2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın Kızlar
C.tesi 37+5 de yani kontrolümüz vardı,Nst sonuçları süper çıktı fakat suyumuzda azalma görüp p.tesi tekrar gel dedi dün yine Nst süper çıktı bebek hareketleri çok iyi bebeğin kalp atışları muhteşem sonra tekrar ultrasona aldı suyumda azalma olmuş yine. Bugün için tekrar muayene etmek istediğini eğer azalma varsa suni sancı verip doğurtturmak istediğini beklemenin gereksiz olduğunu söyledi. Hep normal doğum istediğimi bildiğinden ben tedirgin olunca dopler çektirelim bebekte hiçbir sorun yoksa bikaçgün daha bekleyebileceğimiz söyledi.Sanırım en geç haftasonuna kızımı kucağıma almış olucam.

ooooo hakikaten ne çok kişi var bu hafta bebeğini görecek...
yusuf-defnecim dediği gibi su geldi koşa koşa gitmeliyim diye düşünme amcamın kızı suyu geldikten bir gün sonra dr a gitti o günde ancak gece doğum oldu...
normal düşünüyorsan telaş etme ,bebişin geleceği zamanı bilir...
ayrıca kilosu çok iyi doğuma kadar 3.500 u bulur...
yaa kızlar fark ettimde haziramn anneleri acaip bi furyayla hep normal doğum yaptılar bakalım temmuz anneleri çoğunlukta hangi doğum şekli ile doğum yapacaklar...

aman allahım haziran annesi olacaksın bankemDDDDD
nese artık biz seni öylede severizDDd
ya şaka bi yana çok heyecanlı değilmi ne zaman geleceğini aşşağı yukarı biliyor olmak ,en iyisini yapmışsın çektir dobleri bekle bi kaç gün daha, en azından normal şansını denersin denemezsen hep keşke bi deneseydim dersin çünkü...
HADİ BAKALIM HAYIRLISI...

Günaydın kızlar nasılsınız bebişler nasıllar??? biz bu sabah ağrıyla uyandık adet sancısı gibi ilk defa böyle bir ağrı yaşadım zaman iyice yaklaşıyor mu ne:18::18:

CNM YA BENDEDE SANCI VAR ADET SANCISI GİBİ DEĞİLDE ADET BAŞLAMADAN OLAN SANCI GİBİ...
HAFİF HAFİF...
BELDEN BELDEN...
ACITMIYO...
AMA SANCIYO İŞTE...
NE BİLİM ÖLE BİŞİ...
KIZIM NORMAL ÇIKCAM DİYE BAKIO AMA NERDEEEE:d

sanada hayırlı sabahlar haklısın valla haziran annelerine imrenmedim değil hem doğum cesaretlerine hemde doğum hikayelerini anında paylaşmalarına...kısmet ederse rabbim bende epiduralsiz normal doğum istiyorum bakalım yaradan neyi kısmet etcek bu arada benim sancılar devam ediyor kızlar yalancı ağrılar mı gerçek ağrılar mı ayırd edemiyorum:18::18::18:

geçmiş olsun bankemiimm,,
hamdolsun herşey yolunda.. heyecanını düşünemiyorum..
Rabbim sağlıkla bebişini kucağına versin.. şekli önemli değil..

Benim korkum hani bazı doğum hikayelerini okuduğumuzda anlatmışlar ya şiddetli gelmemiş sancılar dahası ayırt edememişler şiddet seviyesini :26: oyyy onu yesin teyzesi annesini üzmeden sağlıkla gelir inşallah

kızlar bişi sorucam
benim hamileliklerimde hep erken doğum riskim oluyo gerçi oğlumda erken doğum dediler 39 haftamda suni sancıyla zor doğurdum ayrı meselede
bundada doktorum 36 haftadan sonra bekliyorum ben bebeği demişti.3-4 gündür akşamları doğuracak gibi sancım oluyo
sizde de var mı uyuyamıyorum öyle geziyorum 2-3 saat evin içinde gece gece
yoksa oğlan beni akşama kadar yoruyorda akşam mı yorgunluk sıkıntısını çekiyorum sonuçta doğumada yaklaşıyorum

KIZLAR MERAK ETMEYİN DOĞUM SANCILAINI AYIRD EDERSİNİZ...
BELDEN KASIKTAN VS. NERDEN OLURSA OLSUN ÖYLE ANLAŞILMAYACAK GİBİ OLMUYOR...
VE ARTMASI EPEY VAKİT ALIYOR ...
YANİ BU MİNİK SANCILAR Yalancı doğum sancıları da denen Braxton Hicks sancıları...
gelip geçer bazen çok acıtır ama kesinlikle belli bi düzende seyr etmez...

(Dr.Alper Mumcu – Dr. Alper Mumcu)

Belki bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden duydunuz belki de ilk defa duyuyorsunuz. Ancak durum nasıl olursa olsun eğer bebek bekleyen bir anne adayıysanız anlamını bir an önce öğrenmenizde yarar var. Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce İngiliz doktor John Braxton Hicks gerçek doğum kasılmaları başlamadan önce rahim kaslarında meydana gelen bazı kasılmalar olduğunu fark etti ve o güne kadar hem doktorların hem de anne adaylarının yaşadığı karmaşa ve heyecana açıklık getirdi.

Günümüzde zaman zaman yalanci kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları genelde gebeliğin son trimesterında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci trimesterda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar 30-60 saniye kadar kasılarak daha sonra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kontraksionları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır ve bazı özellikleri vardır:

Şiddeti sabit olmayıp değişkendir.
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez.
Ritmik yani düzenli değildir.
Ağrı vermekten çok rahatsızlık yaratıcıdır.
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz
Neden olur?
Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir.Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olabilirler.

Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?

Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız
Nasıl baş edilebilir?
Braxton Hicks kasılmaları genelde zararsız ve ağrısız kasılmalardır ancak yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir.

Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da eğer kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.
Ilık bir duş yapın
4-5 bardak su için. Eğer kasılmaları başlatan durum dehidratasyon ise su içmek çok işe yarayacaktır.
Bu basit önlemler ile kasılmalar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsızlık giderek artıyorsa mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin

Canım benimde dünden beri belimde ağrı var, kasıklarına vuruyor.2 saatlik sizmisim, ağrıdan uyuyamadim.Benim adetlerimde nerdeyse sancisiz olurdu 3-4 gün,adet agrisida ne bilmem,Perşembe kontrolum var.Birde sen tecrubelisin karnımda toparlanmalar oluyor,daha önceki doğumunda buna benzer doguma yakın sertleşmeler oldu mu?Gecen cuma kusma ve halsizlikle acile gittik,2 gün istifra ettim,gebeliğimin basında bile olmamıştı,idrarda protein kaybı çıktı ,4 saat gözlem altında idim.sabaha doğru eve geldik,şimdi istirahat ediyorum sürekli,hareketsizim ve bel ağrım, kasık ağrım fena canımı yakıyor,olmadı aksam üstü yürüyüşe cikicam,bakalım...

Cena'cım ben msj atamıyorum henüz.
Canım benim ph 5-7 arası olması gerekirken 8 çıktı.protein 0-30 arası normal sinirmis galiba benim pozitif çıktı 30 dan yüksek,bu sonuca göre yakacik k.dogum acilde biz burda mudahele edemeyiz dedi,Göztepe araştırmaya gönderdiler orada 20 dk bir tansiyon ölçtüler 4 saat boyunca en yüksek 12-8 çıktı.ikinci kez yapılan hematoloji,idrar ve biyokimyada normal çıktı.endişelenmeye gerek yok dedi,sıvı kaybından degerlerde degisiklik olabiliyormuş,çünkü su bile icemedim.sanırım ciddi bir olay,gebelik zehirlenmesi, çünkü devlette ilk defa böyle alaka gördüm,tansiyon ölçümleri,nst hep doktor yaptı,baya ilgiliydi,şaşırdım,sonuclar gelene kadar moral verici konuştu...inşallah senin sonuclarda güzel çıkar.

günaydın güzel anneler... Nasılsınız bakalım. Bizim bugün keyfimiz yok pek. 20lik dişim azdı yine ağzımı açamıyorum doğru dürüst. Uzun zamanlardan sonra sabah sabah istifra ettim çok kötü oldum. Oğlumda çok hareketli maşallah Sanırım bu gidişle zamanından önce gelecek gibi ama hayırlısı bakalım.

geçmiş olsun ya.. dediğin gibi nette okuyorum, gebelik zehirlenmesi sonuçlarında ciddi sonuçlar olabiliyor.
senin yaptırdığın tam kan sayımıyla, tam idrar tahlili anladığım kadarıyla.. benim yaptırdığım idrarda protein, 24 saat idrar biriktirilip protein kaçağı ölcülüyor.
sonuçlara nette bakıyorum. protein atılımı sonucum 0,38. normal değerler 0,00 - 0,15 arasıymış.. yani yüksek, neredeyse iki katı:26:
dr'u da aradım, ama ulaşamadım bi türlü.. not bıraktım,beni aramasını bekliyorum.. ne zaman arayacak acabaaa:95:

ben de rutin tahlillerimi göztepe araştırmada yaptırıyorum.. ama acil bi durumda böyle ilgili olduklarını bilmiyordum.. helal olsun..

Günaydın kızlar nasılsınız bebişler nasıllar??? biz bu sabah ağrıyla uyandık adet sancısı gibi ilk defa böyle bir ağrı yaşadım zaman iyice yaklaşıyor mu ne:18::18:

canım dikkat et zaten sancı, ya adet sancısı gibi yada bağırsaklarımız bozulduğunda karın ağrısı olur ya öyle oluyormuş bir NST çektir istersen tedbirli olmakta fayda var..

canım dikkat et zaten sancı, ya adet sancısı gibi yada bağırsaklarımız bozulduğunda karın ağrısı olur ya öyle oluyormuş bir NST çektir istersen tedbirli olmakta fayda var..

benim de iki gündür sancım var, ara ara.. adet olacakmışım gibi..
ama ishal de var birkaç gündür. onunla mı alakalı yoksa yalancı sancı mı bilmiyorum..:44:

Cena'cim gecmis olsun.bence endiselenme haftan normal dogum için uygun.bana sonuclar gelmeden önce doktor,sonuca göre yatış verebiliriz 1-2 hafta gözlem altında kaldıktan sonra dogum yapılabilir,normal zaman olarak kabul ediyoruz dedi,bebeğim 36 haftalikti.her ihtimali konuştu,ben biraz fazla aglayip, sızlamistim.birde benim bebisim 10 gün hep gelişimi onde çıkıyor,erken döllenmeden.3 ayrı yerde farklı zamanlarda ultrasona girdim.sata göre 16 Temmuz ama ölçümler hep 6-7 Temmuz veriyor hiç daha değişmedi,artık dogsada kavuşsak kuzucuklara :)

kızlar ben hazıran annesıyım ne zaman dogurucam nasıl normal yapıcam derken suan normal dogumla 3500 kılo agırlıgında 50 cm cık bır bebısım oldu...
zaman cabuk gecıyor 13 gunluk olduk hep sıkıntı yapıodum kendıme nasıl dogurucam dıyıp hep ruyama dogum yaptıgım gırıodu bıde nasıl bebıse bakıcam saat bası kalkkıcamk ben uyanamıcam belkıde cunku uykum cok agırdır dıodum ınankı hem normal dogum yaptım hemde suan bebısım mık dedıgınde kalkıyorum Allah hep kolaylıklar verıor yeterkı sıkmayın kendınızı annelık ıcgudusunu allah ıcınıze verıor ve doguma gıttıgınız de rahat olun sankı dogum yapıcak kısı sız degılmıssınız gıbı gıdın zaten saf oluyosunuz sancı nedır bılmıosunuz kı ?o yuzden daha rahatsınız o an ben cok rahattım sankı sureklı dogum hıkayelerını okuyan tırsan bırı ben degıldım yanı yan odamda kadın bagırıodu ya cunku sancısı cıklasmıstı alıcaklardı doguma tabı bende sancı cekıorum anne dıorum neden bagırıo bu sancıyla dıorum?annem dıodkı senın cektıgın sancılar az dıo evt bakın 4 saat sancıyla dogum yaptım 3 saatı o kadar kolaydıkı adet sanccısı gıbı oluyo son 1 saate gelıosun 45 dk yıne agrılı fakat dayanamıcak gıbı degıl zaten 15 dk bır cekıosun topu topu uc defa gelıp gıdıo son 10 dk uc dk bır son bes dk superdı ama 5 dk cektım ve hayddııı doguma dedıler 5 dk doguruosun hıcbı sey yok öle aman aman cekılmıcek bısey deıl valla ıkıncı dogumum olsa yıne normal dogum yaparım...

yeterkı dualarınızı eksık etmeyın hep dua edın Allah yardım edıo dusunsenıze ordan cocuk cıkıo Allahın buyuklugu bı kere ufacık su tanesınden Allah bı can yaratıo kucucuk rahımınız buyuyo ıcıne kac kılo bebek sıgıyor hepsı Allah ın mucızesıyken hıccc korkmayınAllah yardım edıo sız yeterkı Allah a sıgının duaa edın..

gunaydın kızlar ve bebıslerı aksam ıyı kaynatmıssınız yıne bu arada yarın ve persembe dogum yapacaklar kımlerdı aklıma takıldı

evet, artık 38e giriyorum.. bebişler doğsa da Allahın izniyle bi sıkıntı olmaz.. 3180 gramdı cuma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…