2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Burda o kadar cok turk var ama inan bana herkesin burnu bir karis havada yolda gorseler selam bile vermiyorlar kafalarini ceviriyorlar. Allah yardimcimiz olsun insaallah.

bendede gözükmüyor öyle bi yazı ama neden neden nedennn

benimdee tam tersine tuylerim dokuluyor, kollarimdaki tuyler bile dokuldu, bikini bolgesi haric. keske ora dokulseydi

bendede gözükmüyor öyle bi yazı ama neden neden nedennn

kızlar bu kardeşine yardımcı olmak isteyen yok mu yardımlarınız çok önemli benim için Rabbim evlat aratmasın hiç birimize inşAllah yasayanbilir derler ya gerçekten çok zor kardeşlerim..

herkese merhaba, ben sizi hep okuyan ama hiç yazamayanlardanım. Temmuz annesi olmayı beklerken oğlum sürpriz yaptı ve 37+1 de aniden dünyaya geldi. Spinal anestezi ile sezeryan oldum kendi isteğimle.Deneyimlere ne kadar ihtiyaç olduğunu bildiğim için hemen yazmak istedim sizlere. Umarım bilgiler işe yarar. Benim doğumdan önce en merak ettiğim konularda birkaç şey söyleyeyim istedim. Sezeryan hiç korkulacak bir şey değil bence. Ben gece 2 de doğurdum sabah 9 da yürütmeye kaldırdılar ve o andan itibaren tuvalet bakımı dahil her işimi kendim halledebildim. Hastaneye çok kalabalık bir grupla gitmemenizi tavsiye ederim. Moraliniz ve yorgunluğunuz dolayısı ile her kafadan ses çıkmaması gerekiyor. Yalnızca doktorunuzu dinleyin. Ne olursa olsun emzirin. Süt emdikçe geliyor. Bir gecelik bir de pijama takımı olsun mutlaka çantanızda. Sonda ile yürüttükleri için pijama zorluk çıkarabiliyor. Bebeğiniz için 3 ayaklı takım olsun. Çişi ve kakası ile kazalar sonucu kirlenmeler yaşanabiliyor. Sakın havalar sıcak diye düşünmeyin, uzun kollu giydirip üstüne yeleği ve penye battaniyesiyle rahat oluyor. Bir kere yeleğini çıkardık gazdan öldü yavrum! Yanınızda anne sütü getirici çaylar olsun sütünüz gelmese bile moral oluyor insana bunlarla sütüm gelir diye. Çocuk her uyuduğunda mutlaka uyumaya çalışın. Yoksa yorgunluktan bitap düşüyorsunuz ve moraliniz bozuluyor. Herşeyden önemlisi moralinizi hep yüksek tutun ve sevdiğiniz insanlarla birlikte olmaya çalışın. Bu arada benim suyum geldi doğum öyle başladı. Ani doğum başlangıçları karşısında sakın panik yapmayın. Ben çok panik yaptım ve doğum sonrasına kadar tir tir titredim. Ama strese girecek hiçbir şey yokmuş. Rahat olmaya çalışın. Bir şekilde sizin kucağınıza geliyor nasıl olsa...Arada bir girebilirsem girip durumunuza bakıcam. Herkesi tanıyorum ama dediğim gibi hiç yazmamıştım. Umarım bu bilgiler işe yarar olur...Herkese istediği gibi mutlu doğumlar...

elbebekgulbebek, canım çok şükür bebeğini sağlıkla almışsın kucağına artık darısı başımıza.Tanem bebek hoş gelmiş.maşallah boyu kilosu da çok iyi Allah'ım sağlıklı mutlu uzun ömürlü bir hayat yaşatsın Tanem bebeğe.Ailesine vatanına milletine hayırlı bir evlat olsun inşallah

hayırlı olsun canım güle güle büyüt oğlunu:)) verdiğin bilgiler için de teşekkür ederiz, gerçekten de çok ihtiyacımız olucak deneyimli annelerin söyledikleri... allah yardımcınız olsun bebeğine ve sana allah sağlık versin canım

2 gündür kasıklarım ağrıyo korkuyorum erken doğum falan:26:sizlerdede oluyormu ?

benimde oluyor canım ara ara.. regl ağrısı gibi, bazen de şeyim zonkluyordu. hatta ben enfeksiyon mu oldum acaba die korkmuştum dün tahlil yaptırdım bişey çıkmadı.. demekki onlar olağan sızılar dedim, hiç erken doğumu düşünmedim canım. dün doktoruma da sordum olablir ama bizim için sıklığı önemli, günde 15-20 kez oluo mu dedi.. benim olmuo arada bir dedim. o zaman bir şey yok dedi...

Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:

Şiddeti sabit olmayıp değişkendir.
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez.
Ritmik yani düzenli değildir.
Ağrı vermekten çok rahatsızlık yaratıcıdır.
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz
normalmiş bu haftalarda birazda yoruldum ve çok su içen biri değilim ondan da oluyormuş..

Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?

Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız
Braxton hicks kontraksiyonları tetiklenebilir.
Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da eğer kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.
Ilık bir duş yapın
4-5 bardak su için. Eğerkasılmaları başlatan durum dehidratasyon ise su içmek çok işe yarayacaktır.

evet oo genelde oluyor ama dkkalarına dikkat et ..

ya göğüs kremi kullanan yokmu :44:

ben krem henüz kullanmadım ama bir arkadaşıma dr u beyaz vazelin sür demiş bende onu sürüyorum birde benim göğüsümün kahverengi kısımları kabuk kabuk dökülmeye başladı kuruyolar altında kendi göğüs rengi çıkıyo pembe

Geldik kizlar doktordan yavrumu gordum,hersey yolunda cok sukur. 35+1 deyiz 2915 kg olmus tombisim normal dogum pozisyonundada duruyormus cok sukur,insallah hersey yolunda gider normalcecik gelir bebegim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…