- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #27.381
ben 2 gecelik 2 hamile kilotu 2 emzirme atleti 1 emzirme sütyeni 1 havlu 2 çorap ıslak mendil(uni baby) lohusa tacı, deodorant, makyaj malzemezi, göğüs kremi ve pedi filan kendime koyudum.
bebeğe de: 4 çıtçıtlı bady, 4 tulum, 2 battaniye, 1 paket bez, 1 biberon, bir emzik, 1 hastane çıkışı, 1 pişik kremi, koydum. hemşireye ilk verilecek olan hastane çıkışı bez ve biberonu ayrı bir bohça gibi bişeye koydum.
ben de kendim için;
-bir gecelik sabahlık takım, bi gecelik
-3 tane yüksek bel çamaşır
-1 emzirme atleti
-1 havlu
-1 çift terlik
-5 tane ped
-diş fırçası ve macunu, toka
-kağıt havlu
bebiş için;
-hastane çıkışı
-3 tane battaniye
-5 tane çıtçıtlı badi
-1 eşofman altı
-1 tulum
-1 şapka, 1 çift eldiven, 2 çift çorap
-yenidoğan ıslak mendil
-15 tane bebek bezi
hemşireye verilecekleri ayrı bi poşete koydum
göğüs kremi, göğüs pedini de henüz almadım..
bi de inş unutmazsak mutlak koymamız gereken şeyler var,
-telefon şarjı
-fotoğraf makinesi ve şarjı
-yapılan tahlillerin olduğu dosya
-şart değil ama ana kucağı
daha eklemeler olur çantaya, bu asgari ve mecburisii
günaydın iyi haftalar kızlarrr
ayakta şişlik bende de çok var
hatta ellerim bile şiş ama ayaklarım bi acaip adım attıkça üstleri bıngıl bıngıl oluyor ve hiçbir ayakkabım olmuyor :S
annem uzat ayaklarını dio olmuo yere salmıom olmuo yataktan kalktığım anda bile şiş
su çok tüketiyorum tansiyonumda da bişi yok ölçmüom ama olsa anlaşılır tuzlu fln yemiom genel olarak tuzsuz yeriz biz babamdan ötürü öylede alıştım
ve bu şişliklermi kilomu ne bilmiyorum her geçen gün kilom artıyor :s
herkese günaydın kızlar
cena çok geçmiş olsun canım neyseki tansiyonun normale dönmüş inşallah tahlil sonucunda temiz çıkar kızımız zamanından önce gelmek zorunda kalmaz
canderin:18: ayyyy bende panik oldum bak şimdi yaa ne zaman izne çıkacak sen biliyormusun bana öyle birsey söylemedi bu cumartesi benim kontrolüm
var senin ne zaman gittiğimizde soralım yaa ne olur ne olmaz:26:
var mı doğum yapan yakınlardaaa? bizim bi temmuz anneleri listemiz vardı ordan takip edebiliyoduk o nerdekine bulamıyom ben:44:
ayyy dun ruyamda kızımı gordum. 2900 gram doğmuş.beyaz tenli, siyah saçlıydı. ama hıc sutum gelmıyordu ne demekse?
Günaydın kızlar. Dün doktor kontrolümüz vardı. Artık haftada bire indi kontrollerimiz. Önceki kontrolde amnios sıvım az çıkmıştı, bol su içmemi önermişti doktorum. ben zaten 3,5-4 lt içiyodum,geçen hafta günde 5-6 lt. su içtim. dün usg girdiğimde sadece 6cm suyum kaldığını söyledi. hiç bir faydası olmamış yanibeni dopplere gönderdi, orda kordondan bebeğe giden oksijen seviyesine falan baktılar.değerlerim normal çıktı,sıkıntı yok. gelişim geriliği falan yaparmış,öyle bir sıkıntı yok çok şükür bebeğim 2910 gr. olmuş. eşi yaşlanmış dedi doktor. bundan sonra her gün nstye giricem, bebek hareketlerinde, kalp atışlarında bir sıkıntı olduğu anda sezaryene alacaklar.doktorum b undan sonra kendini kurtarır, ben 36 haftalıkken doğurmuştum, sen 37. haftanın içindesin, kilosu da gayet iyi dedi.dua edin benim ve kızım için. bundan sonra her an tetikteyiz, bekliyoruz.:18:
Bu arada ben öğretmenim. merkeze yarım saat bir ilçede çalışıyorum. ailem merkezde yaşıyor, doktorum da orda. o yüzden artık gidiş geliş yapmayacağım, annemlerde kalıcam.normalde cuma günü izne ayrılacaktım, ama durum böyle olunca müdürümü aradım. pazartesi son kez okuluma gidicem,salı-çarş-perş için mazeret yazıcak bana. cuma da zaten rapor günüm.izne ayrılıyorum. böylece o haftayı da sonraya atmış olucam. sıkıntı çıkmaz herhalde. geçen sene bir arkadaş daha böyle yapmıştı. bir de diyelim ki bebeklerimiz vaktinden önce ama 1 temmuzdan sonra geldi. tatilde olsak da kullanmadığımız kısmı doğum sonrasına aktarabiliyor muyuz? yeni torba yasayla doğumdan önce kullanılamayan izinler, doğum sonrasına aktarılır diyor.mesela benim beklenen doğum tarihim 13 temmuz ama ben 2 temmuzda doğurdum diyelim. aradaki 11 gün normalde tatildeyiz ama ben o günleri doğum sonrasına aktarabiliyor muyum? bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı??
Hayirdir insaallah. bende ayni sekilde bebegimi gordum. emzirmeyi unutmusum, normal yemek veriyorlardi. ben ellerimle goguslerimi kontrol ediyorum sutumde gelmiyor diyorum ve cok uzuluyordum.
tabi canım daha eklemeler olur ama en önemlilerini koymuşsun.. bu arada kendimiz için çamaşır alırken yüksek belli mi almak gerekiyor acaba??? hani şu haminnem donlarındanD
hmm, zemzem.. doğru söylüyorsun.. onu da koyabiliriz çantaya.. ben hurmayı düşünmüştüm,kızlar ben hastane cantama bide zem zem suyu koydum kızımın yuzunu gozunu agzını ılk onla silip öyle emziririm diye düşündüm aranızda bu tarz seyler yapmayı dusunen varsa unutmasın dıye yazayım dedım bıde kımse bebek sekerlerınden kapı suslerınden bahsetmıyor benım esım dogum olsun ben ondan sonra eve gelır alırım onları dıyor bakalım artık hastaneye nasıl gıdecez acaba
kızlar doğum şekli olarak dr unzla konstunzmu hıc. hersym nrml ama ..bende bı anormllık var sanırm :O)ben nrmal dogmdan cok korkym o yuzdn epidurl sezeryn istedgmı söledm oda normlı bı dene dedı egr dayanamzsam sezeryane alrmıs beni bıde 37 hftalıkken çatı muaynsı yapcaktı ılerlyn hftalrda yaprm dedi siz nasl dusnynz dogmu
z
ben hususi gidip aldım, aslında desenleri modelleri çok güzel ama normalde giydiklerimden farklı
beli biraz daha yüksek.. ne olur ne olmaz diye..
hmm, zemzem.. doğru söylüyorsun.. onu da koyabiliriz çantaya.. ben hurmayı düşünmüştüm,
tahnik denen bi sünnet var. hurmayı çiğnedikten sonra bebeğin dudağına, damağına sürmek..
hepimizde korku var.. en korkmayanımızda bile
o kadar normal ki, bilmiyoruz çünkü nasıl bi şey.. ilk tecrübede gayet doğal bu korkular..
benim de görünen bi mani yok normal olacak inş doğum, haftaya çatı muayenesi var. inş uygundur..
doktorun dediği de doğru, normal olmazsa sezaryana çevriliyor..
ben hususi gidip aldım, aslında desenleri modelleri çok güzel ama normalde giydiklerimden farklı
hmm, zemzem.. doğru söylüyorsun.. onu da koyabiliriz çantaya.. ben hurmayı düşünmüştüm,
tahnik denen bi sünnet var. hurmayı çiğnedikten sonra bebeğin dudağına, damağına sürmek..
o kadar normal ki, bilmiyoruz çünkü nasıl bi şey.. ilk tecrübede gayet doğal bu korkular..
benim de görünen bi mani yok normal olacak inş doğum, haftaya çatı muayenesi var. inş uygundur..
kızlar bı sey soracağım.
dun karşılaştığım ıkı kadın bana gobegın asagıya dusmus dedıler. acaba bu ne demek ? fıkrı olan var mı?
o koca kase karpuzun hepsini yemesem daha iyi olabilirdimama yine de iyi sayılırım
yani seninkilerde yüksek belli dimi?? yani kimisi hamile külodu al diyor kimisi normal ama beli yüksek külot al dio kafam karıştı valla :))))
kızlar bı sey soracağım.
dun karşılaştığım ıkı kadın bana gobegın asagıya dusmus dedıler. acaba bu ne demek ? fıkrı olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?