2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın annecikler nasılsınız bakalım? Biz iyiyiz maşallah. Salı günü gitcez kontrole bakalım sorunsuz atlatırız yine inşallah. Tek korkum kan uyuşmazlığından bişey olması ama hareketleri falan maşallah hiç durmuyo ilk çocuğada bişe olmazmış ya rahat olmaya çalışıyorum.
Doğum yapan falan varmı?
Benim haziran annesi olacağım kesin artık 7 aya kadar 1 hafta geriden giden kuşum önce regle göre dengeledi şimdi ise 1 hafta önde ama ben yinede regle göre bekliyorum 29 haziran görünüyo ama sezeryanla olacağı gibi 20'sinden sonra diyorum. Baya bi şiştik herkes doğum yakınmı diyolar hele annem çok telaşlı heran doğabilir muamelesi yapıyo:) 1 ayı geçiktir baş aşağı pozisyonunda zaten ayaklar hem midemde son günlerdede biraz aşağı indi gibi.
Hem yaz hem doğum temizliği başladı evin dışına bikaç tadilat yapıldı, 2 gün önce evi boyattık, perdeleri yıkadık, halıları yıkamaya verdik hala ev karma karışık annem bugün mutfak dolaplarımı silcek üstlerini falan içlerinide ben hallederim sonra o kendi evine başlıcak.
Dün minik kuşumun eşyalarını yıkadım artık bugünde yorganları battaniyeleri yıkancak kurusunlar haftasonu gezme günlerimiz kısmetse pazarteside ütülerim hazırlarım 32. haftamız doluyo bugün. Ama maşallah ne ağrı ne yorgunluk dün bisürü iş yaptım bitek bacaklarım şişiyo ayakta durmaktan kızım bana mısın demiyo yattığım gibi kıpır kıpır:) Şimdi bile vurup duruyo yavrum. Böyle işte hazırlıklardayız kısmetse doğuma yakın bi üstünden geçeriz temizliğin.
İsim konusu hala muamma ne çok isim düşünüp vazgeçtik bilemezsiniz. Babam illa Perinur olsun diyo deli mi ne annem Sıla istiyo sanki gurbetteyiz:) Kayınvalidem değişik isim istemiyo kolay bişeyler istiyo kayınpeder hiç ses çıkarmıyo hayret ben en çok onun karışmasını bekliyodum çok konuşur kendisi ama erkek toruna saklıyo heralde kendi fikrini tabi olursa karışır:) Son düşündüğüm isimler: KALBEN, TANEM, TUTKU babamız bilmem sen bilirsin dedi artık o da bıktı kararsızlığımdan:) Daha da değişebilir fikirlerim bilemiyorum çevremdekilerin en ufak bi yorumu bile etkiliyo beni.
Bu arada acayip masraftayız geçende eşip laptop almış bana süpriz yapmış çünkü ben istiyodum öbürü eskidi diye ama adam süpriz yaptığına pişman oldu şimdi para lazım ne laptopu diye surat yaptım sonradan özür diledim tabi ama çok büyütüyorum gözümde bebeğin herşeyi hazır en gereksiz şeyler dahi hazır bi bezi kaldı onuda alcaktıkta molfix föbek oyuntulu istiyorum bulamadım ama gelcekmiş burda büyük bi market ucuz satıyo ondan alırım diyorum bide bana hastane için gecelik ve pijama lazım biyerde sorduk hem kısa hem askılı 40 tl dediler ama değmez açık saçık bişe bide kendimi toplamaya çalışamam. Hastane, mevlüt, kurban vs çok para lazım çok:)
Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar çok uzun yazdım sıkılmadan okuduysanız teşekkür ederim arada bir girince böyle birikiyo hepiniz kendinize iyi bakın öpüldünüz...

Aman iyi olmasın çatlak ben sinir oluyorum garip yerlerden kılo alıyorum kollarım pazu oldu bacaklarım şişiyor bide krem sürüyorum ama çatladı

benimde bacaklarım şişti.
bütün kilo orda toplandı. :95:
baldırların üst kısımlarında da çatlaklar oluştu ufaktan
korkum kalçaların yanlara doğru genişlemesiydi. olmadı çok şükür.

Herkes fazla kilodan bahsediyor ancak ben sadece 2 kilo almisim. Bu bi sansmidir nedir :)))

bak şimdi geliyo oklavaaaa :83::113::117::84::99:

2 koca dilim pastayı götürdüm valla..:96::125:
şimdi yürüyüşe çıkmam gerek :101:
dönüşte görüşürüz..

herkese günaydınn.. ya kızlar daha önce doğum yapmışlara sorum olacak.. insan doğum yaptığını nasıl anlar??? ne olursa doktora koşmalıyız mesela?? insanın suyu bi anda mı boşalıverir? anlar mıyız kesenin açıldığını?? yoksa azar azar aka aka da bitebilir mi??? benim 2 gündür akıntım var ama sanki akıntı gibi değil de su gibi.. ne olduğunu bilemedim. bebişin hareketlerini takip ediyorum o zamandan beri, ama bi gariplik yok hareketlerinde de.. ben 7 aylık doğmuşum. böyle şeyler ırsi olabilir dedi doktor, o yüzden tedirgin oluyorum oğlum da erken mi doğacak yoksa diye...

Kizlar dun sancilardan bahsettiniz aksamdan beri adet sancisi gibi sanci cekiyorum ama bende oyle bebisin bi tarafa toplanmasi falan yok sertlesme varmi onu ben anlamiyorum valla. Dogum kasilmalari dediginiz sey boyle birsey mi

Dr dun bana hergun 1 tane hatta icebilirsen 2 tane maden suyu icmeye calis dedi. Cunku maden suyynda magnezyum demir sodyum kalsiyum minerallari var. Sizlerinde bikgisi olsun diye paylasmak istedim. Ben gebeligin baslangicindan beri iciyorum

Tamam tamam sustum

canım öncelikle doğumun olmadan bir ğün önce üzerine acayip bir enerji geliyor.doktorlr özellikle öneriyor ğünü dolan hamile kadınların bu enerjilerini boş harcamyın o enerji doğum sırasında lazım olacak diyorlar.sonr canım ağrı makattn başlayıp belini sonrada kasığını saracak şekilde önce yarım saatte 1 sonra 15 dk.1 sonra 10 dk.1 sonra 5 dk 1 sonrada 3 dk 1 iner.tabi sen 10 dk.1 e inince hastaneye ğitmen en doğrusu.sonra canım ben gaz çıkaracağımı sanakar wc ğitmek istedim doktor burda çıkar gazını kalkman yasak dedi.ben tam gaz çıkaracam diye ıkınırken birden ne olduğunu anlamdım ortalama 3 yada 5 litre su birden foşşşş diye boşaldı 10 yada 15 saniyede bitti.tabii suyun gelir gelmez doğum başlamayabilir.açılmanında olması lazım.benim açılmam yoktu.suyun içinde bebeğin kakasıda ğelince sezeryane aldılar.eğer açılmam olsaydı ıkınmaya başlayacaktım.suyununda öyle az az değil birden ğeliyor.sanki biri altına su dökmüş ğibi oluyosun.ama o su ğelince bir rahatlıyorsun ki anlatamam bebek ğibi oluyosun hemen uyumak istiyosun.:))))

canım, ilk defa doğum yapacağın için tedirgin olman çok doğal. yalnız bu doğum belirtilerini anlamamak mümkün değil diyebilirim. mesela nişan geliyor, ben onu ilk doğumumda kanama sanmıştım:) sonradan öğrendim nişanmış. pembeden kırmızıya doğru bir akıntı nişan oluyor. nişan gelince doktorunu arasan veya hastaneye gidip açılma var mı vs muayene olsan iyi olur.
doktor değilim ama suyun azar azar biteceğini sanmıyorum. yani foş diye hepsi birden de gitmez ama şöyle oluyor, sürekli idrara çıkma hissi veriyor. idrara çıkıyorsun, pek idrar gelmiyor. işte o da su oluyor. selpakla falan kuru tutamıyorsun. ben eski atletlerden falan koymuştum hastaneye giderken. bir de kendine has kokusu var sanırım, doktor koyduğum bezi koklayıp suyun geliyor diyebilmişti. ben koku hissetmedim.
sancı bana suni verildiği için normal koşullarda nasıl oluyor bilemedim.
içini rahat tutmaya çalış. hamilelikte akıntı normal oluyor ama akıntıdan daha fazla ıslaklık hissediyorsan doktorunla görüş canım.

82 ile hamile kaldim. 6. Aya kadar hep ayni kilodaydim nerdeyse. Simdi 84 olmusum cnm

baya ilginc bir durum cunku zaten plesenta yaklasık 2 kılo olıyo bunun suyuda var bebek de var kılonda bır acayıplık var gıbıme gelmıstı ama olabılır bende 42 kılo ıle hamıle kladım suan 50 kıloyum doktorum bana plasentan suyun ve bebegın agırlıgı o da dedi dogurunca eskı kılonda olursun . yıne de sana bravo valla kolay deıl hamılelıkte kılo almamak ben bıle aldım kı kılo alabılen bırı deilim.

günaydın kızlar hayırlı cumalar olsun

NST Testi yaptiran var mi

o bi test değil bildiğim kadarı ile bi cihaz ve o cihazdan sana bağlıyorlar bişiler
bebeğin durumu sancı durumu fln belli oluyor

benim doktorumda bu konuda böyle söylüyor :)

kızlar dün anladım ki ben hamileyim biraz geçmi oldu
hamileliğin beni kısıtlayan hiçbir yanı yoktu ilk 3 aydaki uykuyu saymazsak
ama dün itibari ile ofiste canım çıkıyor
merdiven inip çıkmak beni öldürüo
makinaların yanına gitmem lazım nası yoruluom
eve gittim iş yaptım biraz yemek fln geberdim sonrada spora gittim
bizim hayatımız çok hareketli sürekli bi atraksiyon bi koşturmaca vardı onca şeye yorulmadım ama dün itibari ile herşey beni yoruyor
ve belim ağrımaya başlıo hemen yada sırtım

bide dün itibari ile son pilatesimi yaptım daha yapmıcakmışım sakıncalıymış
hareketleri yaparken ıkınma olarak algılayabilirmiş vücut ve erken doğuma yol açarmış

Hayırlı cumalar herkese....Uyumak istiyorum uyuuuummaaakk yoruldum artık hamileliğim boyunca hep uykusuzdum yoruldum artık
Biri beni ayağında sallasın uyuumaak istiyoruum52:

İnan bnde anlamadim nasil almadigimi :) bebegin agirligida gayet ii. Hwrhangi bi problen yok.Senin bebegin agirligi ne kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…