2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bizim de kısmetse 7 temmuz şimdilik ama nedense ben haziran olcak diye düşünüyorum bi an önce kavuşim diye herhalde amn bebişim sağlıklı olsunda inş.
benimde beklelen doğum 6 temmuz ama sezeryan olacağı için haziranın 25-26si gibi yani 38+3 yada 4 gibi alır diye düşünüyorum

Slm kızlar benim muhtemel doğum tarihim 5 ağustostu 22 temmuzda sezeryan oldum kızım 2400 kg doğdu minicikti benle aynı tarihte hemile kalan arkadaşım ağustos 10 gibi doğum yaptı bebişi maşallah gelişimi daha iyi keşke diyorum şimdiki aklım olsaydı 15 gün daha beklerdim bebişim için biran önce kavuşma arzusu dürtüklüyo insanı

benim gibi kan sulandırıcı iğne olan arkadaşlar vardı onlara sesleniyorum.. doğum şeklinizi konuştıunuz mu doktorunuzla?? ben taa en başlarda normal doğum yapmaya engel mi diye sormuştum, o zaman hayır engel değil demişti dr. herşey normal giderse son zamana kadar, 2-3 gün önce ilaçları bırakır normal doğumu bekleriz demişti.. illa sezeryan olmak zorunda değilsin demişti. ama ondan sonra doktorumu değiştirdim ve şimdiye kadar şuanki doktoruma sormadım.. bazı doktorlar riske girmek istemiyormuş sezeryan yaptırıyormuş dediler.. sizler nasıl doğum yapacaksınız acaba? normal doğum yapmak gerçekten riske girmek mi olur acaba? çünkü şu an benim bir sivilcem bile kanasa saatlerce durmuyo kanamam.. e doğumdaki kan miktarını düşününce de korkmuyor değilim.. ya normal doğuma tamam derler de sonra kanamayı durduramazlarsa???

14:30 gibi çıkcm ben doktora gidim bakim oğlum nası :)
hadi güzel haberlerle gel inş

sıvılar dediğin gibi biraz pahalı sanırım. ben de 2 litre dalin sıvıyı 17 liraya aldım.

Heyyy millet yemek yapmaya mı gittiniz ? Ben 4 de hazırladıydım şimdi elim boş...
benimki şimdi bitti de totom yer gördü valla

Tosunumun odasına beşiği kuruldu ama yerini beğenmedim.Eşim de haftasonu düzenleriz deyince hiç bişi yapasım gelmiyor.Oğlumun kıyafetlerini yıkayacağım ama oda istediğim gibi olmadan yapasım gelmedi yaa Sıvı deterjanlar pahalı bence de , toz almayı düşünüyorum.

37 den sonra erken doğum sayılmıyor canım gelişimini tamamlamıs oluyor

Bunu söyleyenler nasıl bir tanrılık iddiasında bulunduklarının farkındalar mı acaba? Madem miadının dolup dolmadığına doktor karar verebiliyor, bir daha hamile kalmak isteyenler, "bebeğin gelişimi tamamlandı" diyen doktorlara gitsinler de bir zahmet o doktorlar yaratıversinler yeni bebeği! Diğer bir ifade ile bu büyük bir YALAN. bebeğin gelişimi tamamlanmış falan olmuyor kesinlikle.

sancılar gelmeden doğum başlamaz. doğum başlamadan da bebeğin gelişimi tamamlanmış olmaz. anneler lütfen böyle sözlere itibar edip bebeklerinizin sağlığı ile oynamayın. vebal altına girmeyin. bebeğin de hakları vardır ve bu hakları korumayı da ilk olarak annesinin düşünmesi gerekir.

değil birkaç hafta, anne karnında kaldıkları son birkaç dakika bile çok önemlidir. Bebeğin ciğer gelişimi son aşamasını ciğer egzersizi ile tamamlar mesela. Anne sancı çektikçe bebeğe kordondan giden oksijen kesilir ve bebek nefes alma hareketi yapmak zorunda kalır. Bu ilerde astım hastalığına yakalanma riskini düşürmek açısından son derece önemlidir. Ayrıca vaginadan çıkarken sıkışarak çıkması ciğerlerinde biriken suların atılmasına yadımcı olur ki bu da çok önemli...

sancılar bebeğin dersine bir daha ömür boyunca hiç yaşayamayacakları bir şekilde masaj yapar. Türkiye'de sezaryen gerekçelerinin %99'u uydurmadır. Doktorlarınızı iyi seçmenizi öneriyorum. Nomal taraftarı gözüküp son anda kıvıran da olabilir. Lütfen doktorunuzla her konuyu açık açık baştan konuşun. Bebeğinizin doğana kadar anne karnında kalma hakkı vardır. Doktorunuzdan bu isteklerinizi gerçekleştirmesini isteyin. Zorlamalara, kandırmalara göz yummayın. Emin olamazsanız mutlaka 2. bir dokor görüşü alın.

Sonlara doğru yaklaştıkça (hele de yaz doğumlarında, malum tatile gidecek doktorlar olabiliyor) göreceksiniz ki size şunlar söylenmeye başlanacak: Suyun azalmış, çatın dar, bebek iri, bebek ters duruyor (bebek son ana kadar dönebilir, hatta doğum sancıları ile birlikte bile dönebilir, şans vermek lazım) gibi bahaneler ileri sürecekler. (Ve emin olun bu bahanelerden sadece %1-2'si doğrudur. Geri kalanı abartmadan ibarettir)... Suni sancı verip (bebeğin kalp atışları yavaşladı acil sezaryene almamız lazım diyebilirler - ki suni sancı bebeğin kalp atışlarını yavaşlatan ya da bozan unsurdur, müdahale edilmezse böyle birşey muhtemelen olmaz)... Ayrıca sizi yatağa bağlamalarına müsade etmeyin. Dolaşmak istediğinizi belirtin. yerçekimi ve çömelme doğum kanalını %30'a kadar daha fazla genişletir. Bunlar kadının doğumdaki en temel haklarıdır. Vücudunuz ve bebeğiniz üzerinde gereksiz müdahalelere izin vermeyin... Mümkünse sancılarınızı evde bir ebe eşliğinde karşılayın. İlla hastaneye gidecekseniz son anlarda gidin...

Bu yazdıklarım ulaşılamayacak bilgiler değil. "Doğal doğum" konularını ele alan yaklaşımları okumanızı şiddetle öneriyorum.

Birileri çıkıp bu da kim ve neden bunları yazdı diyebilir. Sadece birilerinin bunları okumasına gerek olduğunu düşündüğümden yazdım...

Umarım bu yazıyı okuyan birilerine ve bebeklerine faydam dokunmuş olur.

Herkese sağlıklı doğal ve güzel doğumlar dilerim...

Bir dost :)

Söylediklerine kesinlikle katılıyorum üstüne söylencek birşey yok bence...Yaradan herkese hayırlı doğumlar nasip etsin...

ben kismen katiliyorum canim bebegin anne karninda miladini doldurmasi elbette en guzeli ama ozel durumlardan dolayi erken doguranlar ve sezeryan olanlar var ve bunlar goz onune alindiginda bebegin hafta hafta gelisim sureci belli oluo yani bilimden bahsediyorum ve bebek 36. haftada doguma hazir hale gelio bebek bu haftadan sonra dogarsa saglik sorunuyla karsilasmio ayrica tabiki bizleri allah yaratiyor ama madem dogum sureci normal oldugunda sanci gelir ve dogum gerceklesir diosun dogduktan saatler sonra beklenerek yapilan bebegin ilk kakasinin anne karninda yapmasi ve bebegin bu kakayi yemeye baslamasi yani 40+ li gunlerde gelen gec dogum hakkinda ne dusunuosun bunu merak ettim

selam hanımlar arada girip yazıyorum ama bir kişide selamımı alıp karşılık vermemiş üzüldüm..neyse herkesler ve bebişler iyidir umarım

selam hanımlar arada girip yazıyorum ama bir kişide selamımı alıp karşılık vermemiş üzüldüm..neyse herkesler ve bebişler iyidir umarım

selam sana da parpalım alınma hemen slmın arada kaynamıştır ben gündüz giremiyorum bi açıyorum sayfalar 3 er 3 er atlamış bizler iyiyiz bebişlerde iyi şükür sen nasılsın senin kuzucuktan ne haber

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…