- 8 Ağustos 2011
- 12.678
- 15.073
- 498
- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #26.741
getirenler kurmadı mı,benımkını kuracaklar guya,aksam getırecekler,kurcaz dedıler kurmazlarsa ya
seninle aynı sayılırız.
33+3 deitmiştim 2665 di 2 hafta 35+3 de 3300 oldu. doktor +,- 100 oynar dedi. diyete çok dikkat ediyorum, ama hamileliğin son dönemlerinde insülün direnci gittikçe azalırmış, galiba ondan böyle oldu.
ayyy, taştan yumuşak herşeye yiyecek gözüyle bakıyorum..
herşeyi yiyesim var.. :78::86:
mutfak beni kesmedi, markete gidiyom bentutmayın!!!
ye bacım, afiyet bal şeker olsunşerefsizim benim aklıma gelmişti
ben de yapıp yemezsem şimdi,canımı çektirdin.az kilo almıştım zaten olsun az daha alayım nolacak:))
bebeğim sağlıklı bir şekilde doğsunda hiçkimse umrumda değil. eşim dahil.
aaaah, nasrettin hoca boşuna dememiş..k.valide muhabbeti... bu konuda ne konusmak ne bişi isterim sinirim tepeme çıkıyor çünkü....
bi dükkanda sordum 350 tl dedi, 320ye nakit bırakırım dedi..
ben de netten araştırdım, aynı modeli https://www.ahsenbebemarket.com/gp/613-kraft-504-oyun-park-yatak-70110.html
215 tl'ye aldım.kargo getirip bıraktı.. ama internette 'park yatak kurulumu' diye ara, videolar çıkıyor.
çok basit.. valla karnım burnumda olmasa hevesimden şimdiye kurmuştum..
anladım canım,biz gezerek aldık,internetten almadık,ondan getirip kuracaklar sanırım.az sabret sen de park yatak kuracam dıye doğurma erkenden:)
evet canımcım, bdtlerimiz çok yakın.. benim de
32+4te 2300 gram çıktı, +,- 340 gram yazıyor..
35+0 da 2750 gram ölcüldü, +,- 400 küsür gram yazıyor ultrason kağıdında..
sana doktorun dediği bu +,- 100 biraz mantıksız geldi..
benim rakamlarda bile birkaç yüz gram oynama ihtimali varken :44:
bi de doğumların sadece %5i 40 haftada oluyor.. bu da önemli..
Selam anneler bizim de dün kontrolümüz vardı 36+3 üz 3100 gr geldi bebişim, sonra doktor dedi biraz elimizi korkak alıştıralım küçük ölçmeye çalışalım bidaha ölçtü 2950 gr dedi 50-100 gram yanılma payı olabilir ortalama 3 diyelim, Bundan sonra bebekler haftada 250 gr alır o yüzden 4 e yakın doğar normal doğuramazsın demiyorum ama zor olabilir dedi. Ben başından beri en az 2 doktora gidiyorum. Asıl doğumumu yapacak olan doktor bu değil o da geçtiğimiz haftalarda aynı şeyi söylemişti yani bebeğiniz tombiş böyle olursa normal olmaz diye. İkisi de aynı şeyi dediği için içim rahat. İlknurcuğum sende kesinlikle başka doktora da git için rahatlasın. Sonra ilk defa NST ye girdim sancım çıkmadı. Haftaya p.tesi bidaha nst ye gel dedi. Annemde vardı o da ne zamam olur doğum beni erkenden getirdiler buraya dedi :) Temmuza kalmaz. Ayın 20 sinden sonra olur dedi. Tabii yarında olabilir dedi güldü
Bizde haberler böyle kendinize ve bebişlerinize iyi bakın öptüüüüümmmmm...
merhabalarr
nasılsınız hamişler ??herkesler yanıyor galiba tabi bende ve işteyim( off çatlayacam şimdik....
bi bbeişimiz daha olmuşşşş ayy okudukça heyecanlanıyorum, lame canım gözünaydın allahanalı babalı büyütsün inşallah....
k.valide muhabbeti... bu konuda ne konusmak ne bişi isterim sinirim tepeme çıkıyor çünkü....
evet canım sıcakta yanıyoruz hepimiz,bi de kayınvalidelerden konu açıldı,yangınımız 2 katına çıktı
herkes dertli kaynanalardan
Eki Görüntüle 442545
Eki Görüntüle 442546
Eki Görüntüle 442547
dün kızıma aldıklarım
nivea set aldım sonra çantamız felan aldık herşey hazır
(eşim bana karşı, çok sevecen, ilgili, merhametli ve sevgi doludur.. yani bana sarılması, öpmesi her hareketiyle sürekli bunu bana hissettirir.
2,5 senelik evliyiz ve kavga bi yana, fikir ayrılıklarımız dahi sayılıdır.. konuşmayı gayet iyi beceririz.. ammaaa)
geçen kayınvalidem bizdeydi, kahvaltıdan sonra muhabbet esnasında şöyle dedi:
''bizim çocukların (34 ve 28 yaşında iki kaynım, 23 yaşında bi görümcem var) bebekliklerinden
çocukluklarından kalan 'çoook' kaliteli 'az kullanılmış' kıyafetler eşyalar var dolaplarda. sizinle onları indirelim de bebeğe kullanırsın..
ayrıyeten ben bebeğin kız olduğuna inanmıyorum, erkek doğacak, bak göreceksiniz..''
torunlar için saklamış, zoraki gülümsedim, sesimi çıkarmadım, cvp vermedim..
ama zoruma gitti, istemiyorum böyle bi şey..
bi de kız diyoruz hala erkek lakırdısı ediyo. hani erkek torun istersin de, kız olduğu belli olunca artık böyle laf söylemeye ne gerek var..
dün akşam eşime dedim ki, annen böyle böyle dedi.. ben istemiyorum o eşyaları. sana söylerse gerek yok falan de..
sen annemi biliyorsun, kötü niyetli değildir. çok mantık arama yaptığında falan dedi..
ben de neyse, yine de istemiyorum.. bana ne getirecek bilmiyorum.. istemiyorum dedim..
sen akıllı, uyumlu ve anlayışlısındır, neden şimdi böyle sabırsız davranıyorsun, bırak getirsin, dolapta durur.
hoşuna giden bi şey de olursa bi tanesini gözünün önünde giydirirsin onun da gönlü olur dedi..
ben niye giydireyim deyince, yüz ifadesi değişti. idare et, ne zararı olur ki sana falan dedi..
ben de ısrarla istemiyorum, illa bi açıklama, bi mazeret mi göstermem gerek dedim, ekledim..
eğer senin yani babasının bebekliğinden kalan bi battaniye, bi kundak ne bileyim sana ait bi şey olsaydı,
nostalji olurdu, memnuniyetle keyifle onu kullanırdım.
ama kaynımın yada görümcemin en yenisi 20 küsür seneden kalan ''eskisini'' niye kullanayım.. ihtiyacım olsa neyse..
bu benim ilk çocuğum. yeni olsun isterim eşyaları, heveslenmem doğal değil mi? dedim.
hem kendi çocuklarından kalan şeyi, torunu için saklaması da ilginç. hani çocuğuna,
kendi çocuğuna kullanması için kendi özel eşyasını verse o da anlaşılır.. ama bu başkasınınkini bana veriyoo
yani bi yerde bi şey görse, bi mendil mesela heveslense torununa alsa, babaannesi düşünmüş almış..
ya da dikmiş, yapmış, dokumuş derim sevinirim giydiririm, kullanırım dedim.. o, bu bebeğe özel bi şey olur..
netice-i kelam; ben böyle kararlı cevap verince, ben senin bu tavrını hamilelik hassasiyetine bağlıyorum falan dedi eşim.
sonra da tavırlı bi şekilde benimle konuşmadı, arkasını döndü yattı.. ben de üzüldüm, hem de sinirlendim.. :105:
sabahleyin ben de o da mesafeli davrandı.. ama ben haklı olduğumu düşünüyorum,
şimdi siz söyleyin.. siz olsaydınız ne düşünürdünüz, ne yapardınız?
valla, bi şey almıyo diye düşünmüyorum eşime de söyledim. gerek yok, aklıma bile gelmiyo böyle bi şey..
ama lafa gelince sen şöyle kıymetlisin. ah ilk torun, ben şöyle heyecanlıyım deyip de böyle yapınca sinir oldum..
bi de kayınvalidemin kardeşinin gelini, bana 2 yaşındaki kızının 2 şapka, 2 bebek ayakkabısı ve bir kazağını verdiğini görünce şöyle dedi.
''buldun eskiciyi, ver eskileri''bana da daha sonra diyo ki,
''senin onlara ihtiyacın mı var kızım? bizim dolaplar ağzına kadar eşyalarla dolu.. '':95:
kızlar selam,gecen kontrolum vardı,ben normal doğum ıstıyorum dedıkce sezeryan olmak için bahaneler basladı bıle,doktor ölçüm yaptı 2900 ile 3600 arasında ,yanı ortalama 3300 g bı bebek dedı,yani iri bi bebek olcak dedı,eğer vaktınde doğarsa 4 kılonun üstünde doğacak muhtemelen dedi.inssan bebeğiin kılo aldığına sevınır de ,benım surat düştü tabi,şimdi anlamıs değilim benım doktor zaten pek bi sezeryan meraklısıdır,acaba gercektenmı kılolu yoksa sırf benı sezeryan yapmak içinmı diyor anlamadım.bide doktor galıba izne cıkacak.galıba bıran once sezeryan yapıp hoooop tatıle.öfffffffffffffff kafam allak bullak.
bu arada haberiniz var mı bilmiyorum. Lame
kalp sorunu sebebiyle 37artı1de sezaryanla dün öğlen sezaryanla doğum yaptı..
kızı gayet sağlıklı. 2450 gram ve 47 cm.
benım kayınvalidem de söylemesi ayıp gitmiş en pahalısından almış hastane çıkışı puset bılmem ne.ama ondan ısteyen olmadı.bana 100 mılyonluk hastane çıkışı alacağına üstümüze yıktıgı mobilya borçlarını ödesın önce.ben de sevmem kaynanamı.hava atmayı sever.tirübünlere oynamayı sever.bir şey desem ne biçim gelin derler benım ıcın.allahtan annem bakacak kızıma.kaynanamın bakmasını ıstemem.
doktorun tanıdıksa korkma canım doğur cerrahpaşada gitsin.cerrahpaşa kötü bir hastane değil.doktorun da akrabaymış hem.bi sürü para verme boşuna.
çapayı bilmiyorum istanbulda değilim ama bende doktorun muayanesine gidiyorum ünv.hastanesinin proflarındandı, ama bu tamgün nedeni ile bıraktı. ayrılmasına rağmen hastanede işim olduğu zaman beni gene oraya yönlendiriyor gidiyorum ve hocanın vasıtasıyla gittiğim için hiç beklemeden işlerimi hallediyorum, hamileliğimin ilk zamanlarında kanamam vardı gene hastanede yattım ve ilgi gene çok iyiydi ben demeden özel odaya aldılar. düşün ayrılmış oradan yani bence o yönden tereddütün olmasın onların adı yetiyor.
ııyyyyk, az önce magnezyumlu su içtiim. öööğ :120:
fırsat bulduğunuzda trt1'de süper dadı programına bi göz atın kızlar..
hakikaten çocuk eğitimi ve terbiyesiyle alakalı çok etkili yöntemler var..
hatta şuan yayında, tv imkanı olanlar baksın..
kızlar selam,gecen kontrolum vardı,ben normal doğum ıstıyorum dedıkce sezeryan olmak için bahaneler basladı bıle,doktor ölçüm yaptı 2900 ile 3600 arasında ,yanı ortalama 3300 g bı bebek dedı,yani iri bi bebek olcak dedı,eğer vaktınde doğarsa 4 kılonun üstünde doğacak muhtemelen dedi.inssan bebeğiin kılo aldığına sevınır de ,benım surat düştü tabi,şimdi anlamıs değilim benım doktor zaten pek bi sezeryan meraklısıdır,acaba gercektenmı kılolu yoksa sırf benı sezeryan yapmak içinmı diyor anlamadım.bide doktor galıba izne cıkacak.galıba bıran once sezeryan yapıp hoooop tatıle.öfffffffffffffff kafam allak bullak.
ııyyyyk, az önce magnezyumlu su içtiim. öööğ :120:
fırsat bulduğunuzda trt1'de süper dadı programına bi göz atın kızlar..
hakikaten çocuk eğitimi ve terbiyesiyle alakalı çok etkili yöntemler var..
hatta şuan yayında, tv imkanı olanlar baksın..
çok güzel al benim doktordan bitane daha... insanlar doğum sancısından korkar ben işte bu tarz bir bahane ile sezaryene yönlendirilmekten korkuyorum. son anda bi bahane bulurlarsa ne yapmak lazım ki off:44:?? benimki sezaryen taraftarı, kendi eşi de öyle olmuş. açıklamaları falan da var bununla ilgili (normal doğumda risklerin olması doğum esnasında çocuk açısından, sonrasında idrar tutamama-cinsel haz eksikliği gibi damardan giren sebepler anne açısından...) acaba yanlış mı yapıyorum diyom bazen normal istemekle?! haziran anneleri çatır çatır hem de çok kötü bi anıları olmadan rahatlıkla maşallah doğurmuşlar o kadar imrendim ki o kadar olur!!!
kızlar ufak tefek eksiklerim var ama hava cok sıcak zaten hemen yoruluyorum dısarı cıkacak cesareti bulamadım kendimde.. serbetlik falan alacaktım sonra dur bakayım bide ben deneyim derken aşagıdaki gb bişi çıktı ortaya ...
Eki Görüntüle 442709 Eki Görüntüle 442713 Eki Görüntüle 442720 Eki Görüntüle 442709 Eki Görüntüle 442713 Eki Görüntüle 442720
ama emin olamadım güzel mi sizce ?? yoksa hazır mı alayım? hazırları da su sekilde oluyo.... sizce hangisi güzell??
Eki Görüntüle 442721
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?