2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

genellikle erkek bebekler geç geliyormuş.benim oğlum da 39+2 de doğmuştu.

ayy yine iyiymiş 39+2 bazıları 41. haftadan bahsediyor nasıl beklenir bilmiyom..
bu arada bazı kadınlarda acıklık oluyormus gecen 3 gün önce arkadasımı gördüm yolda 15 gün erken olmuş kızı sokakta sancı gelmiş su gelmeden doğru en yakın hastaneye gitmiş annesiyle carsıdalarmışo dediki benim açıklığım da vardı zaten o yüzden erken oldu:44:
bu acıklık nasıl bişey doktor nasıl anlıyo muayene ile mi(alttan) yoksa ultrasonla mı:44:
ben yarın 37. haftama giriyorum insallah 3 gün önce nst ye girdim sancı mancı yoktu:44:

ben de öğretmenim şök toplantımız vardı.37.haftaya kadar çalışabilir raporu almıştım.malum doğum sonrası izinlerimiz temmuz ağustosta bitiyor.15 haziran'da tatile giriyorum.

ben de öğretmenim şök toplantımız vardı.37.haftaya kadar çalışabilir raporu almıştım.malum doğum sonrası izinlerimiz temmuz ağustosta bitiyor.15 haziran'da tatile giriyorum.

hımm anladım masallah iyi dayanmışsın ben yapamazdım hem ev işi hem okul gitmiyodu
az kaldı zaten rabbim yardımcın olsun

açıklık muayene ile belli oluyor canım.

hımm anladım masallah iyi dayanmışsın ben yapamazdım hem ev işi hem okul gitmiyodu
az kaldı zaten rabbim yardımcın olsun

bu arada ev okul derken bir de ana sınıfına giden hareketli bir oğlum var.1 aydır onu dışarı çıkaramıyorum.ev okul mekik dokuyoruz maalesef.

yok uyuyamıyorum gece bir sağa bir soa döndüm durdum. çok da sıcak geldi. kaçta uykuya daldım bilmiorum ama resmen sabahın köründe hortladım.... nerdeeee o öğlene kadar uyumalar

Herkese günaydın,
bu ter benı oldurecek sanırım. Durduk yerde ınsan boncuk boncuk terler mı?
Banyo yapmaktan helak oldum artık.
Allah yardımcımız olsun.

aynen ya..
nasreddin hoca boşuna dememiş.. ''bana eşekten düşeni getirin'' diye..

benim şu günlerde yaşadığım bi dialog.

-kaç günün kaldı?
-37 gün.
-ooo, yok yok, o kadar yok, kızlar erken doğar.. bak bir iki haftaya gelcek senin kız..

Son düzenleme:

benim şu günlerde yaşadığım bi dialog.

-kaç günün kaldı?
-35 gün.
-ooo, yok yok, o kadar yok, kızlar erken doğar.. bak bir iki haftaya gelcek senin kız..
[/QUOTE]

ya hiç sorma canım nedense cok da net konusuyolar
biraz önce bi topikte okudum anneler kacıncı haftada doğum yapmış ve cinsiyeti yazmışlar hiç öyle kesin bi durum yoktu valla
aaahhhh ahhh keske oğlusum da 38. haftada gelse ama hayırlısı sağlıklı olsun yeter nasılsa kalan kısım devede kulak

canım allahın izniyle bir şey olmaz.benım arkadaşım hamılelık şüphesi olmasına rağmen doktoru antıbıyotık vermişti ve içmişti.ve hamıleymış.nur topu gıbı dogdu cocuk hıc bır sağlık sorunu olmadı.içini ferah tut

günaydın canıımm:) valla doğuran var mı bilmiorum ama sende 37. haftana girmişsin heyecanın çok doğal:) maşallah
hı hı sorma,yusuf yusuf durumları

teşekkü ederim canım..
rica ederim canım

Yapılan araştırmalar hurmanın hamile kadınlara da bir çok fayda sağladığını ortaya koyuyor. Zaten Allah (cc) mucizevî olarak yarattığı Hz.İsa`nın (as) annesi Hz. Meryem`e (as) hamileliğinde hurma yemesini emir buyuruyor. Efendimiz`de (sas) bu durumu bir hadislerinde bakın nasıl anlatıyor: `kadınlarınıza nifasta iken hurma yedirin. Nifasta hurma yiyen kadının çocuğu halim olur. Zira Meryem İsa`yı doğurduğunda yiyeceği hurma idi. Eğer (onun için) hurmadan daha hayırlı bir şey olsaydı Allah (cc) onu yemesini emrederdi.`

Hurmanın hamilelikte ve doğum esnasındaki bazı faydaları şöyle sıralanıyor:

Yüksek oranda glikoz ve nişasta ihtiva etmekte ve bu da hamile kadına güç vermektedir.

Taze hurmada rahim adalelerini kuvvetlendiren ve doğumu kolaylaştıran bir madde vardır.

Hurmada magnezyum, potasyum gibi sinir sistemini rahatlatan ve yorgunluğu gideren aynı zamanda doğumdan sonra kasları dinlendiren elementler vardır.

Stresi giderici, acı ve sancıyı hafifletici uyku ve rahatlamayı temin edici maddeler içerir.

Bol miktarda kalsiyum içerir. Bu da doğum sonrası kanamayı durdurmaya yarayan önemli bir maddedir.

Hurmada bulunan vitaminler doğum esnasında kaybolan enerjiyi yeniden toparlamada önemli rol oynar.

doğum sonrası annede sütün bol gelmesini sağlayan potasyum gibi bazı maddeler vardır.

Bunu biryerden kopyaladim arkadaslar. Allah izin verirse, oglusum daha erken gelmezse tabii 37. haftadan sonra bol bol hurma yemeyi dusunuyorum

25 mayıs akşamı bel ağrısı ile uykuya daldım. sabah 5 buçuk gıbı ağrıdan uyandım. öğlen 11 gibi kan geldi bir miktar. eyvah nişan sanırım bu diyerek panikle doktorumu aradım. uzat ayağını dinlen artarsa yine ara dedi. saat 2 oldu. kanama azar azar devam ediyordu.biraz da belim ağrıyordu. tekrar aradım doğum yapacağım hastaneye gitmemi söyledi. hazırlandık çıktık eşimle.nedense içim çok rahattı. aksılık bu ya arabamız çalışmadı. atladık bi taksiye. fılmlerdekı gıbı resmen.taksıde mı doğursam acaba falan dıye dusunuyorum içimden. en yakındakı doğumevıne gıttık. çatı muayenesi yaptı doktor.ultrason ve nst bakıldı. 1-2 cm açılman var dedi yatış yazdı. ben de o halde doğum yapacağım hastaneye gıdeyım dedım. düştük yenıden yola. dıger hastanede de aynı seyler yapıldı. açılman yok gıdebılırsın dedıler şaştım kaldım. kanaman devam ederse buraya gelme ne kuvoz ne de çocuk doktorumuz var dedıler. ayrıldık hastaneden geldık eve. sancılarım devam edıyor tabı. bıraz dınlenırsem gecer belkı falan diyorum. saat 5 falan bu arada. eşim aılesıne haber verdi onlar geldı derken sohbet muhabbet çok takmamaya çalışıyorum sancıyı. 10 dk da bır gelıyor sancı. 40 sn cıvarı yokluyor seni. ben bı elımde kağıt diğerınde saat not edıyorum. 8 dk da bir , 6 dk da bir... derken millet yattı. ben de yattım. uyumaya çalışıyorum ama yok olmuyor. baya bıldıgın sancı dıyorum bu. en son sancım 3,5 dk da bıre dustu. eşimi uyandırdım. 1-2 anlamadı ne dediğimi sonrasında ise benden panik. saat oldu sabahın 4 ü. gıttık acıle duzenlı sancı ve açılma olmuş 3 cm. hemen serum verdıler. saat oldu 7. yok gecmıyor. ben sancıdan perişan. bi makıneye bağladılar. preparmış ilaın adı. ondan sonra rahatladımson gıren sancı saat 08:15. ciğer gelıstırıcı ıgne yapıldı. sonra yatışım yapıldı. sureklı gozlem altındayım. tansıyon, ateş, makıne falan fılan.. 29 mayısı gosterdi takvım.o gun de benım doğum gunum. hastanede kutladık eşimle. moralım bozuk. gece 1 buçuk sancılar gene yokluyor ufaktan. uyumak ylpok. saat oldu 5 ılacın dozu yukseltıldı. yan etkısı kalp çarpıntısı. yatak sallanıyor o derece. başka bir ilaç daha.. saat oldu 11 benım rengım bembeyaz. kanamam başladı. çıkardılar makıneden. doğurucam o gun bellı artık. heyecanlıyım, mutluyum, korkuyorum, canım yanıyor. saat 1 oldu. sanırım 4 dk da bıre dustu sancılarım. saat 2 - 3 - 4ve artık ben başladım bağırmaya. ınletıyorumhastaneyı o derece hem bağırıyorum hem ağlıyorum. saat 7 yı gectı. kanamam arttı. muayenede sanırımcm açıklık vardı. doğum masasına çıktım. daha çok ağlıyorum artık. yapamıcam dıyorum. 3 doktor 1 ebe 1 hasta bakıcı başımda. kanama problemımden dolayı herkes telaşlı ben dahıl. hemofılım var kanamanın durmaması. ıgneler serumlar bıleklerım dolu. epızyo ve sanırım 3 ya da ıkınmada bırçççççç çıktı benım oğlan. doğurdum mu dıye bağırıyorum ınanamıyorum çunku.34+5 2400 gram 47 cm saat 19:40. ılk ayaklarını ve pıpısını gordum. hemen temızleme falan yapıldı. o sırada ben bebeğin eşini de çıkardım. ebe getırdı oğlumu tam 3 defa optum :)) soluk alıp vermesı çok hızlıymı.oksıjen maskesı takıldı hemen. maske kafasından buyuk. goruyorum cıkarmaya çalışıyor erkencı ya hıcbır seye tahammulu yok. ben 1 bucuk saat kadar kaldım orda karnıma masaj yapmam gerekmıs. sonra dikiş atıldı uyuşturdu doktorpek hıssetmedım.benı odaya aldılar oğlumu da başka hastaneye sevk ettıler. 2 gun sonra benden portakal kadar parça dustu. ıçimde bebeğimin kesesinin duvarı kalmış. sanırım kurtaj olucam haftaya. toplam 9 gun kaldım hastanede. ama kızlar resmen ınanamıyorsunuz bunu ben mı doğurdum dıye. canım o benım canım canım canım. hala kuvozde. 5 sanıye gosterdıler bugun babasıyla bana dil çıkardı oğluşum. dua edin kızlar bıze. çabucak ıyı olsun ne olur. daha kucağıma alamadım yavrumu. benden haberler bu şekılde. gecmıse baya baktım. ıyısınız maşallah hepınıze. sakın erken doğurmayın, dıkkat edın. anne karnındakı 1 dk bıle cıdden çok onemlıymış gozlerımle gordum. opuyorum hepınızı çook yazdım çoooooooooooooooooook.

selam canım.iyiyim şu sıcaklar da olmasa.iyiden iyiye bastırdı.kasılma derken ağrıdan mı bahsedıyosun.bana nıye olmuyo öyle şeyler hiç?

Ara ara kasilmalarim oluyo canim adet sancisi gibi karnim kaskati oluyo kizimda kaburgamin altini cok seviyor ayrilmiyor ordan canim yaniyo benimde ama dr um normal dedi nts bisey cikmadi cunku

Canim dua etmezmiyiz insaallah tez zamanda kucagina almayi nasip eder rabbim. dogumun cok zor gecmemis zannedersem 4 ikinma iyi maasallah suanda nasilsin? bebegin icin ne diyor dr.lar ne zaman cikarmis kuvezden?

tüğlerim diken diken oldu nasıl heyecanlandım okurken bir bilsen.sağlıkla al kucağına inşallah doya doya sarıl,öp,kokla yavrunu Allahım bir an önce kavuştursun sizi

canım benim yaa çok duygulandım inşallah en yakın zamanda çıkar alırsın kucağına koklarsın bebeğini rabbim onu sana ve babasına bağışlasın

canım cok geçmiş olsun bir solukta heyecanla okudum hıkayenı gözlerim dola dola.oğluşun nasıl peki doktorlar ne diyorlar.umarım en kısa zamanda hıc ayrılmamak uzere bırlesırsınız

bunun bi de serinleteni var mı acaba:)) yanıyorum da
Ara ara kasilmalarim oluyo canim adet sancisi gibi karnim kaskati oluyo kizimda kaburgamin altini cok seviyor ayrilmiyor ordan canim yaniyo benimde ama dr um normal dedi nts bisey cikmadi cunku

anladım:))yerim ben onu:)keyfini biliyo kerata:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…