2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sezeryan yasaklanmış...
Tıbbı mecburiyet dışında sezeryana izin verilmeyecekmiş...
Peki bu tıbbı mecburiyetin içerisine ilk bebeği sezeryan ile doğurmak girmiyormu?
Aaaaa yaaaa insanın kafasını karıştırıolar yasayı ve kapsadığı tüm mecburiyetleri asıl gerekli makamlara yani hamilelere söyleseler ya...
Yani şimdi ben zoraki sezeryan mı olacağım,yoksa normal denem şansım olacakmı?
Eşi dr olanlar yada bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatabilirmi?

günaydın hanımlarrr
bankem arkadaşımız bu gece 04.42 de kızı derini dünyaya getirdi...
çok şükür ikisininde sağlığı iyi
ayrıntıları geldiğinde o yazar...
o kurtuldu darısı başımıza

vayyy hayırlı uğurlu olsun doğumlar başladı bende sabaha karşı mide bulantılarıyla uyandım çok kötüydüm acile gittik

doktorum 20 günden gel dönmemiş hala eğer 20 gün içindede dönmezse sezeryan yapalım dedi

gunaydın herkese
ben gecen carsamba gunu doktoruma sezeryan olamk ıstedıgımı soyledım .hıcbır tepkı vermedı. hatta gun bıle verdı. yasaklanma olayını bende duydum ama bana olamzsın demedı. belkı benım hamılelıkte yasadıgım sıkıntılardan dolayıdır.
bu arada bebek deterjanından bahsedılmıs. ben kızıma omoı baby aldım onunla ykadım ve cok begendım.

maşallah, 3ü devirmiş senin tosun..

ben de dalin sıvı aldım. az kullandım, sadece tozdan arınsın diye.. yumuşatıcı kullanmadım..

ped koydum, hastabezini hastane veriyormuş..

valla, abimin bebişinin ana kucağı vardı, ama hastaneye getirmediler bile. kucakta gitti..
ama ben götürücem, onunla çıkarıcam..

canımcım, tıbbı mecburiyet diye bi terime bağlanmış sezaryan şart olarak..
ama o 'tıbbı zorunluluk' çatısının altına hangi durumlar giriyor, henüz o belirlenmedi..
ayrıca açıklanacak onlar..

Allah razı olsun güzelim benim . biz çok uzun boylu dogmicazz babamız azcık kodik( bizim orda kısa demek ) bende 170 kocamda 170 bakalım .. kılosunun 3500 dan fazla olmasını ıstemem ama usg verileri ne kadar dogru dogunca görecegizz

kız gunaydın .. napalım onlar yapacak biz uyacagız . dün ben saat 11 de hastanede oldum 4 de cıktım .sizde konusun bakalım doktorlarınızla acaba benimkisi çamura mı yatıyor olur ya adam ugrasmak ıstemıyor belki çunku bebegımın pozısyonu normal doguma elverişli tutsun sancın gel kıme denk gelırse dogurum diye yapıyor ??
adam basta bel fıtığımı önemsemedi. sırf sezeryan istıyorum dıye atıyorum zannetti. cerrah rapor yazında inandı desem yeridir .:44:

gunaydın sekerim. sabah sabah dün yazdıklarını okuyunca cigerime bi öküz oturdu :18:
benim doktorumda geçen hafta sezeryandan konusurken hiç yapamayız falan demedi. ayın 30unda randevum var ama bebek iri gidiyordu bende iri olursa sezeryan kesin isterim demiştim oda 30unda geldiginde 3.5u geçmiş olursa kilosu sezeryan yaparız demişti. bakalım bu gidişimde belli olcak. ama senin yazdıklarını okuyunca sezeryan hakkım kalmadıgını düşündüm ühühüh

kaldır o ökuzu bende ıyı besleyeyım cocugumu ama benım dr 4ü gecerse sezeryan olabilir demişti. ama 4 kılo cocuk da ıstemem ne o öyle tosun paşa
bakalıjm sımdı tıbbi zorunluluk durumları bir kesınleşşın de ..aramızda ıkı gun var senınle ama ben seni hıc gormedımm
kız erkek ???

evet 2 gün var aramızda. benim kız olacak insallah Allah hayırlısınız eksiksiz noksansız versin insallah hepimize. benim bebek en basından beri iri gidiyodu tabi dogum zamanı kilo almıyolarmıs ben 2 hafta önce yani 34.cü jaftamda gittigimde 3 kg idi. bakalım doktora bu hafyta cumartesi gfidicez. 2 haftada ne kadar almıstır bilemiyorum. dahada doguma var. ama ben sezeryan istiyorum bakalım kaç kg olmus. son haftalarda bebekler ne kadar alıyor biliyormusun? su an 36.cı haftadayım. ne kadar olmusturki

valla masallah bak ben 35+3 de ıdım 36+3 cıktı 3kılo dedı işte .. ama senınkısı en az 3500 dür bence kımısı bebek gelısımının yavasladıgını kımısı hızlandıgını soyluyor bebekten bebege degısıyor . bakalım hayırlısı olsunnn

amin canım hepimiz icin. ben minyon tipliyim babasına cekmiş bizim kız o biraz iricedir. bakalım belki de kg alımı durmustur bilemıyorum doktordan sonra gelişmeleri bildiririm.:)

ben oğluma doğduğundan beri omobaby kullanıyorum ve çok memnunum.Bi kere bittiğinde dalin sıvı almıştım ama lekeleri çıkartmadı ve kokusu hiç hoşuma gitmedi
oğlum iki yaşında hala omo baby kullanıyorum kızımda onunla büyüyecek

ya bişi dicem biz bu yaramazların kıyafetlerini ne zamana kadar ayrı ve baby deterjanıyla yıkicaz gerçi tek başına oğlanınki bi makine oluyodu kızınkide eklenince haftada iki kere sırf onlara makine çalışıcak

amin canım hepimiz icin. ben minyon tipliyim babasına cekmiş bizim kız o biraz iricedir. bakalım belki de kg alımı durmustur bilemıyorum doktordan sonra gelişmeleri bildiririm.:)
bildir hayatım ve dogum konusunu da konus bana haber ver tamam mı kuzum :))

ben omonun baby deterjanı oldugunu bılmıyorudm bu bıtsın bıdahakine onu alırım kuzummm
normal deterjanla yıkasam nolur ki;***:44::44:

günaydın hanımlar:)bebişlerimizin çamaşırları için omo baby kullananlar çoğunlukta anladığım kadarıyla kullanan arkadaşlarda onu tavsiye ettiler.peki yumusatıcı da kullandınız mı bu konuda kullananda var kullanmayan da:)

Biz anakucagi almadık,ben onun yerine portbebe dedikleri kumaş olanlardan almayı düşünüyorum.Olmadı kucağımızda çıkarırız.Biz puseti alırken ana kucağı olmadan almıştık,bende araba yok,hafif olsun diye liteway aldık,oda hafif ve travel sistem olmuyor.Zaten sıcak olacak, gelenden gidenden evden cikaramiyacagiz,biraz palazlansin,kanguruda taşırım tombisimi :)

Yok canım ya benim esimin kardesi çarşambaya gün aldı sezeryan için kendi öyle istedi, sonuçta herseye bir kulp bulunur.Bu ülkede yasa yapmak için yasa yapılıyor,her yasaninda açık bir yeri bırakılıyor.Tamamen suni gündem oluşturuldu.İnsanların geçim derdinin nasıl uzeri kapatılacak yoksa.Parası olmayan zaten devlete gidiyor,devlettede son ana kadar zorluyorlar makat pozisyonu olsa bile.Bu adaletsizliğe cok üzülüyorum gercekten.Paran kadar insansın,tercih hakkın oluyor.Sonuc ne kürtaj yine yasal sözde sezeryana sınır getirildi...Emin ol 2 ay sonra bu konuda unutulur...

Ben dalın sıvı ve yumusatici kullanarak yıkadım ama ekstra durulama yaptım.Bebelerin kıyafetleri simdilik daha temiz, ne kusmuk, ne kaka gördü :) olduda çıkarmazsa bende yeniliklere açığım :)

Günaydın hanımlar...nasılsınız ? babamızla kahvaltı yaptık , onu işe yolladık oğlumla ikimiz kaldık yine başbaşa...Bu arada kardeşim öss ye girmişti annemi bir arayayım.İnş. iyi geçmiştir 2. hukukçumuz yolda...

Dun bizimde kontrolumuz vardı, dogum yapacagım hastaneye gittim,ben normalde doktorun muayenehanesine gidiyordum.Dogumhaneyi,yenidoğan unitesini,odaları falan gezdim cok heyecanlandim.Resmen moda girmiş durumdayım :)dun benimde hissettiğim toparlanmalar vardı 20 dkda 3 kez 50 lerde idi, eğer bu frekansta giderse 15 gün icinde olabilir dedi.Çatı kontrolü oldum,normal gecti,öyle ağrı sizi falan olmuyor yaparken ,zaten yumuşama başlamış,doguma hazırlanıyormuş doktorun yorumu bu :)bebisim 3257 gr 36h5g lük , haftada 250 gr almış.38 den sonra olursa normal kabul ediyorum dedi,yürüyüşe devam dedi kanala rahat girmesi için böyle iste :)

2.çocuğuma hamileyim.Tecrübelerime dayanarak söyliyim.Hasta bezine gerek yok ped yeterli canım.Burun aspiratörü almıştım ilk çocuğumda ama hiç kullanmadım.Burnu o kadar minik ve hassas olduğu için almakta hata ettiğimi anladım ve kullanmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…