- 9 Eylül 2011
- 2.790
- 290
- 373
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #24.261
Canım işin en zevkli kısmıymış,bende geç başladım.Okullar kapanınca yapacaktım,ama erken doğum riskim olduğu için bu hafta sonu hallettik en sonunda.
Hastane çantası için;
Hastane çıkışı 10 lu ve 5 li iki takım (markalı falan değil pamuklu olmasına dikkat ettik)
Bebek bezi yeni doğan 1 numara (prima premium care)
Islak mendil 2 paket (unibaby yenidoğan-paraben içermediği için tavsiye ettiler)
Dr browns cam biberon(umarım ihtiyacımız olmaz,gögüsleri boşuna büyütmedik :))
2 tane pamuklu penye yelek
2 tane çıtçıtlı zıbın
2 tane çorap
4 tane ağız silme bezi
2 tane dalin alt açma bezi(kullan at)
Portbebe
Kendim için;
1 adet gecelik,1 adet pijama takımı,terlik,2 tane çorap,havlu,kağıt havlu,diş fırçası falan
2 emzirme sütyeni,1 emzirme atleti
6 lı depend hasta külodu(kullananlar memnunmuş :)
1 paket ped ve 3 tane logusa külodu
Gögüs pedi ve gögüs ucu kremi (Lansinoh çok tavsiye ediliyor)
Gögüs pompası (philips avent elektrikli almıştık)
Sana şimdiden kolay gelsin...liste yapıp gitmiştik ama fena yoruldum.
Yaaaa bu hamilelikten midir nedir iice sinirli bi insan oldum çıktımİnsanlar hep soruyordu isim buldunuz mu diye, biz zaten biraz erkenci davranıp bulduk. Hayırlısıyla okan koycaz oğlumuzun ismini ama inatla çevremizdeki kimi insanlar ona başka isimle sesleniyo Sinirleniyorum, biz koyacağımız ismi söylediğimiz halde neden böyle yapıyorlar diye ama belli etmemeye çalışıyorum, kendi kendime sinirlenip duruyorum
ah kardeşim.. millete eğlence geliyor bunlar. mesela ben eşime soruyorum, isim düşünelim.Yok ben biz kesin kararımızı verdik, allah nasip ederse okan koycaz desemde bi dahaki görüşmede isimle ilgili bi mevzu dahi olmasa karnıma doğru yönelip kendi taktıkları isimle sesleniyorlar. Korkuyorum doğuncada böyle mi devam etcek diye, çoluk çocuğun ağzına da o ismi doluyorlar daha bebişim doğmadan millet başka isimle tanıyıp öyle seslencek diye endişeleniyorum. İnsanlar hiç hamile olduğumu da takmıyo zaten, varsa yoksa ağır kaldırma, eğilme kalkma. Bi hamilenin dikkat etmesi gereken tek şey onlarmış gibi. Oysaki bu dönemde fiziğimizden çok ruhsal dengemizde çok değişiyo ve hassaslaşıyoruz. Ama tabi bizim millette incelik nezaket hak getire
aman bacım, sıkmak bi yana kurcalama bile. göğüs ucu kremine bile bu haftalarda başlamayınHerkese günaydın güzel anneler:)bugün canım hiç bşey yapmak istemiyor..oysa o kadar çok işim var ki...acayip isteksizim..
bir de göğüslerimde normalde bişey yok..ama sıkınca epey bir sıvı geliyor...sizinki de böyle sıkınca mı geliyor..yoksa müdahelesiz akıyor mu?
bebişine maşallah diyeyim..kızlar merhaba,
çarşamba doktor randevum vardi. ağrılarımdan dolayı gitmiştim.
her şey yolundaymış. kızım 41 cm, 1800 gram olmuş.
doktor erken doğum riskim olduğu için ciğerlerini geliştirici iğne de verdi.
üüzünü ilk defa çok net gördüm, çok mutlu oldum.bana benziyordu sanki...
herkese selaaaaam. nasılsınız? kım var kım yok?
ben yuruyememn vatnds dıyorum kendıme. baskıdan baya zor olmaya basladı. daha 33 teyım ılerleyen zamanlarda ne yapcam hıcbır fıkrım yok. sız ne alemdesınız koca göbüşlü hanımlar?
MerhaBa arkadaslar bizde bugun dr umuza gittik:) hersey yolunda 31. Haftamiza girdik bebisim 36 cm ve 2 kg600 gr olmus:) cok sevindim onunda bnmde sagligimiz cok gzl maasallah, bnde gecen aydan bu aya yarim kilo almisim:) cifte mutluluk oldu bana:)
ah kardeşim.. millete eğlence geliyor bunlar. mesela ben eşime soruyorum, isim düşünelim.
senin aklında ne var diye. bana diyorki, bunlar işin magazin boyutu. sonra bakarız.
sıkıntı, külfet olunca millet üzerine almıyor da, hakikaten böyle konuşulması kolay, keyifli gelen mevzularda
üzerine vazifieymiş, sanki onlara sorulmuş gibi atlıyorlar meseleye. sanırım, bu örnekte bahsettiğin insanlar yakın akrabalar (!)
kendilerine hak görüyor olabilirler bu isim koyma mevzuunu.
bana doktorum bebişe başta erkek demişti. benim de çok sevdiğim bi isim rahmetli kayınpederimin ismi.
eşime de söyledim, ilk ismi o, ikincisini düşünelim diye. eşimin de hoşuna gitti ama bi şey demedi. neysee
netice-i kelam, bi gün arabada giderken kayınvadilem, kendi direkt söyleyemedi de, eşimin teyzesi üzerinden
''teyzen diyorki, mutlaka bebeğin ismini rahmetli eniştemin ismi koyun '' falan dedi.. kadının cümlesini bitirmesiyle eşim öyle bi atıldı ki..
ona neymiş, ona mı sorcaz diye.. eşim de biliyor ki, aslında kayınvalidemin isteği bu, ama bize o şekilde söyledi.
yani aynı isme hepimiz taraftarken bile, sorulmadan, bilmişlikle hareket edilince işler karışabiliyor.
sen gönlünü ferah tut. sonuçta o sizin bebeğiniz. istemediğin bi şey olmayacak.
millet de kendi kursun kursun dursun..sonuçta sen ne dersen oo
hoşgeldin...2600 mü 1600 mü canım?
:) 2600 dr da bizde sasirdik gecen ay 1500 gramdi zaten:)
MerhaBa arkadaslar bizde bugun dr umuza gittik:) hersey yolunda 31. Haftamiza girdik bebisim 36 cm ve 2 kg600 gr olmus:) cok sevindim onunda bnmde sagligimiz cok gzl maasallah, bnde gecen aydan bu aya yarim kilo almisim:) cifte mutluluk oldu bana:)
hay maşallah 31.haftamdayım diyorsun ya ondan şaşırdım sordum canım.Kız bu çocuk kaç kilo doğacak o zaman:)))maşallah maşallahh
Evt dr da bayagi onde gittigini soyledi:) aslinda en onemlisi sagligi tabiki asiri kilo ya da asiri zayiflik iyi degil , bana kalirsa 3700 gr gibi dogar tabii kimse bilemez de tahminen yani. Komikte geldi bi yandan esimde tombikmis belki ona cekti gurbuzcan diye isim taktim ona:) butun bebekler saglikli olsun ins
Evt dr da bayagi onde gittigini soyledi:) aslinda en onemlisi sagligi tabiki asiri kilo ya da asiri zayiflik iyi degil , bana kalirsa 3700 gr gibi dogar tabii kimse bilemez de tahminen yani. Komikte geldi bi yandan esimde tombikmis belki ona cekti gurbuzcan diye isim taktim ona:) butun bebekler saglikli olsun ins
bence fazla doğar 3700den 5 kiloya yakın doğar o,ay yerim ben onu tosuncukkk:))))benimki şu an 1500 gr doktorum 3500 falan doğar dedi.Ne yiyip ne içiyorsun kız bizede söyleee:))
.Tabiki cnm en önemlisi sağlık, ama ben bazen çok ikilemde kalıyorumNormal doğum istediğim için çok kilolu olmasın diye içimden geçiriyorum, ama küçük bebekte tutamam öyle pek biraz tırsağımdır diye de tombik olsun istiyorum, tabi sonrada amaaaan sağlıklı olsun da diyip susturuyorum kendi kendimi
Aman o kadar olmasin:) 5 kilo:) seninkininde maasallahi var Allah saglik versin , ben son zamanlarda hergun 2-3 kasik dut pekmezi yedim kansiz oldugumdan doktor yememi soyledi ama hani ev yapimi olanindan . Sut nerdeyse hergun 1 litreye yakin iciyorum yogurt yiyorum ceviZ badem antep fist. Birde bu ara cok dondurmaya dadandim:)
Hepimize maasallah:)hey MASALLAH :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?