2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

dün ebeğimin kıyafetleri için hacı şakir granül sabunlarından aldım. hani şu makine için olan deterjandan.. artık kıızımın kıyafetlerini yıkama zamanı geldi demekki... fakat burada bir arkadaş bebekler için yüzey temizleyici var demişti. ondan aradım migros ta bulamadım. sanırım bingo demişti yanlış hatırlamıosam... yada başka bir markanında olur aranızda bile var mı kızlar? ben mobilyalarımı hep sirkeli suyla sildim fakat sanki azıcık da olsa yine koku var gibi geliyor bana. bir de o şekilde silmeyi deniyeyim dedim. belki daha etkili olur...

ben de kendim için;
-bir gecelik sabahlık takım, bi gecelik
-3 tane yüksek bel çamaşır
-1 emzirme atleti
-1 havlu
-1 çift terlik
-5 tane ped
-diş fırçası ve macunu, toka
-kağıt havlu

bebiş için;

-hastane çıkışı
-3 tane battaniye
-5 tane çıtçıtlı badi
-1 eşofman altı
-1 tulum
-1 şapka, 1 çift eldiven, 2 çift çorap
-yenidoğan ıslak mendil
-15 tane bebek bezi

hemşireye verilecekleri ayrı bi poşete koydum
göğüs kremi, göğüs pedini de henüz almadım..

bi de inş unutmazsak mutlak koymamız gereken şeyler var,
-telefon şarjı
-fotoğraf makinesi ve şarjı
-yapılan tahlillerin olduğu dosya
-şart değil ama ana kucağı

daha eklemeler olur çantaya, bu asgari ve mecburisii

Son düzenleme:

tabi canım daha eklemeler olur ama en önemlilerini koymuşsun.. bu arada kendimiz için çamaşır alırken yüksek belli mi almak gerekiyor acaba??? hani şu haminnem donlarından D

önde koca göbek, zaten tombik bir bayanım üsüne üstlük birde tombiklik katsayısı artmış 2 ayak 2 el. alyansı çıkardım kocama dedim ki alyans göbeğimde takmama gerek yok

canım ben carsamba gunu gıdeceğim. gider gıtmez ılk ısım bunu sormak. umarım bızım doğumdan sonra çıkıyordur tatıle.

canım o merak ettiğin sorunun cevabını ben aktarılmıyor diye biliyorum ben de öğretmenim 5 haftadır okula gidiyorum ki eylüle aktarabileyim diye, bugün son 3 haftaya girdik çok şükür çile bitti sonunda tabi 8 temmuz normal beklenen doğum tarihine göre ayarlı bir şekilde gerçekleşti izin. eğer sezaryen filan olur ya da erken gelirse raporu o gün alıcamız için yine sonuçta aktarıcamız 5hafta olucak, hangi gün doğum olduysa o günden itibaren başlıcak, dolayısıyla aradaki gün kadar kaybımız olcak diye biliyorum ama %100 emin değilim aksini söyleyen de oldu (yine de beklenen doğum tarihi baz alınıyor diyen...) bizim idareciler tam vakıf değil konuya zaten bi şey öğrenirsek paylaşalım ok?

kızlar ben hastane cantama bide zem zem suyu koydum kızımın yuzunu gozunu agzını ılk onla silip öyle emziririm diye düşündüm aranızda bu tarz seyler yapmayı dusunen varsa unutmasın dıye yazayım dedım bıde kımse bebek sekerlerınden kapı suslerınden bahsetmıyor benım esım dogum olsun ben ondan sonra eve gelır alırım onları dıyor bakalım artık hastaneye nasıl gıdecez acaba

kızlar doğum şekli olarak dr unzla konstunzmu hıc. hersym nrml ama ..bende bı anormllık var sanırm :O)ben nrmal dogmdan cok korkym o yuzdn epidurl sezeryn istedgmı söledm oda normlı bı dene dedı egr dayanamzsam sezeryane alrmıs beni bıde 37 hftalıkken çatı muaynsı yapcaktı ılerlyn hftalrda yaprm dedi siz nasl dusnynz dogmu
z

ben bir ara sorduğumda 37. haftda çatı muayenesi yaptığımızda belli olur demişti. ama tayyip bey duymasın benım hiç normal doğurmaya niyetim yok. çoooook korktuğum için genel anestezi ile sezaryen olacağım.

tabi canım daha eklemeler olur ama en önemlilerini koymuşsun.. bu arada kendimiz için çamaşır alırken yüksek belli mi almak gerekiyor acaba??? hani şu haminnem donlarından D

ben hususi gidip aldım, aslında desenleri modelleri çok güzel ama normalde giydiklerimden farklı
beli biraz daha yüksek.. ne olur ne olmaz diye..

hmm, zemzem.. doğru söylüyorsun.. onu da koyabiliriz çantaya.. ben hurmayı düşünmüştüm,
tahnik denen bi sünnet var. hurmayı çiğnedikten sonra bebeğin dudağına, damağına sürmek..

hepimizde korku var.. en korkmayanımızda bile
o kadar normal ki, bilmiyoruz çünkü nasıl bi şey.. ilk tecrübede gayet doğal bu korkular..

benim de görünen bi mani yok normal olacak inş doğum, haftaya çatı muayenesi var. inş uygundur..
doktorun dediği de doğru, normal olmazsa sezaryana çevriliyor..

yani seninkilerde yüksek belli dimi?? yani kimisi hamile külodu al diyor kimisi normal ama beli yüksek külot al dio kafam karıştı valla :))))

yani seninkilerde yüksek belli dimi?? yani kimisi hamile külodu al diyor kimisi normal ama beli yüksek külot al dio kafam karıştı valla :))))

Hastanede giymek icin tek giymelik camasirlarda varmis, bende henuz almadim ama bir arkadasm solemisti o almis. Oteki yuksek belli normal camasirlar hakkaten nine külodu gibiii hic sevmem yuksek belli seyleri ama mecbur alcaz sanirim
o koca kase karpuzun hepsini yemesem daha iyi olabilirdim ama yine de iyi sayılırım

Ayyy bende catlayana kadar yiyorum karpuzzzz
Bu arada gecmis olsun cena cm, simdi hersey yolundadir ins.

benim aldıklarım, dediğim gibi güzel süslü bi şeyler.. dikkat ettiğim şey pamuklu ve
yüksek belli olmaları.. hani göbek deliğine kadar değil tabi ama normalde giydiklerimizden daha geniş yüksek bel kısımları..
daha sonra da rahatlıkla giyilebilir.. hamile külodu nasıl oluyor çok bilmiyorum.. ama adında 'hamile' ibaresi olduğu için
daha sonra giyilmesi pek muhtemel olmayan bi şeyi almak istemem doğrusu.. tabi tercih meselesi..

kızlar bı sey soracağım.
dun karşılaştığım ıkı kadın bana gobegın asagıya dusmus dedıler. acaba bu ne demek ? fıkrı olan var mı?

canderinimm, göbeğin aşağıya düşmesi ya da inmesi,
bebeğin doğum kanalına indiğinin ve dolayısıyla da doğumun yakın olduğunu ifade ediyor.
ama herkesin fizyolojisi farklı, aynı haftada olup, bebeğin de doğum kanalına yerleşmediği birkaç hamilenin
göbek hizaları farklı olabilir, kiminin daha yukarda kiminin daha aşağıda..

ben de aşağıda çok baskı hissediyorum, heralde bebiş yerleşiyordur diye düşünüyordum ama..
cuma günü dr baktı, yaklaşmış ama yerleşme durumu yok henüz dedi..
bi de bebek yerleşmeye başlayınca, tuvalete gitme sıklığı arttığı gibi, nefes almada kolaylık ve mide sorunları da azalıyormuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…