2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Gurbette olmak çok zor canım tahmin edebiliyorum.
Allah yardımcın olmuş, oradaki hemşire abladan da Allah razı olsun sana çok yardımı dokunmuş. duygulandım okurken. Allah yavrunuzu size bağışlamış, bundan sonra da sağlıklı, mutlu huzurlu olun inşallah.bahtınız gülsün hep...

ben 32.haftamdayım ve karnım acaip sertleşiyor dünden beri ve ağrılarım var dizlerime vuruyor sık tuvalete gidyorum
ve şuan bebeğim acayip tekmeliyor sanki karnımı delcek :26:

Ben duymustum. dogum kasilmalarini hizlandirip kolay dogum sagliyormus, ama erken bence.

ben 32.haftamdayım ve karnım acaip sertleşiyor dünden beri ve ağrılarım var dizlerime vuruyor sık tuvalete gidyorum

Yanlış yorumluyorsun annesi, sabah sporu yapıyor.kasları gelişecek, karnı acıkınca daha çok tekme atacak ki sen birşeyler yiyince daha çok enerji dolup daha çok tekme atacak belki de yer açmaya çalışıyor kendince napsııın

iyi haberler almışsın canım.. kilosuna takılma.. sonuçta kesin reel ağırlıkları değilki bunlar,
tahmin, ölçümlerde %10 yanılma payı var.. doktorun ortalama rakamın altında kalınca biraz zayıf demiş belli ki.
benim abim 1300 gr doğmuş şimdi .... gibi
doktor benimkine iri dedi, ama sevindiğimden daha çok endişelendim ben bunu nasıl çıkartçam diye
şaka bi yana kilolu bebek sağlıklı bebek demek değil. o yüzden kilodan ziyade sağlığını takip etmek gerek bacım
nacizane ben, yoğurt, beyaz peynir delisiyim.. bi kalıp koysan önüme böyle tam yağlı, sert inek peyniri oturuşta yerim..
çacık yapıyordum koca bi kase, bi de haftanın 5-6 gün yumurta yiyordum. artık bıraktım yumurtayı. ceviz de az yiyorum.
doğmadan diyete soktum çocuğumu sen de bunlara ağırlık verebilirsin biraz..

dün gece 2,5da sancım tuttu uykumdan uyandım resmen evde dört döndüm çok korktum günü gelmeden bu ağrıda neyın nesi diye sonrasında bi istifra ettimki rahatlamaışım nedenını hala çözemedim

geçmiş olsun ya.. mideni üşüttün, bozdun dicem ama sancıyla birlikte ? :44:

ay ben o sıpayı yiriiiim

canımcım, dediğin sertleşmeler, kasılmalar bende de oluyor birkaç haftadır. toplanıyor böyle sağ tarafımda..
göbeğimin simetrisi bozuluyor.. ilk başlarda korkuyordum.. ama şimdi alıştım.. elimle ovuyorum o bölgeyi, okşuyorum oval hareketlerle..
bi süre sonra düzeliyor.. doktorum normal dedi.. ama bende ağrı sancı olmuyor.. tuvalet sıkıntısı da herkesin başında.. dün gece 5 kez kalktım

günaydın anneler ve melekleri

herkes iyidir inş. geçmişi tam okuyamadım ara ara bakabildim sayfalara çok ilerlemiş

hazır herkes burdayken bi konuda fikrinizi alcam kızlar şampuan olarak hangi markayı tercih ediyorsunuz jonhon's baby ve nıvea var (burda dalin marka yok) hangisini tercih etsem bilemedim:44:

ben mustela aldım tavsiye ile
ilk 6 ay bunu kullan sonra istediğini kullan demişlerdi

hoşgeldin tatliş nasılsınız

canım çok duygulandım okurken neyseki şuan bebeğin kollarının arasında sağlığıda yerinde ya gerisi önemli deil
bak gör günden güne dahada iyi olacak
suyun nasıl bitmiş sen nası hissetmedin acaba ya ?

kızlar kanamalarım oluyordu ara ara bahsetmiştim size
salı günü ertesi gün doktora gitmek için patronumdan izin alıyordum
durumdan bahsettim oda bana izin verdi artık gelme diye
zaten önümüzdeki haftada 32. hafta raporu alacaktım
çarşambadan beri evdeyim dinleniyorum kanama 1 yada 2 kez geldi iyi geldi dinlenmek
evde olmak güzelmiş :)
dünde rapor almak için başka doktora gittim bebişime baktı herşey normal dedi
kanama var diince açıklık baksam dedi sonra kendi doktorun varsa ben hiç karışmim dedi allahtan bakmadı korktum o an çünkü :)
bu haftada kendi doktorumuzda randevumuz var hakkımızda hayırlsıı :)))

günaydın...

arsimacım, ne iyi patronmuş o:))

hayırlı olsun canım izninde, inşallah Furkan bey zamanında gelirde sende dinlenerek geçirirsin bu dönemi...

Canim benim bende senin yazdiklarini okurken gozlerim doldu bende gurbet elde yalnizlardanim, ama cok sukur Allaha siginiyorum, bir kizim ve esim var ve insaallah birde oglum olacak. yani yalniz sayilmayiz, insanin evladi cok baska bir duygu ona kavutugunda eskisi kadar yalniz olmadigini dusunuyorsun. eminim sende yavrunu kollarina aldiginda insaallah gececektir bu huznun.

İzin almakla çok iyi etmişsin. ben hala çalışıyorum ama bazen yerimden kıpırdamak o kadar zor oluyor ki. ayağa kalkarken sıkıntılı oluyorum. neyse ki 2 haftam kaldı.

ohh ne güzelmiş o öyle

bende 1ine rndevu aldım doktor ne şekil doğum olcak belirleyecekmişşşşşşş
ozama attanm bakcak

Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnn kızlar...

Ben hem bir paket chicco aldım birde tavsiye üzerine lansinoh.Gögüs pedi önemli gibi geldi,bazılarına koku falan yapıyor yazmışlar.Biraz diğerlerine göre pahalı ama genelde iyi yorumlar lansinoh için yapılmış.Ayrıca lansinoh sadece emzirme ürünleri üreten bir firma,ikisinide inceledim lansinoh daha ince yapıda.Süt saklama poşetlerimide,gögüs ucu kremimide lansinoh aldım.Gögüs kalkanında philips avent genelde tavsiye ediyorlar.Ben 3 ay sonra çalışacağım için gerek görmedim,birde sütüm ne kadar gelir bilmiyorum.Evde olsaydım daha uzun süre alırdım herhalde.Onun yerine sütüm boşa gitmesin diye gögüs pompasını kullanmayı düşünüyorum,bebeğimin emmediği zamanlarda.

Canım ben 30+5 te gitmiştim en son kontrole 1809 gr,gelişimi haftasına göre 10 gün önden gidiyordu.Suyu haftasına görede azdı.Çarşamba kontrolüm var,şuan 33+0 dayım bakalım suyumuz nasıl.Ben normal doğum istiyorum,amniyon sıvısının azalması durumunda sezeryan olasılığı artıyormuş,yoksa maşallahı var oğlumun,4d usg giriyoruz,onun gülüşünü hiçbirşeye değişmem,iyi olsunda sezeryanda olsa olur artık öyle düşünüyorum.Hayırlısı ne ise o olsun hepimiz için..

Canım Allah analı babalı büyütsün bebişini,gözlerim dolu dolu oldu okurken.Bende ailemden ayrı bir ilde yaşıyorum,okurken sanki ben yaşıyormuşum gibi hissettim,çok duygulandım.Allah herşeyin sabrını veriyor,artık sen bundan sonraki günlerin tadını çıkarmaya bak,gelmiş geçmiş olsun,bebişini kocaman öpüyorum.

slm kızlar doğumlarımız aynı olacak galiba.dün gittim dr a benim kızımda 2150 olmuş suyum 3 haftadır az nst ler ve hareketlerimiz iyi.hala çalışyorum.dinlenmeye son iki haftamtabi bu arada doğurmazsam

Kolay gelsin canım zaman çabuk geçiyor bi an önce dinlen inş.Doğurmazsın korkma

Evet çok sağol tatlım şükür haberler iyi de işte cumaya kadar yiyip içip yatmayı düşünüyorum.Bakalım bu sefer aradaki farkı kapatabilir miyim ? Gerçi doktor senin beslenmenle çok da alakalı değil dedi ama...Yumurta yiyorum hergün.Peynir bu aralar pek yemiyorum.Süt de sade içmiyorum , gevreklerle falan işte arada.Bu hafta sıkı protein kampı yapcam

Son düzenleme:

Canımcım günaydın,öncelikle neler yediğimi yazayım sana,cena da belirtmiş gerçi onun da bebişi tombiş miş, nerdeyse onunla aynı şeyleri yiyoruz,bol su içiyorum canım ondan sonra haftada 3-4 yumurta ve her gün mutlaka yoğurt,bazen cacık bazen ayran bazen de kaşık kaşık yoğurt şeklinde tüketiyorum,düzenli olarak hergün peynirimi de yerim,bunların çok faydalı olduğunu söyledi doktorum Allahtan da seviyorum zaten,mesela ben hamileliğim boyunca pek süt içemedim,yani içtim ama yoğurt ve peynir kadar düzenli değil,ayrıca tahin pekmezi de çok severim sık sık onu da tüketiyorum,tarhana çorbasını da tavsiye ederim canım,istersen 1-2 hafta bi dikkat et bakalım oğluşuna faydası olur bence...

Onun dışında yolculuk için bi sakınca görmedi doktorum,14-15 saat yolumuz canım ama memleketime gitme isteği ve özlemiyle yol hiç gözüme gelmiyo,2 saatte bir mola vererek gidin dedi doktorum herhangi bi risk yok dedi,Allahın izniyle kucağımda değil de karnımda getirebilirsem diyorum annemlereHayırlısı inşallah canım...

slm kızlar doğumlarımız aynı olacak galiba.dün gittim dr a benim kızımda 2150 olmuş suyum 3 haftadır az nst ler ve hareketlerimiz iyi.hala çalışyorum.dinlenmeye son iki haftamtabi bu arada doğurmazsam

Senin bebişine de maşallah canım evet aynı haftalarımız bakalım hangimizinki önce davranıcak,sabretsinler inş. son haftaya kadar...

secret51 de 3 cm acılması varmıs rahımde ama dogumu durdurmuslar geldıgınde kendısı daha detaylı anlatır sıze kızlar bu arada sızler nasılsınız bakalım benımde agrılarım cok sıklastı artık duramıyorumm

evet canım haklısın şimdiden karnımdayken bile güç veriyo yavrum benim 1 sene oldu gurbetliğim daha yeniyim alışamadım ilk defa ailemden uzak kaldım o yüzden zor geliyor Tşkler desteğin için gerçekten bu topik, burdaki arkadaşlık ve paylaşımlar gerçekten çok iyi geliyo iyi ki varsınız sizleri çook öpüyorum

secret'in iyi olmasına sevindim bu saate kadar ses çıkmayınca doğum başlamıştır die düşünmüştüm yaradana şükür ikiside iyiymiş aman canım sende dikkat et kendine son haftalarımız

bebişine Allah uzun ömürler versin şekerim zor durumda kalmışsın ama Allah sabrını vermiş sana, tebrik ederim. sütün için bol hurma ye biraz önce okudum çok destek oluyormuş süt yapımı için bol su iç

aynen ben de yatamıyorum sol tarafa yatınca kıpır kıpır beni sıkıştırıyor uyutmuyor :)

merhaba banada öyle oluyo sol tarafıma yatıyorum hareketleri dahada bi artıyo düz yattığımda öyle bi sorun yok ne zaman sola dönsem devamlı aynı hareketleri yapıyo bende rahatsız oluyo diye sırt üstü yatmaya başladım yoksa sol tarafıma yatınca uyuyamıyorum sanki anne öyle yatma rahatsız oluyorum der gibi bi hali var hızlı hızlı vuruyo:):):)

kızlar göğüs pedi markasında fikir verebilirmisiniz mesela lansinoh nasıl? yada başka öneriniz var mı:44::44:
Ben lansinoh marka aldim cnm, bir de aventin gogus kalkanini aldim oda ped gorevi goruyormus ve kullananlardan olumlu seyler duydum.
kızlar kanamam ara ara gelmeye devam ettı. şuan durdu ama 5 dk da bir duzenlı gelen sancım var.

gecmis olsun cnm,haberlerini bekliyoruz. Guzel haberlerle gel insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…