- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #27.301
Slm kizlar, uzun zamandir giremiyorum internete, malum erken dogum sendromu yasadim.. Cumartesi gunu kizimin 40 i cikiyor, artik toparladik kendimizi, biraz da buyuduk, 2 karis kizim simdi 2.5 karis oldu. Kiyafet bulmakta hala cok zorlaniyoum. Ayrica Baku de hava 42 derece olmasina ragmen kizim hala kendi isisini koruyamiyor ve usuyor :)
Kizlar sizin de yavas yavas dogumlar oluyordur, Allahim hepinizin yardimcisi olsun, sakin endiselenmeyin, korkmayin Allahim inanin yardim ediyor..
Kizlar ben dogumdan sonra bagirsak enfeksiyonu gecirdim, bagirsaklarim iltihaplanmis ve 20 gun boyunca kanamam oldu. Bakudeki doktorlar hemeroit deyip beni yalnis tedavi ettirip olumden dondum diyebilirim.. Cok kan kaybettim ve bedenim iltihap dolmus.
Simdi ilac kullaniyorum ve bebegimi 20 gundur emziremiyorum, sutumu sagiyorum ama o kadar az ki, gunde 5 ml anca.. damla damla anca cikiyor...
BU KONUDA BANA YARDIM EDIN LUTFENNNN< 5 GUN SONRA ILAC TEDAVIM BITECEK, SUTUM GELIR MI TEKRAR ACABA< NE YAPMALIYIM SIZCEE
Günaydın kızlar. Dün doktor kontrolümüz vardı. Artık haftada bire indi kontrollerimiz. Önceki kontrolde amnios sıvım az çıkmıştı, bol su içmemi önermişti doktorum. ben zaten 3,5-4 lt içiyodum,geçen hafta günde 5-6 lt. su içtim. dün usg girdiğimde sadece 6cm suyum kaldığını söyledi. hiç bir faydası olmamış yanibeni dopplere gönderdi, orda kordondan bebeğe giden oksijen seviyesine falan baktılar.değerlerim normal çıktı,sıkıntı yok. gelişim geriliği falan yaparmış,öyle bir sıkıntı yok çok şükür bebeğim 2910 gr. olmuş. eşi yaşlanmış dedi doktor. bundan sonra her gün nstye giricem, bebek hareketlerinde, kalp atışlarında bir sıkıntı olduğu anda sezaryene alacaklar.doktorum b undan sonra kendini kurtarır, ben 36 haftalıkken doğurmuştum, sen 37. haftanın içindesin, kilosu da gayet iyi dedi.dua edin benim ve kızım için. bundan sonra her an tetikteyiz, bekliyoruz.:18:
Bu arada ben öğretmenim. merkeze yarım saat bir ilçede çalışıyorum. ailem merkezde yaşıyor, doktorum da orda. o yüzden artık gidiş geliş yapmayacağım, annemlerde kalıcam.normalde cuma günü izne ayrılacaktım, ama durum böyle olunca müdürümü aradım. pazartesi son kez okuluma gidicem,salı-çarş-perş için mazeret yazıcak bana. cuma da zaten rapor günüm.izne ayrılıyorum. böylece o haftayı da sonraya atmış olucam. sıkıntı çıkmaz herhalde. geçen sene bir arkadaş daha böyle yapmıştı. bir de diyelim ki bebeklerimiz vaktinden önce ama 1 temmuzdan sonra geldi. tatilde olsak da kullanmadığımız kısmı doğum sonrasına aktarabiliyor muyuz? yeni torba yasayla doğumdan önce kullanılamayan izinler, doğum sonrasına aktarılır diyor.mesela benim beklenen doğum tarihim 13 temmuz ama ben 2 temmuzda doğurdum diyelim. aradaki 11 gün normalde tatildeyiz ama ben o günleri doğum sonrasına aktarabiliyor muyum? bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı??
Günaydın kızlar. Dün doktor kontrolümüz vardı. Artık haftada bire indi kontrollerimiz. Önceki kontrolde amnios sıvım az çıkmıştı, bol su içmemi önermişti doktorum. ben zaten 3,5-4 lt içiyodum,geçen hafta günde 5-6 lt. su içtim. dün usg girdiğimde sadece 6cm suyum kaldığını söyledi. hiç bir faydası olmamış yanibeni dopplere gönderdi, orda kordondan bebeğe giden oksijen seviyesine falan baktılar.değerlerim normal çıktı,sıkıntı yok. gelişim geriliği falan yaparmış,öyle bir sıkıntı yok çok şükür bebeğim 2910 gr. olmuş. eşi yaşlanmış dedi doktor. bundan sonra her gün nstye giricem, bebek hareketlerinde, kalp atışlarında bir sıkıntı olduğu anda sezaryene alacaklar.doktorum b undan sonra kendini kurtarır, ben 36 haftalıkken doğurmuştum, sen 37. haftanın içindesin, kilosu da gayet iyi dedi.dua edin benim ve kızım için. bundan sonra her an tetikteyiz, bekliyoruz.:18:
Bu arada ben öğretmenim. merkeze yarım saat bir ilçede çalışıyorum. ailem merkezde yaşıyor, doktorum da orda. o yüzden artık gidiş geliş yapmayacağım, annemlerde kalıcam.normalde cuma günü izne ayrılacaktım, ama durum böyle olunca müdürümü aradım. pazartesi son kez okuluma gidicem,salı-çarş-perş için mazeret yazıcak bana. cuma da zaten rapor günüm.izne ayrılıyorum. böylece o haftayı da sonraya atmış olucam. sıkıntı çıkmaz herhalde. geçen sene bir arkadaş daha böyle yapmıştı. bir de diyelim ki bebeklerimiz vaktinden önce ama 1 temmuzdan sonra geldi. tatilde olsak da kullanmadığımız kısmı doğum sonrasına aktarabiliyor muyuz? yeni torba yasayla doğumdan önce kullanılamayan izinler, doğum sonrasına aktarılır diyor.mesela benim beklenen doğum tarihim 13 temmuz ama ben 2 temmuzda doğurdum diyelim. aradaki 11 gün normalde tatildeyiz ama ben o günleri doğum sonrasına aktarabiliyor muyum? bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı??
gunaydın kızlar,
kaç gundur cena yı goremıyorum. doktora gıdecektı. acaba doğumm mu yaptı?
bugun eşimle dışarı kahvaltıya gittik, öğlene doğru. sonra öğle vakti biraz güneşte kaldım. midem bulanmaya başladı çok terledim,birden oldu anlayamadım. eve zor attım kendimi. duş alıp saatlerce uyudum,galiba güneş çarptıbiraz daha bekleseydim bayılabilirdim. bünyem kuvvetli diye gerine gerine geziyordum anlaşıldı bize gezmek falan yok artıkkk
geçmiş olsun canım,eskisi gibi değil bünyemiz.her an her şey olabılır dikkat et
evet canım üstte 2 tane altta 4 tane.. doktor nadir oluyor ama dişli doğan çocuk var diyor...
gunaydın kızlar,
kaç gundur cena yı goremıyorum. doktora gıdecektı. acaba doğumm mu yaptı?
evet ya bende merak ettım onu doktordan sonra bırsey yazmamıs ınsallah hersey yolundadır:26:
slm kızlar.. birkaç gündür yoktum.. saolun, yokluğum farkedilmiş..
cuma günü randevum vardı, perşembe akşamı tansiyonum çok yükseldi, acile gittik.. gece yarısı, şansıma doktorum bi doğumdaydı..
tansiyonuma bakıldı, 14-10 civarıydı, düşmüş hali bu. dr ayaklardaki ödemlerimin artmış olduğunu gördü ve o gece için yatış verdi..
birkaç saat içinde tansiyonum düzene girdi.. birkaç kez nst'ye girdim, kalp atışları ve sancılar doğal düzeyde..
ama dr gebelik tansiyonundan şüphelendi. ve 24 saatlik, idrarda protein tahlili istedi..
salı günü sonuçlar çıkacak.. açıkçası epey endişeliyim..:26: :18:
cuma günü öğlen kendi dr'uma muayene olup,hastaneden anca çıktım..
bebeğim 36artı1 itibariyle 3180 gram ve yaklaşık 49 cm. suyu, plesanta konumu gayet iyi.. kendisi de baş aşağı. yüzünü gördüm,
ayrıntılıdan beri ilk kez..(bu arada başak hanımın odasında ultrasona girdim) kanala girme durumu yok henüz..
dr gelişimi gayet iyi dedi..
ama ayaklarım fena halde şiş.. özellikle sağ ayağımı görseniz korkarsınız..öyleki, üzerine basınca acıyo..
(keşke) umarım bununla kalır.. acı önemli değil, yeterki gebelik tansiyonu olmasın.. anne ve bebek için ciddi tehlike yaratan bu durum,
çoğu zaman bebeğin alınmasıyla sonlanıyormuş.. sonuçta kritik eşiği atlattım,
37. haftadayım ama yine de insan üzülüyor.. neyse, bendeki ahval bu şekilde, sizler nasılsınız?
bu arada, canderin, şeker portakalı ve tuyax için söylüyorum ve bi de belki bankem
ben mesai saati dışında doktorumun doğuma geldiğini bilmiyordum.. ama öyleymiş.. hangi gün, saat kaç olursa olsun,
dr takibini yaptığı hamilenin doğumuna geliyormuş..
daha sevindiğim nokta, dr'um tatile gitmiyormuş..
bi de fatmanur hanım, başak hanıma 'tatile gidince hastalarını bana bırakma' diye ricada bulunuyordu..
sanırım başak hanım yakında gidiyoo:26:
8 gün önce 33+2 çıkmıştı 2,033 çıkmıştı (özelde )
bugunde 33+3 dedi 2,150 gram dedi (devlette )
ben bide üstüne adet oldum normalde 34+2 yim yani :44:
iyice deli ediyorlar beni bu çocuk aynı kaldıysa haftası kilosu neden ilerlemiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?