2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

birazdan doktora gitcem 31+5 de yim çok kötü gece hiç uyyamadım 2dkkada bir sancım vardı ölcektim

kzımı görcem inşallah iyidir

ay ben cok tembell cıktım yaa hıcbırsey tamamlanmadı bende :) buarada bebek kıyafetlerı ıcın hangı marka deterjan kullandın ?

ben dalin kullandım, ama abimizden kalanları normal deterjan ile yıkadım... hepsini iyice ütüledim ,bebek doğduktan sonra kesinlikle normal deterjanımı kullanacağım çünkü oğlumda çok denemiştim granüldü bilmem neydi ama lekelere hiç faydaları olmuyor onların...

birazdan doktora gitcem 31+5 de yim çok kötü gece hiç uyyamadım 2dkkada bir sancım vardı ölcektim

canım ya panik olma birden belkide yalancı sancı denılen seydır sendekıde üşütmüşssündr ondandır . neyekı bugun dr gıdeceksın hersey yolunda gıder inşallah bıze haber vermeyi unutma

Allah Allah, n'oldu ki?!:44:
keşke sıkıntı çekmeseydin gece acile gitseydin..
iyi haberlerini bekliyoruz..gelince hemen yaz olur mu?

aman allahım o zamAN doktorun söyledigi gibi gerçekten iri bir bebegim olacak. doktor 3.5 kiloyu geçerse sezeryan yapabilirim dedi. sanırım bu gidişle normal dogum istesemde olmayacak.

Günaydın kızlar.Sabah sabah canım sıkıldı ya.Geçen hafta idrar vermiştim sağlık ocağında.Sabah ekmek almaya giderken sonucu sorayım dedim çıkmış doktora gösterdim.Doktor "aa idrarda çok iltihap var" dedi.Kaç haftalık gebesin diye sordu , 34 +5 dedim.Düşündü biraz sonra bi antibiyotik yazdı.Yarın doktora gideceğimi söyledim doktoruna da sonucu göster tekrar tahlil yapar belki dedi.5 aylıktan beridir neydi bu idrar yolu sorunum ya!Tövbe estağfirullah... O kadar da dikkat ediyorum temizlik konusunda!Misafirlikte bile zorunda kalmadıkça wc ye gitmiyorum.Allah'ım inş. bebeğime bir zararı olmaz!

Herkeslere kızımla benden günaydınlar,mutlu bi gün diliyorum hepinize...

Al benden de bi 10 kilo Ama normalde ben çok iştahlıyımdır o yüzden hamileliğimde çok şükür diyorum kendimi aşmadım...

Canım yarın doktora gidicem hem kontrol hem de çalışamaz raporumu alıcam, o zaman ayrıntılı sorcam çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...

Canım güle güle git inş. darısı benim başıma artık,annenin yanında çok rahat edersin sağlıkla bi doğsun bebeişi evine zaten dönersin,nazlan annene , hele ki hamilesin nasıl el üstünde tutarlar seni...Güle güle git canım

Canım benim de böyle bi durumum var kızımın kilosu senin haftalarda 2400 dü,doktorum herşeyin normale uygun olduğunu bebeğin pozisyonu filan,ama tombiş olacağını normalin zor olduğunu söyledi,3800 ü geçer demişti bana....Sağlıklıca kucağımıza alalım da doğum şeklini çok önemsemiyorum,baştan beri normal istiyodum ama gerçekten önemli olan hayırlısı, bi problem olacaksa normal de de sezeryanda da oluyo.Allahım hepimize problemsiz hayırlı doğumlar nasip etsin,sağlıklıca bebeklerimizi kucağımızda evlerimize getirmeyi nasip etsin...

Hadi hayırlı haberlerle gel canım...Prensese bizden selam söyle,erken gelmesin

dur hemen sıkma canını yaa... bende de çıktı, antibiyotik kullandım..
demek ki, hassassın. en ufak bi imkanda nüksediyor enfeksiyon.. azcık üşütsen ayağını yeter..
sadece tuvaletle mikropla alakası yok.. Rabbim, devasız dert vermesin.. yarın doktorun da baksın bi..
zaten az kaldı, sabret birazcık..

Ah canım benim,çok önemli bi sorun değil ama yine de çok can sıkıcı,aynı durum bende de var, bende korkuyorum idrar vermeye kesin enfeksiyon çıkacak gibi geliyo. Benim de 4. ayımda olmuştu bi kere canım enfeksiyon, o zaman fitil ve antibiyotik kullanmıştım,igerçi fitili pek kullanamamıştım. Seninle aynı endişeleri taşıyorum inşallah bebeklerimize bi zararı olmaz içimizi ferah tutmaya çalışalım,bu konuyla ilgili doktorunla görüşünce düşüncelerini bana da mutlaka yazarmısın, bende yarın gelişmelerden seni haberdar ederim canım,hem kuzucukların kilolarını konuşcaktık dimi senle,haftalarımız da aynı, hayırlısı olsun bakalım canım....

Bebislerin kilosu konuşulmuş,bizimde dun kontrolumuz vardı 2527 gr olmusuz.4kg civarı beklenen dogum kilosu dedi.4 hafta sonra çatı kontrolü var.kontrollerimiz 2 haftada bire düştü.normal dogum için konuştuk,şimdi konuşmak için erken dedi,bebeğin kilosu,çatının uygunluğu,bir sürü parametrenin uygun olması gerekir dedi.ben bu doktoru normal dogum taraftarı diye tercih etmiştim.şimdi kafam karıştı.haklı bir yandanda.sancın gelir bebek kanala girmez,önemli olan ikinizin saglıgı dedi.son anda belli olur dogum sekli falan dedi.sizin doktorlarınızda böyle yorumlar yaptimi normal dogum düşünenler için?

Amin canım , üşütmekle de oluyor muymuş bak bunu bilmiyordum.Havalar ısındığından beridir pek dikkat etmiyorum üşütmekten mi oldu acaba ?

yarın saat 11 de randevum var inş. önemli bir şey olmaz ya.Gelince yazarım tabiki canım.Bu hafta peynir, yumurta , ayran(evde süzme yoğurt vardı robotta güzelce ayran yapıp gazoz şişesine koydum günde 1-2 bardak içiyorum), süte çok dikkat ettim.Özellikle dinlendim bakalım bebiş ne kadar olmuş.Bi de nette okuduklarıma göre ne kadar doğrudur bilmiyorum ama böyle enfeksiyonlar bebeğin düşük kilolu olmasına da sebep olabiliyormuş.Acaba benim oğlanın kilosu ondan mı düşük ki ? :44:

Gunaydin kizlarr neler yapiyosunuz benim canim sikkin cok
Herkes kendini dusunur olmus is arkadaslarim 3ay tatil yap
Diyolar birinin dugunu var biri senelik izine cikcak beni dusunen
Yok valla ya sinirlerim tepemde benciller

Canım belli ki bebeğin tombiş doktor da 4 kg civarı doğar demiş,bütün şartlar sağlansa da 4 kilo bebek normal doğarken çok riske girebilir,önemli olan sağlıkla dünyaya gelmesi,ama belki doğum anında çatının açılması çok olursa 4 kilo da olsa rahat doğar belki,yani doktorun dediği çok doğru,doğum anında belli olabilecek şeyler bunlar,kendini her ikisine de hazırlamalısın,eğer bi risk olacaksa zaten direk sezerayn diyolar o zman da gün alıp bekliyosun, yok eğer herşey normalse de son dk bi sebep olup yine sezeryan olabiliyo,hayırlı doğumlar olsun inş hepimize...

Canım biliyosun benim kız da tombiş, bence onunla bi ilgisi yoktur,bakalım yarın öğreniriz artk ne gibi etkisi olduğunu...Allaha emanet kuzucuklarımız...Ama bak gör ayranın çok faydası olmuştur oğluşa yarın kilosuyla anlarız bakalım...

ben 30 haftalıkken sormuştum. 37. haftada çatı muayenesi yapıp ona göre karar verebiliriz demişti. gerçi ben normal doğumu düşünmüyorum ama

Aman maşallah bu ne kalabalık böyle...Ama herkes okumakla yetiniyo yorumda bulunanlar hep aynı kişiler sitemlerimi ileteyim...

Toplam 25 kullanıcı konuyu okuyor. (14 üye ve 11 ziyaretçi)

minicigimmm, canderin, ecemcemcem, glmt, PembeKelebek, kozmatik, huli_b, ksezgin, gsbaran, Minita, GOZDENUR, yusuf_defne, aburcuburcu34, figenyilman

migrostan ebbek deterjanı siparişi vedim. gelsın hemen yıkayamaya başlayacağım. sansımaa hava bugunde kapalı. ama içerde kuruturuz.
odum patlıyor zaten hazırlıksız doğuma yakalanmaktan..

Kızlar yaa sanki biz çok fazla erken doğumdan konuşup gereksiz endişeler yapıyoruz, yani hergün de bahsetmeyelim, nerdeyse çok şükür bugün de doğmadılar, yaşasın bugünü de atlattı bebeğim gibi endişelere kapılcaz,artık büyüdü bebişler, Allah sağlıkla ne zman gelmelerini nasip ederse buyursunlar gelsinler ama temennimiz hepsi haftalarını doldursunlar...Yani hergün hergün bahsetmeyelim şu erken doğum riskinden,çoğumuz 9. ayımızdayız zaten...

doktorun doğru şeyler söylemiş. şuanki kilosuna bakarak 4 kg'ı zikretmiş,
ama bu 40 haftaya göre tahmin.. sonuçta bebişin ne zaman geleceği belli olmaz..
bence de 33-34. haftalar doğum şeklini konuşmak için erken. hani özel bi durum olur evvelden beri süregelen bi risk ya da hal,
belli bi sezaryan operasyonu konuşulur, ama özel bi durum yoksa doğal doğumun nesini konucağız di mi
hakikaten birçok etken var normal doğum için, çatı esnekliği, bebeğin ağırlığı bunların birbirine uygunluğu, plasentanın konumu..
kuzenim bir hafta önce doğum yaptı. çatısı ve bebeğin kilosu uygun olmasına rağmen sezaryan oldu,
sebebi tansiyon yüksekliği.
bence şimdiden vesveselenme derim. biraz daha zaman geçsin.. duruma göre hareket edersin..

Amin canım , üşütmekle de oluyor muymuş bak bunu bilmiyordum.Havalar ısındığından beridir pek dikkat etmiyorum üşütmekten mi oldu acaba ?

tabii.. benim küçüklüğümden beri olur. hassasiyet bende de var.
azcık ayaklarımı üşüteyim, hemen idrarın kokusu değişir, yanma başlar. o ayki adetim sancılı geçer. ki normalde hiç ağrım olmaz..
o yüzden annem çok dikkat eder, sürekli uyarır beni. bütün kış ayağımın derisi gibi çorap üzerine yün patikle gezdim.
şimdi havalar ısındı ya.. incecik giyiyorum, ayaklarımda ne çorap ne terlik.. ben biliyorum suçumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…