- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #27.161
Merhaba Arkadaşlar,
Benim de kızım olacak inşallah. Ama insanların tepkileri yüzünden her gittiğimde cinsiyetine bir daha baktırıyorum. Çünkü her gören oğlun mu olacak diyor. Ve bunun sebebi olarak karnımın sivri olmasını söylüyorlar.
Halbuki doktorum karın sivriliğinin vücüt yapısı ile ilgili olduğunu söyledi. Zayıf insanların göbeği sivri olurmuş. Ayrıca yayılacak kadarda kilo almadım. İnsan böyle söylenince tedirgin oluyor sonuçta tabiki sağlıklı olsun cinsiyet farketmez ama kıyafetleri geçtim odası tam bir kız odası oldu :)Bi kaç ay pembe giyse bişey olmaz ama odayı napacağız
Neyse size bir şey sormak istiyorum. Benim ellerimde çok ağrı var . Özellikle sabahları oldukça şiddetli. Eklem yerleri çok acıyor. Acaba benle aynı dertten muzdarip olan var mı?
:)) doktoruma cok güveniyorum. sonucta her daim 4 boyutluyla bakıyor. kendi cihazı oyle. o yüzden eskiler ne derse desin göbek sekli artık kişinin yapısıyla alakalı.
aynen benimde öyle canım ya sabah kalktığımda sanki ellerimle parmaklarımla bir iş yapmışm gibi zor kıpırdatıyorum.yumruk bile yapmakta zorlanıyorum sanırım bebişler bizden iyice çalmaya başladılar kalsiyum takviyesi belki iyi gelebilir p.tesi bende sorucam doktora bakalım ne diycek.
Merhaba Arkadaşlar,
Benim de kızım olacak inşallah. Ama insanların tepkileri yüzünden her gittiğimde cinsiyetine bir daha baktırıyorum. Çünkü her gören oğlun mu olacak diyor. Ve bunun sebebi olarak karnımın sivri olmasını söylüyorlar.
Halbuki doktorum karın sivriliğinin vücüt yapısı ile ilgili olduğunu söyledi. Zayıf insanların göbeği sivri olurmuş. Ayrıca yayılacak kadarda kilo almadım. İnsan böyle söylenince tedirgin oluyor sonuçta tabiki sağlıklı olsun cinsiyet farketmez ama kıyafetleri geçtim odası tam bir kız odası oldu :)Bi kaç ay pembe giyse bişey olmaz ama odayı napacağız
Neyse size bir şey sormak istiyorum. Benim ellerimde çok ağrı var . Özellikle sabahları oldukça şiddetli. Eklem yerleri çok acıyor. Acaba benle aynı dertten muzdarip olan var mı?
Nasılsınız annecikler? Doğum yapan varmı?
Biz çarşamba kavuşuyoruz kısmetse günler azaldıkça hem korkum artıyor hem seviniyorum garip bi duygu sanki karnımda hareket eden başka bişey var ve onu içimden alacakları için üzülüyorum ama bebeğim gelcek yüzünü görcem diyede çok mutluyum sezeryanla olcağı ve önceden benzer bi ameliyat olduğum için acısını az çok tahmin edip korkuyorum hep aklımda ayılma anım var nasıl bi acıyla uyanırım bebeğimi sorup dururum vs kuruyorum durmadan birde allah korusun kötü bişey olur diye çok korkuyorum ikidebir gözlerim doluyo ağlayasım geliyo nasıl gitcem hastaneye hiç bilmiyorum allah hepimizin yardımcısı olsun
ikinizinde bebisine kavusmasina cok az kalmis darisi basimiza, hayirlisiyla kucaginiza alirsiniz insallah:) nasil bir heyecan vardir smdi, saglikli sihhatli olun ins bebisinizde sizde :) sora bize dogum hikayenizide yazarsiniz artik:)slm kızlarrr bu gun kızımın dogcagı gun bellı oldu cok sukur
ayın 21 ınde persembe gunu hayırlısıyla gelıyo kızım ıns
sezeryanla olucak dogumum ben epıduralden cok korkuyodum genel anestezı
ıstıyodum ama doktorum ısrarla epıdural olsun dedı o ılk bebegını gormenın hazzını tat dedı
aynı zamanda genel anestezı sonrasında bebegınle pek ılgılenemıomussun kendınle ılgılenmekten
bende cessaretımı topladımm ve epıdurale karar verdık 37+3 um bebgım 3 kılo 50 gr boyuda 47 cnm olmus
cok sukur MASALLAH :))
slm kızlar ve mınık meleklerı
dun gıremedım gecmısı okudum sukur herkes ıyıymıs ben dun oglen uyurken sancıyla uyandım sancı 5 dakka bır gırıyordu ve agladım resmen bıde mıgrenımı tetıkledı dr aradım agrı kesıcı alayım mı dıye sormaya dr hemen gel dedı alttan baktı acılma yok dedı nst ye bagladı 3 dakkada bır 60 larda sancı vardı normalde bu sancıyla dogurursun ama acılman yok sunı sancıyı versem 5 dakka surmez dedı ama dogurtmam 10 gun sonra olmus olsa sancıların dusunmezdık bıle dedı gece 12 ye dogru tekrar gel bakalım acılman olacakmı acılma olmadıgı surece bekleyecegız ben dogurtmam sunı sancıyla 37 bıtmeden dedı gece tekrar gıttık acılma yoktu ama sancılar 80 ne yukselmıs ve duzenlıydı tabıı yıne eve gıt ctesı sabahı tekrar gel acılma varmı bakalım dedı ya ben acılmayacam sanırım 2 cm acıldı daha acılmıyor ondan sonra gercı acele etmeyede gerek yok ama ne oldugunu bılmeyınce ınsan korkuyor bıde dr bundan sonra kesınlıkle agrı kesıcı yok unut dedı bu arada sancım sıddetlı oldugu zamanlarda avuc ıclerım ve ayak tabanlarım kıpkırmızı oluyordu benım dıkkatımı cektı daha dogrusu kayınvalıdem fark ettı sızde oluyor mu bızden haberler bu kadar
Kızlar Günaydın,
Dün kontrolden geldim ve biraz moralım bozuk. 34+3 haftalıyız 2700 gr. şu anda oğlum.
elimde ve ayaklarımda şişmeler vardı. Ben sıcaklara bağlamıstım, bana bir tahlil yaptı. 24 saatlık idrarda protein / 24 saat ıdrarınızı bırıktırip tahlınızı verıyorsunuz.
Ust sınır 300 iken bende 570 çıktı. Vucutta protein kacagı varmış, Damarlarda olması gereken protein vucutta toplanıyor ve fazlalık vucuttan atılıyor. İlerisi annede Göz korlugu - Organ Yetmezliği vs gıbı sorunlara yol acıyor ve bebegıde etkılıyormus. Anladıgım kadarı ıle Preklampsi dıyorlar. Bana bebegın cıgerlerini geliştirici igne erdiler. Ikıncı setı bugun yaptırıcam. Perinatoga yonlendırdıler Doppler ile em kordona hemde bebege bakılması ıcın. Cumartesı de ona gorunucegım. Bıraz ortalık karıstı yanı. Bu tanı da anne zarar goruyor, daha fazla rıske atılmaması ıcın de bebebgı alıyorlar. Tekıkleyen artı bu sıcaklarda Yüksek tansıyon Allahtan sanırım ordan kurtarıyorum. Ellerinde ve ayaklarında şişliği olanlar - yüksek ansıyon takıbı olanlar bır kontrol etsınler. Bende nasıl bır yol izlenecek çok bılmıyorm. Perınotologa ve sonuclarımı kendı doktoruma goturunce hersey netlesıcek.
Kızlar konu ıle ılgılı nette cok fazla sey okudum. Insanın sınırlerı bozuluyor.
Sizler atlamayın bır kontrol etmekte yarar var.
Bebeklerımızı sağlıklı kucagımıza alalım ınsallah.
benimde karnım sivri, top gibi duruyor önümde ve şimdiye kadar bir allahın kulu bile kızın olcak demedi.hiç kulak asma bunlara, tamamen annenin fiziksel yapısı ile alakalı. çok zayıftım bende hamilelik öncesi.
ellerde olan durumu bende yaşadım. ve hala devam ediyor.ilk başlarda hafifti sonra giderek arttı. hatta artık özellikle sol elimin orta parmağını kullanamaz hale geldim. bazen parmak takılıp kalıyor diğer elimle düzeltiyorum. doktorumla görüştüğümde bazı gebelerde şişmelerden dolayı parmaklarda sinir sıkışmaları oluyormuş ve bu sebeple özellikle uzun süre hareketsiz kaldığında daha çok artıyormuş. gece de hareketsiz kalıyor ve sabah sıkıntı oluşturuyor.bunun doğum sonrasında geçeceğini şimdi sık sık yumruk gibi yaparak aç kapa egzersizleri yapmamı önerdi.
Ayy canım Allah yardımcın olsun inş.Ben de pazartesiye tekrar kontrolüm var.İlaç kullanmayı bırakmış olacağım bakalım sancılar ne durumda olacak.Ben şimdi ilaç kullandığım halde az az sancı hissediyorum.İlacı bırakırsam acaba çok şiddetli hisseder miyim bilmiyorum.Hayırlısı ile bebişlerimizi kucağımıza alalım inş.
slm kızlarrr bu gun kızımın dogcagı gun bellı oldu cok sukur
ıstıyodum ama doktorum ısrarla epıdural olsun dedı o ılk bebegını gormenın hazzını tat dedı
aynı zamanda genel anestezı sonrasında bebegınle pek ılgılenemıomussun kendınle ılgılenmekten
bende cessaretımı topladımm ve epıdurale karar verdık 37+3 um bebgım 3 kılo 50 gr boyuda 47 cnm olmus
slm kızlarrr bu gun kızımın dogcagı gun bellı oldu cok sukur
Slm kizlar, uzun zamandir giremiyorum internete, malum erken dogum sendromu yasadim.. Cumartesi gunu kizimin 40 i cikiyor, artik toparladik kendimizi, biraz da buyuduk, 2 karis kizim simdi 2.5 karis oldu. Kiyafet bulmakta hala cok zorlaniyoum. Ayrica Baku de hava 42 derece olmasina ragmen kizim hala kendi isisini koruyamiyor ve usuyor :)
Kizlar sizin de yavas yavas dogumlar oluyordur, Allahim hepinizin yardimcisi olsun, sakin endiselenmeyin, korkmayin Allahim inanin yardim ediyor..
Kizlar ben dogumdan sonra bagirsak enfeksiyonu gecirdim, bagirsaklarim iltihaplanmis ve 20 gun boyunca kanamam oldu. Bakudeki doktorlar hemeroit deyip beni yalnis tedavi ettirip olumden dondum diyebilirim.. Cok kan kaybettim ve bedenim iltihap dolmus.
Simdi ilac kullaniyorum ve bebegimi 20 gundur emziremiyorum, sutumu sagiyorum ama o kadar az ki, gunde 5 ml anca.. damla damla anca cikiyor...
BU KONUDA BANA YARDIM EDIN LUTFENNNN< 5 GUN SONRA ILAC TEDAVIM BITECEK, SUTUM GELIR MI TEKRAR ACABA< NE YAPMALIYIM SIZCEE
Genel anestezi olcak cnm epidural istiyodum ama dr bisürü bahane üretti bazen tutmuyo acımasada hissetcen korkabilirsin başka ameliyatlarda oluyo onu yapan anestezi uzmanı gelemeyebilir vs diye bence asıl sebep epidurali becerebilcek anestezi uzmanı olmaması küçük yerde yaşamanın dezavantajı işte güya özel hastane. Gerçi korkardım belkide hayırlısı artık bebeğime sağsağlim kavuşayımda yeter. Hıçkırık tuttu şuan bebişi kıyamam yaa kimbilir nasıl sıkışık ayağını falan uzatıp duruyo o da rahatlıcak inşallah doğunca.
Cinsiyetide doğunca görcez ben eminim kız olduğundan ama farketmez en kötü ihtimal bi süre pembeli giyen bi oğlum olur napalım:)
ben heralde epidural yapıcak gibiyim genel istemıyorum bebei ilk ben göreyim istiyorum.
kızlarr benim bir sorum olacak doktoruma göre sağlıksız bir gebelik geçiriyor muşum, büyümesi çok yavaşmış düşer kesin dedi
bu konuda tecrübeli olan var mı birden büyüyüp her şey normale girer mi sizce
sat göre 6 haftalık hamileyim ama doktorum çoook umutsuz yüzde yüz düşer dedi keseyi gördü ama çooook küçük büyümemis bile dedi
ne yapmalıyım yoksa haftaya alalım diyor bu durumda umutsuz mu olmalıyım
anam bacaklarımın arası kopuyor sancı catılarım bayagı zorlanıyor herhalde korkmaya basladım ben yahu:18::18:
birde bilen varmı kızlar hani nişanım geldi dıyorlar ya rengi ve kıvamı konusunda bilgisi olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?