2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

epidural sezaryenle marmariste doğum yapmıştım.bebişin doğma anını görmek müthişti.bunda da epidural istiyorum açıkçası.
ben genel olmuştum yine genel olcam herhalde hala tam karar vermiş değlim ama eşim görme o anı ne gerek var güzel şeyler hatırla madem şansın var uyu uyandığında bitmiş olsun diyo...:)

Kizlar cuma gunu doguma gidiyorum saat 2 de :))
ay hadi bakalım hayırlarla inş....

annemin dediği bu evde ütü bulaşık pek bereketli yapıyom yapıyom bitmiyo arkadaş az bir ütüm kaldı ama çamaşr makinesi yine dolu

ya sorma aman diyorum iş kalmasın doğururum filan birikmesin diye dört dönüyorum ama yok yine çıkıyo yine çıkıyo...

aynen aynen kuzum akşama kadar pespaye akşama doğru bi gazla son işleri halledip kocamı misss gibi karşılıyorum yoksa gündüz ki halimi görse akşam toparlanıyorum

ve ve veeeeeeeeeeeee......kızlar sonunda malum temizliğimide halletmiş bulunuyorum...3 saat sürdü ama değdi
artık bu 15 gün içinde doğurmam gerek yoksa bu göbekle bu işi bi daha yapamam...

hipotroid mi hipertroid mi var canım sen de ? Bende de hipotroid var.Bu ay benim de gitmem gerekiyordu randevu alamadım gitmedim ama ilac kullanıyorum hala ama aklıma geldikçe inş. bi sorun olmaz diyorum.

benim de hhipotroidim var canım. tabi yıllardır ilaç kullanıodum ama tabi hamilelikte o değerleri ayarlamak zor oluo biliosundur. ama ayarladık ve şu an 100 lük kullanıorum. değerlerim normaldi her tahlilimde ama doktorum yine de bir bakalım biz dediği için bugün tahlil yaptırdık. yarın sonucu görücem bakalım. canım sende ihmal etme derim. ilaç hep kullanıoruz ama senin de baktırmanda yarar var. gerçi senin de doktorun söyler herhalde. eşim doktor bugün arkadaşları da vardı "hala tsh mı diolardı". yani son ay artık demekki kimse yapmıo ama doktorum önlem amaçlı istedi. sende yaptır, ilaçlarını kullan ve içini ferah tut derim. ben öyle yapıorum. hiç merak etme bebeklerimiz allahın izniyle gayet sağlıklı doğacak canım:)

olsun cnm sağlığı sıhhati iyiyse erken de gelse sorun olmaz inş...
kaç kilosunuz şuan?

ayy maşallah senin oğluşun biraz aceleci galiba... sen bol bol dinlen canım hiçbirşey yapmadan uzat ayaklarını yat derim. moralini bozma dinlenmek en önemli şey onu yaptıktan sonra emin ol bebeğin de zamanında gelir içini ferah tut canım...

ben de markete girdim, reyonda o kadar çok marka var ki.. uzun süre baktım inceledim..
ama yeni doğanlar için prima diyorlar hep. 1 numara prima pampers yeni bebek aldım bi paket. 2 numarasına bakıyordum..
1 küçük mü olur diye düşünürken.. eşim, 1 numaranın üstünde 2-5 kg yazıyor. abartma dedi.. eşimin kardeşi de canbebede çalışıyor.
bana, istersen bez alma kardeşim getirir dedi.. dedim yooooook.. :100:
minnak kuzumun cildi hassas en azından ilk zamanlar en iyisini kullanacak

tabi ya..sağlam adamı bayıltıyor bu sıcaklar.. bizim halimiz normal..
eşim 6 buçuk gibi geliyor işten, oruçlu bugün. direkt balığa giderler. sonra tuttukları balıkları yerler.
hamileliğin başında fena tiksindim ben balıktan, o yüzden kayınvalidemde pişirip yiyorlar.. ooh.. rahatım yani..

ben de askılı gecelikle dolaşıyom evde, hala üstümde.. eşim gelmeye yakın, değiştiriyorum üstümü..
saçımı başımı yapıyorum, hafif makyaj.. ama evde bi kamera olsa da gündüzki halimi görse.. gülmekten yerlere yatar valla

olsun cnm sağlığı sıhhati iyiyse erken de gelse sorun olmaz inş...
kaç kilosunuz şuan?

2660 gr çıktık bugün,çok aceleciyiz çok 5,5 aylıkken erken doğum riskiyle hastanede bile yattık.İnşallah kızlar inş zamanında gelir allah hepsine sağlık sıhhat versin

geçmiş olsun diyeyim.. belli ki bebiş aceleci.. sen istirahata devam et..
karnında geçen her gün karınızadır..
dr her an gelebilir demiş ama birkaç gün de olabilir bir iki hafta da.. inş bekler kuzucuğun..
sen moralini yüksek tut.. sonuçta normal doğacaksa, doğum kader.
Rabbim ne zaman yazdıysa o zaman gelecek..

2660 gr çıktık bugün,çok aceleciyiz çok 5,5 aylıkken erken doğum riskiyle hastanede bile yattık.İnşallah kızlar inş zamanında gelir allah hepsine sağlık sıhhat versin

gelmeden 3 kiloyu bulsalar iyi olur tabi
ama işte ne yapcakları belli olmuyo senin b avantajın bebeğin kolay doğar çok uğraştırmaz ,aşşağıda olan bebekler çabucak çıkıveriyor

kızlar deneyimli bi anne olarak kesinlikle pirima yeni doğan bebek bezi ilk etapta 1 numara gayet yetrli oluyo gözünüze minik gelsede...5 kilo olması çoğu bebekte 40 günü bulabiliyor...3.500 geçik doğan bebekler biraz daha kısa zamanda toparlıyo ama yinede 1 numarası yeterli...

aman tatlım dikkat et iyi dinlen ama illaki gelecem derse de buyursun yapacak bişi yok

Bende gebelikte çıktı.Her ay kontrole gidiyordum işte haziranın 10'u gibi tekrar gitmem gerekiyordu ama randevuları dolu taaa temmuza kadar.en son gittiğim 2 seferdir 50 microgramlık kullanıyorum.Şimdi de aynen devam ediyorum.Dopumdan 1 ay sonra yine gelirsin demişti artık o zaman giderim.

ay maşallah eşine , Allah kabul etsin... Aynen bende balıktan çok fena tiksindim.Ne yiyesim var ne göresim var.Ben artık iyice saldım koyuverdim ne saçım başımı topluyom , ne makyaj...Dün diyor ki eşim bu hallerini hamileliğine veriyorum umarım alışkanlık olmamıştır.Bende inş. olmamıştır diyorum

gelmeden 3 kiloyu bulsalar iyi olur tabi
ama işte ne yapcakları belli olmuyo senin b avantajın bebeğin kolay doğar çok uğraştırmaz ,aşşağıda olan bebekler çabucak çıkıveriyor

allah razı olsun kızlar biraz olsun rahatladım,evet 3 kilo olsa en azından diyorum ama nasip kısmet ne yazıldıysa onu yaşıcas inş. dediğiniz gibi doğumda kolay olur:)

canım ne güzel anlatmıssın,yanı o sinir oldugun anlar deılde,kucagına aldığın andakı duygularını.ya bende hiç öleee bi duygu yok hala,ilk zamanlardada yoktu acaba kotu bı annemı olacam dıyordum ama herkes kıpırtılarını hıssedınce anlarsın dıyorlardı,şimdi hala öyle bişey hissetmiyorum,şimdide kucağına alınca hissedersin dıyorlar,ya ben ne zaman anne gibi hissedicem,allah bazı kadınlara vermezmiş bu duyguyu ,yoksa bana vermedımı ki?ayyyyyyy inşallah öyle olmam yaaaa.eşim cok daha anaç,karnımı öpmeden işe gitmez,gece eli karnımda uyur.ama bende hiç yok öle bişeyy.cok vicdan azabı çekıyorum.umarım gecer

sağol canım ya. 2 temmuzda tekrar gideceğim. 14 u cumaya denk gelıyır. Hafta sonu doktor bıle olmaz orada doğru durust. Ben 9 temmuz pazartesi gunu yapmasını ısteyeceğim. Hayırlısı işte herseyın.

Ben artık iyice saldım koyuverdim ne saçım başımı topluyom , ne makyaj...Dün diyor ki eşim bu hallerini hamileliğine veriyorum umarım alışkanlık olmamıştır.Bende inş. olmamıştır diyorum

valla 15 kilo aldım nerdeyse.. vücut genişledi, yayıldı.. yüzüm elim ayağım şiş..
bi de doğal bu 'en doğal' halimle adama görünürsem.. olmaz..
benimki de görünüşe önem verir. sana spor salonu bakalım da hemen spora git kiloları ver diyo yüzüme.. :100:
anla sen..2,5 yıl oldu evleneli.. her zaman o gelmeden giyinir,
onun için süslenirim.. hamileliğin başından beri bu huyum biraz şekil değiştirdi azaldı..
ama bi bırakırsam iyice kötüye gider biliyorum
dikkat etmeye çalışıyorum işte.. kadın olmak zor anamm... bak bu halimizle neleri düşünüyoruz..

ya kızlar benım canım acayip şekilde kumpir ıstıyor ama şöyle sosili mayonezlı ketçaplı olanından,hem de kaç aydan berı canım cekıyor sabredıp duruyorum.naapsam yesemmı artık kı

Maşaallah eşine canım.. :) Ne orucu tutuyor? 3 aylar diyemi tutuyor acaba?

Bu eşlerin hepsi aynı galiba canım.. benim eşimde eve koşu bandı alalım da koş onda zayıflarsın diyo...
ertesi günde böyle daha iyi oldun hamilelikte daha da güzelleştin diyor... anlamadım gitti.. bende her zaman süslenemiyorum ama çokta ara vermiyorum.. ipleri sıkı tutmak lazım dimi cenacım

Selammm kizlar deneyimli olanlara bir sorum olacak yada belki annesinden falan bilenlerde vardir; dogumdan sonra korse kullanmamiz lazimmis sanirim karnimizin daha cabuk toparlanmasi icin. Acaba ne tarz bir korse kullanmaliyiz, birkac model baktim ama dapdaracik kumaslarida bole bir acayip giysem icinde nefes alamam gibi geldi. Bilenler nasil bisey onerirler acaba??

ya kızlar benım canım acayip şekilde kumpir ıstıyor ama şöyle sosili mayonezlı ketçaplı olanından,hem de kaç aydan berı canım cekıyor sabredıp duruyorum.naapsam yesemmı artık kı

Ben birkac ke yedim cnm kumpir icine sosis fln koydurmadim, kumpirden nolcak canin istiyorsa ye bence:))

sende bendensin canım.. bende çarşıya ne zaman çıksak kumpircinin önünden geçerken alalım hadi diyordum eşime alma boşver kendin yap diyordu.. en sonunda teyzemler geldiğinde sağolsun onlar alıp yedirdiler.
bir daha da canım istemedi.. :) :)

ilknurcum olmasa bende olmazdı ben öle kolay kolay bişilere ağlayan,duygusallaşan,her kese inanan acıyan tiplerden değilim.
soğukkanlıyımdır çoğunlukla..
ama o anı asla ve asla başka anlara değişmek istemeyeceksin...
çok farklı bi duygu....
anne olmaktan çok eline canlı bi oyuncak bebek verilmiş küçük bi kız çocuğuna dönüşüveriyorsun...
altını açmak bile zevk veriyor...
emzirmek dünyanın en güzel ve en önemli işini yapıyor hazzı veriyor...
ben sadece bebek gazdan vs. ağlayınca mızmız edince acaip sinirleniodum hiç çekemiodum ama bazı anneler bebek ağlayınca oturup ağlıyo o tip lerden de değilim...
hatta oğluumu ilk aşısına götürdük hemşire babannesine bacaklarını tutarmısın dedi banada istersen dışarda durabilirsin dedi(sanırım bakamıyacağımı düşündü...
BABANnesi aaaa ben bakamam tutamam ayyyy yazık yavruma fln yapınca yok ben tutarım rabbim dert hastalık vermesin bunlar önemli değil demiştim hemşire bravo valla biz burda nelerini görüyoruz bebekten çok anneler mızlanıyo demiştiD

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…