- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #28.341
ben sıkıntılı bi gebelik geçirmedim hamdolsun..
eşim geçen gün, tv de izliyoruz, arkadaşlar duymuşluğumuz da var..
hanımlar hamileyken çok kaprisli, duygusal ve hatta çekilmez olabiliyorlar..
ama sende hiç öyle bi şey olmadı.. kolay atlattık demesine rağmeeeeeen..
ikinciyi uzuuuuuuuuuuun bi süre düşünmediğini kesiN bi dille belirtti
ay ben de duramıyorum ya.. lavaboda işim olunca dirseğimi tezgaha dayayıp, ağırlığımı vermesem duramıyorum.
sebzeli bulgur pilavını ben de dün yapmıştım.. eşim yemek beklemiyor benden, saolsun.. kahvaltı hazırlayınca bile çok mahçup oluyor.
tek başıma olsam, inan karpuz peynir yerim.. zaten yazın bu sıcağında yemek de istemiyor insan..
ama eşim çalışıyor, ben de eve gelince bir iki kap taze yemek olsun istiyorum..olay bundan kaynaklanıyor..
ama gün geçtikçe ağırlaşıyorum, ağrılar da var.. artık eskisi gibi hevesim yok yapmaya, enerjim de.. eşim de farkediyor bunu..
benim bildiğim bin hamileden üç ya da beşinde bu sorun oluyor..
dediğin gibi folik asit vücutta depo edilen bi şey değil. o yüzden her gün alınması gerek..
ama şöyle bi şey de var.. bundan on sene yirmi sene önce folik asit mi vardı?
son yıllarda bu ortaya çıktı, kadınlarda bu bilinç yerleşti..
vitaminsizliğin varmış. bu önemli bi nokta.. ama nöral tüp defektlerinde kromozom ve dna ile alakalı sıkıntılar da sebep olabilir.
ben de folik asitten bihaberdim. hamile kaldığımda dr yazdı. o boş gebelik oldu, düşük yaptım.
dr 3 ay korun dedi. o süre de folik asite devam ettim. iki ay korundum, üçüncü ay korunmayı bıraktım ve hamile kaldım.
hamileliğim kesinleşince dr 12. haftanın sonuna kadar folik asite devam ettirdi.. yani öncesinde ve sonrasında 3 ay.
dediğin gibi ilk haftalarda omurilik gelişimini tamamlıyor ama dr yine de tedbirli davrandı..
ay Allah yardımcın olsun ya.. sen çalışıyorsun bana bi haller oluyor..
benim de haftada bire düştü randevular. aslında bugün dr çağırmıştı.. ama randevu bulamadım. çarşambaya aldım.
belki hafta başı ararım hastaneyi, asistanı alabilirse aradan alsın beni..
bana kalırsa, ilk gittiğimde beni çatı muayenesi bekliyoo:18:
bu arada ne kadar verdin doğum öncesi tahlillere.. ben devlet hastanesinde yaptırıyorum tahllilleri normalde..
ama çok ağırlaştım, uğraşmak zor olur şimdi..
kasılma derken, bebeğin bir yerde toplanmasını mi söylüyorsun yoksa
sancıları mı kastediyorsun anlamadım?:44:
aslında bebeğin bir yere toplanması her zaman yaşadığım bir şey olduğundan önemsemedim tuhaf gelmedi.aynı anda ekrana bi baktım 100.ama hiç acı yoktu.kasılma denen şey buymuş.yani bebişin toplanması.bunlar düzenli olursa mutlaka gel dedi.siz de dikkat edin toplanmalara.çünkü o esnada bebişin kalp atışları 140-145 lere düşüyor.
ben şu anda bunu yaşıyorum.. karnım müthiş gergin.. ne yapacağımı bilmiyorum...:18:
ben şu anda bunu yaşıyorum.. karnım müthiş gergin.. ne yapacağımı bilmiyorum...:18:
Hakkinda hayirlisi olsun cnm, onemli olan bebişle senin sagligin:)
Canim endiselenme.Bu haftalarda gayet normal.
Doguma hazirlaniyor vucudun. Rahmin toparlaniyor.Tas gibi dimi? Ortasi toparlanmis gibi?
düzenli mi peki?doğumun en belirgin belirtisi bu çünkü.
evet aynen o şekilde canım... canımı çok yakıyor ama.. bide kasıklarım ağrıyor buda onun etkisimi?:26:
2-3 gündür oluyor ama bugün çok canım yanıyor.. otursam aynı yürüsem aynı...
Kasik agrisida varsa,sanci olma ihtimali yuksek.Sureklimi var bu agri?
Süre tutulabilcek sekildemi?
bugün yaklaşık 2den beri var ama o zamanlar bu kadar şiddetli değildi.. şuan fazla ağrıyor.. sancı bele vururmu..? belimde ağrıyor çünkü.. bilmiyorum süre tutmadım hiç..
Vurur canim
Bence hastaneyi ara veya git.Tr de sistem tam nasil bilmiyorum.Arayip ebe veya doktor ile konusma imkanin varsa onuda yap.Ama en iyisi hastaneye gtmek (bence)
Süre tutmaya calis
5dk da bir girip 1 dk suruyor ise dogum sancisidir
Vurur canim
Bence hastaneyi ara veya git.Tr de sistem tam nasil bilmiyorum.Arayip ebe veya doktor ile konusma imkanin varsa onuda yap.Ama en iyisi hastaneye gtmek (bence)
Süre tutmaya calis
5dk da bir girip 1 dk suruyor ise dogum sancisidir
eğer sancıysa çok kötü çünkü çantam falan hazır değil.. ve eşimde evde yok... tamam tutayım ama hiç geçmiyor gibi geliyor bana..
aslında bebeğin bir yere toplanması her zaman yaşadığım bir şey olduğundan önemsemedim tuhaf gelmedi.aynı anda ekrana bi baktım 100.ama hiç acı yoktu.kasılma denen şey buymuş.yani bebişin toplanması.bunlar düzenli olursa mutlaka gel dedi.siz de dikkat edin toplanmalara.çünkü o esnada bebişin kalp atışları 140-145 lere düşüyor.
hanımlar karnımın içi kaskatı oldu ve kasıklarımda bir ağrı var.. beline kadar vuruyor ağrısı ne oturunca geçiyor nede yürüdüğümde...bebeğim hareket ediyor hafif hafif ama karnım çok gergin ortadan ikiye ayrılcak gibi... ne oluyor bana sizce..?:18:
canım bebeğin pozisyonu nasıl peki?başı aşağıya inmiş mi??
hanımlar karnımın içi kaskatı oldu ve kasıklarımda bir ağrı var.. beline kadar vuruyor ağrısı ne oturunca geçiyor nede yürüdüğümde...bebeğim hareket ediyor hafif hafif ama karnım çok gergin ortadan ikiye ayrılcak gibi... ne oluyor bana sizce..?:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?