- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #27.841
ben genel olmuştum yine genel olcam herhalde hala tam karar vermiş değlim ama eşim görme o anı ne gerek var güzel şeyler hatırla madem şansın var uyu uyandığında bitmiş olsun diyo...:)epidural sezaryenle marmariste doğum yapmıştım.bebişin doğma anını görmek müthişti.bunda da epidural istiyorum açıkçası.
ay hadi bakalım hayırlarla inş....Kizlar cuma gunu doguma gidiyorum saat 2 de :))
annemin dediği bu evde ütü bulaşık pek bereketli yapıyom yapıyom bitmiyo arkadaş az bir ütüm kaldı ama çamaşr makinesi yine dolu
aynen ya.. bi yatmışım, tam iki saat sonra uyandım..
senin gibi bi tabak karpuz yedim..şuan içimdeki bu zilli, karnımı delmeye çalışıyoo
geldim, pc başına oturdum. evi ... götürüyo..
bende karpuzcuyum ama dişime vuruyo diye pek keyifle yiyemiyorum...
yemek de yapmadım, ama eşim balık tutmaya gidecek kardeşiyle, balık yerler onlar akşama..
zaten yemek yapmaya nasıl üşeniyorum anlatamam.. bugünlerde bende bi tembellik valla eşim gelecek olmasa..
kalkıp üzerimi değiştirmeyeceğim, 24 saat pijamayla oturcam..
hipotroid mi hipertroid mi var canım sen de ? Bende de hipotroid var.Bu ay benim de gitmem gerekiyordu randevu alamadım gitmedim ama ilac kullanıyorum hala ama aklıma geldikçe inş. bi sorun olmaz diyorum.
kızlarr belki hatırlayan olur benim oğlumun kafası hep aşağıdaydı çamaşır çizgimin hafif altında o yüzden hep istirahatteydik.Arada kasığıma baskı yapardı ağrıtırdı dün ve bugün çok ağrım oldu ve dedimki bu çocuk iyice indi aşağıya heralde.Bugün doktora gittik ki kafa çıktı çıkacak ucunda resmen nst de hafif yoklayan bi ağrı açılma yok ama her an gelebilir dedi doktorum.Yatıcaz hiç kalkmıcaz umarım haftaya kadar görüşmeyiz dedi yani bugünde olabilir 1 2 hafta sonrada.İstemiyorum ama doğurmayı daha çok erken bizim için rabbim hayırlısını versin inşallah :44:
kızlarr belki hatırlayan olur benim oğlumun kafası hep aşağıdaydı çamaşır çizgimin hafif altında o yüzden hep istirahatteydik.Arada kasığıma baskı yapardı ağrıtırdı dün ve bugün çok ağrım oldu ve dedimki bu çocuk iyice indi aşağıya heralde.Bugün doktora gittik ki kafa çıktı çıkacak ucunda resmen nst de hafif yoklayan bi ağrı açılma yok ama her an gelebilir dedi doktorum.Yatıcaz hiç kalkmıcaz umarım haftaya kadar görüşmeyiz dedi yani bugünde olabilir 1 2 hafta sonrada.İstemiyorum ama doğurmayı daha çok erken bizim için rabbim hayırlısını versin inşallah :44:
bu arada bebek bezi olarak çok araştırdım arkadaşlarıma sordum. benim de prima premium care almaktı niyetim ama arkadaşmın dediği aynen şöyle "2 numara prima pampers yeni bebek öneririm, primanın premium care modeli berbat, kağıt gibi incecik ve popoya yapışıyor, dikkat!".... aynen yazdım... şimdi ne alacağımı şaşırmış durumdayım...arkadaşımın tavsiyesine uyayım diorum ama siz ne dersiniz??
Sıcaktan böyle olduk herhalde ? Enerjinizi doğuma saklayın diyolar ya biz çok abartıyoruz benceohh senin eşin yiyip gelcekmiş benim ki saat 7 dedi mi kapıda.Hımmm ne pişirdin diye içeri girer.Valla bugün gelen olmadı ben de dışarı çıkmadım geceliğimle oturuyorum.
olsun cnm sağlığı sıhhati iyiyse erken de gelse sorun olmaz inş...
kaç kilosunuz şuan?
ayy maşallah senin oğluşun biraz aceleci galiba... sen bol bol dinlen canım hiçbirşey yapmadan uzat ayaklarını yat derim. moralini bozma dinlenmek en önemli şey onu yaptıktan sonra emin ol bebeğin de zamanında gelir içini ferah tut canım...
2660 gr çıktık bugün,çok aceleciyiz çok 5,5 aylıkken erken doğum riskiyle hastanede bile yattık.İnşallah kızlar inş zamanında gelir allah hepsine sağlık sıhhat versin
benim de hhipotroidim var canım. tabi yıllardır ilaç kullanıodum ama tabi hamilelikte o değerleri ayarlamak zor oluo biliosundur. ama ayarladık ve şu an 100 lük kullanıorum. değerlerim normaldi her tahlilimde ama doktorum yine de bir bakalım biz dediği için bugün tahlil yaptırdık. yarın sonucu görücem bakalım. canım sende ihmal etme derim. ilaç hep kullanıoruz ama senin de baktırmanda yarar var. gerçi senin de doktorun söyler herhalde. eşim doktor bugün arkadaşları da vardı "hala tsh mı diolardı". yani son ay artık demekki kimse yapmıo ama doktorum önlem amaçlı istedi. sende yaptır, ilaçlarını kullan ve içini ferah tut derim. ben öyle yapıorum. hiç merak etme bebeklerimiz allahın izniyle gayet sağlıklı doğacak canım:)
tabi ya..sağlam adamı bayıltıyor bu sıcaklar.. bizim halimiz normal..
eşim 6 buçuk gibi geliyor işten, oruçlu bugün. direkt balığa giderler. sonra tuttukları balıkları yerler.
hamileliğin başında fena tiksindim ben balıktan, o yüzden kayınvalidemde pişirip yiyorlar.. ooh.. rahatım yani..
ben de askılı gecelikle dolaşıyom evde, hala üstümde.. eşim gelmeye yakın, değiştiriyorum üstümü..
saçımı başımı yapıyorum, hafif makyaj.. ama evde bi kamera olsa da gündüzki halimi görse.. gülmekten yerlere yatar valla
geçmiş olsun diyeyim.. belli ki bebiş aceleci.. sen istirahata devam et..
karnında geçen her gün karınızadır..
dr her an gelebilir demiş ama birkaç gün de olabilir bir iki hafta da.. inş bekler kuzucuğun..
sen moralini yüksek tut.. sonuçta normal doğacaksa, doğum kader.
Rabbim ne zaman yazdıysa o zaman gelecek..
gelmeden 3 kiloyu bulsalar iyi olur tabi
ama işte ne yapcakları belli olmuyo senin b avantajın bebeğin kolay doğar çok uğraştırmaz ,aşşağıda olan bebekler çabucak çıkıveriyor
tmm o zaman baştan anlatayım...
drum bana en son gün olarak verdiği tarihi geçirmiştim son kontrolde artık doğumu başlatmam gerekiyo dediğinde 39+5lı günlere geçmiştim ...
ben hayır dedim suyum sancım bişeyim gelmeden doğum fln istemyorum dedim(tabi daha kibar bi dille)
bana dediki 1 hafta sonra kesin doğumu başlatırım ama..
pazarttesi beni doğumu başlatmak için çağırıyodu bende kesinlikle gitme niyetinde değildim derken pazar günü annemlere kahvaltıya inecektik ...41+3
kalktım bi su geldi bacaklarımdan aşşağı ama herhelde kaçırdm dedim bi daha olursa endişelenirim düşüncesiyle hazırlanıp annemlere geçtik ben daha kapıdan adımımı atamadan ...
bacağımdan aşşağı tekrar bişiler akmaya başladı...
anneme anlattım böle böle die oda eyvah suyun gelio hadi git hazırlan hastaneye dedi...
gerisin geri missss gibi kokan kahvaltıyı edemeden eve ,ordanda hastaneye gittik...
hastaneye gittiğimde alttan muayene etti cm açılma var su ise şıkır şıkır...
yatış işlemleri yapıldı bi oda verdiler,annem kayın validem ,eşim bekledik başlamaya 1 saat geçmesine rağmen sudan başka gelen giden yoktu...
suni sancı verdiler,şansıma dr um nöbetçiydi...
11 de başlayan sancı ile 2 saatte bi açılma kontrolleri derken akşam 8 gibi artık bunlar sezeryan lafı etmeye başladılar...
bebek inmiyo vs...
yanımdakilerde birbirinden korkak,önce kendilerini sonra bei korkuttular...
o saate kadar gelen her sancıyı bebeğime kavuşmaya bir adım sayan ben,yüzümde sancı çekmenin verdiği acı bi gülümseme,ama dayanılmayacak bişi kesinlikle değil...
(helede zaten adet sancısını bilen biri için)
her sancıda oh normal olcak pisikolojisi beni rahatlatıyordu...
fakat sezeryan için bana baskı yaptıkları an bende film koptu başladım ağlamaya...
eşim olsun ikinizde iyi olun bak sen sancı çektikçe içimde bişiler kopuyo...diyip beni öpüp sezeryana razı etti...
ve sezeryandan sonra ilk gözümü açmaya çalıştığımda hatırladığım şey bebeğim bile değil eşimin gözünden akan yaşları,kimse görmesin diye silmeye çalışan o haliydi...
kucağımı bebeğimi verdiler öle acıkmıştıki kuzum resmen fıldır fıldır gözlerle meme arıyodu...
onu emzirdiğim o ilk an sezeryanmış,normalmiiş,hiç bişe umrumda değildi...
o içimdeki minik yaramaz kollarımdaydı ve artık sana emanet edilen artık benim diyebileceğin en değerli ve ömürlük bi güzellikti kucağımdaki...
ve biliyormusunuz ben hala oğlumu her kokladığımda o ilk andaki kokusu burnumda...
düğünümün bile önüne geçmişti bu ilk an ve hal öyle...
bu yüzden o heyecanı tekrar tatmak için çok sabırsızlanıyorum...
sağol canım ya. 2 temmuzda tekrar gideceğim. 14 u cumaya denk gelıyır. Hafta sonu doktor bıle olmaz orada doğru durust. Ben 9 temmuz pazartesi gunu yapmasını ısteyeceğim. Hayırlısı işte herseyın.hoşgeldiniiiiz..
Maşallah, senin kız da 3 kg sınırına dayanmış..
Sezaryan yapılacaksa genelde 38. Hafta civarını tercih ediyor doktorlar..
Seninki de 39. Zikretmiş.. Hayırlısı olsun.. Tatile bi gidip gelsin hele..
14 temmuzu belki birkaç gün geri alabilirsiniz, senin ısrarınla..
O zaman 3,5 kilo civarı olur inş..
Ben artık iyice saldım koyuverdim ne saçım başımı topluyom , ne makyaj...Dün diyor ki eşim bu hallerini hamileliğine veriyorum umarım alışkanlık olmamıştır.Bende inş. olmamıştır diyorum
ben de markete girdim, reyonda o kadar çok marka var ki.. uzun süre baktım inceledim..
ama yeni doğanlar için prima diyorlar hep. 1 numara prima pampers yeni bebek aldım bi paket. 2 numarasına bakıyordum..
1 küçük mü olur diye düşünürken.. eşim, 1 numaranın üstünde 2-5 kg yazıyor. abartma dedi..eşimin kardeşi de canbebede çalışıyor.
bana, istersen bez alma kardeşim getirir dedi.. dedim yooooook.. :100:
minnak kuzumun cildi hassas en azından ilk zamanlar en iyisini kullanacak
tabi ya..sağlam adamı bayıltıyor bu sıcaklar.. bizim halimiz normal..
eşim 6 buçuk gibi geliyor işten, oruçlu bugün. direkt balığa giderler. sonra tuttukları balıkları yerler.
hamileliğin başında fena tiksindim ben balıktan, o yüzden kayınvalidemde pişirip yiyorlar.. ooh.. rahatım yani..
ben de askılı gecelikle dolaşıyom evde, hala üstümde.. eşim gelmeye yakın, değiştiriyorum üstümü..
saçımı başımı yapıyorum, hafif makyaj.. ama evde bi kamera olsa da gündüzki halimi görse.. gülmekten yerlere yatar valla
valla 15 kilo aldım nerdeyse.. vücut genişledi, yayıldı.. yüzüm elim ayağım şiş..
bi de doğal bu 'en doğal' halimle adama görünürsem.. olmaz..
benimki de görünüşe önem verir. sana spor salonu bakalım da hemen spora git kiloları ver diyo yüzüme.. :100:
anla sen..2,5 yıl oldu evleneli.. her zaman o gelmeden giyinir,
onun için süslenirim.. hamileliğin başından beri bu huyum biraz şekil değiştirdi azaldı..
ama bi bırakırsam iyice kötüye gider biliyorum
dikkat etmeye çalışıyorum işte.. kadın olmak zor anamm... bak bu halimizle neleri düşünüyoruz..
ya kızlar benım canım acayip şekilde kumpir ıstıyor ama şöyle sosili mayonezlı ketçaplı olanından,hem de kaç aydan berı canım cekıyor sabredıp duruyorum.naapsam yesemmı artık kı
ya kızlar benım canım acayip şekilde kumpir ıstıyor ama şöyle sosili mayonezlı ketçaplı olanından,hem de kaç aydan berı canım cekıyor sabredıp duruyorum.naapsam yesemmı artık kı
canım ne güzel anlatmıssın,yanı o sinir oldugun anlar deılde,kucagına aldığın andakı duygularını.ya bende hiç öleee bi duygu yok hala,ilk zamanlardada yoktu acaba kotu bı annemı olacam dıyordum ama herkes kıpırtılarını hıssedınce anlarsın dıyorlardı,şimdi hala öyle bişey hissetmiyorum,şimdide kucağına alınca hissedersin dıyorlar,ya ben ne zaman anne gibi hissedicem,allah bazı kadınlara vermezmiş bu duyguyu ,yoksa bana vermedımı ki?ayyyyyyy inşallah öyle olmam yaaaa.eşim cok daha anaç,karnımı öpmeden işe gitmez,gece eli karnımda uyur.ama bende hiç yok öle bişeyy.cok vicdan azabı çekıyorum.umarım gecer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?