2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

evet canım ben de haftaya izne ayrılıyorum.ama bodrum da sadece sınıf öğretmenlerine var,branşlara yokmuş.allah razı olsun biraz dinlenirim bari.senin de 2 haftan kalmış zaten sıkma canını.

evet cnm yaa maalesef ben sınıfçıyım ilk hafta okulda konu dağılımı toplantı falan ayarlamışlar, ikinci hafta allah ne verdiyse koymuşlar sabah 9 öğlen 2 dolu.. son hafta da yine okulda konu anlatılacakmış... dopdolu bi seminer dönemi beni bekliyor olmadı bırakırım ya, ne yapayım tüm gün ayaklarım filan davul oluyor zaten..

kızlar bende sınıf oğretmenıyım. 32. haftamda ızne ayrıldım.
sımdı cok sukur cok rahatım. okula gıdınce belım ayaklarım cok agrıyordu. bır de sısıyordu.
sıze tavsıyem zorlamayın cok kendınızı.

bugün ben ağrım var dedim de doktor nst'ye gönderdi beni..
yoksa 37. haftada nst istiyorum dedi.. her doktorun uygulaması farlı. kimisi 32. de başlıyor rutin, her muayenede tekrarlıyor..

Benimde hic agrim sancim yokken rutin olarak32. Haftada ve 35. Haftada girdim nst ye. 37de tekrar cagirdi ama agrin olursa erkende gelebilitsin dedi. Cok sukur agrim sancim yok. İlk kez pazar gunu sancili bi agrim olmustu gece uyuyamadim. Meger o zamanda bebek dogum sekline donmus ondan :))) 37. Haftadan snra heran dogumu bekleyebilirsin hersey normal dedi. Hayirlisi bakalim

çok güzel dedin resmi hırsızlar ne kadarda uydu bu günkü durumuma...
haftaya yine çağırdı hiçde gitmiycem ne bu yaaa ALLAH ALLAH sanki haftada ultrasona girince bebek daha gürbüz olcak....[/QUOTE]

Çok doğru söylüyosun canım bizim buralarda öyle her hafta ultrasonu yoktur aksine bebeğe zararı var die minimuma indiriyorlar randevuları ben en son 35 haftalıkken gittim dr beni 3 hafta sonrasına çağırdı düşün artık Türkiye'de insanları soymak adına neler yapılıyoo

Amin canım cümlemiz için olsun bu dua...

Maşallah canım bebeğine...

Çok doğru demiş canım annen Herkes aynı şeyi söylüyor, o seni kıskanıyor diye.Ben onu bu kıskançlığa sürükleyecek hiç birşey yapmadım yapmamda.Zararı da kendine...Ben de eşime sanki yine de içinde şüphe varmış gibi bana sormasına sinirlendim.Bugün dışarı çıktım , farklı insanlarla görüştüm havam değişti.İnsan tek oturup durunca kendi kendini yiyo.

uyuzlar! Ben 2 farklı özel hastaneye gititm.Ödeme yaparken 12 Tl bir alıyor.Kalan ücreti ayrı alıyor.Sebebini sordum bu 12 tl sağlık bakanlığına ödenmiyor falan bişi dedi anlamdım.Acaba vergi falan mı kaçırıyorlar.Siz de böyle birşeyle karşılaştınız mı ?

Nasil ucretsiz cnm ben herseye para oduyorum sskliyim da hele nst her seferinde 50 tl

Ben 3 defadır nst ye giriyorum , extra ücret falan ödemedim.Niye öyle ayrıyetten alıyorlar ki ?

ben ne bahtsız kadınım ya Rabbımmmmgülmedi yuzum anasını satimm !! esımın dayısına aksam yemegıne gıtmeden 1 makına camasır atayım gelınce asar sabah toplarım dedım. anammm eve bi geldımmmmm .. banyomuu piss su basmışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

Ahh canım benim yaaaa hakikaten şu son bir iki aydır bir sürü sıkıntıyla karşılaştın geldimi de üst üste gelir ama yinede üzülme tatlım bebişini düşün olur mu arkadaşım:26:

canim ya okuyunca ben heycanlandim cok az kalmis once gelmezse ne zaman doguracagini biliyosun hayirlisi olsun benim bebiste ters buyuk ihtimal sezeryan ama tarih belli degil senin 38 hafta bitmismi oluyo nasil ayarladiniz tarihi

hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler.... :81::81::128:

cena ıyı aksamlar dogum uvretlerını hıc konustun mu
3-4 ay once konustugumda sezaryen 1600 denmıstı.

konuşmadım canderin. kuzenim alman hastanesine gidiyordu, 3700 tl fiyat vermişler.
o da 10 gün önce orada benim tavsiyemle central'de doğum yaptı,
sezaryan oldu, suit odada kaldı. herşey dahil 1700 tl ödemiş çok memnun kalmış..

valla, bunların işine akıl sır ermez..
aslında nst çok özel bi cihaz değil. sonuçta kadın doğum için bi muayene ücreti ödüyoruz,
nst'yi ayrı ücretlendirmeleri rutin bi uygulamadan para kazanma çirkefliği

Son düzenleme:
hastanenin muhasebe müdürü eşimin arkadaşı.. diyorum ki, bize indirim de yaparlar..
gerek var mı diyoo töbee

Günaydın anneler ve çatlak göbüşleri! Kızlar benim göbeğimin üst kısmında da çatlaklar oluşmuş ve sanki çatlakların olduğu yerlerde içinde kanama olmuş gibi.Sizde durum nasıl ?

amanınnnn tühh kötü olmuş.Makinanın yaptığını görüyo musun ? Geçmiş olsun diyelim...Allah beterinden saklasın!

gunaydın
erkeklerı bazen anlamak ımkansız.
hastane ucretlerıne zam gelmemıs anlasılan..
ben kanamam olduğunda bır gece yatömıstım orada . bende çok memnun kalmıştım

öyle valla

kuzenim, alman hastanesinde 80 küsür lira muayene ücreti veriyormuş, tahlilleri falan da orda yapılıyormuş.
bi de iki haftada bi dr çağırıyormuş, düşün sen aylık rutin muayeneleri 160 lira. ekstralar hariç..
doğumada 3700 artı masraftalar diye fiyat verince bana sordu.. dedim ben hastaneden de dr dan da memnunum.
netice-i kelam, doğumdan sonra konuştum. bilseydim böyle olduğunu baştan centrale gelirdim, evime yakın, fiyatları uygun diyo..
özellikle yenidoğan hemşirelerinden çok memnun kalmış, sıcakkanlı ve çok ilgililer diyo.. darısı başımıza..

ay dün 6. kata çıktım, nst için. ilk kez.. doğum vardı iki tane..hemşireler koşturuyordu.. benim doktor da doğumhaneye geldi..
nasıl çığlık atıyorlar.. anlatamam..:18: nst sırasında bekleyen biz hamilelerin suratını görmen lazım..

Nasil ucretsiz cnm ben herseye para oduyorum sskliyim da hele nst her seferinde 50 tl

ya ben bi şu ssk uğrayayım da ayrıntılı bilgi alayım, nerede para alabilirler nerede alamazlar...bizde nst de 5 tl ayrı alıyo...

canım hangi hastaneye gidiyorsun sen ?
silivri anadolu hastanesi cnm...

çok güzel dedin resmi hırsızlar ne kadarda uydu bu günkü durumuma...
haftaya yine çağırdı hiçde gitmiycem ne bu yaaa ALLAH ALLAH sanki haftada ultrasona girince bebek daha gürbüz olcak....

Çok doğru söylüyosun canım bizim buralarda öyle her hafta ultrasonu yoktur aksine bebeğe zararı var die minimuma indiriyorlar randevuları ben en son 35 haftalıkken gittim dr beni 3 hafta sonrasına çağırdı düşün artık Türkiye'de insanları soymak adına neler yapılıyoo [/QUOTE]

ya diyorum ya daha dün 1 gün boyunca hastanedeydim ,haftaya aynı gün gel dio bi sıkıntım olsa tmm ama şükür iyiyim...

cnm devletin hamileler için biçtiği 12 tl fazlasını isteyemezler normalde ama oynatıyolar adamı karşılarındaki aptal ya 100 de 100 50 de 50 ödüyoruz...
normalde tüm işlemler muayene ücretine dahil olması gerekiyo ama yokkk nnerdeeee?
öyyle fazladan para istedikleri an ayrıntılı faturamı istiyorum diyeceksin bak gör nasıl laf çeviriyolar...

hastanenin muhasebe müdürü eşimin arkadaşı.. diyorum ki, bize indirim de yaparlar..
gerek var mı diyoo töbee

erkekler ellerinden gelse biri "100 tl efendim borcunuz" dediğinde "yok ben 200 vercem" derler

geçmiiş olsun zeynepcm aksilik geldi mi üstüste gelir zaten sen üzülme annesi ömürde üzülür sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…