- 9 Eylül 2011
- 2.790
- 290
- 373
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #24.041
0-3 olarak 2 3 tane diğer aylarda tam sayı bilmiyorum
ama patiksizlerin daha kullanışlı olduğu söylenmekte
ben bebeğime çıtçıtlı bodylerden 15tane filan aldım kısa ve uzun kollu olarak. Yaz bebeği olacaklar çünkü bol bol bunlardan giyerler. geceleri ya da hafif serin olduğunda da ayaklı ayaksız tulumları yahut pijamaları giydiririz. 2tane ayaklı 2tane ayaksız tulumu var. 7tane de pijaması var. Bu pijamalarını biraz süslü filan aldım, misafir geldiğinde de giydiririm. Yani ev kıyafeti gibi. penye battaniye çok önemli. bizim 2tane var şimdilik ama 1tane daha almayı düşünüyorum. Çünkü bir yere gittiğimizde yatırdığımız zaman birini altına birini üstüne sersek 1tanesi de yedek olur. Tüm deneyimli anneler fazla battaniyeden zarar gelmeyeceğini öneriyor. 4tanede kalın battaniyesi var. Birde uyandıkları zaman filan sırtları bebeklerin terli olur hep o yüzden üşütmesinler diye ince yelekler alınabilir. ben almadım ama sağolsun annem yeni doğana ve çeşitli boyutlarda bambu ve ince iplerden ne deniyor bilmiyorum:) yelekler ve hırkalar ördü. Bunlardan epey çok var. Bir de kızıma dışarı çıkarken giydirebileceğim 3tane cici kıyafet aldım. Ben artık 3-6aylık sonrasına alışveriş yapıcam. şimdilik yeterlidir diye düşünüyorum. Sadece yağmurluk ya da ince mont gibi birşey alıyım diyorum.
Bizim çıtçıklı bodylerimizin çoğu kısa kollu uzun kollu bir tane var.. bak yelek hiç aklıma gelmemişti gerçi teyzem örmüştü ama o kış için olur.. ben kocacığıma pijama almamız lazım dediğimde bana tuhaf tuhaf bakmıştı.. battaniye 2 tane kayınvalidem dikti.. bir tanede biz alcaz.. birde kız kardeşim kurdela nakışından alt değiştirme bezi yapıyormuş.. tavsiyelerin için sağol.. emzik suluk falan aldınız mı peki..?
Bizim çıtçıklı bodylerimizin çoğu kısa kollu uzun kollu bir tane var.. bak yelek hiç aklıma gelmemişti gerçi teyzem örmüştü ama o kış için olur.. ben kocacığıma pijama almamız lazım dediğimde bana tuhaf tuhaf bakmıştı.. battaniye 2 tane kayınvalidem dikti.. bir tanede biz alcaz.. birde kız kardeşim kurdela nakışından alt değiştirme bezi yapıyormuş.. tavsiyelerin için sağol.. emzik suluk falan aldınız mı peki..?
emzik aldım ben 1 tane bakalım alacakmı bebeler hepsini kabul etmiyor
suluk almadım ilk etap için ama iki adet biberon aldım biri sütlük biri suluk :)
battaniyem penyeden 2 adet var bide gezmlere giderken kullanmalık cici battaniyelerimiz var
badileride aylara göre uzun ve kısa kollu aldım
benim şuan 1 yaşa kadar alıncak bez harici bişeyim yok çok şükür
yelek örgüden çok yana değilim yünlü olduğundan çocuk ağzına sokuo fln
sevdiğim kişilerden gelen hediye olanlar var 1 tanede kayınvalidem ördürmüş onun dışında da penyeden 2 tane benim var farklı ebatlarda
pijamam hiç yok kanımca
3-9 ay arası eşofman tarzlarımız var 3 4 tane misafirliğe giderken giyer die
ben bebklere misafirlik gezmesinde cicili bicili giydirmeyi severim görünüm hoş ama bebeye sıkıntı olacak ondan eşofmanla rahat etsin D:
bu kış için mont almadım zati minnak olacak sar battaniyeye yeter gittiğimiz yerlerede arabayla gidicez sıkıntı olmaz inş.
biyerde indirim vardı mont aldım ama 1,5 yaş o
ohh ohh sizin epey bitmiş alışverişiniz. alışveriş ve alınanaları yıkayıp ütüleme faslı çok keyifli. sanki kızımı sever gibi seviyorum kıyafetlerini. dolabı açıp açıp bakıyorum. çok tatlı herşeyleri. sağlıkla sıhhatle kucaklarımıza alırız inşallah
selam kızlar,bende sizler gibi temmuz annesi olucağım Allah kısmet ederse,,29.haftamdayım,yazdıklarınızı okudum biraz ,hemen hemen aynı duyguları yaşıyorum sizlerle,hazırlıklarımda aynı,Allah hepimizi kurtarsın
canım hoşgeldin,hayırlı doğumlar olsun hepimize...
Kızlarr doktordan geldik iyiymişiz,başımız çok aşağıdaydı oda biraz yukarı çıkmış erken doğum riskimiz geçmiş şükürler olsun çok sevindimmm çok rahatladık.Oğlum 1449 gr olmuş ultrasona göre birebir gidiyoruz dedi doktor,ne ileri ne geri böyle giderse 3500 falan doğar dedi:)
canım hoşgeldin,hayırlı doğumlar olsun hepimize...
Kızlarr doktordan geldik iyiymişiz,başımız çok aşağıdaydı oda biraz yukarı çıkmış erken doğum riskimiz geçmiş şükürler olsun çok sevindimmm çok rahatladık.Oğlum 1449 gr olmuş ultrasona göre birebir gidiyoruz dedi doktor,ne ileri ne geri böyle giderse 3500 falan doğar dedi:)
gözün aydın darısı başıma inş.
bende gidip görene kadar korkum dvm edecek
randevumuz teee 31 mayısta
hoşbulduk canım,amin inşallah,erken doğum riskinmi vardı?sorun neydi?ama çok şükür risk kalmamış,maşallah,
benimde haftaya kontrolüm var,bende de şeker fazla çıkıyor diyet yapıyorum,inşallah geçmiş olur
canım bekleme o kadar sende,git bi görün için rahat etsin.Zaten iyice büyüdü bebişlerimiz 2 haftada bire inmesi lazım kontrollerin.Korktum bende burdaki kızlara bişiler oldukça evham yaptım
sanada geçmiş olsun canım.Evet vardı başı aşağıda olduğu için rahim boyu kısa çıkıyordu baskı yapıyordu 5,5 ayda nerdeyse erkenden geliyordu.Çok şükür şimdi tehlike kalmamış yalnız kordonu boynundaydı ama kurtulur dedi dolanmamış
canım bekleme o kadar sende,git bi görün için rahat etsin.Zaten iyice büyüdü bebişlerimiz 2 haftada bire inmesi lazım kontrollerin.Korktum bende burdaki kızlara bişiler oldukça evham yaptım
sanada geçmiş olsun canım.Evet vardı başı aşağıda olduğu için rahim boyu kısa çıkıyordu baskı yapıyordu 5,5 ayda nerdeyse erkenden geliyordu.Çok şükür şimdi tehlike kalmamış yalnız kordonu boynundaydı ama kurtulur dedi dolanmamış
çok sevindim canım yaa,çok zor günler geçirmişindir,ama atlatmışsın,Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah,,normal doğummu istiyorsn
sağol canım çok teşekkür ederim,çok zor günlerdi gerçekten.Aminnn allah hepimizin bebeklerine sağlıklı doğumlar nasip etsin,normal istiyorum canım bakalım tabi aksi bişi olmassa doktorumda o yönde konuşuyor şimdilik ama herhangi bir müdahale gerekirse suni sancı epidural falan istemem o zaman direkt beni bayıltsınlar alsınlar diyorum
selam kızlar,bende sizler gibi temmuz annesi olucağım Allah kısmet ederse,,29.haftamdayım,yazdıklarınızı okudum biraz ,hemen hemen aynı duyguları yaşıyorum sizlerle,hazırlıklarımda aynı,Allah hepimizi kurtarsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?