2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bizimde yaklaşık 3 aydır yok
hatta şimdi drda yasakladı erken doğuma karsı artık bebeğim için herseye değer napalımm

hemen evham yapma yaa!! doktorun bi gerilik var dememiş..
sağlıklı olsun da 250 gr zayıf olsun.. sen kendine dikkat et annesii

benım 20. haftamda kanamam oldu. doktor rahim ağzı kısa dedı. hep yatmalısın dedı. ben de oğretmenım. 32. hafama kadar çalıştım. çok fazla oturduğum solenemez. eve gıdınce yemek bıle yapmayacaksın dedı.ama bu mumkun mu?
gundelık ıslerımı de mecbur yaptım. 30. haftda agılarım artmaya başladı. 2 hafta dayandım işte.
şimdi evdeyım yıne gundelık ıslerımı yapıyorum ama buyuk ısler ıcın kadın gelıyor. sımdı ne zaman dısarı cıkığp 1 sat yurusem kalçam kasıklarım çok agrıyor.

anladım canım ne zormuş böyle ilk defa basıma geliyor
ilk bebeğimde hiç olmadı şükür rahattım
sanırım bende artık elimi eteğimi çekmelıyım işlerden
aynen benımde oğlumu parka götüreyım ölüyorum yorgunluktan
neyse inşallah en son güne kadar zamanını beklerler
rabbım senınde yardımcın olsun inş canım

ne bileyim cnm ya sağlık bakımından bi sorunum olmadığı halde anlamak istememesi sadece kendisini düşünmesi sinirlerimi bozuyo ben bi yerde hamileyken ilişkide eşin içine boşalması doğru olmaz diye okumuştum bunu da ona söyledim ondan sonra iyice uzaklaştı geri çekmek istemiyomuş prezervatifte zatn hiç kullanmadk sevmiyo yani yine kendini düşündüğü için yapmak istemiyo ya insaf 8 ay oldu ya daha doğuma 1,5 ay var ondan sonrada 1,5 ay lohusalık eşimden nefret eder hale geldim (((

Canim esin olayi biraz abartmis ama sende baska yollar dene nette kitaplarda bu durumun yasanabilecegi yaziyor zaten iliskiye girmedende tatmin yolunu deneyiniz diye oneriler var bide erkekler hamilelige bizden farkli bakiyorlar sikma canini

22. haftada benim bebişin boynundaydı kordon, hayati risk olabilir, erken doğum olabilir diye..
o dönem öyle kötü anlarım oldu ki.. sonra topladım kendimi, iyi düşündüm.. olacağa çare yok gelincik..
28de içinden çıkmıştı kordonun.. bi rahatladım..
bebişinin gelişimi iyiymiş, doktor da uyanık ol diye seni uyarmış. plasentanın aşağıda olması durumunda normal doğum pek tercih edilmiyor.
sen gönlünü ferah tut, istirahat et ve tabi bol dua et,, inş rabbim zamanında sağlıkla kucağına verecek bebeğini..

canımcım, arkadaş da söylemiş. erkekler hamilelikte bu konuda farklı tepkiler geliştirebiliyor.
neticede hepimiz için bilinmedik yeni bi deneyim hamilelik.. başkalarından da duydum 9 ay boyunca eşine hiç yaklaşmayan var.
hatta o kadar soyutluyorki erkek kendini, eşine dokunmuyor, sarılmıyor, öpmüyor bile.. ama bunu bilinçli yapmıyor. içgüdüsel..

belki bunun için hamileliğin başında beraber doktora gidip bu konuda bilgilendirilmeliydiniz. doktorun ağzından bunun normal bi süreç olduğunu,
bebek ve anne için bi tehlike olmayacağını duysaydı, belki farklı olabilirdi.. ama bunun için artık geç. ben 33. haftada doktoruma sordum,
hiçbir sorun ve risk olmadığı halde, artık cinsel ilişki tavsiye etmiyorum dedi.. biz de konuyu kapattık doğumdan bi süre sonra açmak üzere yanii
ama bu aşamaya kadar devam ettik. ilk zamanlar hiç etkilenmeden, ama karnım şişmeye başlayınca benim eşim de özellikle benden uzak durmaya başladı.
ben üzerine gittim, doktorumla konuştuğumu bunun bi zararı olmadığını, o söyleyene kadar bunun yaşanabileceğini söyledim.
rahatladı, ben hamilelikte hiç birleşme olmuyor biliyordum dedi.. ikna oldu ama buna rağmen hiç ilk adımı atmadı.. düşün sen.. diyorum ya içgüdüsel diye..

ama konuşuyoruz bu konuyu. hamilleliğin başından beri, senden uzak durmamın sebebi, seni beğenmemem, istememem değil.
sadece hamileliğinden çekiniyorum diyor. ama hamilelikten sonra önceki hayatımıza dönmeyi ne kadar istediğini de (!) belirtiyor

nacizane tavsiyem, bunun her iki hamileden en az birinin yaşadığı bi normal bi süreç olduğunu bilmen..
dedeğin gibi 1,5 ay doğuma, 1,5 ay da doğumdan sonra yaklaşık 3 ay sonra inş bi mani olmayacak.
kendini ona göre ruhen ve bedenen hazırla. zaten eşin de talepkar olacak doğumdan sonra
normal rutine dönersiniz.. ama hamilelikteki bu uzaklaşmanın ardından, doğumdan sonra da bu mesafeyi kapatmazsanız,
daha sonra sizin için sorun olabilir. bunu en başta kendime, sonra bütün temmuz topiğine söylüyorum..

günaydın güzel temmuz anneleri nasılsın ? bebişler nasıl ?

günaydıııın!!!
güneş açmış ya.. benim içim de bi ferah, bi kıpır kıpır anlatamam..
tabi içimdeki bu hiperaktif kızın da bunda etkisi fazla

gece 4 kez tuvalete kalktım, farkettim ki, gündüz olduğu gibi sağ tarafıma toplanmış,
göbeğimin simetrisini bozmuş.. böyle yamuk duruyo karnım..
ağrı, sancı yok ama.. insan bi garip oluyor

cnm çok geçmiş olsun...
ama bana kalırsa memlekette doğum yapcam demişsin en az 2 dr a daha git çünkü birinin dediğini diğerininki yalanlıyabiliyor...
birincin normalmiş sezeryan olmak seni hakikaten çok üzer eminim ama eğer hayırlısı buysa yapacak bişey yok....
herşey olacağına varır sonuçta...
sen kuzunu koklamaya,sağ salim kucağına almaya odakla kenidni...
eğer sezeryan olursada genel anesteziyi tercih et bence...

cnm uzaklaşmanız ,ara vermeniz çok doğal bi süreç diğer arkadaşların da dediği gibi ,ama eşinin bencillik yapıp gözgöre göre kendini düşünmesi gerçekten çok sinir bi durum...
bunu sen denesen evt birleşmeyle değil ama başka yollarla tatmn olmayı ve etmeyi denesen...
bence birlikte bişeyler yapmak, daha sonrası için ikiniz içinde en iyisi...
ben ilk hamileliğimde bu konuda bi sorun yaşamamıştım ,ama şimdi ben bile soyutladım kendimi,çok tuhaf belki ama" komik geliyor "buda benim isteğimi azaltıyor...
ama her ne olursa olsun eşler birbirlerine dokunmayı,sarılmayı ve sözlede olsa o tutkuyu yaşatmayı devam ettirmek gerek diye düşünüyorum...

evt kızlarrrr...
sabah sabah ağır mevzulardan sonra şöyle bi günaydını hakettik sanırım...
HAYIRLI SABAHLAR MİNNAK KUZULAR VE KOCA GÖBEKLİ ANNE ADAYLARINAAA:)))))))(yani koca göbek diyorum ama, kendim gibi düşüüyorum herkesi ondan yani ...malum tam tamına 10 kg aldım)

ama her ne olursa olsun eşler birbirlerine dokunmayı,sarılmayı ve sözlede olsa o tutkuyu yaşatmayı devam ettirmek gerek diye düşünüyorum...

kesinlikle haklısın.. bedenen olmasa da ruhen kopmamak gerek.. bu sadece aradaki mesafeyi artırır.
inanın, ben her zaman yaptığım gibi yaklaşıyorum, sokuluyorum eşime.. saçlarını okşuyorum, öpüyorum, sarılıyorum.. işten gelince dibinden ayrılmıyorum.
bunlar arayı sıcak tutar çünkü herşey ''birleşme'' değil

cnm oluyo boyle seyler, erkekler koca göbüşlermizden mi korkuyo nedir, yaklaşmak istemiyolar pek. ama aranıza soğukluk girmesne izin vermeyn. tek basına bişi yapmasına izin verme, gerekirse sen yardımcı ol ona
asıl kötü olan tabi ki senle ilgilenmemesi ama dediğim gbi aranıza sogukluk girmesne izin verme, sen de dahil olmaya çalış, o da sana karsı tabularnı yıkcaktr bence..

cnm benm de aşagıda idi, son hafta kontrolumde cok şükür yukarı çıkmış.
Önemli olan bebegnn sağlığı, sezeryan olcak diye üzülme.
sen şimdi çok dikkat et kendine, iş yapma yat dinlen. kanaman olmassa eğer erken dogum filan olmaz, zamanında gelir inşallah. onun için çok dikkat et, yorma kendni sakın.

cnm pıhtı varsa mantar olablr, akıntında pıhtı oldugunu doktoruna söyleseydin. ihmal etme, erken doguma sebep olabiliyomuş mantar.
benm de baslarda olmuştu, bi vajnal fitil verdi doktor, 2 gune geçmişti.
ilacını kullanır ii olursun, sıkıntı yaptgna degmez, ihmal etme.

maşallah, Allah bagıslasn

ya hala 47 yazıyo bi türlü düşmedi 30lara

hatırlıyorum bi zamanlar üç haneli rakamlar yazıyordu, doğuma şu kadar gün var diye.. nerden nereye..
geçmez gibi geliyor ama sayılı gün çabuk geçiyor.. bi ara hergün, kaç gün kaldı diye sayıyordum ama şimdi içimde bi his..
sanki her an gelebilir gibi, kaç gün kaldığını merak etmiyorum.. bu temmuz bebişlerinin ne yapacağı belli olmaz kardeeeş

canım o yamuk haller bende hep var karnım bıraz kucuk kaldı hareket alanı dar ayagını böbregıme kadar sokuyorum kızım. bıde sureklı sağda toparlanma oluyo dun okadar cok oldukı sayamadım . yalnız ıkı gundur arada kasık agrım oldu adet sancısı gıbı o nedenle bıraz korku var ıcımde dr u da aramadı eger cogalırsa arayacagım yoksa haftaya zaten kontorle gıdeceyım o zaman bahsederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…