- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #24.081
cnm çok geçmiş olsun Allah korktuğuna uğratmasın inşaallah.Sende bebeğinde sağlıklı bir şekilde durumu atlatırsınız umarım.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herzaman.Allah yardımcın olsun cnm dualarımız seninle ve bebişinle inş.iyi akşamlar. yoğun gecen gece ve gunduzun ardından nıhayet eve gelebldım. ozel doktora gıttım bu aksam. 1 saat kadar muayenede kaldım. baya rahatlattı benı saolsun.
benım özel durumum var kızlar. hemofılı c denen bır hastalık. yanı kanama pıhtılasma zamanının normale gore cok uzun surmesı. kanamam durmuyor yanı kısacası. doğumda bu bana problem yaratacağı ıcın ozel hastane kabul etmedı benı. sadece unıversıte hastanesınde yapılır doğumun dedı. devlet bıle olmazmıs. bu yuzden ben de aylardır unıversıteye gıdıyordum. ama dun gecekı yasadıklarım benı cok uzdu. hastaneye gıttıgımde nonetcı asıstan bır doktor bana bakıp bu ne yaa gene mı hasta geldı? baya beklersın senı muayene etmemı dedı. bebeğimin kalbı cok hızlı atıyor dedım eeee dedı bana kızlar. o ankı halımı anlatamam. sonra işte catı muayensı. orda da sankı karsıısnda ınsan değıl de baska bır yaratık var gıbı davrandı. oldukca hoyrattı. ve sabaha kadar hıcbır sey yapmayıp bır sandalyede otur bekle dedıler bana. soru soruyorum cevap bıle vermıyorlar. berbattı resmen. sonra bu aksam ozel doktorum baska bır hastaneyı aradı. orda da kan hastalıkları uzmanı varmıs. benı kabul ettıler. cuma gunu gıdıp gorusucem. dogum yapmadan once tdp denılen bırsey verılecek yanı taze donmus plazma. kanı ayrıstırp ıcınden cıkan sarı maddeyı dogum oncesı 1 unıte, dogumd 1 unıte, dogumdan sonra da yeterı kadar vrılecekmıs. ıcınde hematolojı olan ozel hastanede yapılamıs dogum ama cok masraflı olurmus. doktorun verdıgı ornegı aynen yazıyorum gecenlerde ızmır kent hastanesınde bır kadına 22 unıte kan verıldı kanla beraber 8000 tl tuttu dogumu dedı.. yanı çok pahalı. bır de ben kordon kanı bankacılıgına basvurdum. ılk etapta ona da 2750 tl verıcem o yuzden cok geldı işin aslı. bahsetmısken bu arada mutlaka google da sunu bır arartın ve ne kadar faydalı oldugunu görun baby life kordon kanı bankacılığı. böyle işte kızlar. inşallah doğumum sıkıntısız gecer. hepınıze guzel dıleklerınız ve dualrınız ıcın tesekkur ederım. Allah hepınızden razı olsun.
kızlar dun gece acıle gıttım 10 gıbı. her tarafım delik deşik oldu. çamasırımda ıslanma var dıye gıtmıstım. dogumevındekı doktor muayende suyun ıyı ama enfeksıyonun var dedı. sonra nst ye bagladı. kan ve ıdrar alındı. nst de bebegımde taşikardi cıktı. kalbı cok hızlı atıyor. 1-2 gune cok duserse sezaryene alıcaz dedı. yatıs yazdı bende de takıplerımın yapıldıgı unıversıte hastanesıne gıdeyım o halde dedım. gece 12 gıbı ege unıversıtesıne gıttık. asıstan doktor baktı. catı muayenesı yaptı once. hem demır bır aletle hem de parmaklarıyla. canım yandı. suyun gelmıyor, acılman da yok dedı. sonra nst ye bagladı. bebek ıyı yatmana gerek yok dedı. kan tahlılı ıstedı. onun sonucunda da enfeksıyon cıktı. bırakmadılar, aynı zamanda cok beklettıler. en son sabah 5 bucukta polıklınıge gıt deyıp cıkıs verdıler. ben de eve geldım. sonra tekrar gıttım hastaneye. yorgunluktan bıttım resmen. en son sanırım 4 bucuk gıbıydı merdıvenlerde yıgıldım Allahtan esım yakaladı yuvarlanmadım çok şukur. çatı muayenesınden sonra kanamam oldu. sımdı de lekelenme seklınde devam edıyor. aksam tekrar doktora gıdıcem. bende haberle bu sekılde...
geçmiş olsun diyeyim. çatı muayenesinden sonra kanama normalmiş.iyi akşamlar. yoğun gecen gece ve gunduzun ardından nıhayet eve gelebldım. ozel doktora gıttım bu aksam. 1 saat kadar muayenede kaldım. baya rahatlattı benı saolsun.
benım özel durumum var kızlar. hemofılı c denen bır hastalık. yanı kanama pıhtılasma zamanının normale gore cok uzun surmesı. kanamam durmuyor yanı kısacası. doğumda bu bana problem yaratacağı ıcın ozel hastane kabul etmedı benı. sadece unıversıte hastanesınde yapılır doğumun dedı. devlet bıle olmazmıs. bu yuzden ben de aylardır unıversıteye gıdıyordum. ama dun gecekı yasadıklarım benı cok uzdu. hastaneye gıttıgımde nonetcı asıstan bır doktor bana bakıp bu ne yaa gene mı hasta geldı? baya beklersın senı muayene etmemı dedı. bebeğimin kalbı cok hızlı atıyor dedım eeee dedı bana kızlar. o ankı halımı anlatamam. sonra işte catı muayensı. orda da sankı karsıısnda ınsan değıl de baska bır yaratık var gıbı davrandı. oldukca hoyrattı. ve sabaha kadar hıcbır sey yapmayıp bır sandalyede otur bekle dedıler bana. soru soruyorum cevap bıle vermıyorlar. berbattı resmen. sonra bu aksam ozel doktorum baska bır hastaneyı aradı. orda da kan hastalıkları uzmanı varmıs. benı kabul ettıler. cuma gunu gıdıp gorusucem. dogum yapmadan once tdp denılen bırsey verılecek yanı taze donmus plazma. kanı ayrıstırp ıcınden cıkan sarı maddeyı dogum oncesı 1 unıte, dogumd 1 unıte, dogumdan sonra da yeterı kadar vrılecekmıs. ıcınde hematolojı olan ozel hastanede yapılamıs dogum ama cok masraflı olurmus. doktorun verdıgı ornegı aynen yazıyorum gecenlerde ızmır kent hastanesınde bır kadına 22 unıte kan verıldı kanla beraber 8000 tl tuttu dogumu dedı.. yanı çok pahalı. bır de ben kordon kanı bankacılıgına basvurdum. ılk etapta ona da 2750 tl verıcem o yuzden cok geldı işin aslı. bahsetmısken bu arada mutlaka google da sunu bır arartın ve ne kadar faydalı oldugunu görun baby life kordon kanı bankacılığı. böyle işte kızlar. inşallah doğumum sıkıntısız gecer. hepınıze guzel dıleklerınız ve dualrınız ıcın tesekkur ederım. Allah hepınızden razı olsun.
canım, birkaç şey söyleyeceğim sana.Mrb arkadaşlar çok uzun zamandan sonra bir can sıkıntımı paylaşmak için buraya geldim. 32+2 günlüğüm dünkü dr kontrolünden sonra bebeğimin boyu ile ilgili endişelerim arttı. Dr kilosunun 1800 boyunun 33 cm olduğunu söyledi. Bacak boyu (FL) usg ölçümüne göre 2 hafta geri olarak görünüyo. İnternet verilerine göre de çok geride. Bebeklerinizin boyu ne kadar? Benzer durumda olan veya duyumu olan var mı? Bacak boyu önemli üstelik. Çok moralim bozuk ya.!
ben hastane çıkışı almadım, haricen 2 tane ayaklı tutum aldım. yine alırım lazım olursahanımlar size birşey soracağım.. bebişleniz için kaç tane tulum aldınız..? ben 6 zıbın 7 zıtcıtlı body çorap falan aldım.. ama tulum ne kadar alacağımı bilemedim.. 1 ayaklı bir tanede ayaksız tulumu var sadece.. ayrıca başka neler almam lazım bana yardımcı olurmusunz..?
sanada geçmiş olsun canım.Evet vardı başı aşağıda olduğu için rahim boyu kısa çıkıyordu baskı yapıyordu 5,5 ayda nerdeyse erkenden geliyordu.Çok şükür şimdi tehlike kalmamış yalnız kordonu boynundaydı ama kurtulur dedi dolanmamış
yaa en çok korktuğum şey ve şu an bende şüpheleniyorum suyumun azalmasından.bebeğim 3 gündür flan çok az hareket ediyo nie olduğunu anlamadım ve çok az su içmeme rağmen aşırı tuvallete gidiyorum. doktora gitsemmi acaba korktum şimdi
ben haftasonu herbir şeyi yıkayıp, ütüleyip yerleştirdim. Çok şükür aklımdan çıktı. hem beyazlılar hem renkliler için hacı şakir granül matik kullandım. missss gibi oldu kızımın kıyafetleri.
canım ben bu granülmatiklerden ilk kızımda kullanmıştım makinam 2 defa tıkandıpompasını bozdu sabun tozları çok sıcakta yıkama yapmadığımızdan da tam olarak erimiyormuş ve su boşaltma pompasını tıkamıştı sıvı deterjan daha iyi bence başıma geldiği için biliyorum söyliyeyyim dedim servis kocaman bir top şeklinde çıkartmıştı makinanın içinden sabun artıklarını makinamda mutfaktaydı boşaltırken her tarafı su basmıştı (
Bende ayni seyi duydum, sabun parcalari tamaen erimeyebiliyormus ve giysi ustunde kalabiliyormus. Bu yuzden sivi deterjan tercih etmek daha iyi. Ben henuz yikama kismina gelemedim ama yakindir insallah:)
günaydın temmuz anneleri.. sizlerle bişey paylaşmak istiyorum. dün duştan sonra yağlanırken bi baktımki ne göreyim?? sağ göğsümden süt akıyordaha önce bi kaç arkadaş demişti de bende olmadığından bilememiştim nası bişey.. çok garip oldum görünce yaa, oturdum ağladım bebeğim benim sağ salim sağlıkla doğsun inşallah, rabbim sütünü bile hazır ediyor şimdiden.. bu hamilelik denen şeyin her anı mucize.. allah isteyen her kadına nasip etsin inşallah..
iyi akşamlar. yoğun gecen gece ve gunduzun ardından nıhayet eve gelebldım. ozel doktora gıttım bu aksam. 1 saat kadar muayenede kaldım. baya rahatlattı benı saolsun.
herkese tekrar merhaba, kimse bana hoşgeldin demiş olmasada
secret 51 allah yardımcın olsun bebişini hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin inşallah...
göğsünden süt gelmeyen var mı benim gibi ? merak ettim benimkilerde hiçbişi yok ..... kıskanıyorum valla
secret 51 allah yardımcın olsun bebişini hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin inşallah...
göğsünden süt gelmeyen var mı benim gibi ? merak ettim benimkilerde hiçbişi yok ..... kıskanıyorum valla
Hayırlı Sabahlar Güzeller..Nasılsınız bu sabah? ben rüyamda hep doğum yaptığımı gördüm sancım çok oluyormuş falan.. ayy çok yoruldum rüyamda..
hoşbulduk canım tşk ederim :) bilmiyorum ki nasıl bende hiçbişi yok ....Öncelikle hoş geldin canımBen de süt değil de 5-6. aydayken şeffaf sıvı gelmişti.Şimdilerde de biraz sıkınca şeffaf sıvı geliyor.Süt gibi değil, bilmiyorum beyaz renkte mi acaba süt geldi diyen arkadaşlar ?
doğru takmamak lazım kişiden kişiye değişiyordur muhtemelen ama sütüm olmayackmı yoksa gibi belki saçma bi düşüncedende kendimi alamıyorum ... amin inşallah olur da güzele emziririz bebişlerimizimerhaba canım benım gögsumden de süt gelmedi canım cokta kafaya takılacak bır olay deıl. sakın sut gelsın dıye gogsunle oynamaya kalkma cunku doğum sancılarını tetıklıyo onemlı olan dogumdan sonra gelmesı sütün .inşallah hepimizin sütü bol olur
Öncelikle hoş geldin canımBen de süt değil de 5-6. aydayken şeffaf sıvı gelmişti.Şimdilerde de biraz sıkınca şeffaf sıvı geliyor.Süt gibi değil, bilmiyorum beyaz renkte mi acaba süt geldi diyen arkadaşlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?