih edilmelidir. Cildi temizlerken nemlendiren bebek ürünlerini kullanmak en iyisidir.

BEBEK ÜRÜNLERİNDEKİ KORUYUCU MADDELER SAĞLIK AÇISINDAN RİSKLİDİR
YANLIŞ

Güvenle formüle edilen bebek ürünlerinin içine bozulmalarını engellemek, bu ürünleri zararlı bakteri oluşumundan korumak için koruyucu maddeler konur. İçinde kimyasal koruyucu madde olmayan organik ürünlerin, başta bebek cildi olmak üzere tüm ciltler için iyi olduğu iddia edilmektedir. Oysa bu koruyucu maddelerin eklenmemesi, organik ürünlerin bozularak bakteri üretmesine ve bebeğe sürüldüğünde bebek cildine zarar vermesine neden olur.

ZEYTİNYAĞI BEBEK MASAJINDA KULLANILACAK EN İYİ YAĞDIR
YANLIŞ

Bazı bitkisel yağlar yüksek düzeyde asidik oldukları için cilt bariyerine hasar verebilirler. Anneler tarafından çok tercih edilen zeytinyağı yüksek düzeyde oleik asit içerir. Bu cilt bariyerinin ikiye ayrılmasına neden olur. Genetik dizpozisyon, egzama gibi cilt bariyeri incelmiş bebeklerde zeytinyağı kullanımı bebeğin cildine zarar verir. Bu nedenle bebek cilt bakımında bebek cildi için geliştirilmiş mineral bebek yağları tercih edilmelidir.

benim gibi.net.

Benim canim egepole giden sasirdim valla 350 yi duyunca arastir bakalim banada solersen sevinirim canim

Benim canim egepole giden sasirdim valla 350 yi duyunca arastir bakalim banada solersen sevinirim canim

Benimde arkadasım 5 buçuk ay önce egepolde 790 liraya sezeryanla dogum yapmış bende Perşembe gunüne randevu aldım perşembe aksama verdiler randevuyu dogum fiyatlarınida öğrenir yazarım burdan ama o kadar ucuz olduğunu sanmıyorum beni
Sigortam var sadece muayne ücreti 37 lira istiyorlar

cnm sen toplamda kaç kilo aldın ki ?
kaç ile hamile kaldın şimdi kaç kilosun?
ben 56 ile hamile kaldım 64 kiloyum:)))

canım, ben 67 ile başladım. şuan 75,5 :18: zaten kilolu hamile kaldım, o yüzden aldığım her kilo benim için iki katı sorun.
yoksa 28. haftada 8-9 kilo normal. son üç ay da kilo alımı hızlanacağı için doktor sıkı tutuyor işi..

önce gözün aydın diyeyim, sonra da bebişine maşallah

kilo konusunda doktorum bana öyle çok sıkı tedbirler koymadı. en önemlisi yürüyüş dedi. her gün yürüyeceksin, en az 30 dakika.
çünkü ben abur cubur yemiyorum, tatlı da yemiyorum. kızartma haftada bir, makarna pilav da öyle.
bu durumda bana kilo aldıran ne dersen, doktorum zaten bünyemin kilo almaya meyilli olduğunu söyledi.
en önemlisi hareketsizsin diyo. hakikaten öyle.. yani gün aşırı çıkıp şöyle bi dolaşıyorum ama bi rutin ve düzen yok.
he, bi de tuzu azaltabildin kadar azalt dedi. bir de günde en az 8 bardak su, mutlaka içileek.
bunlarla bi fark olacağını düşünüyor dr. ben de elimden geleni yapıcam, bakalım. sonuçları zaten paylaşıcam burada.
benden birkaç gün öndesin hafta olarak. benimkiyle ya da başka bi bebekle kıyaslamak yanlış, ama çok yapıyoruz bunu.
mesela benim bebişin boyu da seninkinden kısaa hem seninki boyuna vermiş belli kiii
önemli olan ortalama değerlere yakın olması. doktorun ciddi bi gerilik görmediyse kilosunda, bence sorun yok.
dokora güvenmenin önemini anladım ben.. yirmili haftalarda iki hafta gerilik normalmiş.
sonuçta doktor da ultrason cihazına yüklediği rakamlara göre ölçü veriyor, ileri geri ya da normal diyor. zaten onlarda da artı eksi % 10 durumu var..
ama kağan kocatepe'den dinlediğime göre; 28. haftadan sonra bebeğin gelişimi doğum boy ve kilosu hakkında önemli fikirler veriyormuş.
yani 3 kilo doğacak bebek ona göre büyüyor, 4 kilo doğacak olan da ona göre kilo alıyor.. doktorum bana iri bebek olabilir dedi.
gün aşırı özellikle kalsiyum için aldığım (kalsiyum, magnezyum, çinko, d vitamini kompleksi) ilacını bıraktırdı.
yani haftasından önde giden bebek de çok tercih edilen bi şey değil... bunun bi de doğumu var kardeşiimm :18:

cena gözün aydın canım. maşallah bebişine.

teşekkür ederiz teyzesiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…