- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #26.261
günaydın hanımlar nasılsınız bugün?? okulda uğraşıyom bendebitse de kurtulsak diyecem ama bi dünya seminer koymuşlar yaa. 3 haftanın planını yollamışlar çarşaf çarşaf kağıtlar walla, çok zorda kalırsam raporumu çalışamaz diye değiştircem yaa
bugün randevum vardı..
35+0 itibariyle bebeğim 2750 gram ve yaklaşık 48 cm
her zamanki gibi baş aşağı pozisyondaydı.
33. haftada 2300gramdı, dr böyle giderse normal zor doğurursun demişti.
ama iki buçuk haftadır yaptığım diyet işe yaradı.. yarım kilo almış..
doktor 4 kilo olmaz dedi.. içim rahatladı valla
bu arada ben de 2,5 haftada 2 küsür kilo almışıım..
biraz ağrım var dedim, nst istedi.. ufaktan başlamış rahim kasılmaları..
40 haftaya kalmaz bu bebiş dedii
balon gibi şişen, acıyan ayaklarımı gösterdim.. baktı, kontrol etti.
endişelenecek bi şey yok. fazla kilo aldın, hava da sıcak ondan dedi..
tuzu en aza indir, bol su iç dedi..
bir hafta sonra sonra tekrar gidicez.. bizden haberler bu kaaaa
annem akşama gelecek inşallah.yazık kadını da yormıyım dıyorum şimdi.aman napıyım dışarıdan alırım pastayı böreği.bi de ben pasta börek turunu dolaba atınca fazla gıtmıyor.hıc rahat durmuyorum gıdıp gelip kendım yıyorum
merhaba herkese
bugün kızımı gördük 34+2 deyiz 2400 gr olmuşuz.. suyuuz iyi ,nst demizde normal bi sıkıntı yok çok şükür....
bi bebişimiz daha olmuş hoşgelmişşşş , bi an önce anne babasına kavuşması dileklerimle.....
kurabiye tariflerini görünce bende gaza geldim valla..becerebilecekmiyim bilmiyorum yada ne zaman yapabileceğim bilemiyorum ama hevese geldim öğle arasında gittim kalıp aldım :)
Dokunsan ağlıcam derler ya sen bu soruyu sordun gözlerim doldu.Eltim, kayınvalidemle aynı evde oturuyordu.1 ay önce halıları yıkamaya kalkmış.K.validem ben yıkayamam dursun halı yıkamaya veririz demiş.Eltimde baharı çağır o zaman o yıkasın demiş.K.validem de kızın karnı burnunda ben nasıl çağırayım deyince açmış ağzını yummuş gözünü sen hep onu kolluyorsun, neler neler...K.validem halıları bahar mı batırdı hem biz batırdık biz temizleyeceğiz demiş.Eltim küstü annesine gitti.Onlar da ev aldılar bizim ev ile arasında 1 sokak var.Dün akşam eşyaları gelmiş.Eşim gidelim diye tutturdu.Ben gitmek istemiyorum ve istemediğim bir şeyi de yapmak istemiyorum dedim.Çay koydum , eşimle gönderdim.Orda da eltim eşime bahar ile k.validem bir aluyorlar beni dışlıyorlar falan demiş.Eşimde ben kendimden ne kadar eminsem bahardan da o kadar eminim o bilerek öyle birşey yapmaz falan demiş.Eve gelince beni sorguya çeker gibi gültene sen kötü mü davrandın gibi şeyler soruyor.Sinirlerlendim sen beni tanımıyor musun benim gültenle ne işim olur diye.Bi de şimdi burnumun dibine geldi ya.Biz istanbuldan geçen sene geldik eskişehire.O kadar pişmanım ki.İstanbulda kimsemiz yoktu ama kafamız o kadar rahatmış ki.Burda hiç birşey yapmasan karışmasan bile başın ağrıyor.
off ya sizi okudukça gaza geliyorum niye izne ayrılmadım ki evde ne güzel her işimi hallederdim diyorum....kıyafetlerimiz yıkandı ütülendi ama yerleştiremedim daha çantalarımız hazır değil evimin temizliğini oda oda eşimle yapıyoruz.... bikaç ufakk eksiğim var onlar alınacak... dolaba bişiler atcam bende....kurabiyede yapmak istiyorum( iyide bunların hepsi ne zaman olacak ve kim yapacak :44:
kurabiyeleri ne kadar önce yapacaksınız , bayatlarlarmı acaba ne kadar dayanıyordur.....
ohhh ne güzel yaaa maşallah kızına:) benimde haftaya kontrolüm kızımı görmek için saırsızlanıyorum resmen:) sıkıntı olmaması ayrı bir güzel. yalnız hep sorucam unutuorum nst nedir?? yani her hamileye yapılan birşey mi yoksa sıkıntısı olan hamileler mi yapılıo??
ohoo kalıbı aldıysan tamamdır o iş :))
ohhh ne güzel yaaa maşallah kızına:) benimde haftaya kontrolüm kızımı görmek için saırsızlanıyorum resmen:) sıkıntı olmaması ayrı bir güzel. yalnız hep sorucam unutuorum nst nedir?? yani her hamileye yapılan birşey mi yoksa sıkıntısı olan hamileler mi yapılıo??
ohoo kalıbı aldıysan tamamdır o iş :))
bebek kurabiyeleri seker hamurlu olanlar açıkta 1 ay posette 2 ay dayanıyormus cnm ama içine kabartma tozu koymamak sartıyla kımyasal gırınce suresı azalıyormus en fazla 1 ay var zaten doguma bişey olmaz bence ama seker hamurlu kurabıye yaparsanız kesınlıkle dolaba koymamanız gerekıyormus soyleyeyım
bende merak edıyorum kızlar dondurucuya koydugunuz borekler tamamda kurabıye ve keklerın tadı cıkarınca nasıl oluyor yapıp koyayım dıyorum ama tadı degısırmı dıye de korkmuyor değilim yani
cnm bebegın kalp atısını ve senın sancını ölçüyor 2 ayrı prob var karnına baglıyorlar en az 10 dakka baglı kalıyorsun bebegının kalp atısı 160 dan yukarı 90 dan asagı ınerse yada senın sancıların 80 ustu sık sıksa dogum yolu gorunuyor dıyor dr lar:)))
ben 3 kere gırdım 10 günde ılk seferınde sancım 80 lerdeydı acılma baslamıs dedı dr 2 cm durdurmak ıcın ılac verdı sonra 60 a dustu ama ılac ayaklarımı balon gıbı sısırdı kestık yarın yenıden gırecem bakalım kızım cıkmak ıstıyormu dıye işin garibi sancın cok doguma goturur bu sancılar senı dıyor dr ama ben hissetmiyorum sadece arada ishal olacak gıbı karnıma agrı gırıyor 10 sn falan oda inşallah doğumda da agrım bu kadar olur :))))
çok şükür canım bi sıkıntımız yok kimsenin de olmasın inşalah....
nst belli haftadan sonra bi cihaza bağlanıyorsun ki bu dr dan dra değişebilir hangi haftada olacagı... bu cihazda bebeğin kalp atışlarının sayısı ve sancının olup olmadıgının çizelgesi çıkıyor tıpkı kalp grafisindeki gibi...
kalıbı aldım valla bakalım neolcek :))
anladım canım bende he merak ediyordum çok sağol:) ama senin doğumun yakın o nedenle mi yapıyor doktor. yani ben daha 33. haftamdayım haftaya kontrolüm var ben daha böyle bir uygulamaya girmedim. doğuma doğru yapar herhalde dimi?? allah allaahh ne güzelmiş o öyle:) sancını hissetmiyorsun maşallah dua edelim dediğin gibi doğumda da böyle olsun inş.
bugün randevum vardı..
35+0 itibariyle bebeğim 2750 gram ve yaklaşık 48 cm
her zamanki gibi baş aşağı pozisyondaydı.
33. haftada 2300gramdı, dr böyle giderse normal zor doğurursun demişti.
ama iki buçuk haftadır yaptığım diyet işe yaradı.. yarım kilo almış..
doktor 4 kilo olmaz dedi.. içim rahatladı valla
bu arada ben de 2,5 haftada 2 küsür kilo almışıım..
biraz ağrım var dedim, nst istedi.. ufaktan başlamış rahim kasılmaları..
40 haftaya kalmaz bu bebiş dedii
balon gibi şişen, acıyan ayaklarımı gösterdim.. baktı, kontrol etti.
endişelenecek bi şey yok. fazla kilo aldın, hava da sıcak ondan dedi..
tuzu en aza indir, bol su iç dedi..
bir hafta sonra sonra tekrar gidicez.. bizden haberler bu kaaaa
sağol canım bilgilendirdiğin için herhalde doğumu yaklaşan hamilelere uyguluyorlar die düşünüorum. ben 33. haftamdayım daha birşey olmadı bununla ilgli...
dedim yaaa kalıp aldıysa taamdır hem ne derler başlamak bitirmenin yarısıdır
D
ben 32.haftadan beri her hafta giriyorum çünkü suyum az.bu durumda bebek içerde sıkıntıya girebiliyormuş.nst de bebeğin anne karnında 1 hafta daha sıkıntısız kalıp kalamayacağını % 96 oranında belirliyor.ben yarın tekrar nst ye gireceğim.umarım 1 haftayı daha garantileriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?