2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

maşallah.. sen yine dikkat et kendine, fazla yorma..

a aaaaa!!! hadsiz!!:113::117::88:
bazıları konuşmuş olmak için konuşuyo.. :99:

oh oh maşallah sen erkencisin herşey yerli yerini bulur bi kaç güne desene:)babana perinur olsun dedi diye deli mi ne demişsin KLBEN ne?çok dalga geçerler çocukla sakın bu eziyeti yaşatma çocuğa derim ben bu sadece bu fikir tabi...
ya aynen ramazan,zekat,vbebeğin kurbanı,doğum,bayram,kurban ALLAH KOLAYLIK VERSİN CÜMLEMİZE, MÜBAREK GÜNDE YA RABBİİİİ:)))

CNM EĞER SU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSAN Bİ DR A GÖRÜN, AMA ÇOKDA ELLETTİRME KENDİNİ ZORLA DOĞUMDA BAŞLATTIRMASINLAR DAHA ÇOK ERKEN....
SENİN DR DA AMMA TUHAFMIŞ NE DİYE KOKLUYOR
CNM BENCE KENDİ ALBÜMÜNÜ KENDİN OLUŞTUR BÜYÜK GÜZEL ÇİZGİSİZ Bİ DEFTERE HEM RESİM HEM ANILAR HEM NOTLAR DÜŞ...
ÇÜNKÜ BU ALBÜMLERDE YER KISITLI İSTEDİĞİN GİBİ HAREKET EDEMİYORSUN AMA SON KARAR SENİN TABİKİ...

GREAT CİM MAYIS ANNELERİNDE POSEDİON DİYE Bİ ARKADAŞDA SEZERYAN SONRASI NORMAL OLMUŞ O KADAR GÜZEL Bİ DUYGU VE O KADAR RAHAT Kİ DİYOR SEZERYANI RAHAT OLMASINA RAĞMEN ÖVE ÖVE BİTİREMİYOR İSTERSEN O ARKADAŞLA Bİ GÖRÜŞ İÇİN RAHATLAR...

ben normalmi sezeryanmı halen karar veremedım deee.. sadece tek bıldıgım doktoruma guvenmek zorundayım o kadar . dogum konusunu da konustum onunla .. fıyatı daaa .. azcık ucuk geldı bana ama napcazz mecburr
ZEYNEP HANGİ HASTANE HANGİ DR VE DOĞUM NE KADAR?

sorma yaa dengesızler cok işte malesef agzının payını vermek lazım bolelerının
o sınırle banada denk gelseydı bende sokardım lafı heralde
gecen de doktorumu beklıyorum klinikte kocam geldı yanıma . bı anda kasılma gıbı bısey oldu . yan yana oturuyoruz oda elıyle karnımı oksadı sora anlımdan öptü... kocam su almaya gıttı kadın bana demez mi ki ..hamılesın dıye zaten dıkkat cekıyorsun bıde kocanla nıye koklasıyorsun dedi ..
Bi anda gözlerım karardı sinirden . ama oyle guzel haddını bıldırdım ki. bı daha kımseye karısmaz emınım

kızzz bu ne uzun msj :)) butun gecmısı alıntı yapmıssınnn op. dr önder koldaş dıye bır dr . özel gungören hastanesınde dogum yaptırıyor . normal 1000 sezeryan 1500 tl

Son düzenleme:

omlar gormemıs kzıımmmm kocalarından opucuk mopucuk sefkat fılan ondan kıskanıyolar
edepsız karılarrrr

[ı]şimdiden doğum için şöyle su gelir böyle nişan gelir demek yanlış çünki kimsenin alametleri kimseya benzemiyor,biri suyu başka, tarif ediyor diğeri başka,
biri sancı makattan gelir diyor,diğeri kasıktan bu yüzden yaşamadan bilemeyeceğiniz şeyler için kafanızı şimdiden yorup sıkıntıya girmeyinnn....
Size doğum hikayemi kısaca yazıp bi kaç tavsiyede bulunmak istiyorum....
Dr bana 40 haftanın dolması ile verdiği son bdt tarihim 18 temmuzdu,bana seni kesin doğuma almamız lazım şöyle sorun olur,kaka yapar,kordon dolanır fln diyerek beni 20 sinde doğuma almak için ısrar ettiysede yanımda eşim olmadığınıda bahane ederek(ki zaten eşim olsaydı kesin yatış yaptırırdı)ben biraz daha beklemek istiyorum dedim ve dru dinlemeyerek 27 sine kadar bekledim tabi yinede nts ye giriyorum arada çünkü ne olur, ne olmaz...,
derken 24 ünde sümüksü, renksiz bi akıntı geldi benden (nişan)
ben yine dra gittim" iyi dedi doğum başlıyacak galiba"
neyse bana 28 inde artık seni kesin salmamız lazım fln diyo ben hı hı dedim ama gene sancım fln olmazsa kesin gitmiyeceğim derken 27 temmuz sabah bi kalktım bacağımdan bişey süzülüyür ,kaçırdım galiba dedim çamaşırım değiştirdim derken tekrarladı gittim anneme anlattım böyle böyle diye annem hadi dedi dra gidiyoruz toplandık dra gittik kontrol ettiler 1 cm açıklık suni sancı takıldı derken, ben 11 saat sancı ve bi dünya su git mesi sonucu 7.5 cm açıklık(bu arada sürekli alttan muayene) varken dr bana senin bebek aşşağıya inmiyor seni sezeryana almamız lazım dedi ben hayır beni odama çıkarın ben normal doğurcam diye diretiyorum neyse beni odama getirdiler baktım dr ve ebe odaya geldi eşim annem ve kayınvalideme bebek inmiyor zora sokuyoruz işi kaç saat beklerse beklesin doğmaz fln deyince en başta eşim ,annem başladılar ya sana bişey olursa fln demeye...
( ben o kadar sancı çektim gık demedim hatta oh normal doğurcam diye sevinerek sancılarımı dişimi sıkasıka ve mutlulukla çekiyorum )bunlar baskı yapınca ben başladım ağlamaya nese el mahkum kabul ettim ve sıkıntısız bi sezeryan ile bebeğimi kucağıma aldım
[/ı]

evt ben bunu size niye anlattım bence doğum anne ve bebek arasındaki bi konudur (gerçekte bi sorun görünmüyorsa)anne bebeğine iletir isteklerini bebekde anneye daha anne karnında cvp verir ben hala eminimki eğer yanımdakiler baskı yapmasa ben normal doğurabilirdim...
çünkü drun bana son dediği tarihten 9 10 gün sonra doğum yaptım bebeğim gelişimini tamamladı ve hazır olduğunda geldi...
Sancı çekmemin yararı sütüm hemen gelmeye başladı...
Ama sezeryanın dezavantajı bence bebeğim 1 yaşına gelene dek sürekli burnu tıkalı ve bundan dolayı ilk 6 ay uyumakta güçlük çeken bi bebek olarak çok sıkıntı yaşattı....
Normal doğumdan korkmayın kesinlikle ,sancılar aslandayanılmaz değil çok çok adet sancısı gibi son çıkş anına kadar çok rahtlıkla göğüs gerilebilir ağrılar,ki sezeryandada doğum sonrası bazı sancılar sözkonusu olabiliyor tabi dayanılaamayacak gibi asla değil....
Doğumunuz eğer sancıyla başladıysa ve hastaneniz enh fazla 15 20 dk yolda ise sancıya dayanabildiğiniz kadarını evde çekin derim böyle yapan annelerin drlar tarafından çok cesur olduğu düşünülüyor ve normal doğum yaptırma yüzdesi onların gözündee artıyor(ebe bi ablamızın tavsiyesi)
eğer suyunuz geldiyse çok fazla seçeneğiniz olmuyor tüm baskılara ve korkutmalara karşı ne kadar dirençlisiniz su gelincede bu ortaya çıkıyor...
şimdi ben hala aynı fikirdeyim ...allahın izni ile asla bebeğim gelmek istemezse, sezeryan dahi olsa(rabbim büyük bi sıkıntı göstermez ise) 10-15 gün önce dr gel dedi diye gitmeyi düşünmüyorum.
Su,sancı benim için bebeğimin gelmeyi istediği vakittir bekleyeceğim...
Not:nişan konusunda
:doğumun başladığını,yahut bir kaç gün içersinde başlayacağını gösteren sümüksü bazen kanlı,kahverengi yada açık kırmızı veya renksiz kaygan bi akıntı ...
Bu aslında tüm hamilelerin doğuma yaklaştığında gelen, fakat bazısının fark etmediği bi akıntı türüdür...

Ha bebeğim drumun 4 kiloyu geçti diyerek beni sezeryana en başta razı etme çabası ile doğduğunda 3.780 gr 52 cm di evt biraz kafası büyüktü ama ...
şimdi soruyorum size benim bebeğim drun dediği tarih yani 10 gün önce dünyaya gelse bu kiloda ve sağlıkta olacakmıydı ?
Ah bu drlar....

kızzz bu ne uzun msj :)) butun gecmısı alıntı yapmıssınnn Op. Dr önder koldaş dıye bır dr . özel gungören hastanesınde dogum yaptırıyor . Normal 1000 sezeryan 1500 tl

herkesi cvplamak istedim :))))))))))
hmmm hastaneyi duydum ama dru ilk defa duyuyorum dur bakım haftaya bende gitcem dra acaba ne dicek?doğumun fiyatınıda öğrencem...

ahhh kozamtıkcım ahhhh ınsan kıme nasıl guvenıcegını bılmıyo valla
ben bıle hala tereddutteyım doktorlar konusunda ama benım doktor bu gun
bana dedıkı ben sordum bı hafta gerıden gelmesı dogum tarıhını etkılermı bı
hafta gec dogarmı dedım o da dedıkı bana eger dogmak ıstemesse bebısın o bır haftyı beklerız
dedı yanı bır hata gec dogar dedı sevındım bu duruma bıde normal dogum yanlısı cok sukur

cnm aynen yaaa biz drlarada güvenemiyceksek kime güvencez?
Güya biz sigorta ödüyoruz, ama devlet drlarının tavırlarından korkumuza gidip mis gibi devlet hadtanelerinde doğum yapamıyoruz....
Helede buraya (silivri)belediye bi hastane yaptı bi görmelisiniz,odaları fln harika ama işte dr iyi olmayınca oda iyi olsa ne olcak...!

Ne güzel anlatmışssın canım birazda nasipte ne varsa o yaşanıyor hepimiz korkuyoruz normal doğumdan belki ama adı üstünde normal olanı bu.Ama bebişimizi bizi sıkıntıya sokacaksa üstelemenin tabi bi anlamı yok.Doktorlarada güvenilmiyor işte ya!! 'Anne bebeğine iletir isteklerini bebekde anneye daha anne karnında cvp verir'. Bunu çok beğendim işte olayın özü...

kesınlıkle katılıyorum cnm bu konuda haklısınbende ızmrdeyım ama aynı sekılde guvenılmıyo ıste
kendımızı bılgılendırcez baska yolu yok bunun yanı

evt cnm ben öyle dualar ettim ,hatimler indirdim, hayırlısı dedim o yüzden sadece bu yüzden şimdi hayırlısı buymuş deyip tevekkül ediyorum
Kısmetten ötesi yok...
Ha sezeryandan çokmu çektim hayır ...
Ama normal doğum en güzeli yaa, herşeyi en güzeli ile yaşamak ,bi kelebeğin o hale gelmek için verdiği mücadele onu ne inanılmaz bi güzellik yapıyor...
Mücadele vermesi nasılda güçlendiriyor ,o yüzden bebeğim için o mücadeleyi vermek çok güzel bi duyguydu, hele o sancılar öyle güzeldiki her sancı geliş ve gidişi insana ne kadar güç veriyor ne kadar güçlü hissettiriyor anlatamam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…