- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #25.101
Aminnn canımmaşallah bebişlerimize,benim kızım 3 gün önce 2400 gr dı doktorumuz tombiş olduğunu söylüyo ama hızlı kilo almazsa belki normal olabilir ama böyle giderse sezerayn olursun dedi,hayırlı doğumlar inşallah hepimize...
oy oy maşallah prensese,hayırlısı canım ya normal olsun sezeryan olsun sağlıklı olsunlarda.Ben düşünmüyorum artık gereği neyse o olur zamanı gelince...
içimde öyle bi sıkıntı var ki kızlar anlatamam bir an once kızıma kavusmak ıstıyorum onunla gulup oynamak gul yuzunu opup koklamak ıstıyorum
annesi bekle biraz daha çoğu gitti azı kaldı hem onun senin karnında geçireceği 1 dk bile o kadar kıymetli ki zamanında sağlıklarınla gelsinler inşallah sonra bol bol sevicez ama çağırma erkenden çocuğu canım duyuyor onlar bizi geliverir:))))
kızlar bişey sorucam bende 2-3 gündür aşırı sırt ağrısı var heleki bu gün fena şöyle bir yazı buldum
Gebe uterus, bir yandan büyürken diğer taraftan da ağırlığıyla öne doğru meyil gösterir. Bu şekilde vücudun ağırlık merkezi de Öne doğru kaymış olur. Vücudun bunu kompanse edebilmesi için bilhassa bel omurlarında ileri derecede lordoz meydana, gelir. Bu esnada bel ve sırt adaleleri, daha fazla yük altında kalacakları için, gebeliğin son 14 günü içinde gebeler ileri derecede bel ve sırt ağrılarından şikâyet ederler.
14 gün diyo oysaki benim daha 5 haftam var.erken doğum olabilirmi acaba sizdede sırt ağrı varmı
biz annecikler ne kadarda evhamlıyız artık dimi normal bi şeyden bile en kötüsünü çıkarıyoruz.Canım çok normal o ağırlaştıkça biz zorlanıyoruz benim çokkkkk uzun zamandır belim sırtım kopuyor o kadar masaja ihtiyacım varki ama bu dönemde tehlikeliymiş bende eşime ayaklarımdan yaptırıyorum tüm vücudumu dinlendirsin diye.Takma kafana hepimizde olan şeyler.Ve şu an her annenin endişesi erken doğum bana en son doktorum kızdı 40 kere söyleme diye bende sustum:))zamanında sağlıkla gelsinler inş
biz annecikler ne kadarda evhamlıyız artık dimi normal bi şeyden bile en kötüsünü çıkarıyoruz.Canım çok normal o ağırlaştıkça biz zorlanıyoruz benim çokkkkk uzun zamandır belim sırtım kopuyor o kadar masaja ihtiyacım varki ama bu dönemde tehlikeliymiş bende eşime ayaklarımdan yaptırıyorum tüm vücudumu dinlendirsin diye.Takma kafana hepimizde olan şeyler.Ve şu an her annenin endişesi erken doğum bana en son doktorum kızdı 40 kere söyleme diye bende sustum:))zamanında sağlıkla gelsinler inş
Merhaba arkadaşlar
Ben doğal doğum araştırması yapıyorum. Epizyotomi istemiyorum. Doğal doğumdan yana bildiğiniz bir doktor var mı acaba?
arkadaşlar bende sizler gibi Allah izin verirse temmuz annesi olucam ama korkuyorum sezeryan olucam kesinde belden mi yoksa tamamenmi uyuşsam karar veremedim sizce????????? bana yardımcı olun noluur ilk bebeğim ve 11 temmuzda sabah 9 da gelicek Allah izin verirse :)
:18:
burburcum masaj niçin tehlkeliymiş ki, arada sırada yaptırıyorm ii geliyo valla sırtıma belime, yaptırmayım mı yani?
canım bende sırt ağrısı çok oluyor, gebelikten önce yorulduğum zamanlarda olurdu. şimdi sürekli oluyor yatarken kalkarken hep var. ben eşime masaj yaptırıyorum. bazen de krem sürüyorum çok mecbur kalırsam, kas gevşetici. doktora sordum sorun olmaz dedi. sırtımı dik tutmamı söyledi.kızlar bişey sorucam bende 2-3 gündür aşırı sırt ağrısı var heleki bu gün fena şöyle bir yazı buldum
Gebe uterus, bir yandan büyürken diğer taraftan da ağırlığıyla öne doğru meyil gösterir. Bu şekilde vücudun ağırlık merkezi de Öne doğru kaymış olur. Vücudun bunu kompanse edebilmesi için bilhassa bel omurlarında ileri derecede lordoz meydana, gelir. Bu esnada bel ve sırt adaleleri, daha fazla yük altında kalacakları için, gebeliğin son 14 günü içinde gebeler ileri derecede bel ve sırt ağrılarından şikâyet ederler.
14 gün diyo oysaki benim daha 5 haftam var.erken doğum olabilirmi acaba sizdede sırt ağrı varmı
aynen ben deiçimde öyle bi sıkıntı var ki kızlar anlatamam bir an once kızıma kavusmak ıstıyorum onunla gulup oynamak gul yuzunu opup koklamak ıstıyorum
canım bende sırt ağrısı çok oluyor, gebelikten önce yorulduğum zamanlarda olurdu. şimdi sürekli oluyor yatarken kalkarken hep var. ben eşime masaj yaptırıyorum. bazen de krem sürüyorum çok mecbur kalırsam, kas gevşetici. doktora sordum sorun olmaz dedi. sırtımı dik tutmamı söyledi.
ayrıca ayaklarım çok ağrıyor, tabi birden kilo alınca ayaklar da zorlanmaya başladı.
aynen ben debebek gördükçe ağlayasım geliyor, bebeğimi sağlıkla kucağıma almak istiyorum artıkkk
içimde öyle bi sıkıntı var ki kızlar anlatamam bir an once kızıma kavusmak ıstıyorum onunla gulup oynamak gul yuzunu opup koklamak ıstıyorum
merhaba hanımlar hepinize hayırlı dogumlar diliyorum. bende kısmetse bi prenses beklıyorum az kaldı. yalnız biraz iri galiba cünkü burdakileri okudugum kadarıyla benimkinin kilosu cok fazla. en son doktora 1 ay önce gittim 1750 gramdı. doktorda iri diyor. yarın tekrar randevum var acaba ne kadar olmustur. iri bebek normal doguma engelmi? ben biraz minyon tipliyim.
Ben doğal doğum araştırması yapıyorum. Epizyotomi istemiyorum. Doğal doğumdan yana bildiğiniz bir doktor var mı acaba?
Selam kızlar nasılsınız şehzademin kıyafetlerini ütüledim yerleştirdimbi ütüledim bi öpüp kokladım , mutfak dolaplarını sildim temizledim (temizlemek ne kelime yaladım resmen ) ayy öldüm valla önceden olsa bu işler vız gelirdi ama şimdi eskimişim
Sizlerde ne var ne yok???
kız dur napıyon daha var biraz daha büyüsün Annesi o şimdi Dünyanın en rahat yerinde kuzum beniiimm
sorma ya herşeyden huylanır oldum aslında pimpirikli değilimdir ama yok çamaşırımı kontrol suyum sızdımı,yok bebek aşağıya indimi inerse nasıl anlarım,nişanım gelse nasıl anlarım etrafımıda sıkar oldum sürekli hamilelik oldu muhabbetim.her ne kadar bebeğimin hareketleriyle eylensemde ben hamilelikten çok sıkıldım
ıyı aksamlar kızlar,
bugun ıznımın ılk gunuydu.çalışanlar için evde durmak ne kadar sıkıcı. hava guzel olsaydı bebişimin kıyafetlerını yıkayacaktım.
gercı ıste ınanılmaz yoruluyordum. bu nedenle belım, sırtı çok ağrıyordu ayaklarım şişiyordu . şimdi çok şükür hiçbir sorun yok.
Canım bütün gece sırt üstü mü yatıyorsun ? Okuduğum bir çok yazıda ve programda 4-5. aydan sonra annenin sırt üstü yatmasını önermiyorlarmış.Bebeğe giden kan akışının azalmasına neden oluyormuş Allah korusun.Özellikle sol tarafa yatın diyorlar.Ben de bütün gece sağa sola dönmekten uyuyamıyorum resmen ama ne yapayım...
ohhhhhhhhhhhhhh beee tasındımmmmmmmm bıttııı :))) miss oldu missss
gunaydın temmuz anneleri ve bebişleri
Kozmatik benim okuduguma gore ılerleyen aylarda bebegın kalp atısını dısardan dınleyebılmek normal yazıyordu hatta babalar ıcın sevındırıcı durumlar arasındaydı miniğinin minik kalbini duyuyorsun yani :)
yakında kokusunu da duyacagız allahın ıznıyle
aldım haberlerini cnm:)herkese günaydınlar kızımla benden de...
Zeynepcim ohhh çok sevindim canım,dinlen artık bol bol yoruldun valla,oğluşunla eşinle huzurlu ve sağlıklıca oturun artık inşallah...
kozmatik cim secret dan bi haber yok canım daha,evde dinleniyodur diye düşünüyorum....
endişelenecek bir durum yok canım hatta sevinmelisin bu tecrübeyi yaşadığın içinBebek göğüsünü anne karnının üst kısmına dayadığı için öyle oluyo net hissediliyo benim geçen aylarda olmuştu eşimde kulağını dayayıp dinlemişti minik yavrumun kalbini bende oturup ağlamıştım rabbim dindirmesi bu sesi diye
:)
sorma fame insan ikinci gebelik fln demiyor, her biri farklı oluyor ,dolayısıyla endişerinde farklılaşıyor...
Sizlerede hayırlı sabahlar canlar benim gece ki durumdan bahsetmişsiniz sanki zehir varddı midemde ayrıca düşük tansiyonda oluyo bende acaba benim mide bulantı ve kusmaların tekrar başlamasına sebep bu olabilir mi ki:44::44:
saol cnm merak ettim, inşallah hayırlısıyla çıkar, daha erken... Bebiş her gelişimini içeride tamamlayıp gelsin inş...cnm evet dogru duymus olabılırsın ben doktoruma cok hıckırıyo dedıgımde bana
kalp atıslarıyla karısıyo olabılır govdesı uste geldıgınde kalp atısını cok rahat duyabılırsın demıstı
Cnm dun aksam konustum secret le gayet ıyıydı bu sabah doktorlar gorucekmıs oyle cıkarıcaklarmıs
cok ıyım dıyodu dun serum fılan ıyı geldı sanırım sesıde ıyı gelıyodu cunku oglene dogru arıcam tekrardan suan cok erken
cnm iyiki doğdun... Ben orayı kaçırmışım taşınmışsın, hadi hayırlı olsun inş...zor olmuştur annende olsa insan gerçekten zor hareket ediyor ve çok yoruluyor....havalımanına gıttık annem benı yandan gordu tanımadı .. Esıme sordu kı zeynep nerde??
Bende yuzumu donunce annem aglamaya basladı ..
Taksıyle eve gıderken gece sureklı benı izlıyordu ..
Karnıma baktı ömür tekme atıyordu bı inip bı kalkıyordu karnım . Yavrumun yavrusumu varmıs orda dedi . Ayy saclarımı öptu kokladı ..
Eve gıttık ben senle uyuycam dıye tutturdum oda bebege vururum gece uyurken dedi deff ettı beni
Neyse 2 gun hıc durmadan sabah6 aksam 12 ev yerlestırdık . Annem bana gıderken dedi ki 20 yasına gırmıssın ama pek bı buyuk geldin gozume :)) ayy öyle ıste anam benım ...
çok doğru soyluyorsun canım . evde yalnızdım belkı onun sıkılmamda etkısı olmustur.canımcım, o kadar çalıştın bu halinle. izninin ilk gününde sıkıldın mı? inanmıyorum sana
hiçbirşey yapmamak güzel olan.. bol bol uzan, dinlen.. hatta uyu.. inan bir, bir buçuk ay sonra bu zamanını ararsın
ben de biraz zorlayınca kendimi ev işlerinde, belim ağırıyor. yürüyüşe gidiyorum. bu sefer kasıklarım, tabanlarım...
dün yazlıktaydım. fazla ayakta kaldım.. akşam ayaklarımın bi hali vardı, ben bile korktum. başkası görsee
ama dinlenince, özellikle ayakları yukarda yatınca biraz normale döndü..
Ebe asude oflaz in sitesinde dogal dogumla ilgili bilgiler var, orda doktor onerileride var sanirim ordan bilgi alabilirsin.Merhaba arkadaşlar
Hosgeldin cnm:) ben normal dogum istiyorum insallah ama sezeryan olmak zorunda klirsam heralde narkoz alirim,epiduralde ne kadar aci hissedilmesede dokunuldugu ve karninla oynandigi hissediliyor. Heralde o hisse benim yuregim dayanmaz:)arkadaşlar bende sizler gibi Allah izin verirse temmuz annesi olucam ama korkuyorum sezeryan olucam kesinde belden mi yoksa tamamenmi uyuşsam karar veremedim sizce????????? bana yardımcı olun noluur ilk bebeğim ve 11 temmuzda sabah 9 da gelicek Allah izin verirse :)
:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?