- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #26.301
evet canım ben de haftaya izne ayrılıyorum.ama bodrum da sadece sınıf öğretmenlerine var,branşlara yokmuş.allah razı olsun biraz dinlenirim bari.senin de 2 haftan kalmış zaten sıkma canını.
bugün ben ağrım var dedim de doktor nst'ye gönderdi beni..
yoksa 37. haftada nst istiyorum dedi.. her doktorun uygulaması farlı. kimisi 32. de başlıyor rutin, her muayenede tekrarlıyor..
özel hastaneler resmi hırsız gibi ya.. herşeyi paraya çeviriyorlar.. onlar için hasta, ''müşteri'' demek.
hakkın olan faturayı isteyince kırk dereden su getiriyorlar..ödeme yapınca verdikleri fişte ödediğim tutardan azı yazıyo..
her şeye ayrı ücret alıyorlar.. bugün ilk kez nst'ye girdim, 25 tl haricen ödedim..
canım sıkma kendını karsındaki insan normal deıl ama sen nasıl kendını ıyı hıssedeceksen onu yap kahvaltıya cagırasın varsa cagır ıcın rahat etsın rabbım yapılan herseyı goruyor sonucta senın sabrının ödülünü sana fazlasıyla verir hele şu gunlerimiz oyle hassas gecerken bunlara dayanıyorsun ya kesin sende peygamber sabrı var rabbım bebegıne saglık huzur versın bebişinle ilk gunden ıtıbaren cok uyumlu olursunuz ınsallah sana ödülü güzel yavrun olsun
bugün randevum vardı..
35+0 itibariyle bebeğim 2750 gram ve yaklaşık 48 cm
her zamanki gibi baş aşağı pozisyondaydı.
33. haftada 2300gramdı, dr böyle giderse normal zor doğurursun demişti.
ama iki buçuk haftadır yaptığım diyet işe yaradı.. yarım kilo almış..
doktor 4 kilo olmaz dedi.. içim rahatladı valla
bu arada ben de 2,5 haftada 2 küsür kilo almışıım..
biraz ağrım var dedim, nst istedi.. ufaktan başlamış rahim kasılmaları..
40 haftaya kalmaz bu bebiş dedii
balon gibi şişen, acıyan ayaklarımı gösterdim.. baktı, kontrol etti.
endişelenecek bi şey yok. fazla kilo aldın, hava da sıcak ondan dedi..
tuzu en aza indir, bol su iç dedi..
bir hafta sonra sonra tekrar gidicez.. bizden haberler bu kaaaa
ünlü düşünür annem şöyle der.. (köyden kalan bi söz)
gelinim ''gerim''
görümüm (görümcem) ''g.tüm''
kaynanam ''hatun'', o da oğlunun hatırı
ben elti olup da anlaşan birini görmedim..biz kadınların bünyesiyle alakalı bi şey..
ben şuan itibariyle ailedeki ilk gelinim, iki kaynım var.. planım; onlar evlenince hanımlarıyla bayramdan bayrama görüşmek..
ne kadar uzaksan o kadar kafan rahattır, emin ol..
bak canımcım, ne seni tanırım, ne onu..
ama bana kalırsa senin eltin seni kıskanıyor.
eldeki verilere bakıp şunu söyleyebilirim.
senin kendine ait bi evin var, ayrı oturuyorsun. o kayınvalidesiyle..
sen hamilesin, saygı ve ihtamam görüyorsun.. o normal muamele..
bunlar yeter de artar ''eltiye''
kocan da seni eltine karşı savunmuş, gerekeni yapmış, iyi yapmış.ama keşke sana gelip başka türlü konuşmasaydı.. :26:
sen canını sıkma.
karnı burnunda gelinden kimse iş beklemez.. aksine onların gelip senin işlerini yapması lazım bu biiiir!
kayınvaliden anladığım kadarıyla adil ve pozitif bi insan, bu senin her bakımdan lehinedir, bu ikiii!!
elti cadısına uyup, canını sıkarsan bebişine yazık olur, inan değmez. bu da üççç!!!
Ben geldimmmmm...
Sabah 9 dan beri kolmda serum akşam 5 te serum ancak bitti nstye girdim...tansiyon,ateş ölçümü fln bide oda verdiler neyse akşama kadar yattım ben altı üstü bi serum diye düşünerek yanıma kimseyi çağırmadım sabah işe giderken eşim bıraktı,ama maşallah akşam hastaneden ancak çıkabildim...
Hepsi iyi güzel ben yanıma sadece 50 tl almıştım onuda bilinçli değil sabah çıkarken çantamı değiştirdim para olan cüzdan evde kaldı bu cüzdandada 50 tl çıktı neyse akşam detaylı fatura istedim tmm dedi kız neyse 100 tl dedi dedim bende yok napıcam şimdi?
E efendim hastaneye geliyosun gibi ağız yaptı bana
bende allah allah bi serumdu altı üstü ne bilim ben 100 tl tutcak sonra neyse kız güya birine telefon etti
bilgen hanım falanca hastanın yanında sadece 50 tl varmış ne yapalım
bu seferlik böyle olsun demezlermi dahada şaşırdım...
Neyse fatura diye bana verdiği şey baya bildiğin makbuz dedim ben ayrıntılı fatura istiyorum dedi onu drdan alırsınız neyse verdim elliyi aldım makbuzu (makbuzdada yapılan işlem fln yazmıyo bitek "sağlık hizmetleri yazıyor")indim dra dedim eşim faturayı istedi onuda sizden alcakmışım drda ne dese beğenirsiniz
e efendim o ayrıntılar bende yok üst katta onuda iki üç günden önce alamazsınız ....
Yani lafn kısası baya adam oynatıyolar sanki ben gittim eşya aldımda 100 tlden 50 ye düştü para...
Ay valla mecbur drun hastanenin eline kalmıcak olsam o faturayı ne yapar eder alırdım amaaaaaaaa
el mahkum bide doğumda gıcıklanırlar ..............
Nasil ucretsiz cnm ben herseye para oduyorum sskliyim da hele nst her seferinde 50 tl
ben ne bahtsız kadınım ya Rabbımmmmgülmedi yuzum anasını satimm !! esımın dayısına aksam yemegıne gıtmeden 1 makına camasır atayım gelınce asar sabah toplarım dedım. anammm eve bi geldımmmmm .. banyomuu piss su basmışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
canim ya okuyunca ben heycanlandim cok az kalmis once gelmezse ne zaman doguracagini biliyosun hayirlisi olsun benim bebiste ters buyuk ihtimal sezeryan ama tarih belli degil senin 38 hafta bitmismi oluyo nasil ayarladiniz tarihiGünaydın kızlar...
Benim doğumum kesinleşti 20.06.2012 kısmetse bebişte acele etmezse gidiyorum. Benim doğum günüm 10 haziran, babamın 15 haziran, kızımda 20 haziran olcak inşallah:) Eşiminde 20 kasım haziranı benden 20si eşimden olcak:) Bende çarşamba günü doğmuşum düğünümüz çarşambaydı bebişte çarşamba gelcek baya tesadüflü bi tarih ama bakalım erken gelmez umarım.
Hem bebeğimi içimde hissedemiycem diye üzülüyorum, hem kucağıma alıp yüzünü görcem diye seviniyorum, hemde ameliyattan çok korkuyorum. Daha önce benzer bi ameliyat olduğumdan az çok biliyorum kesinlikle dayanılmıcak gibi değil ama 2.kez kesilcek olması, bu kez rahminde kesilmesi ve o acıyla uyanma anı beni strese sokuyo!
Epidurali konuştum dr.umla ama özelde olsa küçük yerde lüks bi yere kadar sanırım. Çok ameliyat oluyo anestezi uzmanı sayısı az başında bekleyemeyebilir, epiduralde tutmama fazla uyuşmama gibi şeylerde oluyo o yüzden acil durumlar dışında yapmıyoruz dedi belki ısrar etsem olur ama bende korkuyorum doğrusu çok sallıyolarmış başıma gelenleri bilmek ürkütücü bide dikişleri beklemek falan uyumak daha iyi sanırım ama onunda acı duyarak uyanması var çok kararsızım...
Plasentada kireçlenme var dedi, hiç aşağı inmede yok zaten kafasıda 2 hafta önde gidiyo maşallah şimdiden 3.200 gr istesemde normal doğuramazdım heralde cesaretimde yok zaten
Gündüz saat 4 gibi uykum geliyo 2 saat kadar uyuyorum sonrada gece uykum gelmiyo bide stres yapmaya başladım gece döndüm durdum arada regl ağrısı gibi ağrım oluyo uykum bölük bölük son zamanlar zor cidden ama az kaldı hayırlısıyla...
canım pozitif hikayeler mi:44: pozitif şeyler düşünelimHaziran annelerinin doğum hikayelerini okudum.. ne hikayeler var ağla ağla bir hal oldum.. Rabbim herkese kolay doğum nasip etsin..
cena ıyı aksamlar dogum uvretlerını hıc konustun mu
3-4 ay once konustugumda sezaryen 1600 denmıstı.
uyuzlar! Ben 2 farklı özel hastaneye gititm.Ödeme yaparken 12 Tl bir alıyor.Kalan ücreti ayrı alıyor.Sebebini sordum bu 12 tl sağlık bakanlığına ödenmiyor falan bişi dedi anlamdım.Acaba vergi falan mı kaçırıyorlar.Siz de böyle birşeyle karşılaştınız mı ?
Ben 3 defadır nst ye giriyorum , extra ücret falan ödemedim.Niye öyle ayrıyetten alıyorlar ki ?
gunaydınhastanenin muhasebe müdürü eşimin arkadaşı.. diyorum ki, bize indirim de yaparlar..
gerek var mı diyootöbee
ben ne bahtsız kadınım ya Rabbımmmmgülmedi yuzum anasını satimm !! esımın dayısına aksam yemegıne gıtmeden 1 makına camasır atayım gelınce asar sabah toplarım dedım. anammm eve bi geldımmmmm .. banyomuu piss su basmışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
gunaydın
erkeklerı bazen anlamak ımkansız.
hastane ucretlerıne zam gelmemıs anlasılan..
ben kanamam olduğunda bır gece yatömıstım orada . bende çok memnun kalmıştım
Nasil ucretsiz cnm ben herseye para oduyorum sskliyim da hele nst her seferinde 50 tl
silivri anadolu hastanesi cnm...canım hangi hastaneye gidiyorsun sen ?
çok güzel dedin resmi hırsızlar ne kadarda uydu bu günkü durumuma...
haftaya yine çağırdı hiçde gitmiycem ne bu yaaa ALLAH ALLAH sanki haftada ultrasona girince bebek daha gürbüz olcak....
Amin canım cümlemiz için olsun bu dua...
Maşallah canım bebeğine...
Çok doğru demiş canım annenHerkes aynı şeyi söylüyor, o seni kıskanıyor diye.Ben onu bu kıskançlığa sürükleyecek hiç birşey yapmadım yapmamda.Zararı da kendine...Ben de eşime sanki yine de içinde şüphe varmış gibi bana sormasına sinirlendim.Bugün dışarı çıktım , farklı insanlarla görüştüm havam değişti.İnsan tek oturup durunca kendi kendini yiyo.
uyuzlar! Ben 2 farklı özel hastaneye gititm.Ödeme yaparken 12 Tl bir alıyor.Kalan ücreti ayrı alıyor.Sebebini sordum bu 12 tl sağlık bakanlığına ödenmiyor falan bişi dedi anlamdım.Acaba vergi falan mı kaçırıyorlar.Siz de böyle birşeyle karşılaştınız mı ?
Ben 3 defadır nst ye giriyorum , extra ücret falan ödemedim.Niye öyle ayrıyetten alıyorlar ki ?
konuşmadım canderin. kuzenim alman hastanesine gidiyordu, 3700 tl fiyat vermişler.
o da 10 gün önce orada benim tavsiyemle central'de doğum yaptı,
sezaryan oldu, suit odada kaldı. herşey dahil 1700 tl ödemişçok memnun kalmış..
ya bbenim hastanem çok hoş hemde odaları fln çok ferah ,drlarda deneyimli yani hastanemden memnunum ama niye almamaları gerekn paraları sömürüyolar insanlardan....
benim bi arkadaşım kirada oturuyo eşi 800 tl maaş alıyo 2.ye haile şimdi gitmiş hastaneye bi tahliller istemişler hani rutin hamileiğin ilk ayında bizlerdende istemişlerdi kız yaptırıyo bi gelio 200 tl ödüyo mecburen ama ben onu devlet hastanesinde yaptırmıştım muayene ücreti 8 tl dahada bişi ödememiştim sömürüyolar resmen...
yani hastanem iyi olsun ,drum başarılı olsun diyince bu kadar kazığa razı oluyo insan...
valla, bunların işine akıl sır ermez..
aslında nst çok özel bi cihaz değil. sonuçta kadın doğum için bi muayene ücreti ödüyoruz,
nst'yi ayrı ücretlendirmeleri rutin bi uygulamadan para kazanma çirkefliği
hastanenin muhasebe müdürü eşimin arkadaşı.. diyorum ki, bize indirim de yaparlar..
gerek var mı diyootöbee
hayırlı sabahlar ,hayırlı cumalar efendim nasılsınız bu sabah.?:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?