2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bu hafta çarşamba büyük ihtimalle dra gideceğim çok heyecanlıyım bebişimi göreceğim ..son 2 muayenedir doğrudürüst göremedim umarım bu defa şöle enikonu gösterir umarım dr um ...bi de kilosu ne kadar oldu onu çok merak ediyorum son muayenede 2 hafta geri görünüyordu çok moralim bozulmuştu...umarım haftayla uyumlu çıkar....

Allah iyiliğini versin sabah sabah ağlattın beni bir doğum ancak bu kadar güzel anlatılır paylaşım için teşekkürler

Canım heyet raporluyken çalışabilir raporu alamazsın,raporunu sonlandırman lazım,eğer heyet raporlu devam edersen sanırım raporun bittiği anda doğum iznine ayrılman lazım,ama böyle bi durumda çalışabilir raporu almadığın için doğum öncesi iznini doğum sonrasına atamazsın,Yani örneğin 34. hafta heyet raporun bitti diyelim o tarihte izne ayrılırsın çalışamaz raporu alırsın,doğumdan sonra da hakkın olan 8 haftayı kullanırsın.

Allah iyiliğini versin sabah sabah ağlattın beni bir doğum ancak bu kadar güzel anlatılır paylaşım için teşekkürler

rica ederim famecm, ben de okurken çok duygulandım, paylaşayım dedim o yüzden

Bu arada hepimiz doğum hakkında çok endişeliyiz, normal mi olcak, sezeryan mi olcak, erken doğum mu olcak, çok ağrılı mı olcak vs vs...

Üstelik burda yazdıkça birbirimizi daha da kötü etkiliyoruz, doğumun zorluguna şartlanıyoruz, endişelerimiz birbirimizin endişelerini besliyor, kocamaaann bir kara bulut gibi büyüdükçe büyüyor stresimiz.
Şu sitedeki doğum hikayelerini okudum, baya rahatlattı beni, siz de okuyun tavsiye ederim.

Pozitif Doğum Hikâyeleri

Okuduğum kadarı ile özetleyecek olursam;
  • Doğum sancılarına sancı gözü ile değil, belirli sıklıklarla doğumu gerçekleştirmemiz için gerekli olan "Dalgalar" olarak bakmak,
  • Dalgalar basladıktan sonra bunu panik içinde değil de, hazırlıklı biçimde doğal bir durum olarak karşılamak,
  • Doğru nefes tekniklerini önceden öğrenip onları uygulamak,
  • küvete su doldurup rahatlatıcı bir duş almak,
  • sandalyeye ters oturma, çömelerek oturma, yürüme vs. gibi bebeğin kanalda ilerlemesini sağlayacak hareketler yapmak,
  • mümkün olduğunca hastaneye geç gitmek, örneğin hastane eve yakın ise bu süreyi dalgalar 2 dk da 1, 5 dk da 1 olana kadar evde hareket halinde geçirmek.
  • dalgalar esnasında yanımızda birileri var ise bize masaj yapmalarını sağlamak,
  • hamileliğin son döneminde bol bol yürüyüş yapmak,
  • bir de son ay yüzmeye gitmeyi düşünüyorum, yüzme de doğumu kolaylaştırıcı bir spormuş.

bunları yapar isek daha kolay ve rahat bir doğum geçiririz Allahın izni ile diye düşünüyorum, Rabbim hepimize kolaylıklar nasib etsin

Son düzenleme:
günaydın herkese
güzel bir hafta diliyorum herkese sağlık dolu

hazır boşşluk bulmuşken şöyle lohusa pijamamı ekliyeyim dedim çok beğenerek aldım hatta bayılarak sizlerlede paylaşmak istedim nasıl kızlar?

çok cici güle güle kullan

son zamanlar çok endişeli ya :)

hoşgeldinnasılsın luxxor

slm kızlaar...
Annem geldi memleketten temizlikler boya badana bitti sayılır bebişin odası gelicek perşembe günü onu bekliyoruz.Dün akşam nst ye bağlandık çok şükür hiç bir sorun çıkmadı..

gözün aydın hem anne için hem boya bitmiş

geçmiş olsun zor şeyler valla

tamam cnm gelsinde çekip koyarım
anneme söyledim aldıklarımı daha erken niye aldın falan dedi hevesim kıırldı ya

aa neden öyle yaptı :s

kızlar oğlumun karyolasını dün aldık bugün yerleştirdim çok şükür...sizlerede bi gösterelim dedik
buda foto albümü

çok güzel sağlıkla büyüsün mışıl mışıl uyusn inş.

ben hazırlamadım daha
ama peluş yani içeri terliği alma
hastanede giyicez neticede sonra atacanmı?
ben halzek aldım çok rahat

canım daha ii olacak inş.
sakın kötü düşünme
maşallah kuzuya :)

günaydın herkese.. cnm bence de heyet raporluyken çalışabilir raporu alamazsın.. erken doğum riskin varsa 32. haftada izne ayrılırsın büyük ihtimal..

bu arada ctesi doktora gittik, oğluşumuz büyümüş 41 cm 1750 gr olmuş.. doğum pozisyonunu almış, baş aşağı duruyo, kasık ağrılarım da ondanmış hep.. azcık koca kafalı bizim oğlan hatta bu kafa büyüklüğü normal doğum yapmama engel olacak gibi duruyor.. tek doktor değil 3-4 farklı doktora göründüm, ben bişey sormadan hepsi aynı şeyi söyledi, kafası biraz büyük, doğuma da daha var, o zamana kadarki büyümeyi de hesaplarsak büyük ihtimal sezeryan yapman gerekecek dediler.. öyle olunca da planlar azcık değişti.. doğumdan 10 gün önce kan sulandırıcı iğnemi ve aspirini bırakacağım, temmuz 15 gibi de sezeryana alacaklar sanırım.. şimdilik öyle gibi görünüyor bi değişiklik olmazsa..
nükleer arkaaşım alıntı yapamamışım, bebişinin normal solunum yapabilmesi çok güzel bi haber, inşallah hastaneden çıktığınızın haberlerini de hemen alırız..

nukleer..Allah yardımcınız olsunn..ıyı olur ınsallahh bebısın..onlar cok guclu ve azımlıler bak gor..bı arkadasımdada aynı sorun olmustu sımdı topac gıbı masallahh..

ya cnm içimi öyle bi kararttıki yazdıkların...
benim 1 arkadaşım sezeryanı eminede oldu biride normali, çokda memnundu... heleki sezeryan olan ççokkk nazlı bi kızdr...
bence odaları çok güzel, ama hizmeti konusunda tekrar görüşeyim birileriyle bakalım...

hakikaten o nasıl bi doğummuş?
kaç gün kalmış ki hastanede?
bazı insanlar sürekli şikayet modunda oluyolar acaba biraz memnuniyetsiz bi tipmi?
çünkü ben hiç bu tür şikayetler duymadım...
ama sen yine de öğrendiklerini benimlede paylaş olur mu?
ha bu arada bi sonraki randevumu 2 hafta sonrasına alacağım...[/QUOTE]

Gunaydınlar herkese..guneslı bı sabahtann neysekı bugunn..karın agrısıyla uyandım bende bugun hayır olsunn ınsAllah:)karnım ıdoyurdum bırazz daha ıyıyım sımdı..odamızın sıparısını vermıs esım haber verdı bana bakalımm ne zmaan gonderırler sabırsızlanıyorumm..en kısa zamanda odamızın fotosunu koyarım..zeynepcım bu arada bende o gun bısey yapmadıgım halede yorgunluktan kıpırdıyamadım..moral bozuklugu tek sebep tabıkı..soru ısaretlerı olustu bende..kadın kesınlıkle degsıtır hastanenı fılan deyıncee..ne yapayım dıye dusunmeye basladım..burdada cok fazla secenek olmadıgı ıcın..sen kıme soracaksın hastane ıle ılgılı..benım doktorum bashekım yardımcısıymıs bı dahakı gıttıgımde soylesemmı dıye dusunuyorum bende..benım kontrolumde 2 hafta sonra..hazıran 4 den sonra muhtemelen..eger aynı zamana denk getırırsek sorusturabılırızz belkı:) ben ılk hastaneye gıttıgımde cıkıp odaya bıle bakmıstım hemsıreden rıca edıp..ve cok begenmıs temız bulmustum odayı..ya bılmıyorum belkıde görecelidir;olumlu dusunmeye calısıyorum..

Meraba kızlar bizde bugün doktora gidicez nasipse, izinde olmak gerçekten iyi geldi bana çünkü çok stresli bi işim var. Biraz canım sıkılsa da idare ediyorum, akşama kadar oğluşumla boğuşuyoruz :)) 31. haftamızda bebişim tersti doktorumuz böyle giderse doğuramazsın dedi,bende 'napayım içimde mi tutayım' demişim :) Yok canım yani normal doğuramazsın dedi. Babamız dedi bizimki çok hareketli o zamana kadar 10 kere döner diye. Dönse de tombiş baya yine sezeryan olabilirsin dedi. Neyse 32 de gittik düzelmişti ama tabii hala tombişti :) Bakalım bugün başka bi doktora gideceğiz o ne diyecek.. Bu arada doktorum diyorki bu kilo boy konusuna fazla takılmayın yani elim biraz kayar yanlış ölçebilirim diyor.. Bi arkadaşıma 38. haftada 2800 dediler üzüldü bakamamışım bebeğime diye 39 da doğum yaptı 3500 kg doğdu yani yanlışlık olabiliyo..

günaydın kızlar . saçma sapan rüyaların dibine vurmus durumdayımmm . sayıklamaya falan baslıyormuşum gecelerii.normlde 1 hafta sonra kontrolum var ama tasınma merasımı denk geldıgı ıcın bı kac gun beklıcem mecbur ..
bebısle ılgılı bı sıkıntım yok sukurler olsun . ama bu aralar hareketsızlıgı canımı sıkmaktaaakızıyorum oğlum tekme at dıyorum cıkolata yıyorumm paşam kendı havalarındaaaaa:))

gunaydınn..tasınma ısınmı varrr valla ben temızlık yapmaya erınıyorum..tasınma daha bı fena..Allah kolaylık versınn..31 .haftamda bende karnımı tık tıklayıp duruyordum hareket etsın dıye..ama 32 haftaya gırıncee eee artık yeter oglum dıyorumm..kalbım carpıyor cok hareket edınce..bıraz bekle goreceksınn sende:)bıde gercektenn dınlenme modumuzda daha bı hareketlerını hıssedıyoruzz..artık karnımın ustunden gorebılıyorum barız bı sekıldeee..

Evet canım öyleymiş doktorum o yüzden ek olarak bir hafta daha yazdi boşa yazmayım zaten sonrasına aktaramasın diye ben belki bi umit demistim ama

Evet canım öyleymiş doktorum o yüzden ek olarak bir hafta daha yazdi boşa yazmayım zaten sonrasına aktaramasın diye ben belki bi umit demistim ama

Boşver canım sen sağlığına bak,bende 32 de çalışabilir aldım ama inan çok zorlanıyorum artık belim çok ağrıyo,yani 37 ye kadar dayanamıycam zaten ama ne zaman bıraksam diye kendi kendime soruyorum,Tabi sonrasına atmak çok önemli ama son haftalar çok zor valla.Bi de benim durumum biraz farklı izne ayrılır ayrılmaz memleketime gidicem doğum orda olcak nasipse ve şu an çalıştığım yere 16 saat uzaklıkta,yollarda doğurmam inşallah diyorum,kendi arabamızla eşimle 2 saate bir mola vererk gidicez inşallah.İnan eğer memleketimde çalışıyo olsaydım hiç düşünmez ayrılırdım ama böyle olunca offfff,inşallah eş durumu olur da rapora filan gerek kalmaz dua edin kızlarrr,burburcum sen memleketinde misin eğer öyleyse hiç telaş yapma , çık paşalar gibi iznine keyfine bak,sonrasında çok ihtiyaç görürsen rapor alırsın...

miniciğim mrb nasılsın ne yaptın biberon işini hangisine karar verdin???

İyiyim canım benim ,biraz bel ağrısı dışında bi sorunum yok çok şükür,biberonu medela calma alıcam canım ama unutmuşum bugün yine bi araştırayım en zon 50-60 civarıydı fiyatı,diğer aylarda mamaya geçince kullanmak için de philips avent hediye geldi 3-4 tane,ama ben yine de emmeyi bırakmasın diye emzirdiğim sürece medela calma kullanayım diyorum.

Sende ne var ne yok canım,neler yaptınız alışveriş tamam mı , sen aldın mı biberon?

Bunlarda bizim cicilerimiz teyzeleri, Bi tarafı olmayan beşiği yatağımızın yanına koyucaz benden tarafı açık olacak uzandığım an bebeğimi kucağıma alabileceğim. İlk zamanlar çok sık kalkmamız gerektiği için çok kolaylık sağlayacağını düşündük. Size de fikir olur diye paylaşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…