2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım pınaraliyi niye yoğunbakıma almışlar doğumdan sonra bi problem mi olmuş,allah hayırlısıyla bebeğiyle beraber evlerine gitmeyi nasip etsin inşallah AMİNNNNNN

çok ince detayları öğrenemedik henüz ama şuan herşey yolunda, pınarın durumuda iyiye gidiyor cnm. bebiş 2160 gr 44 cm doğmuş. oyyy teyzesinin kuzusuu nazarlardan saklasın, bir an evvel annesiyle kavuşsun inş..

Oyyy maşallah annesine de bebişine de çok sevindim canım, sağlıklı olduklarını bşlmek yeter bizim için , ayrıntılar çok önemli değil...Maşallah annesi iyi bakmış bebeğine kilosu da boyu da pek güzel allah nazarlardan saklasın...

zeynepcim evet çantasıyla beraber 48 tl. ben aslında johnsons bakım ürünlerini almıştım. çanta arıyordum,hepsi çok pahalı ama bunu görünce hemen atladım tabi :))

valla züpper fiyata kapatmışsın ikisini.. inş ben de bulurum..

valla arkanı dönmeye gelmiyo, biri pırtlatıveriyo

geçen pazartesi idrar kültüründe enfeksiyon çıktı, bir haftalık antibiyotik verdi doktorum.. ben de sordum, erken doğuma sebep oluyormuş diye.. o bi yanı. bazen tedavi edilmezse annedeki enfeksiyon bebeğe geçebilir. :18:ve enfeksiyonla doğan bebeği tedavi etmek de güç, çok küçük olduğu için serumla veriliyor ilaçlar. o yüzden enfeksiyon teşhis edildiğinde mutlaka tedavi edilmeli dedi..

citooooos, nerdesiiin?!:80:

ALLAHIM ALLAHIM iki dkka çıkıyorum şu topicten birileri doğuruyor pnrali doğum yapmış bebeğine daha kavuşamamış anladığım kadarıyla ama sağlıklı imiş inşallah ...
RABBİM sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inş....
ya bennn bugun itibari ile kilomu 10 a tamamlamış bulunuyorum, bari bebeğim 5 kilo fln doğsa

kızlar bişey sorucam primanın kuru ve hesaplı diye bezleri var onların fiyatları daha uygun diğerleriyle arasındaki fark nedir bilen varmı.ben 2 numara aldım 21.90 dı 66 lık aynı 2 numara 60lık kuru ve hesaplı olanda 14.90 tl

cnm ikisinin arasında ne fark var bilmiyorum ama ilk bebeğimde pirima yenidoğan 1 numara kullandım ve şiddetle tavsiye ediyorum ....
xaten bir kaç ay geçin ce uygun hesaplı bebek bezlerine geçebiliyorsun, bebeğinin poposunun tercihi tabi yinede:)

evet canım iğnenin etkisinden oluyor, 3 gün oldu elimi kestim hala geçmedi yeri.. eskiden hemen geçerdi.. bende 2 farklı doktora gidiyordum bu zamana kadar, bursadaki sezeryanı önerdi aklıma da yattı 17 temmuza da gün verdi 10unda ilaçları bırakırız demişti ama gel gelelim o hastanede doğuma 3500 tl dediler.. rakamı duyunca oradan vazgeçtim.. bu cumartesi balıkesirddekinden randevu aldım. bakalım o ne diyecek? allahım inşallah sağ salim bebeklerimize kavuşturur.. hala çok tedirginim, korkuyorum bişey oluverecek diye..

Pnrali cim ins en yakin zamanda mirayibi kucagina alcakk ayy dogumlar basladikca ben acaip stres oluom :) hem heyecan hem korku hem endise hersey doruklarda bende .....

KIzlar teşekkür ederim cevaplarınız için.Ben de dün gittim aldım ihtiyaçlarımızı bugün de yıkadım.Yarın her bir şeyini ütüleyip hastane çantamızı ve gardrobumuzu hazırlayacağım.Şimdilik arkadaşımın verdiği sepet beşik ile idare ederim diyorum.En azından kırkımız çıkana kadar.Sonra büyüyebilen masif karyola yaptırmayı düşünüyorum nasipse.Bebek bakım ürünü olarak mustela aldık,eşime bir doktor önermiş.Sadece eczanelerde satılıyor ve biraz pahalı.Almayı düşünüyorsanız alışveriş merkezlerindeki eczanelerden alın,orada sirkülasyon çok olduğu için rafta beklemiş ürün almıyorsunuz ve bu tür pahalı ürünlerde eşantiyon istemeyi unutmayın.Biz oldukça büyük bir kozmetik çantası aldık eşantiyon olarak :) Meme ucu çatlak önleyici kremi de doğumdan bir ay önce sürmeye başlamak gerekiyormuş.Şimdiden memede çatlaklar oluşurmuş,bebek emmeye başlayınca da ilk günlerde hemen çatlaklar artar ve emzirememeye başlarmışız.Aklınızda bulunsun.Çok konuştum ama bir şey daha söyleyip gidicem :) Meme ucu içine çökmüş ya da dümdüz olan varsa aranızda meme ucunu vakumlayan aletler var.Chicconunki çok pahalı.Lansinohunkini aldım 8 lira hemen de denedim.Süper çıkarıyor meme ucunu.Bir kaç kez o alet vakumlar sonra zaten bebeklerimiz eme eme kocaman yaparlar onları

Siz de erken merken bir an önce doğursam da bebişimi görsem,doya doya sevsem diye düşünüyor musunuz arada bir? Yoksa en sabırsız hamiş ben miyim

ben park yatağın içine bir tane sünger onun üzerine de visco aldım. deneyimli annelerin tavsiyesi bu şekildeydi yoksa kendi bildiğimden değil:))

bu visco bastırdığımızda şişmesi geç olansa eğer bebek için tavsiye etmiyorlar allah korusun boğulma tehlikesi yaratabilirmiş

merhaba kızlar bugün dr randevum vardı
moralım çok bozuldu
bebeğim maşallah gelişimi gayet güzel fakat
tek sorun plesentam doğum kanalındaymış aşağıda baya
heran doğum olabılır dedi erken doğum rıskım var yani
bebek için ciğer geliştirici iğneler verdi uyanık ol kanaman falan gelırse sezeryanla alırız dedi
zaten normal doğum zor sezeryanla almalıyız dedi
benım ilk bebeğim normaldı ve ben çok normal istiyordum
anlayacağınız şaşırdım kaldım çok üzgünümmm

canım hiç moralini bozma. benım 20.haftadan berı baska bı nedenden dolayı erken doğum rıskım var. bvak cok sukur bugunlere geldım.
15 gun once doktor bana da ciğelerını gelıstırıcı ıgen verdı.
ıcını ferah tut aklına kotu bı sey getırme.

merhaba arkadaşlar benim de çok değişik bir sorunum var belki içinizde benim gibi sorunu olan vardır belki şimdiye kadar dile getirmemiştir bende bu konuyu hiç kimseyle konuşamadığım için sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar biz eşimle hamileliğin başından beri doğru dürüst birşey yaşamadık başlarda 2-3 defa o da tam anlamıyla olmamıştı zaten bende kuruluk olmuştu eşimde boşalamayınca canım yandığı için yarıda bırakmıştık o gün bugündür de nerdeyse 5 ay oldu hiç bişey yapmadık ben istiyorum aslında ama eşim istemiyo kızlar oğluna bişey olurmuş ben iyiyim bişey olmaz diyorum kanamam yok herhangi bir düşük tehlikem falan hiç olmadı ama yine de anlamıyo kendi banyoda işini görüyo tabi ben söyleyince evlenmeden önce nasıl duruyodun yine dur diyo bu akşam işten gelince banyoda yine yaparken gördüm o kadar kötü hissettim ki kendimi tutamadım başladım ağlamaya anlatamam hissettiklerimi bana sadece oğlunu sevmek için yaklaşıyo ondada karnımı öpüyo oğlum oğlum deyip sonrada gidiyo çok kötüyüm arkadaşlar gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum yardım edin bişey değil o böyle yaptığı için çocuktan soğudum ya yavrumun ne günahı varsa ((''''

banada o iğneden verdı kullanıp kullanmama konusunda çok kararsız kaldım canım yaaa
dedım kullansam acaba bebek hemen gelıverırsseeeeenayy
allahım cümlemıze zamanında tek nefeste kurtasın inşşş

banada o iğneden verdı kullanıp kullanmama konusunda çok kararsız kaldım canım yaaa
dedım kullansam acaba bebek hemen gelıverırsseeeeenayy
allahım cümlemıze zamanında tek nefeste kurtasın inşşş

amın ınsallah. o ığneyı erken doğum rıskı olan hamilelere verme nedenı bebek eger erken doğrsa bı problem yasamaması. yanı kuvözde falan kalmasın dıye
ablam ıkızlere hamıleyken doktor ona da vermıstı. bebişler 36 haftalık doğdu.hele de bır tanesı 1900 gram doğdu. çok sukur hıc problemlerı olmadı

evet hatta konustuk aramızda nerede bu hatun bi problemmi var diye....
bende iyiyim canım çok şükür 34.haftayada girdik. 10 kilo aldım ama son bikaç haftadır göbüşüm kocaman çıktı son ggünlerde de baya rahatsız etmeye basladı, geceleri falan biraz sıkıntılıyım tabi buna şükür....kaç kilo aldın öle canım ya..hımmm kötü alışkanlığı bırakınca yemeyemi sardın ama tansiyonun devam etmemesine sev,ndim ama yinede dikkat etmelisin...
kesinlikle bende bir daha bu kiloları görmek istemıyorum......

0,4 clexan ve asprin kullanıyorum.factor v ve 1298 var heterizigot. senin bebe asprini kaç mg?
valla mg na hiç dikkat etmedim bebe aspirini işte.... zaten benımkıni pek önemsemıyor dr lar bırakabılırsınde diyen cok doktor oldu ama ben korkumdan devam edıyorum.....

evet düşüklere bağlı baslayan drlar oluyıor.... 10-15 gün önce bırakırız zaten o günlerde sık sık görüşüyor olacagız o zamanlarda tekrar konusuruz dedi....

canıım senin için sanırım dediğin gibi önce allahın izniyle tabii herşeyin planlı programlı olması cok daha iyi olur...4.gebeliğinmiş birde riske atmamak adına mantıklı geldi bana acıkcası .... drunla bu kafandaki endişeleeri konus bosuna sıkıntıya sokma kendini.... hepimize hayırlı doğumlar sağlıklı bebişler inşallah canım......

bebeğim şuanda 2,5 kılo masallah nazar değmesin gayet iyi gidyor
ama ben 2 3 ayrı dra daha gıdeyım emın olayım dıyorum
sezeryan olmamak içinn
yarında mecburen memlekete gıdıcem
orada doğum yapıcam bana kalsa evımde çok istıyordumm
büyükmü konuştum ne

oyy maşallah.
için öle rahat edeckse gıt bakalım farklı doktorlara.

Canim neden bu kadar kafayi takiyosun ki bence donemsel hassasligindan olmali bizde uzun zamandir biraktik ama ben tam tersi espirilerimize konu yapiyorum onun ve benim yasadiklarimi cok da guluyoruz bence daha rahat olmalisin bu donemde bu kadar karnimizda sismisken cinsellik bana da komik ve uzak geliyo acikcasi

oyy maşallah.
için öle rahat edeckse gıt bakalım farklı doktorlara.

eşiminde benımde moralımız yerlerde
haklısın canım içimın rahat etmesı şart yoksa kendımı çok suçlarım
sen yatarakmı gecırıyorsun gününü rıske karsı yoksa normal hayatına devammı edıyorsun
ev işi yapmaya korkar oldum ben şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…