2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

canım bendede oluyor cok normal karın ıcınde kı basınc artıyor rahmin buyumesinden dolayı o nedenle zaman zaman hıssedıyoruz bu agrıyı

ben chicco living aldım cnm cokda memnunum fıyatı bıraz cok sanırım bahsedılenlere oranla ana kucagıyla bırlıkte 900tl ye aldık ana kucagı 380tl araba koltugu olarak da kullanmak ıcın aparatı var bız secerken herseyden once guvenlıgı onemsedık cıft taraflı olmasına baktık

Günaydın kızlar,

Busmai ne kadar erkencisin maşallah :)
Ben de bir kovayım kızlar... Çok duygusal olduğum söylenemez, o yüzden duygusal bir çocukla yaşamak zor olabilir.
erken kalktım evet,wc ye tabi ki :)
ben de kovayım, eşim de kova,çocuğumuzun da kova olmasını istiyorduk ama yengeç veya aslan olacak galiba:)

Son düzenleme:
günaydın temmuz anneleri.. geçenlerde doğum yapan arkadaş vardıya ondan haber alan oldumu acaba?? bi daha girmedi sanırım hiç. takip ediyorum ama bişey yazmamış. merak ediyorum bebişi ve kendisi nasıl acaba???

Arkadaşlar doğum şekliyle ilgili hem yorumum hem de sorum olacak size,
yakın zamanlarda doğum yapan arkadaşlarım oldu,onlardan edindiğim bilgilere göre normal doğum da epidural anestezi olursan çok iyi ıkınamıyormuşsun bu da bebeğin gelmesini zorlaştırıyormuş geçen bi arkadaşımda böyle oldu uyuşmadan dolayı ıkınamadığı için bebek gelmemiş ve bebeği vakkumla çekmek zorunda kalmışlar,çok şükür ikisi de sağlıklı ama yine de büyük risk...

Bir diğeri dün doğum yaptı,o da normal istiyodu herşeyi de normal doğuma uygundu bebeğin pozisyonu kendi çatısı vs,neyse onun da doğum sancısı gelmediği için suni sancı vermişler suni sancı bebeğin kalp atışlarını yavaşlatırmış hatta bazen durdururmuş allah korusun,onu da acil sezeryan yapmışlar...

Bir diğer arkadaşım da geçen hafta doğum yaptı onda da aynı şey olmuş,normal istiyodu suni sancı vermişler bebeğn kalp atışları yavaşlamış,biraz daha bekleyelim derken bebek dışkısını yutmuş sonra nihayetinde sezeryana karar vermişler , ikisi de sağlıklı çok şükür ama bebek küvezdeydi 3-4 gün , daha sonra da görüşmedim...

Yani kızlar bunları sizi korkutmak için değil bilgilendirmek için paylaşıyorum,Allah nasip kısmet ederse ben de normal doğum istiyorum ama doktorların ihmali ve o anki pratiklikleri çok önemli,bu sonuncu anlattığım doktora çok kızdım yani herkes normal doğum yapacak diye bi şart yok ,doğum şekli insanın kaderidir ve o an ne gerekiyorsa hemen o yapılmalıdır diye düşünüyorum,annemlerle görüştüm dün dedim normal oldu oldu , olmazsa vakkumla almak yok beklemek de yok suni sancı da yok direk sezeryan yapsınlar dedim,benim o anki psikolojm bunları düşünmeme engel olabilir dedim.Şimdi ben herşey yolunda olursa epidural normal doğum istiyorum, bu bahsettiğim epiduralin ıkınmayı etkilemesi var ya onu soracaktım size bu konuda bilgisi olan var mı yada anlattıklarıma ilave birşeyler paylaşmak isteyen...

belkide bugün karnımda da içten bi ağrı var böle içim genişlemeye çalışıo sanki

ya birde ben az önce lavaboya gittim pembemsi yavru ağzı gibi bi leke geldi azcık
korktum[/QUOTE]

canım bence hemen dr unu ara erken dogum habercısı olabılır nişan gelmeside oyle oluyormus

Bende normal dogum istiyorum cnm,doktorumlada konustuk. Oda su anda hersey yolunda bile olsa son ana kadar dogum seklin degisebilir dedi,eger bir aksilik olmazsa bebegiminde benimde sagligimiz musait olursa normal dogum istiyorum. Bazen korkmuyor degilim ama bu kadar insan nasil dogurmus bende dogururum heralde diyorum:)
Epidural normal dogum konusuna gelincede gene doktorumla konustuk,o normal dogumda epidurali pek tavsiye etmedigini soledi.seninde dedigin ıkınma hissinin kaybolusundan dolayi dogumu zorlastrdigini,sureyi uzattigini soledi. Anne hissedip ikinsa bebek cikacak ama hissedemediginden ikinamiyor ve bebegin cikisi zorlanabiliuor dedi.onun yerine rahmin acilmasini ve annenin rahatlamasini saglayacak ignelerimiz var ben onlari tercih ediyorum dedi. Banada mantikli geldi, epidural normal dogum yapan birini tanimiyorum o yzden yasayanlardan birebir dinlemed ama epiduralsizde cok cekilemeyecek bir aci degil herlde,bu kadar insan yaptigina gore:))

canım ben geçen yıl temmuzda doğum yaptım. doktorum normal olmaması için hiçbir sebebin yok dedi biz de normale karar verdik. neyse suyum geldi doktorumu hastaneye gelin dedi. ancak benim hiç sancım yoktu sunni sancı verdiler sabah dokuzdu gittiğimizde. dr su geldikten sonra 12 saat içinde doğum olması gerekiyor daha sonra enfeksiyon riski olur dedi. açılmam çok yavaş oldu gece 8de sancılarım iyice arttı doğumhaneye aldılar başlıyoruz diye. bebeğin başını hissedebiliyorum dedi doktor ıkınmalar sonrasında olmadı biraz daha bekleyelim dendi. bu arada nasıl acıktım başım dönüyor artık. neyse uzatmayayım benim sancım kesildi uyuklamaya başladım. ebeler sonra fark ettiler serum gitmemeye başlamış. sancı kesilince benim kuzu geri kaçmış. dr geldi bundan sonrası eziyet olur dedi hadi sezaryene. ben iki doğum yaptım diyorum normal doğumu da yaşadım sayılır yani.
sonuç olarak herşey kısmet çok takılmayın bu zamanın kıymetini bilin. epidural düşünmedim ben ıkınmanın geldiğini hissediyorsun normalde epidural alınca drun söylemesi lazım o da işi biraz zorlaştırıyor bence sancılardan korkmayın inanın korkacak hiçbir şey yok.
hepinize hayırlı doğumlar rabbim bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

bu arada bir arkadaşımız pembe bir akıntı geldiğini söylemiş bence doktorunu ara canım ne olur ne olmaz.

cnm bencede cokkk mantıklı.Yanı epıduralı zaten cok agrı yasamamn ıcın yapıorlar.Dolasıyla sen hıssetmedın ıcın
ne kadar ıkınıdıgını falanda bılemessın buda zorlastırır dıye dusunuyorum.Benımde tecrubem yok kımsedende
duymadım ama bana cok mantıklı geldı yanı

Canım ben normal dogum istiyorum İnan bunun icin çok caba sarfettim dua ettim ama nasip en sagliklisi anne icinde bebek icinde epudralsiz normal dogum epudral sadece sancıyı azaltıyormuş e uyuşukluk ve ikinmada zorlanma gayet normal sezeryanda epudral ile kesiyorlar anlamiosun nasıl ikindigini anlican normal dogum isteyenler iğne falan vurdurmasin bence ama benim bebeğim iri son haftaları bekliyorum bebis icinde benim icinde zararlı olabilir normal dogum o zaman epidural sezeryan istiyorum çünkü tamamen baygin hicbisey görmeden bilmeden anne olmak istemem

canım tam tersi benim doktorum da epidurali öneriyor ama hastanenin bunu nasıl uyguladığı çok önemli doktorum bana biz analjezi şeklinde yapıyoruz yani sadece ağrı duymuyorsun ama kasılmaları hissediyorsun ıkınabilmen için dedi. Bence doğumu daha kolay hale getiriyor ben tavsiye ederim dedi sanırım epiduralde bu noktada verdikleri doz ayarı çok önemli tamamen hissin kaybolana dek vermemeleri gerekiyor belki de o sancıyı enaza indirgeyip bırakmalılar

evet "epidural analjezi" sadece ağrıyı 8 kat azaltıyormuş. kasılmaları hissederek daha kolay ıkınıyormuşsun.
"epidural anestezi" tamamen his kaybı yapıyormuş. ıkınmak çok güçleşiyormuş
analjezi en iyisi

Saolun kızlar paylaşımlarınız içini, sayenizde benim de baya bi fikrim oldu,bu epidural analjezi yi doktoruma mutlka sorucam hiç duymamıştım...Teşekkürler

herkese hayırlı cumalar bu konuların üzerine bu cuma saatibnde şöyle dua edelim o zaman:) Mevlam bütün hamilelere sağlıklı ve kolay doğum nasip etsin bebişlerimizede sağlık nasip nasip etsin..aminnn

kızlar selma,
benım yaklasık 10 gundur sol kalçam çok ağrıyor. bazen ole bı kramp gıbı bır sey gırıyor kı bıraz fazla surse yere dusecekmısım gıbı oluyor.
bu konuyla ılgılı fıkrı olan var mı?

Yani kızlar bunları sizi korkutmak için değil bilgilendirmek için paylaşıyorum,Allah nasip kısmet ederse ben de normal doğum istiyorum ama doktorların ihmali ve o anki pratiklikleri çok önemli,bu sonuncu anlattığım doktora çok kızdım yani herkes normal doğum yapacak diye bi şart yok ,doğum şekli insanın kaderidir ve o an ne gerekiyorsa hemen o yapılmalıdır diye düşünüyorum,annemlerle görüştüm dün dedim normal oldu oldu , olmazsa vakkumla almak yok beklemek de yok suni sancı da yok direk sezeryan yapsınlar dedim,benim o anki psikolojm bunları düşünmeme engel olabilir dedim.Şimdi ben herşey yolunda olursa epidural normal doğum istiyorum, bu bahsettiğim epiduralin ıkınmayı etkilemesi var ya onu soracaktım size bu konuda bilgisi olan var mı yada anlattıklarıma ilave birşeyler paylaşmak isteyen...[/QUOTE]

canımm bende normal doğum düşünüyorum ve doktorum da bu şekilde yüreklendiriyor ama tabiki korkuyorum bende sancılardan ve çok ağrı olmasından bu zamana kadar millet nasıl doğurdu biz de doğururuz inşallah kazasız belasız :)
birde bizim gelinimiz ebe o epidural anestezinin çok iğrenç olduğunu anlattı aynen hiçbir ağrı hissetmiyorsun ama ıkınmayı da hissedemediğin için ıkınmanın ne zman geleceği belli değil süre uzayınca hemşireler göğüsünün altındaki baoşluktan iki koluyla birlikte tüm ağırlığını vererek çocuğu bastırıyormuş yada vakumla çekiliyorlarmış bunların ikisi de riskli bence Allah korusun bebişlerimize birşey olur. normal olursa normal olmazsa son anda birşey olursa da sezeryan artık napalım kısmet. Allah yardımcımız olsun hepimizin )

Analjezi olayını ben de hiç duymadım canım bi sorup araştırayım ben de epidural anesteji gibi bi riski yoksa neden olmasın hem normal hem de ağrısız doğum miss :)) ama onun içinde ağrının kendisinin mi gelmesi gerekiyor suni sancı verilerek sonrasında aneljezi yapılamıyormu acaba ??

ayaktayken ve uyanıkkende mi ? magnezyum içeren bişeyler kullanıyor musun canım? benim sadece geceleri kramp oluyor ve onun içinde magnorm kullanıyorum zaten o krampların nedeni magnezyum eksikliğindenmiş ama yine de doktoruna danış ve gerekirse test yaptırt. çünkü çok şiddetli bir acı oluyor ve tekrarladığında insan dayanamıyor, geçmiş olsun şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…