- Konu Sahibi yellowdaisyy
-
- #28.401
selam kızlar bugun doktora gıttım sabah kontrole .. nst de hıc sancım cıkmadı . hersey guzeldı kalp atıs hızımız da normaldi sukurler olsun . hıc kılo almamısım yıne 84 kıloyumm . oğlum 17 gun once 2100 gramdı sımdı 3 kıloyu gecmıs Sükür sana yaratann boyumuz hakkında bir bılgımız yok pozısyonu oldukca normaldi yani olması gereken gibi
sol kalca bitiminde olan fıtıktan bahsettim . jınekolog beyin cerrahına yolladı .. beyın cerrahı bazı egzersızller yaptırdı ve sen normal dogurmamalısın dedi . 2 sinir arasında ileride yürümemi etkıleyecek bir fıtık var ıkınamazsın dedi. rapor yazdı ve kadın dogumcuma yolladı ( not yeni cıkan yasadan haberınız varmı bılmıyorum ama saglık bakanlıgı bıldırgesıyle özel hastaneler ve üniversıte hstaneleri de dahil zorunlu ve tıbbi zorunluluk olmadıkça sezeryan kattiyen yapmıyor ayrıca istersen milyarder ol işe yaramıyor )kadın dogumcum raporumu bashekıme sunacak onaylanırsa sezeryan onaylanmassa normal dogum olacagımm .. durum bu kızlar haberiniz olsunn
ben de dalin sıvı aldım. az kullandım, sadece tozdan arınsın diye.. yumuşatıcı kullanmadım..öyle mi diosun canım yaaa( tühh yaa makineyi tıkamasa bari yaww.. bende hep çevremden onu gördüğüm için onu aldım. olmazsa dalin in sıvısı da aklımda bulunsun. bi deneyim şunu da olmazsa bende ona dönerim... çook sağol canım
ped koydum, hastabezini hastane veriyormuş..arkadaşlar sizleri hergün takip ediyorum fakat yazmıyorum bir kaç sorum olacak sizlere,
-hastane çantanıza ped mi yoksa hasta bezi mi koydunuz?
-bebeğiniz için şu burun aspiratörlerinden aldınız mı kullanışlı birşey mi?
valla, abimin bebişinin ana kucağı vardı, ama hastaneye getirmediler bile. kucakta gitti..kızlaarrr birşey daha sorucam. ben ana kucağı falan almadım... almam gerekir mi??? yani bizim arabamız yok.. almayı düşünüoduk kayınpeder almayın şimdi ben arabayla geliorum diyince kaldı... eee şimdi benim kızım babasının kucağında mı çıkıcak hastanede ne dersiniz, ne yapayım??
canımcım, tıbbı mecburiyet diye bi terime bağlanmış sezaryan şart olarak..Sezeryan yasaklanmış...
Tıbbı mecburiyet dışında sezeryana izin verilmeyecekmiş...
Peki bu tıbbı mecburiyetin içerisine ilk bebeği sezeryan ile doğurmak girmiyormu?
Aaaaa yaaaa insanın kafasını karıştırıolar yasayı ve kapsadığı tüm mecburiyetleri asıl gerekli makamlara yani hamilelere söyleseler ya...
Yani şimdi ben zoraki sezeryan mı olacağım,yoksa normal denem şansım olacakmı?
Eşi dr olanlar yada bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatabilirmi?
Allah razı olsun güzelim benim . biz çok uzun boylu dogmicazz babamız azcık kodik( bizim orda kısa demek ) bende 170 kocamda 170 bakalım .. kılosunun 3500 dan fazla olmasını ıstemem ama usg verileri ne kadar dogru dogunca görecegizzzeynepcimmmm senin adına çokkkk sevindim ne güzel kuzucuğunda iyi gelişmiş allahım nazarlardan saklasın benimde kontrolüm vardı bugün kızım 2850 gr olmuş dr artık hafta da bir göreceğim seni dedi hayırlısı ile doğurup elimize bir alsak bebişlerimizi
gunaydın güzel hanımlar
dün zeynebin yazdıgı sezeryan izni olayı cok canımı sıktı sahsen ben normal dogumdan cok korkup sezeryanı seçenlerdenim. bakalım cumartesi günü doktora randevum var o ne sölicek cünkü ben sezeryan olmak istiyorum.
devletin bi yatagımıza girmedigi kaldı.
Allah razı olsun güzelim benim . biz çok uzun boylu dogmicazz babamız azcık kodik( bizim orda kısa demek ) bende 170 kocamda 170 bakalım .. kılosunun 3500 dan fazla olmasını ıstemem ama usg verileri ne kadar dogru dogunca görecegizz
kız gunaydın .. napalım onlar yapacak biz uyacagız . dün ben saat 11 de hastanede oldum 4 de cıktım .sizde konusun bakalım doktorlarınızla acaba benimkisi çamura mı yatıyor olur ya adam ugrasmak ıstemıyor belki çunku bebegımın pozısyonu normal doguma elverişli tutsun sancın gel kıme denk gelırse dogurum diye yapıyor ??
adam basta bel fıtığımı önemsemedi. sırf sezeryan istıyorum dıye atıyorum zannetti. cerrah rapor yazında inandı desem yeridir .:44:
kaldır o ökuzu bende ıyı besleyeyım cocugumu ama benım dr 4ü gecerse sezeryan olabilir demişti. ama 4 kılo cocuk da ıstemem ne o öyle tosun paşagunaydın sekerim. sabah sabah dün yazdıklarını okuyunca cigerime bi öküz oturdu :18:
benim doktorumda geçen hafta sezeryandan konusurken hiç yapamayız falan demedi. ayın 30unda randevum var ama bebek iri gidiyordu bende iri olursa sezeryan kesin isterim demiştim oda 30unda geldiginde 3.5u geçmiş olursa kilosu sezeryan yaparız demişti. bakalım bu gidişimde belli olcak. ama senin yazdıklarını okuyunca sezeryan hakkım kalmadıgını düşündüm ühühüh
kaldır o ökuzu bende ıyı besleyeyım cocugumu ama benım dr 4ü gecerse sezeryan olabilir demişti. ama 4 kılo cocuk da ıstemem ne o öyle tosun paşa
bakalıjm sımdı tıbbi zorunluluk durumları bir kesınleşşın de ..aramızda ıkı gun var senınle ama ben seni hıc gormedımm
kız erkek ???
valla masallah bak ben 35+3 de ıdım 36+3 cıktı 3kılo dedı işte .. ama senınkısı en az 3500 dür bence kımısı bebek gelısımının yavasladıgını kımısı hızlandıgını soyluyor bebekten bebege degısıyor . bakalım hayırlısı olsunnnevet 2 gün var aramızda. benim kız olacak insallah Allah hayırlısınız eksiksiz noksansız versin insallah hepimize. benim bebek en basından beri iri gidiyodu tabi dogum zamanı kilo almıyolarmıs ben 2 hafta önce yani 34.cü jaftamda gittigimde 3 kg idi. bakalım doktora bu hafyta cumartesi gfidicez. 2 haftada ne kadar almıstır bilemiyorum. dahada doguma var. ama ben sezeryan istiyorum bakalım kaç kg olmus. son haftalarda bebekler ne kadar alıyor biliyormusun? su an 36.cı haftadayım. ne kadar olmusturki
valla masallah bak ben 35+3 de ıdım 36+3 cıktı 3kılo dedı işte .. ama senınkısı en az 3500 dür bence kımısı bebek gelısımının yavasladıgını kımısı hızlandıgını soyluyor bebekten bebege degısıyor . bakalım hayırlısı olsunnn
gunaydın herkese
ben gecen carsamba gunu doktoruma sezeryan olamk ıstedıgımı soyledım .hıcbır tepkı vermedı. hatta gun bıle verdı. yasaklanma olayını bende duydum ama bana olamzsın demedı. belkı benım hamılelıkte yasadıgım sıkıntılardan dolayıdır.
bu arada bebek deterjanından bahsedılmıs. ben kızıma omoı baby aldım onunla ykadım ve cok begendım.
bildir hayatım ve dogum konusunu da konus bana haber ver tamam mı kuzum :))amin canım hepimiz icin. ben minyon tipliyim babasına cekmiş bizim kız o biraz iricedir. bakalım belki de kg alımı durmustur bilemıyorum doktordan sonra gelişmeleri bildiririm.:)
ben omonun baby deterjanı oldugunu bılmıyorudmben oğluma doğduğundan beri omobaby kullanıyorum ve çok memnunum.Bi kere bittiğinde dalin sıvı almıştım ama lekeleri çıkartmadı ve kokusu hiç hoşuma gitmedi
oğlum iki yaşında hala omo baby kullanıyorum kızımda onunla büyüyecek
ya bişi dicem biz bu yaramazların kıyafetlerini ne zamana kadar ayrı ve baby deterjanıyla yıkicazgerçi tek başına oğlanınki bi makine oluyodu kızınkide eklenince haftada iki kere sırf onlara makine çalışıcak
Biz anakucagi almadık,ben onun yerine portbebe dedikleri kumaş olanlardan almayı düşünüyorum.Olmadı kucağımızda çıkarırız.Biz puseti alırken ana kucağı olmadan almıştık,bende araba yok,hafif olsun diye liteway aldık,oda hafif ve travel sistem olmuyor.Zaten sıcak olacak, gelenden gidenden evden cikaramiyacagiz,biraz palazlansin,kanguruda taşırım tombisimi :)kızlaarrr birşey daha sorucam. ben ana kucağı falan almadım... almam gerekir mi??? yani bizim arabamız yok.. almayı düşünüoduk kayınpeder almayın şimdi ben arabayla geliorum diyince kaldı... eee şimdi benim kızım babasının kucağında mı çıkıcak hastanede ne dersiniz, ne yapayım??
Sezeryan yasaklanmış...
Tıbbı mecburiyet dışında sezeryana izin verilmeyecekmiş...
Peki bu tıbbı mecburiyetin içerisine ilk bebeği sezeryan ile doğurmak girmiyormu?
Aaaaa yaaaa insanın kafasını karıştırıolar yasayı ve kapsadığı tüm mecburiyetleri asıl gerekli makamlara yani hamilelere söyleseler ya...
Yani şimdi ben zoraki sezeryan mı olacağım,yoksa normal denem şansım olacakmı?
Eşi dr olanlar yada bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatabilirmi?
günaydın hanımlar:)bebişlerimizin çamaşırları için omo baby kullananlar çoğunlukta anladığım kadarıyla kullanan arkadaşlarda onu tavsiye ettiler.peki yumusatıcı da kullandınız mı bu konuda kullananda var kullanmayan da:)
arkadaşlar sizleri hergün takip ediyorum fakat yazmıyorum bir kaç sorum olacak sizlere,
-hastane çantanıza ped mi yoksa hasta bezi mi koydunuz?
-bebeğiniz için şu burun aspiratörlerinden aldınız mı kullanışlı birşey mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?