2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

saglık ocagıda hastanede 4 tl alıyor ıgne vurmaya cnm
bende yaptırdım ama bedavaya yaptırdım valla ıgnelerımı hep :44:
ben de yaptırmadım ama sağlık ocağında ücretsiz yapılıyor diye biliyorum.:44:
cena ayyy evet yaaa sustum hemen :)) ama bu son kaçınılmaz gibi geliyor bana... bu arada bol bol su içiyorum. öyle okudum iyi geliyormuş ama tuzu daha kesemedim sofrada elim hemen tuza gidiyor ister istemez...
ben de tuzu çok severim. eşim sürekli eleştiriyor beni.. tadına bakmadan tuzluğu eline alıyorsun diye..
ama bıraktım valla.. yemek yaparken katıyorum ama.. tuzsuzsa yerken bi daha tuz katmıyorum.. yoksa iyice şişerim..

devlet hastanesine mi gittin cnm? bundan sonra oradasın, sor soruştur, iyi bi doktor bul kendine ve tekrar git bence..
bu arada kesinlikle kendini yorma, mümkün olduğunca dinlen. bana kalsa, açılma olsaydı nst'te sancılar fazla görünürdü gibime geliyo:44:

ay canderin, dr 40a kalmaz bu dediğinde ne yalan söyliyim sevindim.. artık ağırlaşıyorum iyice.. 37den sonra Allahın izniyle sağlıkla gelsin kuzum..

Son düzenleme:
merhaba kizlar...oncelikle hamileleri tebrik ederim ve ALLAH yardimciniz olsun...
ben daha yeni hamileyim ve ALLAH kismet ederse subat ayi annesi olucam...subat ayi icin 1 topik actim...liste duzenlemek isterdim...bunu nasil yapa bilirim bana yardimci olurmusunuz???

hayırlı sabahlar hamişler nasılsınız..? biz idare ediyoruz.. dün gece 1 de eskişehir'e geldik.. akrabalarımız burda çünkü.. sabah namazına kadar uyumuşum sonra uyuyamadım şimdi de çok uykum var ve hala kahvaltı yapmadım.. sizde ne var ne yok..

Tuz kullanımı:

Yıllar boyu anne adaylarına hekimler tarafından tuzsuz diyet önerilmiştir. Bunun altında yatan düşünce de preeklampsi gelişiminde vücutta tuz ve su tutulmasının birincil mekanizma olduğu, tuz alımı durdurulduğunda bu normaldışı durumun gelişmeyeceği varsayımıydı. Günümüzde bu uygulama artık kabul görmemektedir. Gebelikte vücutta sıvı tutulması gebeliğin normal seyrinin bir parçasıdır ve bu sürecin kesintiye uğraması sakıncalıdır. Preeklampside ani kilo alımı ve sıvı tutulması tuz alımıyla ilgili değildir. Bu yüzden anne adaylarının yemeklerine yeterince tuz katmalarında bir sakınca yoktur.

Preeklampsi gelişimini engellemek için önceleri anne adaylarına hekimler tarafından diüretik (idrar söktürücü) ilaçlar neredeyse rutin olarak verilmekteydi. Ancak bu ilaçlar da sıvı ve elektrolit dengesini bozduklarından gelişmesi muhtemel problemleri önlemek bir yana, tümüyle normal seyreden bir gebelikte bile sıvı-elektrolit dengesizlikleri oluşmasına neden olabilirler.

anne adaylarının gebelikte artmış iyot ihtiyacını karşılamak amacıyla iyotlu tuz kullanmaları önerilir.

Sıvılar:

Gebelikte vücudun sıvı miktarı artar ve kan hacmi yaklaşık %50 oranında genişler. Amnios sıvısı da yaklaşık olarak üç saatte bir tümüyle yenilenir. Bu nedenle anne adayının vücudundaki sıvı dengesi çok önemlidir. anne adaylarının günde en az iki litre sıvı almaları gerekir... gebelik.org...

​sende ben gibi erkencilerdensin.. :)

evet cnm artık bebısım gelsede onla uyanmayı nasıp etse rabbım ve allah kabul etsın namazını bende ıstıyorum ama seytanı yenemedım bı turlu

dun işte son gunumdu artık evdeyım ve bugun sureklı iş yapasım var 2 makına camasır yıkadım sımdıden utu yapacam ayakkabılıgı duzenleyecem annem gelırse besıgımızı susleyecegız yarın rabbım nasıp ederse bebek kurabıyelerını yapmaya nıyetım var

bir günaydın da bizden gece 2.30da 4.30da ve 7.30da olmak üzere 3 defa uyandım.. artık her gece periyodik olarak 2-3 saatte bir uyanıyorum, sanırım uykusuz gecelere iyice hazırım, bi oğluşum eksik bugün yanımıza koyacağımız taşınabilir sepetimizi de aldık mı eksiklerimiz bitecek inşallah.. herkese iyi haftasonları

Gunaydın kızlarrr bızde herzamankı gıbı erkencıyızzzz :)) temmuz bebıslerının pek duracagı yok gıbı
Gozdenur arkadasımızında acılması vardı hastenede suanda sanırım ıns hayırlı haberlerle gelır
sızde ne var ne yok sabırsız bebısler nasıllar bakalım:))

canm çok sağol akşam konuştum o doktorla telefonda bile adam 4 4 lük yaaaaaaa dedi belirtilerin erken doğum en azından ertelenebilir 10 dkkada bir sancım vardı ama karar verdim iyice kan görene kadar gitmicem cahit bey çok iyi .doğüumu yaparsam onda yapcam

cok gecmis olsun canim. simdi nasilsin? bebegin daha donmemis bile nasil erken dogum belirtisini ona gore belirliyor bu drlarda tuhaf oldu valladoner bebegin insaallah canim. normal dogummu dusunuyorsun?

çok şükür ağrım var ama iyiyim . bebekl dönmedi ama geçen 4ünde gittimde baş aşağıydı en hareketli zamanı valla nolcak bilmiyorum
inşallah normal doğum düşünüyrum

kızlar dün tekrar değerlerime baktırmak için endokrine gittim benim serbest t4 düşüktü 50mg euthyrox kullanıyodum ama yine düşmüş değerim 0,821(normal değerler ise 0,93-1,7)t4 bebeğin zekasıyla ilgili bunu biliyorum uykularım kaçıyo ya ona bişey olursa diye doktrum inş problem olmaz diyo ama nette araştırdım düşüklük bebeklerde zeka geriliği yapıyo şeklinde bir çok yazı var ne yapıcam ben şimdi benm gibi bu durumda olan birileri varmı aranızda çok endişeleniyorum allahım sen koru

Allah bebegını korusun bıtanem korkma nolur .. t4 ne demek anlatır mısın bıraz
hersey guzel olacak dualarımız senınleee

Selam kızlar.. Yarın ananemizle dedemiz geliyoooo bugün biraz ortalığı toparlıcaz yoksa ananemiz canımıza okur evdeki bütün elektirikli aletler çalışıyo tabii en çok da ben Haziran annelerinin doğum hikayelerini okumanızı tavsiye ederim. Allah razı olsun normal doğum yapanlar çok güzel anlatmış onları okudukça korkularım biraz olsun azaldı.. Bu arada önceden bahsetmişimdir evimizde m.ö. kalma bi ultrason var ama yine de görüntüsü fena değil. Geçen bebişim ters gibi geldi bi bakalım dedik Allahım yanaklarını ısırasım geldi maşallah anası gibi güzel olacak benim bebişim Tombik yanaklımmmmm

gozun aydın allah kavustursun hayatımmm.. sorması ayıp usg nın szde ne işi var ??
sabah sabah guldum valla sa olasınnn

gozun aydın allah kavustursun hayatımmm.. sorması ayıp usg nın szde ne işi var ??
sabah sabah guldum valla sa olasınnn

Seni güldürdüğüme sevindim çünkü sen yorumlarınla beni hep güldürüyosun, en zor zamanlarında bile neşeli yorumlarına imreniyorum :) Benim eşim doktor kullanılmayan bi usg varmış bulmuş getirmiş öyle şimdikiler gibi değil küçük taşınabiliyo , 4 aylıkken falan getirdi o zamanlar çok güzel bakıyoduk anlıyoduk şimdi büyüdüler ya ekrana sığmıyolar,kolumu bacağımı anlayana kadar hoop dönüveriyo

çok sabırsızlanıourm ya bir an önce prensesimi kucağıma almayı.daha çok erken biliorum ama sanki bana haziran sonu doğucak gibigelio nedense.

Merhaba tünaydın millet
Ben hala çalışıyorum işteyim nöbetteyim şuanda. Ofis işi Allahtan fazla yıpratıcı değil. çarşamba günü nasipse izne çıkıyorum, o güne kadar aralıksız işe gidip geleceğim. sonrada bebeğim gelene kadar evde dinlenmek istiyorum. mümkünse vaktinde gelsin, annesi o gelene kadar dinlensin, azcık uyusun

Bi insanın 3.5 yaşında bi oğlu 8 aylık bi kızı varken ve görümcesinin bugun kına ve düğünün tüm telaşı ev bark,gelen giden derdi, yemek derdi, tasası arasında... Bide gününün geçmesi sebebiyle test yapıp, yine hamile olduğunu öğrenmesi karşıdan nasıl görünüyor bilmiyorum ama...
Içime öyle bi sıkıntı oturdu ki o kızcağız ne yapsın!!!
Dua edin kızlar bu kızcağız habire ağlıyor ,kına ve düğün arefesi ay yaaa kimi hamileliğe sevinir ,kimisi hüngür hümgür ağlar dünya hali....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…