2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

evet canım ben de haftaya izne ayrılıyorum.ama bodrum da sadece sınıf öğretmenlerine var,branşlara yokmuş.allah razı olsun biraz dinlenirim bari.senin de 2 haftan kalmış zaten sıkma canını.

maşallah canım bebeğine.sağlıkla gelsin inşallah

biz de bugun oğlumuzu gorduk, 2300 gr. civarı. 34hafta doldu 35 e girdik. durumu iyi ama hala başı aşağı dönmemiş normal doğum yapmak istiyordum, inşallah döner. hayırlısı olsun..

şişliğin derecesini nasıl anlatsam. şöyle anlatayım. ben normalde 38-39 arasındayım ayakkabısına göre değişiyor.kocam 41 giyiyor. şuanda onun giydiği terlik bilem ayağıma olmuyor parmaklarımın arasında boşluk yok boğum boğum

hala çalışıyorum tüm gün ayaktayım tabi haliyle inmez. evde olsaydım arada bir ayaklarımı havaya kaldırırdım. akşama soğuk bir ayak banyosu sonra da yan gelip yatacağımdır

tartılmaya korkuyorum resmen elimden gelse hiç çıkmayacağım sudan tırsan kediler gibiyim tartı görünce tüylerim diken diken oluyor

off ya sizi okudukça gaza geliyorum niye izne ayrılmadım ki evde ne güzel her işimi hallederdim diyorum....kıyafetlerimiz yıkandı ütülendi ama yerleştiremedim daha çantalarımız hazır değil evimin temizliğini oda oda eşimle yapıyoruz.... bikaç ufakk eksiğim var onlar alınacak... dolaba bişiler atcam bende....kurabiyede yapmak istiyorum ( iyide bunların hepsi ne zaman olacak ve kim yapacak :44:
kurabiyeleri ne kadar önce yapacaksınız , bayatlarlarmı acaba ne kadar dayanıyordur.....

al benden de o kadar ama ben kayınvalidemler falan geleceği için ve ben artık doğuma doğru ağırlaşmış olacağım için annemle ve bir arkadaşımla yapıcam. o zaman çabuk biter... aa bende annemi çok yormak istemiorum artık canımız isterse yaparız... hoş benim annem benden hareketlidir ben dursam o durmaz zaten atom karıncam benim D

Kizlar hastanecantasini hazirlicam cok useniyorum nedense yaa yerimden kalkasim yok siz neler yapiyosunuz boreklerden konusulmus ben hicbiseyyapmicam kayinvalidem yakin o yapar nede olsaa :))

ohhh ne güzel yaaa maşallah kızına:) benimde haftaya kontrolüm kızımı görmek için saırsızlanıyorum resmen:) sıkıntı olmaması ayrı bir güzel. yalnız hep sorucam unutuorum nst nedir?? yani her hamileye yapılan birşey mi yoksa sıkıntısı olan hamileler mi yapılıo??
ohoo kalıbı aldıysan tamamdır o iş :))

ünlü düşünür annem şöyle der.. (köyden kalan bi söz)

gelinim ''gerim''
görümüm (görümcem) ''g.tüm''
kaynanam ''hatun'', o da oğlunun hatırı

ben elti olup da anlaşan birini görmedim.. biz kadınların bünyesiyle alakalı bi şey..
ben şuan itibariyle ailedeki ilk gelinim, iki kaynım var.. planım; onlar evlenince hanımlarıyla bayramdan bayrama görüşmek..
ne kadar uzaksan o kadar kafan rahattır, emin ol..

bak canımcım, ne seni tanırım, ne onu..
ama bana kalırsa senin eltin seni kıskanıyor.
eldeki verilere bakıp şunu söyleyebilirim.
senin kendine ait bi evin var, ayrı oturuyorsun. o kayınvalidesiyle..
sen hamilesin, saygı ve ihtamam görüyorsun.. o normal muamele..
bunlar yeter de artar ''eltiye''

kocan da seni eltine karşı savunmuş, gerekeni yapmış, iyi yapmış. ama keşke sana gelip başka türlü konuşmasaydı.. :26:

sen canını sıkma.
karnı burnunda gelinden kimse iş beklemez.. aksine onların gelip senin işlerini yapması lazım bu biiiir!
kayınvaliden anladığım kadarıyla adil ve pozitif bi insan, bu senin her bakımdan lehinedir, bu ikiii!!
elti cadısına uyup, canını sıkarsan bebişine yazık olur, inan değmez. bu da üççç!!!

bebek kurabiyeleri seker hamurlu olanlar açıkta 1 ay posette 2 ay dayanıyormus cnm ama içine kabartma tozu koymamak sartıyla kımyasal gırınce suresı azalıyormus en fazla 1 ay var zaten doguma bişey olmaz bence ama seker hamurlu kurabıye yaparsanız kesınlıkle dolaba koymamanız gerekıyormus soyleyeyım

bende merak edıyorum kızlar dondurucuya koydugunuz borekler tamamda kurabıye ve keklerın tadı cıkarınca nasıl oluyor yapıp koyayım dıyorum ama tadı degısırmı dıye de korkmuyor değilim yani

cnm bebegın kalp atısını ve senın sancını ölçüyor 2 ayrı prob var karnına baglıyorlar en az 10 dakka baglı kalıyorsun bebegının kalp atısı 160 dan yukarı 90 dan asagı ınerse yada senın sancıların 80 ustu sık sıksa dogum yolu gorunuyor dıyor dr lar:)))
ben 3 kere gırdım 10 günde ılk seferınde sancım 80 lerdeydı acılma baslamıs dedı dr 2 cm durdurmak ıcın ılac verdı sonra 60 a dustu ama ılac ayaklarımı balon gıbı sısırdı kestık yarın yenıden gırecem bakalım kızım cıkmak ıstıyormu dıye işin garibi sancın cok doguma goturur bu sancılar senı dıyor dr ama ben hissetmiyorum sadece arada ishal olacak gıbı karnıma agrı gırıyor 10 sn falan oda inşallah doğumda da agrım bu kadar olur :))))

Son düzenleme:

çok şükür canım bi sıkıntımız yok kimsenin de olmasın inşalah....
nst belli haftadan sonra bi cihaza bağlanıyorsun ki bu dr dan dra değişebilir hangi haftada olacagı... bu cihazda bebeğin kalp atışlarının sayısı ve sancının olup olmadıgının çizelgesi çıkıyor tıpkı kalp grafisindeki gibi...
kalıbı aldım valla bakalım neolcek :))

hımm baya dayanıyormuş.... umarım becerebilirim....
kurabiye ve keklerde de sıkıntı olmuyor ..ben normalde de koyarım arttığında falan gelip gidip yemeyelim diye :)

anladım canım bende he merak ediyordum çok sağol:) ama senin doğumun yakın o nedenle mi yapıyor doktor. yani ben daha 33. haftamdayım haftaya kontrolüm var ben daha böyle bir uygulamaya girmedim. doğuma doğru yapar herhalde dimi?? allah allaahh ne güzelmiş o öyle:) sancını hissetmiyorsun maşallah dua edelim dediğin gibi doğumda da böyle olsun inş.

sağol canım bilgilendirdiğin için herhalde doğumu yaklaşan hamilelere uyguluyorlar die düşünüorum. ben 33. haftamdayım daha birşey olmadı bununla ilgli...
dedim yaaa kalıp aldıysa taamdır hem ne derler başlamak bitirmenin yarısıdır
D

bugün ben ağrım var dedim de doktor nst'ye gönderdi beni..
yoksa 37. haftada nst istiyorum dedi.. her doktorun uygulaması farlı. kimisi 32. de başlıyor rutin, her muayenede tekrarlıyor..

ohhhhhh maşallah bebısıne.

ben 32.haftadan beri her hafta giriyorum çünkü suyum az.bu durumda bebek içerde sıkıntıya girebiliyormuş.nst de bebeğin anne karnında 1 hafta daha sıkıntısız kalıp kalamayacağını % 96 oranında belirliyor.ben yarın tekrar nst ye gireceğim.umarım 1 haftayı daha garantileriz.

öylemiii canım yaaa inş. sorunsuz geçer de tam zamanını tamamlar kuzucuğun.... hadi inş. yarın da güzel haberler verirsin, iyi şanslar canım. doktorum her hafta old. gibi suyuma bakıyor. geçen kontroldede gayet ii old. söylemişti ondan herhalde bana daha nst den bahsetmedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…