- 8 Ağustos 2011
- 12.720
- 15.202
- 498
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #22.601
maşallah..kızlarrr şimdi geldım hastaneden kızımızı gorduk MASALLAHdogum pozısyonu almıs bebısım
artık başaşayız31+3 olmusuz 1500 grm boyu da 40 cm bı hafta gerıden gelıomus bebiş
bu arada benım kasalmalırm oluodu ya dunde soylemıstım erken dogum belırtısıymıs bendekıler
kasılmalarımı azaltmak için ilaç verdı doktor vede buskopan kullanıcam agrılarıma karsı dıkkat etmem gerekıyormus
a aaaaa!!! hadsiz!!:113::117::88:bugün 2. aşımı oldum, sıra beklerken gerzek kadının biri geldi yanıma kaç aylıksın falan bişeyler sordu bi de ne dese beğenirsiniz?? girerken iyi gelmiştir de bakalım nasıl çıkarcan dedi beyinsiz..gıcık oldum kadına
Günaydın annecikler nasılsınız bakalım? Biz iyiyiz maşallah. Salı günü gitcez kontrole bakalım sorunsuz atlatırız yine inşallah. Tek korkum kan uyuşmazlığından bişey olması ama hareketleri falan maşallah hiç durmuyo ilk çocuğada bişe olmazmış ya rahat olmaya çalışıyorum.
Doğum yapan falan varmı?
Benim haziran annesi olacağım kesin artık 7 aya kadar 1 hafta geriden giden kuşum önce regle göre dengeledi şimdi ise 1 hafta önde ama ben yinede regle göre bekliyorum 29 haziran görünüyo ama sezeryanla olacağı gibi 20'sinden sonra diyorum. Baya bi şiştik herkes doğum yakınmı diyolar hele annem çok telaşlı heran doğabilir muamelesi yapıyo:) 1 ayı geçiktir baş aşağı pozisyonunda zaten ayaklar hem midemde son günlerdede biraz aşağı indi gibi.
Hem yaz hem doğum temizliği başladı evin dışına bikaç tadilat yapıldı, 2 gün önce evi boyattık, perdeleri yıkadık, halıları yıkamaya verdik hala ev karma karışık annem bugün mutfak dolaplarımı silcek üstlerini falan içlerinide ben hallederim sonra o kendi evine başlıcak.
Dün minik kuşumun eşyalarını yıkadım artık bugünde yorganları battaniyeleri yıkancak kurusunlar haftasonu gezme günlerimiz kısmetse pazarteside ütülerim hazırlarım 32. haftamız doluyo bugün. Ama maşallah ne ağrı ne yorgunluk dün bisürü iş yaptım bitek bacaklarım şişiyo ayakta durmaktan kızım bana mısın demiyo yattığım gibi kıpır kıpır:) Şimdi bile vurup duruyo yavrum. Böyle işte hazırlıklardayız kısmetse doğuma yakın bi üstünden geçeriz temizliğin.
İsim konusu hala muamma ne çok isim düşünüp vazgeçtik bilemezsiniz. Babam illa Perinur olsun diyo deli mi ne annem Sıla istiyo sanki gurbetteyiz:) Kayınvalidem değişik isim istemiyo kolay bişeyler istiyo kayınpeder hiç ses çıkarmıyo hayret ben en çok onun karışmasını bekliyodum çok konuşur kendisi ama erkek toruna saklıyo heralde kendi fikrini tabi olursa karışır:) Son düşündüğüm isimler: KALBEN, TANEM, TUTKU babamız bilmem sen bilirsin dedi artık o da bıktı kararsızlığımdan:) Daha da değişebilir fikirlerim bilemiyorum çevremdekilerin en ufak bi yorumu bile etkiliyo beni.
Bu arada acayip masraftayız geçende eşip laptop almış bana süpriz yapmış çünkü ben istiyodum öbürü eskidi diye ama adam süpriz yaptığına pişman oldu şimdi para lazım ne laptopu diye surat yaptım sonradan özür diledim tabi ama çok büyütüyorum gözümde bebeğin herşeyi hazır en gereksiz şeyler dahi hazır bi bezi kaldı onuda alcaktıkta molfix föbek oyuntulu istiyorum bulamadım ama gelcekmiş burda büyük bi market ucuz satıyo ondan alırım diyorum bide bana hastane için gecelik ve pijama lazım biyerde sorduk hem kısa hem askılı 40 tl dediler ama değmez açık saçık bişe bide kendimi toplamaya çalışamam. Hastane, mevlüt, kurban vs çok para lazım çok:)
Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar çok uzun yazdım sıkılmadan okuduysanız teşekkür ederim arada bir girince böyle birikiyo hepiniz kendinize iyi bakın öpüldünüz...
herkese günaydınn.. ya kızlar daha önce doğum yapmışlara sorum olacak.. insan doğum yaptığını nasıl anlar??? ne olursa doktora koşmalıyız mesela?? insanın suyu bi anda mı boşalıverir? anlar mıyız kesenin açıldığını?? yoksa azar azar aka aka da bitebilir mi??? benim 2 gündür akıntım var ama sanki akıntı gibi değil de su gibi.. ne olduğunu bilemedim. bebişin hareketlerini takip ediyorum o zamandan beri, ama bi gariplik yok hareketlerinde de.. ben 7 aylık doğmuşum. böyle şeyler ırsi olabilir dedi doktor, o yüzden tedirgin oluyorum oğlum da erken mi doğacak yoksa diye...
SENİN DR DA AMMA TUHAFMIŞcanım, ilk defa doğum yapacağın için tedirgin olman çok doğal. yalnız bu doğum belirtilerini anlamamak mümkün değil diyebilirim. mesela nişan geliyor, ben onu ilk doğumumda kanama sanmıştım:) sonradan öğrendim nişanmış. pembeden kırmızıya doğru bir akıntı nişan oluyor. nişan gelince doktorunu arasan veya hastaneye gidip açılma var mı vs muayene olsan iyi olur.
doktor değilim ama suyun azar azar biteceğini sanmıyorum. yani foş diye hepsi birden de gitmez ama şöyle oluyor, sürekli idrara çıkma hissi veriyor. idrara çıkıyorsun, pek idrar gelmiyor. işte o da su oluyor. selpakla falan kuru tutamıyorsun. ben eski atletlerden falan koymuştum hastaneye giderken.bir de kendine has kokusu var sanırım, doktor koyduğum bezi koklayıp suyun geliyor diyebilmişti. ben koku hissetmedim.
sancı bana suni verildiği için normal koşullarda nasıl oluyor bilemedim.
içini rahat tutmaya çalış. hamilelikte akıntı normal oluyor ama akıntıdan daha fazla ıslaklık hissediyorsan doktorunla görüş canım.
CNM BENCE KENDİ ALBÜMÜNÜ KENDİN OLUŞTUR BÜYÜK GÜZEL ÇİZGİSİZ Bİ DEFTERE HEM RESİM HEM ANILAR HEM NOTLAR DÜŞ...Kızlar bana yardımcu olunnnn,
Bebek günceleri var ya günlük gibi,onlardan almak istiyorum,internetten beğendim 1-2 model ama içlerini göremediğim için karar veremiyorum,şu an yaşadığım yerde de bakmadığım kırtasiye kalmadı, d&r filan da yok burda,uzun zamandır araştırıyorum bi de size sorayım dedim.Belki aranızda incelemiş olanlar hatta almış olanlar vardır,yardımcı olursanız sevinirim bugün internetten sipariş vermeyi düşünüyorum artık.Benim incelediklerim ve beğendiklerim şunlar,ama dediğim gibi içi de önemli...
Bebein Gncesi Pembe Kitaplar - 0-3 Ya ocuk Kitaplar lkkitaplarim Market - ocuk kitaplar,masal kitaplar,ocuk geliim
D&R - Kitap | Tanıl Yaşar | Dikkat Bebek Var - Pembe - Cd li | 25.99 TL | Hamilelik ve Çocuk Sağlığı
GREAT CİM MAYIS ANNELERİNDE POSEDİON DİYE Bİ ARKADAŞDA SEZERYAN SONRASI NORMAL OLMUŞ O KADAR GÜZEL Bİ DUYGU VE O KADAR RAHAT Kİ DİYOR SEZERYANI RAHAT OLMASINA RAĞMEN ÖVE ÖVE BİTİREMİYOR İSTERSEN O ARKADAŞLA Bİ GÖRÜŞ İÇİN RAHATLAR...Canim ben genel anestezi ile dogum yaptim inan bana cok kotu degildi bir hafta sonra hersey normale donuyor ama ben yinede normal dogumdan yanayim. sutum 3- 4 gun sonra azicik gelmeye basladi 1 ay sonra ancak normale dondu sutum anliycan o arada hic birakmadim emzirmeyi ama hazir mamada verdim bir ay sonra hazir mamayi tamamen kestim. dr beni kandirdi bebegin cok kilolu 4 kilodan fazla 4,600 dedi. dogumun zor olur dedi. ama bebegim 3,750 dogdu. simdi Danimarkadayim normal dogum yaptiracaklar bana, korkuyorum ama baska secenek birakmiyorlar hayirlisi bakalim ne olacak.
ZEYNEP HANGİ HASTANE HANGİ DR VE DOĞUM NE KADAR?ben normalmi sezeryanmı halen karar veremedım deee.. sadece tek bıldıgım doktoruma guvenmek zorundayım o kadar . dogum konusunu da konustum onunla .. fıyatı daaa .. azcık ucuk geldı bana ama napcazz mecburr
gecen de doktorumu beklıyorum klinikte kocam geldı yanıma . bı anda kasılma gıbı bısey oldu . yan yana oturuyoruz oda elıyle karnımı oksadı sora anlımdan öptü... kocam su almaya gıttı kadın bana demez mi ki ..hamılesın dıye zaten dıkkat cekıyorsun bıde kocanla nıye koklasıyorsun dedi ..sorma yaa dengesızler cok işte malesef agzının payını vermek lazım bolelerının
o sınırle banada denk gelseydı bende sokardım lafı heralde
oh oh maşallah sen erkencisin herşey yerli yerini bulur bi kaç güne desene:)babana perinur olsun dedi diye deli mi ne demişsin KLBEN ne?çok dalga geçerler çocukla sakın bu eziyeti yaşatma çocuğa derim benbu sadece bu fikir tabi...
ya aynen ramazan,zekat,vbebeğin kurbanı,doğum,bayram,kurban ALLAH KOLAYLIK VERSİN CÜMLEMİZE, MÜBAREK GÜNDE YA RABBİİİİ:)))
CNM EĞER SU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSAN Bİ DR A GÖRÜN, AMA ÇOKDA ELLETTİRME KENDİNİ ZORLA DOĞUMDA BAŞLATTIRMASINLAR DAHA ÇOK ERKEN....
SENİN DR DA AMMA TUHAFMIŞNE DİYE KOKLUYOR
CNM BENCE KENDİ ALBÜMÜNÜ KENDİN OLUŞTUR BÜYÜK GÜZEL ÇİZGİSİZ Bİ DEFTERE HEM RESİM HEM ANILAR HEM NOTLAR DÜŞ...
ÇÜNKÜ BU ALBÜMLERDE YER KISITLI İSTEDİĞİN GİBİ HAREKET EDEMİYORSUN AMA SON KARAR SENİN TABİKİ...
GREAT CİM MAYIS ANNELERİNDE POSEDİON DİYE Bİ ARKADAŞDA SEZERYAN SONRASI NORMAL OLMUŞ O KADAR GÜZEL Bİ DUYGU VE O KADAR RAHAT Kİ DİYOR SEZERYANI RAHAT OLMASINA RAĞMEN ÖVE ÖVE BİTİREMİYOR İSTERSEN O ARKADAŞLA Bİ GÖRÜŞ İÇİN RAHATLAR...
ZEYNEP HANGİ HASTANE HANGİ DR VE DOĞUM NE KADAR?
erkek canım benimki seninki??
aaaa bızım senle tahmını dogum tarıhımız aynıııı :)))) bebıslerımız de aynı mı acaba cınsıyetı ne snıınkininnnnnnn
gecen de doktorumu beklıyorum klinikte kocam geldı yanıma . bı anda kasılma gıbı bısey oldu . yan yana oturuyoruz oda elıyle karnımı oksadı sora anlımdan öptü... kocam su almaya gıttı kadın bana demez mi ki ..hamılesın dıye zaten dıkkat cekıyorsun bıde kocanla nıye koklasıyorsun dedi ..
Bi anda gözlerım karardı sinirden . ama oyle guzel haddını bıldırdım ki. bı daha kımseye karısmaz emınım
kızzz bu ne uzun msj :)) butun gecmısı alıntı yapmıssınnnOp. Dr önder koldaş dıye bır dr . özel gungören hastanesınde dogum yaptırıyor . Normal 1000 sezeryan 1500 tl
kocama bana hediye alman lasım anneler gunusune dedmmm
dalga geçti oglun alsın dediiiii
ahhh kozamtıkcım ahhhh ınsan kıme nasıl guvenıcegını bılmıyo valla
ben bıle hala tereddutteyım doktorlar konusunda ama benım doktor bu gun
bana dedıkı ben sordum bı hafta gerıden gelmesı dogum tarıhını etkılermı bı
hafta gec dogarmı dedım o da dedıkı bana eger dogmak ıstemesse bebısın o bır haftyı beklerız
dedı yanı bır hata gec dogar dedı sevındım bu duruma bıde normal dogum yanlısı cok sukur
[ı]şimdiden doğum için şöyle su gelir böyle nişan gelir demek yanlış çünki kimsenin alametleri kimseya benzemiyor,biri suyu başka, tarif ediyor diğeri başka,
biri sancı makattan gelir diyor,diğeri kasıktan bu yüzden yaşamadan bilemeyeceğiniz şeyler için kafanızı şimdiden yorup sıkıntıya girmeyinnn....
Size doğum hikayemi kısaca yazıp bi kaç tavsiyede bulunmak istiyorum....
Dr bana 40 haftanın dolması ile verdiği son bdt tarihim 18 temmuzdu,bana seni kesin doğuma almamız lazım şöyle sorun olur,kaka yapar,kordon dolanır fln diyerek beni 20 sinde doğuma almak için ısrar ettiysede yanımda eşim olmadığınıda bahane ederek(ki zaten eşim olsaydı kesin yatış yaptırırdı)ben biraz daha beklemek istiyorum dedim ve dru dinlemeyerek 27 sine kadar bekledim tabi yinede nts ye giriyorum arada çünkü ne olur, ne olmaz...,
derken 24 ünde sümüksü, renksiz bi akıntı geldi benden (nişan)
ben yine dra gittim" iyi dedi doğum başlıyacak galiba"
neyse bana 28 inde artık seni kesin salmamız lazım fln diyo ben hı hı dedim ama gene sancım fln olmazsa kesin gitmiyeceğim derken 27 temmuz sabah bi kalktım bacağımdan bişey süzülüyür ,kaçırdım galiba dedim çamaşırım değiştirdim derken tekrarladı gittim anneme anlattım böyle böyle diye annem hadi dedi dra gidiyoruz toplandık dra gittik kontrol ettiler 1 cm açıklık suni sancı takıldı derken, ben 11 saat sancı ve bi dünya su git mesi sonucu 7.5 cm açıklık(bu arada sürekli alttan muayene) varken dr bana senin bebek aşşağıya inmiyor seni sezeryana almamız lazım dedi ben hayır beni odama çıkarın ben normal doğurcam diye diretiyorum neyse beni odama getirdiler baktım dr ve ebe odaya geldi eşim annem ve kayınvalideme bebek inmiyor zora sokuyoruz işi kaç saat beklerse beklesin doğmaz fln deyince en başta eşim ,annem başladılar ya sana bişey olursa fln demeye...
( ben o kadar sancı çektim gık demedim hatta oh normal doğurcam diye sevinerek sancılarımı dişimi sıkasıka ve mutlulukla çekiyorum )bunlar baskı yapınca ben başladım ağlamaya nese el mahkum kabul ettim ve sıkıntısız bi sezeryan ile bebeğimi kucağıma aldım [/ı]
evt ben bunu size niye anlattım bence doğum anne ve bebek arasındaki bi konudur (gerçekte bi sorun görünmüyorsa)anne bebeğine iletir isteklerini bebekde anneye daha anne karnında cvp verir ben hala eminimki eğer yanımdakiler baskı yapmasa ben normal doğurabilirdim...
çünkü drun bana son dediği tarihten 9 10 gün sonra doğum yaptım bebeğim gelişimini tamamladı ve hazır olduğunda geldi...
Sancı çekmemin yararı sütüm hemen gelmeye başladı...
Ama sezeryanın dezavantajı bence bebeğim 1 yaşına gelene dek sürekli burnu tıkalı ve bundan dolayı ilk 6 ay uyumakta güçlük çeken bi bebek olarak çok sıkıntı yaşattı....
Normal doğumdan korkmayın kesinlikle ,sancılar aslandayanılmaz değil çok çok adet sancısı gibi son çıkş anına kadar çok rahtlıkla göğüs gerilebilir ağrılar,ki sezeryandada doğum sonrası bazı sancılar sözkonusu olabiliyor tabi dayanılaamayacak gibi asla değil....
Doğumunuz eğer sancıyla başladıysa ve hastaneniz enh fazla 15 20 dk yolda ise sancıya dayanabildiğiniz kadarını evde çekin derim böyle yapan annelerin drlar tarafından çok cesur olduğu düşünülüyor ve normal doğum yaptırma yüzdesi onların gözündee artıyor(ebe bi ablamızın tavsiyesi)
eğer suyunuz geldiyse çok fazla seçeneğiniz olmuyor tüm baskılara ve korkutmalara karşı ne kadar dirençlisiniz su gelincede bu ortaya çıkıyor...
şimdi ben hala aynı fikirdeyim ...allahın izni ile asla bebeğim gelmek istemezse, sezeryan dahi olsa(rabbim büyük bi sıkıntı göstermez ise) 10-15 gün önce dr gel dedi diye gitmeyi düşünmüyorum.
Su,sancı benim için bebeğimin gelmeyi istediği vakittir bekleyeceğim...
Not:nişan konusunda
:doğumun başladığını,yahut bir kaç gün içersinde başlayacağını gösteren sümüksü bazen kanlı,kahverengi yada açık kırmızı veya renksiz kaygan bi akıntı ...
Bu aslında tüm hamilelerin doğuma yaklaştığında gelen, fakat bazısının fark etmediği bi akıntı türüdür...
cnm aynen yaaa biz drlarada güvenemiyceksek kime güvencez?
Güya biz sigorta ödüyoruz, ama devlet drlarının tavırlarından korkumuza gidip mis gibi devlet hadtanelerinde doğum yapamıyoruz....
Helede buraya (silivri)belediye bi hastane yaptı bi görmelisiniz,odaları fln harika ama işte dr iyi olmayınca oda iyi olsa ne olcak...!
ne güzel anlatmışssın canım birazda nasipte ne varsa o yaşanıyor hepimiz korkuyoruz normal doğumdan belki ama adı üstünde normal olanı bu.ama bebişimizi bizi sıkıntıya sokacaksa üstelemenin tabi bi anlamı yok.doktorlarada güvenilmiyor işte ya!! 'anne bebeğine iletir isteklerini bebekde anneye daha anne karnında cvp verir'. Bunu çok beğendim işte olayın özü...
kesınlıkle katılıyorum cnm bu konuda haklısınbende ızmrdeyım ama aynı sekılde guvenılmıyo ıste
kendımızı bılgılendırcez baska yolu yok bunun yanı
son zamanlarda drum ne benım ve bebegım ıcın ıyı derse onu yapacagımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?