2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba anneler bende uzun zamandan beri takipteyim nihayet aranıza katıldım. 31. haftamın iiçindeyim kız bebiş bekliyorum. hamile olduğumu öğrenip doktora gittiğimde doktorum bana rahmin kalp şeklinde olduğunu ara kanamalar yaşayabileceğimi ve bebeğin gelişeceği alanın normalden biraz daha dar olduğunu söylemişti. ama allahın iznizle bu haftalara kadar çok şükür çok önemli bir sorun yaşamadık. bundan sonrada allahın izniyle bebeğimi zamanında sağlıkla kucağıma almak istiyorum. şuan için kızımın kilosu bana biraz az gelsede doktorum haftasıyla uyumlu sağlıklı diyor iki haftada bir kontrole gidiyorum.

Secret51 yerinde olsam hemen dr giderdim son zamanlardayiz ters bisey olursa cok uzuluruz sende onemsiz biseyde olsa dr sor cnm

Kızlar bana almanca bir siteden her hafta bilgi geliyor.hangi hafta ne kadar gelişiyor bebek, boyu posu durumu hakkında. bu hafat öneri olarak böğürtlen yaprağı çayından bahsetmiş bilginiz var mı yada kullanan var mı? rahmi doğuma hazırladığından ve kolaylaştırdığından bahsetmiş. ama doktora sormayı da unuttum açıkçası. belki doktora gidecek arkadaşlar varsa sorabilirler :26:

Not: kimi yerde ahududu yaprağı olarak ta bahsi geçiyor.

Son düzenleme:
yaaaaa noluyo kızlar hepnis mi erken dogrucaksnız annamadım kiii..
mumkun oldugnca 40 ı doldursa ii olur, sonucta tam gelişimi 40 da tamamlanıyo, en azından bi 38 olmalı bence, miniciğim e katılıyorm..

Ben normal dogum istiyorum Allah nasip ederse oglum ne zaman gelmek isterse o zaman 36 mı 38 mı 40 mı bilmiorum ama bilmemekte daha zor hazırlık konusunda seZeryan olsa al herseyini koy arabaya rahat rahat git vücut temizliğinide yap kuaföre gidip makyaj yapıp öyle bile gidebilirsin

Canım hamilelikte doktorlar erken dogumu tetiklio die kesinlikle bitki cayı onermiolar ben kışın usuttum o zaman bile bitki cayı içmedim

Canım hamilelikte doktorlar erken dogumu tetiklio die kesinlikle bitki cayı onermiolar ben kışın usuttum o zaman bile bitki cayı içmedim

Canım bu ahududu yaprağı çayını zaten yabancı bir gebelik sitesi öneriyor. 35.haftadan sonra kullanılabilir diyor.birçok yararı varmış doğumu kolaylaştırıyormuş, aşırı kanamayı önlüyormuş vs. ama tabi doktora danışmadan kullanmak ne kadar doğru olur bilemiyorum. bende normal çaydan başka pek çay içmedim arada ıhlamur ve yeşil çayı saymazsak tabi

bir sitede böğürtlen yaprağının hamileler için zararlı olduğu yazıyordu okumuştum. ama avrupada çoğu ülkede kadınlar 35 36. haftalardan sonra kullanıyormuş geç doğumları öne çekiyormuş ve doğum sırasında fazla kan kaybı olmuyormuş bu çay sayesinde ne derece doğrudur bilemem kullanmamak en iyisi bence canım

Canım bende bı Topic te okumuştum doguma gitmeden önce 3 bitkiyi karıştırıp iciomussun dogumu kolaylastiriomus ama benim aklımda kalmadı belki onun icinde vardır ama 35. Hafta erken daha böyle seyler icin bence ben Haziran'ın 8 inde gidicem doktora daha var ama istersen sorarım zaten zannetmiyorum bizim doktorların icin diyeceğini :)

Tabiki hekime danışmadan asla bitkisel de olsa birşey kullanmak doğru olmaz. buraya yazarken bile düşündüm yanlış şeylere yol açabilir diye. o nedenle danışmak gerektiğini düşünüyorum bende. aslında şuan yapılacak en güzel şey bol bol su,ayran, komposto ve tarhana çorbası içmek karnım acıktı galibaaa

Bursa dan kimse var mı acaba burda ? ben bursalıyım özel bi okulda anaokulu öğretmeniydim ama hamileliğimin 3. ayında ayrılmak zorunda kaldım düşük ve erkn doğum korkusundan dolayı.

Slm kizlar, uzun zamandir size yazamadim kusura bakmayin. Hemen kisa kisa size durumu ozetleyim.
Kizim 32 haftalik kizim 2. gun kuvezden cikti. Simdi evimizdeyiz. Uykusuz geceler yasiyoruz ama Allahima cok sukur cook iyiyiz. Dualarinizi esirgemediginiz icin cook tesekkur ederim hepinize.
Daha sonra size dogumda yasadiklarimi ve dogum surecimi yazarim. Ama ne olursa olsun sunu unutmayin Allahim her seyin sabrini veriyor ve inanin hep yardim ediyor.

Hep derlerdi de inanmazdim dogumdan sonra tum acilari unutiyorsunuz diye, gercekten tum acilari unuttum ama size onceki yazimda sakin sezeryan dusunmeyin normal yapin demisim.. hastanede gecen gunlerim cok zordu belki ama gercekten unuttum. Dogum hikayemi de size yazdigim defterimden aktaracam.

Hepinize duarinizi esirgemediginiz icin cook tesekkur ederim. Allahim hepimizin gonlune gore versin insallah.
Hep guzel haberler aliriz insallahh

Gelmiş geçmiş olsun canım

ay ne güzel kızınla evinize kavusmussunuz bnmde aklıma geliodun arada noldular acaba die herşeyın güzel olmasına çok sevindim dogum hikayeni en yakın zamanda beklioruz kızını bizim yerimize kokla :d hayırlısıyla bizlerde bebişlerimizi saglıkla kucagımıza alırız inşallah .....

inşallah canım seninde güzel kızınında haberlerini bekliyoruz

Ben braun 4020 modelini 89 liraya hepsiburada.com dan aldim. Hafizasi yokmus sadece bende akilda kalir nasilsa die hafizaliya gerek duymadim.

HerseyimBebegim arkadasim gozunaydin,bebisinle evindeymissin. Onu kucagina aldin ya tum yasanilanlar unutulmustur, hayirlisiyla saglikla buyusun insallah.

07.05. 2012
sabah saat 06 civariydi, tuvalete gittim bir adet sancisi gibi ama cok hafif bir sanciyla.
Tuvalette garip bir sivi ve sekerli bir kokusu olan sivi gelmisti ama cok azdi. Biraz garip oldum ama bu hamileligin bir sureci olabilir diye kendimi rahatlattim.
Sonra esim uyandi, sabah yuruyusune gidecektik, esime sen git istersen ama ben bu sabah gelmeyecem dedim. Cunku bu akinti devam ederse altima kacirmis gibi gorunmek istemedim.
Esime durumu anlattim, hastaneye gidelim ordan spora gideriz dedi.
Hastanede bir asistan kiz hersey normal dedi. Doktoru telefonla aradim oglen 12 de gelecegini soyledi…
Neyse 12 de tekrar doktora geldim, ultrasona girdim. Cok mutluydum cunku yine bebisimi gorecektim. Ultrasona bakan doctor hic suyumun kalmadigimi, hemen bebegin alinmasi gerektigini soylediginde buyuk bir sok yasadim.
Azerbaycan Bakudeydim, burada tip biraz geriden geliyor… Doktora bebegin durumunu sordum, cok kucuk ama yasayabilir Allahtan umut kesilmez, artik Baku de de mucizeler oluyor dedi bana… O an sanirim soka girdim. Aglama krizine girdim. O kadar kendimi kaybettim ki ultrason yerinden kalkip ustumu duzeltemedim. Disarida esim bekliyordu herseyden habersiz ve gayet sakin bir sekilde. Cunku bir hafta onceki kontrolde heresy cok normal hatta cok iyiydi..
Ultrasondan zar zor cikip esimin yanina gittim. Esim gulumsuyordu, gordun mu annesi kizimizi dediginde ben aglamaya basladim, esim o an cok korktu, ….Ben sezeryana giriyorum simdi acil dedim, bebisimizi hemen dunyaya gelmek zorundaymis dedim. Bana endiseli gozlerle bakarken doktorum geldi. Merak etme, umudunu yitirme, yasayabilir dediginde icim cok acidi..Yasar diyemiyordu, yasayabilir…
Esim hemen ambulans ucak tutmak istedigini soyledi ama o kadar vaktimiz yok dedi doctor….
Doktor koluma girip beni dogumhaneye goturmek istedi, ben ise esimden ayrilmak istemiyordum, cook korkuyordum..Sanirim o sokun etkisiyle olecegimi dusunuyordum,
Dogumhanenin kapisinda esimle birbirimize sarilip agliyorduk, Bakude boyle seyler pek raslanan durumlar degildir, yani biraz garipsenir. Erkekler aglamaz, eslerine teselli vermezler burda… Herkes bize bakiyordu, ne var bunda bird aha olur cocugunuz diyenler bile vardi…
Neyse… Epidural sezeryan olacaktim, ama o kadar cok agliyordum bebegim icin bir turlu epidural ise yaramiyordu. Bacagimin biri tamamen uyusmisken digeri hic uyusmamisti. Tam 3 kere epidural anestezi verdiler…Sonradan acisi fena cikti…

Dogum baslamisti, yaklasik 3 dakika sonar bebegimi gordum, agladigini duydum ve 1 kerecik opebildim…
Sonra odama aldilar beni, bebegimi kuveze….Gece boyunca bebek aglamalari duydum, onlar agladikca ben agladim. Bebegim yapayalniz yasam mucadeles veriyordu, ben sadece resmini gordum, her yerinde kablolar hortumlar…..
Icim cok aciyorduuuu..
Gece boyunca bacaklarima can gelsin diye hareket ettirdim, sabah ayaga kalkip bebegimi gorebilmek icin…
Sezeryandan sona ayaga kalkmak zor derlerdi, ben sabah 06 da kendim ayaga kalkip bebegimi gormeye gittim.
Ordaki ebeler doktorlar hemen basima ususup koluma girdiler, ben avaz avaz bagiriyordum, agliyordum bebegimi gorecegim diye…Bebegimin yanina gittim, ……..
Mucizem ordaydi iste. Dokunmak istedim. Ellime ilacla dezenfekte edip o pencereden kizimin eline dokundum…Inanamazsiniz ama parmagimi oyle siki tutu ki anlatamam. O an ben yine aglamaya basladim, krize girmisim, kendimi odamda yatagimda buldum…
Gun boyu odadaki diger annelerin bebekleri gelip duruyordu. Hepsi de kiz annesiydi benim gibi. Anesteziden dolayi asiri bir bas ve boyun agrisindan artik kafami kaldiramiyordum, devamli serum veriyorlari.
Ertesi gun oglen yine odaya annelerin bebisleri gelmeye basladi.. isyan degil ama cok kiskaniyordum, icim aciyordu. Sanki bana nispet yapar gibi aaaaaa benim kizim gelmis diye sevinc gosterileri beni kahrediyordu…
Yine diger kizin bebisi geldi. Yine ayni seyler…AAAAA benim balam gelmisss diye sevinc gosterileri…Neden bana bunu yasatiyorlar, neden beni baska odaya almiyorlar,..basimi cevirip agliyordum….EBE bu Sibelin bebisi dediginde size tariff edemeyecegim bir mutlulugu yasadim.. Kizimi kollarima verdiler. Mucizem 2. gunun sonunda kuvezden cikip annesinin kollarina geldi….Oradaki bir ebe de benimle beraber agliyordu, yazik kadin o kadar acimis ki bana, bunun kimsesi yok yaninda, gurbette dogum yapmak zor diye bana analik yapti, benimle aglayip, benimle guluyordu.

Cok uzun oldu biliyorum ama cok aci gunler de olsa sonuc cok guzeldi.

Simdi bebegim kollarimda, herseyi unuttum ama boyun agrisi ve gogusumun ucunu acmak icin cektigim aciyi asla unutamam :)
Bebisim simdi eve geldiginde 1 750 gr di, simdi 20 gun sonra simdi 2.500 gr oldu :)
Anne sutum yetmiyor takviye yapiyorum..Hic birseyi dert etmiyorum artik, kizim kollarimda daha gucluyum :)

canlarimmm inanin Allahim yardim ediyor..Hiic korkmayin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…