- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #24.441
"Anneciğim, 9 ay boyunca beni titizlikle koruyup kolladığın, beslediğin, büyüttüğün yerden ayrılarak; kollarına, benim için hazırlanan en leziz gıdayla, sütünle şefkatli kollarında beslenme zamanım geldi. Lütfen bu yolculuğuma izin ver.
Biliyorum ki babamla sevginizi senin vücudunda cisimlendiren, beni yaratan güç; ikimiz için de rahat bir şekilde, seni yormadan bu yolcuğumu tamamlamamı sağlayacak. Yolcuğulum için bana her şey öğretildi. Ben emin bir şekilde yolumda ilerlerken, lütfen senin çevrende bulunanlar; doktor ve ebe teyze ve amcalar da rahat olsunlar ve yolculuk sürecime, hızıma karışmasınlar. Ben bu yolculuğumu biçimlendiren güce güveniyorum, umarım sen de güvenirsin ve buna izin verirsin.
Anneciğim, eğer sen de benim gibi teslim olursan; sadece ikimize özel, eşi benzeri olmayan bu anı kimsenin bozmasına izin vermemiş olacağız.
Sevgiyle ve kusursuz olarak senin rahiminde hayat bulmam gibi, dokuz ayımı da aynı şekilde nasıl geçirdiğimi en iyi sen biliyorsun. Lütfen bu mükemmelliği bozma ve senin kollarına doğru zamanda gelmeme izin ver.
Seni seviyorum anneciğim."
Doğal doğum bebeğinizin bu haklı isteğine saygı göstermektir.
Doğal doğum, bir anne ve bebeğinin yaşamlarında önceden belirlenmiş olan bir süreci, "doğum"u; programı bozmayacak bir şekilde gerçekleştirmek, bu süreçte anne ve bebeğe saygılı davranmaktır.
Bu doğal sürece böyle bir bilinçle yaklaşmak; bebeğin doğum zamanına, doğum hızına ve anneye ihtiyaç olan dışında hiç bir müdahalede bulunulmaması demektir.
Kaynak: Doğal Doğum Kliniği - Gebelik Takibi, Doğal Doğum, Hipnozla Ağrısız Doğum, Hamile Eğitimi, Cinsel Sağlık, Vajinismus, Tüp Bebek, Endoskopik Cerrahi
Kızlar öğretmen olanlar bilirler belki ben şimdi heyet raporluyum erken doğum riskinden dolayı hem raporum olup hem çalısabilir raporu alamam dimi yani doktorum 32.haftaya kadar rapormu verebilir daha sonra doğum izninemi geçerim
Allah iyiliğini versin sabah sabah ağlattın beni bir doğum ancak bu kadar güzel anlatılır paylaşım için teşekkürler
hazır boşşluk bulmuşken şöyle lohusa pijamamı ekliyeyim dedim çok beğenerek aldım hatta bayılarak sizlerlede paylaşmak istedim nasıl kızlar?
slm kızlarrrrrr nasılsınız ya ben bugun o kdr cok vc gittimki sayamadm belimde agrıyo ara ara aynı adet olackmısım gibi ayyyy hayırlısıyla bi kurtulsaydık kızlarrr saglıklıca alsaydık cocuklarımızı kucaklarımıza bi sorun olcak die cok korkuorumm
Herkese günaydın canlarNe zmaandır uğramıyordum buralara nasılsınız ne var ne yok bebişler nasıl? Biz iyiyiz çok şükür bu hafta ben raporluyum evde geçirdim vaktimi haftaya da son kez çalışıp 29 mayısta 32 haftamı doldurup iznimi alacağım ksımetse
slm kızlaar...
Annem geldi memleketten temizlikler boya badana bitti sayılır bebişin odası gelicek perşembe günü onu bekliyoruz.Dün akşam nst ye bağlandık çok şükür hiç bir sorun çıkmadı..
merhaba benim suyum 1.5 aydır az seviyede birden su kaybım olmuş fakat ben bunu hiç bir türlü hissetmedim özel hastaneye gidiodum suyum az çıktı doktor dedi erken doğum olabilir üniversiteye sevk ediyim ben seni dedi neyse biz ünv. gittik bana yatış verdiler 4 gün yattım her gün 3 lt su serum fln derken 4 gün sonra çıkışım yapıldı ama suyumda çoğalma olmadı bebeği alıcaz bebek tehlikede neler neler dediler o zaman 7 ayım bitmek üzereydi neyse sonra prof.hoca geldi çıkışın olabilir haftada 1 kontrole gel fln dedi hemşireler soruyo kanaman kasılman ağrın sancın var mı hayır ped takibi yaptılar yine bişi yok bebek hareketleri çok ii sadece her an herşey olabilir die 4 gün orda yattım aradan 15 gün geçti suyum biraz artmıştı ve dün tekrar doktora gittim suyun az dedi riskli bi surum dedi şu an evdeyim haftada 1 nst ve dopplere giricem bakalım biraz uzun oldu ama tüm gelişmeleri yazdım eğer suyun azsa bebek hareketlerini takip et kasılman ağrın sızın olursa hemen doktora git sol tarafa yat iice dinlen ve 3 lt.su iç perşembe tekrar kontrole gitcem inş. bi sorun olmaz bu zamana kadar geldik Allah yardımcımız olsun bu arada 31+4 deyim
tamam cnm gelsinde çekip koyarım
anneme söyledim aldıklarımı daha erken niye aldın falan dedi hevesim kıırldı ya
kızlar oğlumun karyolasını dün aldık bugün yerleştirdim çok şükür...sizlerede bi gösterelim dedik
buda foto albümü
Kızlar, çok şükür sonunda doğum çantamı hazırladım ama aklıma takılan bir kaç şey var. :44::44::44:
- Çoğu kişi hasta bezi yazmış listeye.Gerekli mi ? Gerekli ise kaç tane almalı ?
- Göğüs ucu kremi hangi marka alsam daha iyi olur ?
- Oğlum için Molfix Yeni Doğan bez aldık.Bütün paketi mi götüreyim (pakette 50 tane var sanırm) yoksa kaç tane alsam yeter ?
- Terlik , peluş içeri terliği mi yoksa dışarı terliği mi ?
CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM DOSTLAR....
Zeynepcim ozel mesaj gonnderemiyorum. Bebegimiz iyi solunumu kendisi yapiyor. Daha beslemeye baslamadilar en az 6 hafta kuvezde kalicak 2 kilo olunca veriyorlarmis daha onumuzde cok uzun zamanimiz var . Zoor geciyor zaman ama sabretmek ve dua etmekten baska elimizden birsey gelmiyor sizde dualarinizi eksik etmeyin
Kızlar öğretmen olanlar bilirler belki ben şimdi heyet raporluyum erken doğum riskinden dolayı hem raporum olup hem çalısabilir raporu alamam dimi yani doktorum 32.haftaya kadar rapormu verebilir daha sonra doğum izninemi geçerim
Zeynepcim ozel mesaj gonnderemiyorum. Bebegimiz iyi solunumu kendisi yapiyor. Daha beslemeye baslamadilar en az 6 hafta kuvezde kalicak 2 kilo olunca veriyorlarmis daha onumuzde cok uzun zamanimiz var . Zoor geciyor zaman ama sabretmek ve dua etmekten baska elimizden birsey gelmiyor sizde dualarinizi eksik etmeyin
günaydın kızlar . saçma sapan rüyaların dibine vurmus durumdayımmm . sayıklamaya falan baslıyormuşum gecelerii.normlde 1 hafta sonra kontrolum var ama tasınma merasımı denk geldıgı ıcın bı kac gun beklıcem mecbur ..
bebısle ılgılı bı sıkıntım yok sukurler olsun . ama bu aralar hareketsızlıgı canımı sıkmaktaaakızıyorum oğlum tekme at dıyorum cıkolata yıyorumm paşam kendı havalarındaaaaa:))
kızlar bebek şekerlerimiz fikir olsun diye koyuyorum size 50 tanesi 30 tl aldım ben
Eki Görüntüle 422871
Eki Görüntüle 422872
bunuda eltime hediye yaptırdım
Eki Görüntüle 422873
Canım heyet raporluyken çalışabilir raporu alamazsın,raporunu sonlandırman lazım,eğer heyet raporlu devam edersen sanırım raporun bittiği anda doğum iznine ayrılman lazım,ama böyle bi durumda çalışabilir raporu almadığın için doğum öncesi iznini doğum sonrasına atamazsın,Yani örneğin 34. hafta heyet raporun bitti diyelim o tarihte izne ayrılırsın çalışamaz raporu alırsın,doğumdan sonra da hakkın olan 8 haftayı kullanırsın.
Evet canım öyleymiş doktorum o yüzden ek olarak bir hafta daha yazdi boşa yazmayım zaten sonrasına aktaramasın diye ben belki bi umit demistim ama
miniciğim mrb nasılsın ne yaptın biberon işini hangisine karar verdin???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?