- 13 Kasım 2011
- 591
- 161
- 83
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #22.741
gunaydın canım nerden sıparıs verdın ve ne kadar fıyatıı :))Bizden de herkeslere günaydın,hayırlı pazarlar...Bu arada bahsettiğim bebek günlüğünün siparişini verdim kızlar gelince size anlatırım...
kızlar yazın burada klimasız durulmuyor. bebeğim temmuzda doğacak ne giydirmem gerekiyor kafam çok karışık. daha alışverişe çıkmadım. neler almam gerekiyor
gunaydın canım nerden sıparıs verdın ve ne kadar fıyatıı :))
Gunaydin tatlı annisler ve bebisleri tatil sabahı keyifler nasil biz kızımla cok iyiyiz dün kızımı görmeye gittik 1641 gr ve 42 cm olmuş sizce gelişimi nasıl iyimi
Gunaydin kizlar hafta ici calistigimdan uyuyamiyorum bugun uyuyayim dedim
Davullar caliyo burda yine uyku yok kalktim erkenden kizimin kiyafetlerini
Yikicam bugun
Selamünaleyküm hanımlar.. bebişimin Tahmini doğum tarihi 02.08.2012 ama ben büyük ihtimalle temmuzda doğum yapacağım acaba temmuz annesi mi oluyorum ağustosmu.. ?:44: eğer temmuz isem aranızda bana da yer var mı?
Gunaydin tatlı annisler ve bebisleri tatil sabahı keyifler nasil biz kızımla cok iyiyiz dün kızımı görmeye gittik 1641 gr ve 42 cm olmuş sizce gelişimi nasıl iyimi
Tabi ki canım hoş geldin aramıza,zaten böyle ağustosun 1 i 2 si gibi doğum yapacak başka anneler de var aramızda,ben de nasipse 7 temmuz görünüyo ama 20 hazirandan sonra her an olabilir diyolar,bütün bebekler haftalarını doldurmuyolar hele ki kız sa,yani önemli olan senin kendini hangi forumda daha rahat hissettiğin,tekrar hoşgeldin...
Uzmanlar, kadınlardan gebeliğin 32. haftasından itibaren ne kadar balık tükettiklerini kaydetmelerini istedi. Bu kayıtlardan yola çıkılarak kadınların, sağlığı olumlu etkileyen Omega 3 yağ asidi tüketimleri hesaplandı. Bilim adamları, çok balık tüketen kadınların bebeklerinin az balık tüketen kadınlara oranla daha büyük olduklarını, balığın ceninin büyümesi üzerinde olumlu etki yaptığı gözlendi. Normalde 10 bebekten biri küçük doğuyor, ancak balık tüketmeyen kadınlarda bu sayı sekizde bire çıkıyor. Araştırma ekibinin başkanı Dr. Imogen Roberts, balığın içindeki Omega 3 yağ asitlerinin kanı daha akışkan hale getirdiğini, rahimdeki kan dolaşımının böylece hızlandığını, bunun da bebeklerin gelişmesine olumlu katkı yaptığını söylüyor. Bu nedenle gebe kadınların haftada iki öğün balık yemelerini salık veren Dr. Robertsa göre, doğum sırasında normal kilonun altında olan bebeklerin 40 yaşından sonra kalp, yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklarla karşılaşma riski daha yüksek.
Balığın, hamilelik süresini uzatmadığına dikkat çeken uzmanlar, doğrudan alınan balık yağının ise hamilelik süresini uzattığını, ancak kilo ve boyu etkilemediğini belirtti. Ancak gebelerin, yüksek miktarda civa içeren kılıç balığı, köpek balığı ve ton balığından uzak durmaları gerekiyor.
Selamünaleyküm hanımlar.. bebişimin Tahmini doğum tarihi 02.08.2012 ama ben büyük ihtimalle temmuzda doğum yapacağım acaba temmuz annesi mi oluyorum ağustosmu.. ?:44: eğer temmuz isem aranızda bana da yer var mı?
Bende aynı dertten muzdaribim bende balık yiyemiyorum. .bizde geçenlerde çipura aldık kokusundan mutfağa zor girdim.. :/ Bende napcam bilmiyorum..Çok doğru ama bunlar ıher okuyuşumda kendimi çok suçlu hissediyorum bebeğime karşı.Balıktan çok tiksinmişim.1 ay önce çipura aldık, bol sebzeli fırın poşetinde pişirdim.Kokmasın belki yerim diye ama yine de balığı yiyemedim.Ancak sebzelerini yedim.Eşim her hafta balık alalım diyor ama görmek bile istemiyorum.Balık hapı kullandım 2 ay kadar o balıktan da beter.Her gün 2 ceviz ve bol bol yeşil salata yiyorum.Omega 3 bunlarda da bolmuş.İllaki balığın yerini tutmaz ama elimden gelen bu... Özür dilerim bebeğim.
hosgeldın cnmmm umarım ıyı vakıt gecırırsın aramızda.Bebişini saglıkla kucagınba alman dılegıyle tekrar hosgeldın
ayy kızlar bende her hafta balık yıyorum mecbur kokusu benı öldürüyo
cok sevıyorum balıgı ama temızlerken falan bulasıkları delı oluyorum valla
yıyesım gelmıo ondan sütten nefret edıyorum içerken mıdem bulanıyo ama
hergun kendıme muzlu süt yapıp içiyorum nasıl gecırcem bu son ayı bılmıyorum
mrb canım iyiyim sen nasılsın Bebekte iyidir umarımgünaydın canım nasılsın
Canım bu güzel bilgiler için teşekkürler yalnız bende hamileliğinin ilk günlerinde tıksındim değil yemek görmeye bile tahammülüm yok ama her gün bir avuç ceviz yiyorumUzmanlar, kadınlardan gebeliğin 32. haftasından itibaren ne kadar balık tükettiklerini kaydetmelerini istedi. Bu kayıtlardan yola çıkılarak kadınların, sağlığı olumlu etkileyen Omega 3 yağ asidi tüketimleri hesaplandı. Bilim adamları, çok balık tüketen kadınların bebeklerinin az balık tüketen kadınlara oranla daha büyük olduklarını, balığın ceninin büyümesi üzerinde olumlu etki yaptığı gözlendi. Normalde 10 bebekten biri küçük doğuyor, ancak balık tüketmeyen kadınlarda bu sayı sekizde bire çıkıyor. Araştırma ekibinin başkanı Dr. Imogen Roberts, balığın içindeki Omega 3 yağ asitlerinin kanı daha akışkan hale getirdiğini, rahimdeki kan dolaşımının böylece hızlandığını, bunun da bebeklerin gelişmesine olumlu katkı yaptığını söylüyor. Bu nedenle gebe kadınların haftada iki öğün balık yemelerini salık veren Dr. Robertsa göre, doğum sırasında normal kilonun altında olan bebeklerin 40 yaşından sonra kalp, yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklarla karşılaşma riski daha yüksek.
Balığın, hamilelik süresini uzatmadığına dikkat çeken uzmanlar, doğrudan alınan balık yağının ise hamilelik süresini uzattığını, ancak kilo ve boyu etkilemediğini belirtti. Ancak gebelerin, yüksek miktarda civa içeren kılıç balığı, köpek balığı ve ton balığından uzak durmaları gerekiyor.
Ben sadece hamsi seviyorum onun pek kokusu olmuyor.. Aynen bende süt içemiyorum içtiğim gibi midem bulamıyor.. Ama öğrendiğime göre yoğurtta sütten çok kalsiyum varmış ben şuan yoğurda yöneldim :) :) :) İnşaallah çok rahat geçer son ayın :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?