2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar bende sizler gibi Allah izin verirse temmuz annesi olucam ama korkuyorum sezeryan olucam kesinde belden mi yoksa tamamenmi uyuşsam karar veremedim sizce????????? bana yardımcı olun noluur ilk bebeğim ve 11 temmuzda sabah 9 da gelicek Allah izin verirse :)
:18:

burburcum masaj niçin tehlkeliymiş ki, arada sırada yaptırıyorm ii geliyo valla sırtıma belime, yaptırmayım mı yani?

iki gündür sağ kaburgama doğru baskı hissediyorum bi tarafıyla ittiriyor bebeğim ama bilemedim acaba baş aşağı döndüde ayaklarını mı sokuyo kaburgalarıma:) yoksa başı mı orda. bi hafta kaldı kontrole döndü mü dönmedi mi görcez artık.

hoşgeldin canım,aslında bu senin karar vereceğin bişey epidural olunca bel ağrısı çok oluyor diyorlar genel anestezi olunca ayılmak problem olur diyorlar.Ama ben sezeryan olursam yani öyle bi durum gerekirse bayıltsınlar isterim heralde çünkü epiduralde acı hissetmesende ne yapıldığının farkındaymışsın bence daha ürkütücü tabi bu tamamen benim fikrim,senin için en doğrusuna sen karar verebilirsin.Hayırlısıyla,sağlığınla bebişini kucağına alırsın inş.

burburcum masaj niçin tehlkeliymiş ki, arada sırada yaptırıyorm ii geliyo valla sırtıma belime, yaptırmayım mı yani?

canım uzman birine yaptırıyorsan o ayrı ama hamilelikte bel bölgesine yapılan derin basınçlar tehlikeliymiş sıvazlama şeklinde yapılması gerekiyormuş ben iyi olmadığın duyduğum için uzak duruyorum şimdiliik,doğumdan sonra inş

biz annecikler ne kadarda evhamlıyız artık dimi normal bi şeyden bile en kötüsünü çıkarıyoruz.Canım çok normal o ağırlaştıkça biz zorlanıyoruz benim çokkkkk uzun zamandır belim sırtım kopuyor o kadar masaja ihtiyacım varki ama bu dönemde tehlikeliymiş bende eşime ayaklarımdan yaptırıyorum tüm vücudumu dinlendirsin diye.Takma kafana hepimizde olan şeyler.Ve şu an her annenin endişesi erken doğum bana en son doktorum kızdı 40 kere söyleme diye bende sustum:))zamanında sağlıkla gelsinler inş[/QUOTE]

sorma ya herşeyden huylanır oldum aslında pimpirikli değilimdir ama yok çamaşırımı kontrol suyum sızdımı,yok bebek aşağıya indimi inerse nasıl anlarım,nişanım gelse nasıl anlarım etrafımıda sıkar oldum sürekli hamilelik oldu muhabbetim.her ne kadar bebeğimin hareketleriyle eylensemde ben hamilelikten çok sıkıldım

canım bende sırt ağrısı çok oluyor, gebelikten önce yorulduğum zamanlarda olurdu. şimdi sürekli oluyor yatarken kalkarken hep var. ben eşime masaj yaptırıyorum. bazen de krem sürüyorum çok mecbur kalırsam, kas gevşetici. doktora sordum sorun olmaz dedi. sırtımı dik tutmamı söyledi.
ayrıca ayaklarım çok ağrıyor, tabi birden kilo alınca ayaklar da zorlanmaya başladı.

içimde öyle bi sıkıntı var ki kızlar anlatamam bir an once kızıma kavusmak ıstıyorum onunla gulup oynamak gul yuzunu opup koklamak ıstıyorum
aynen ben de bebek gördükçe ağlayasım geliyor, bebeğimi sağlıkla kucağıma almak istiyorum artıkkk

iyi bari canım hepimizde varsa aynı şikayet herşey yolunda demektir.az kaldı şükür

Selam kızlar nasılsınız şehzademin kıyafetlerini ütüledim yerleştirdim bi ütüledim bi öpüp kokladım , mutfak dolaplarını sildim temizledim (temizlemek ne kelime yaladım resmen ) ayy öldüm valla önceden olsa bu işler vız gelirdi ama şimdi eskimişim
Sizlerde ne var ne yok???

içimde öyle bi sıkıntı var ki kızlar anlatamam bir an once kızıma kavusmak ıstıyorum onunla gulup oynamak gul yuzunu opup koklamak ıstıyorum

kız dur napıyon daha var biraz daha büyüsün Annesi o şimdi Dünyanın en rahat yerinde kuzum beniiimm

sorma ya herşeyden huylanır oldum aslında pimpirikli değilimdir ama yok çamaşırımı kontrol suyum sızdımı,yok bebek aşağıya indimi inerse nasıl anlarım,nişanım gelse nasıl anlarım etrafımıda sıkar oldum sürekli hamilelik oldu muhabbetim.her ne kadar bebeğimin hareketleriyle eylensemde ben hamilelikten çok sıkıldım[/QUOTE]

telaş etme canım dua et bol bol rahatlarsın stres yapma hem sıkılmakta ne öyle en güzel duyguları tadıyoruz hamilelikte...bel sırt kalça ağrılarını gel bana sor hamileliğimin ilk ayından bu yana var bel ağrım normal bunlar erken doğumla ilgisi yok omurilik sinirlerinin gevşemiş olmasından kaynaklanıyo tatlım

ıyı aksamlar kızlar,
bugun ıznımın ılk gunuydu.çalışanlar için evde durmak ne kadar sıkıcı. hava guzel olsaydı bebişimin kıyafetlerını yıkayacaktım.
gercı ıste ınanılmaz yoruluyordum. bu nedenle belım, sırtı çok ağrıyordu ayaklarım şişiyordu . şimdi çok şükür hiçbir sorun yok.

ben 32artı4te gittim, 2300 gr dedi doktor. baştan beri iri, önde gidiyor haftasına göre..
doktorum böyle giderse normal doğum zor olur.
bastırmayla, vakumla ilk doğumda zorlamak istemem dedi..
ben de benim kadar normal doğum istediğini biliyorum doktorumun.
ama 37-38 gibi kendisi gelirse süpper olacak.

iri bebek her zaman normal doğuma mani değil. çünkü bebeğin kilosu ve ebadları kadar
annenin döl yolu, çatısı ve esnekliği de önemli. önemli olan bebekle annenin uyumu. ona göre normal oluyor
ya da olmuyor..

yarın randevun varmış meğer. doğum şekli de konuşulmaya başlar..

Ben doğal doğum araştırması yapıyorum. Epizyotomi istemiyorum. Doğal doğumdan yana bildiğiniz bir doktor var mı acaba?

gittiğim gebelik eğitiminde dinledim. ilk doğumda kesi olmaksızın doğurtmak çok zor dedi doktor.
hatta istanbul'da bunu yapabilen doktor sayısı bir elin parmağını geçmez. epizyotomi yapılmazsa vajina ve makat arasında
yırtık oluşur, onun da ağrısı bi yana,
iyileşmesi çok daha zor, bunun için kesi kaçınılmaz dedi..

telaş etme canım dua et bol bol rahatlarsın stres yapma hem sıkılmakta ne öyle en güzel duyguları tadıyoruz hamilelikte...bel sırt kalça ağrılarını gel bana sor hamileliğimin ilk ayından bu yana var bel ağrım normal bunlar erken doğumla ilgisi yok omurilik sinirlerinin gevşemiş olmasından kaynaklanıyo tatlım[/QUOTE]

ne bilim canım geceler kabus sağa sola dönmek yatakta işkence bir an önce bitse istiyorum dediğin gibi sizlerde yaşıyosunuz aynı sıkıntıları.Rabbim hepimize kolaylık versin

canımcım, o kadar çalıştın bu halinle. izninin ilk gününde sıkıldın mı? inanmıyorum sana
hiçbirşey yapmamak güzel olan.. bol bol uzan, dinlen.. hatta uyu.. inan bir, bir buçuk ay sonra bu zamanını ararsın

ben de biraz zorlayınca kendimi ev işlerinde, belim ağırıyor. yürüyüşe gidiyorum. bu sefer kasıklarım, tabanlarım...
dün yazlıktaydım. fazla ayakta kaldım.. akşam ayaklarımın bi hali vardı, ben bile korktum. başkası görsee
ama dinlenince, özellikle ayakları yukarda yatınca biraz normale döndü..

bu aralar sırt üstü yatıyorum önceden hep sola yatardım şimdi yatamıyorum rahatsız oluyorum kızımda rahatsız oluyo heralde sıkıştırıyo beni cuma günü kontrolüm var doktoruma sorucam benim suyum az haftada bir kontrole gidiyorum nstlerim fln 2 haftadır başladı geçen hafta bebeğe giden kan akışı fln ii demişti doktorum bakalım hakkımızda hayırlısı olsun kızım şimdiden esir aldı annesini :):)

cnm ilk bebeğimde ne hareketlerini bu kadar ne t hissediyordum nede başka bişeyini zaten oğlumda hiç hamile gibi değildim koca göbeğim hariç...
Bunda hamileliğin tüm evrelerini hakkıyla yaşadım :)kıpır kıpır,halbuki oğlum 3780 doğdu baya kilolu bi bebekti ama çok hareketsizdi dışarı çıkınca acısını çıkardı o ayrı:)))
aldım haberlerini cnm:)

saol cnm merak ettim, inşallah hayırlısıyla çıkar, daha erken... Bebiş her gelişimini içeride tamamlayıp gelsin inş...

cnm iyiki doğdun... Ben orayı kaçırmışım taşınmışsın, hadi hayırlı olsun inş...zor olmuştur annende olsa insan gerçekten zor hareket ediyor ve çok yoruluyor....
Ben bi badana bi temizlik derken baya geri kaldım sayfadan ama hayırlısıyla duşakabinimde çarşamba gelirse, bebeğimin eşyaların yıkanması ütülenmeside dahil çoğu işimi en geç perşembe bitirmek niyetindeyim...

çok doğru soyluyorsun canım . evde yalnızdım belkı onun sıkılmamda etkısı olmustur.
gercekten kısa bı sure sonra arayacapım bu zamnları:)
yuruyus bana hep yasak zaten. zorunlu alısverıs için cıktıgımda bende ole oluyorum.kalçam, ayaklarım mahvoluyor.

Kizlar bugun "Dikkat bebek var" filmine gittim,cok guzeldi tavsiye ederim izleyin mutlaka

Merhaba arkadaşlar

Ben doğal doğum araştırması yapıyorum. Epizyotomi istemiyorum. Doğal doğumdan yana bildiğiniz bir doktor var mı acaba?
Ebe asude oflaz in sitesinde dogal dogumla ilgili bilgiler var, orda doktor onerileride var sanirim ordan bilgi alabilirsin.
Hosgeldin cnm:) ben normal dogum istiyorum insallah ama sezeryan olmak zorunda klirsam heralde narkoz alirim,epiduralde ne kadar aci hissedilmesede dokunuldugu ve karninla oynandigi hissediliyor. Heralde o hisse benim yuregim dayanmaz:)

kader arkadaşlarım herkese merhaba ben hamileliğin başlarında çok giriyordum fakat okul falan baya bi yazamadım sizlerde bizde oğlumla 32.haftanın içindeyiz benimde bel,sırt ve bugünlerde de kasık ağrıları başladı ha birde göğsümün altında sol tarafta yani karnımın en tepe sol noktasında yanma oluyo acaba oraya bi organımı değiyo ne oluyo acaba bu gibi sorunu olan var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…