2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

aman canım o ağlama konusuna hiç değinme.hamilelik cok garip bişey esim birkeresinde kalbimi cok kırdı o kadar ağladımki yavrum içimde tekmeledikçe dahada ağladım ama son oldu.o küçücüğü üzmeye hakkım yok anne üzüldüğü zaman kandaki oksijen miktarı minumuma iniyomus suan hiçbişeyi takmıyorum tek korkum nasıl doğuracam:)o panikle dusa girmeye fırsatım olurmu bilmiyorum.bacaklarımı bile göremiyorumki göbeğimden:)

kızlar biz de dün gittik doktora. kızım 2000 gr olmuş çokkk şükür Rabbime herşeyi normal dedi doktor. başgeliş pozisyonunda duruyo

o panikle duşa girmemek olmaz çünkü duş normal doğumu kolaylaştırıyor sancıların hafifliyor( bu arada benmde ilk doğum ama annem ve etrafımdakilerden duyduklarım bunlar) bide sancın tutnca suyun gelince hemen doğmuyor ki bebiş koşa koşa doktora gitsende açılman yoksa yada azsa bekliyceksin

bide temizlik için şuda var ağda yapmıyorsan uzun bi süredir tahriş olma alerji olma gibi bi durumda söz konusu ağda yaptıracaksan önce bi danış derim

canım doktorun ölçümüne göre 32. haftayı doldurduğun gün yani 32+0da alabilirsin doğum iznini. 8 hafta öncesinden diye hesaplanıyor gün ile değil

canım teşekkür ederim. biraz sorun yaşıyorum da işte, daha önce yani bikaç gün önce veremezler mi ki raporu ya çok ihtiyacım var

canım teşekkür ederim. biraz sorun yaşıyorum da işte, daha önce yani bikaç gün önce veremezler mi ki raporu ya çok ihtiyacım var

canım çalışamaz raporu değil de istirahat şeklinde alabilirsin ben mesela bu son haftam kısmetse ama çok yorulduğum için geçen haftayı da kapsıcak şekilde 10 gün rapor almıştım istirahat.

arkadaşlar çantasını hazırlayan varsa neler koyduğunu bana yazabilir mi? ne kızım için ne de kendim için hiç vaktim olmadı daha yeni başlayacağım.. şimdiden teşekkürler..

benimki uzun süredir hazır cnm içindekiler:

*1 takım üçlü pijama takımı
*1 takım ikili pijama takımı
*bebek için üç adet zıbın
*1 tane hastaneden çıkarken giydirmek için yazlık tulum
*bikaçtane bebek bezi(20 adet)
*biberon (dr brown) sezeryan olcam için sütüm gelmesse diye
*bebek battaniyesi
*pişik kremi
*büyük ve küçük havlu
*terlik
*ağız mendili
*emzirme atleti
*1 pk ped
*ıslak mendil
*pompa
şimdilik bu kadar aklıma geldikçe bişeyler koyuyorum.

bebeğin altını ıslak mendille mi sileceksin canım? Ben unibabylerden de koydum bebek için ıslak mendili kendime koydum. Bir de bebek için hazır alt açmalardan 2 tane attım çantaya. Bebek eldiveni, çorabı, şapkası, kendin için lohusa pijaması, geceliği. Ayrıca babağin ve kendinizin eşyalarını ayrı çantalara yapmakta fayda varmış orada karışıklığa mahal vermemek için Malum sen yakınlarından isticeksin çantadaki malzemelerden doğumdan sonra.

ebebeğe belisin yatakları gelimş bugün baktım güzellerdi annem gelsin de bi bakarız bakalım
bide bu var Baby Jem Ahşap İki Katlı Beşik - e-bebek.com sağlam duruyordu sallanabiliyor ikeadakilerin altına sallanma aparatı yapılsa böyle olur bence
primanın hediye paketini dağıtıyorlardı 4tane bebek bezi telsim 30dk konuşma tupperware in küçük yemek mama saklama kabı...

Bende internette primanin sitesine girmiştim banada kargoyla gönderdiler canım kırmızı mama tabağı bebek bezi tek kullanimlik sampuan deterjan falan

ıyı aksamlar kızlar,
bu sabah yataktan kalkarken ayağıma öyle bir kramp girdiki . beş dakika kımııldayamadım. acıdan hüngür hüngür ağladım.

DOĞUM ANI, anne VE YAKINLARI TARAFINDAN OKUNMASI GEREKENLER

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.
Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Doğuma Girmeden Okunacaklar
1. Meryem Suresi
2. Fatiha-Yasin-Tebareke-Amme
3. Ashâb-ı Kehf
Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş ve köpekleri Kıtmîr'dir.
4. doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın" A'raf suresi/54.
Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'arf suresi, 54)

doğum Anında Tekrarlanacaklar:
( doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından)

1. La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin
Senden başka hiçbir ilah yoktur, sen bütün noksanlıklardan münezzehsin, muhakkak ki ben nefsime zulm edenlerden oldum

2. İnşirah suresi

Elem neşrah leke sadrek; ve vâda’na anke vizrekelleziy enkada zahrek; ve refâ’na leke zikrek. Feinne meâl usri yüsren inne meâl usri yüsra. Feizâ ferağte fensab ve ilâ rabbike fergab!..

Biz senin göğsünü açmadık (basiyretini genişletmedik) mi?.. Belini büken yükü üzerinden almadık mı?.. Nâmını yükseltmedik mi?.. Kesinlikle her güçlükle beraber bir kolaylık vardır!.. Hiç şüphesiz her güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Öyle ise, işlerinden kurtulunca diğerine başla; Rabbine yaklaş!..

3. Rabbiyesir duası: Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr.:
Rabbim işimi kolaylaştır, güçleştirme, Rabbim bu işi hayırla tamamla!

4. İnşikak suresi ilk üç ayet:

1. izessemaunşakkat.

2. ve ezinet lirabbiha ve hukkat.

3. ve izel'ardu muddet.

1. Gök yarıldığı

2. Rabbine kulak verip boyun eğecek hale getirildiği zaman

3. Yer dümdüz edildiği

5. Abese suresi 20. Ayet:

OKUNUŞU: Sümmmessebile yesserah (özellikle doğum ve sancı anında tekrarlanmalı)

Anlamı: Sonra ona (doğmasında, hayır ve şerri seçmesinde) yolu kolaylaştırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…